Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Clippers - Warriors

RappaR

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto dalej

• Clippers w 4
      0
    • Clippers w 5
      12
    • Clippers w 6
      26
    • Clippers w 7
      16
    • Warriors w 7
      4
    • Warriors w 6
      6
    • Warriors w 5
      0
    • Warriors w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mnie ci Warriors wkurzają, to głowa mała. Od pozyskania Iguodali byli dla mnie czarnym koniem zachodu, myślałem, że mogą pójść allll the wayyyy. Tymczasem oni cały sezon mnie rozczarowywali, podkopując moją wiarę w ich możliwości, aż w końcu po kontuzji Boguta poddałem się i postawiłem na Clippers w 5.

A tu qrwa takie coś.

Mam tak samo tyle że postawiłem na Clips w 6. Ale jak przejdą Clips to im wybaczę bo ich lubię.

Kano i Bloniek

Jeden i drugi nie powinien spaść. Niby można powiedzieć że było po równo. Jedyny problem to faul Greena na Paulu pod koniec kiedy piłka wyszła na aut, sędziowie oglądali powtórkę ale zgodnie z przepisami nie mogli gwizdnąć faulu więc oddali piłkę GSW po wypadła za boisko po ręce Paula.

Nie zmienia to jednak faktu że nie wypaczyli wyniku choć nie chciał bym więcej widzieć tej trójki w PO.

Luki

Równie dobrze mogę powiedzieć że jakby sędziowie nie zrzucili Igiego to by przykrył JJa który nie rzucił by takiej ilości punktów. Do lata możemy się tak przekomarzać. Prawdę pokażą kolejne mecze. 

Bo widać, że w tej serii jest lepsza i gorsza drużyna. A gorszej trzeba pomóc póki można. I kurde, nie mówimy tutaj o pojedynczych akcjach tylko o wyłączeniu najlepszego zawodnika Clippers na pół spotkania.

Iggy też dość dziwnie był potraktowany, ale jak pisałem - nie ma porównania w tym co on wnosi a tym co daje BG.

Bo widać, że w tej serii jest lepsza i gorsza drużyna. A gorszej trzeba pomóc póki można. I kurde, nie mówimy tutaj o pojedynczych akcjach tylko o wyłączeniu najlepszego zawodnika Clippers na pół spotkania.

no właśnie nie widać, która jest lepsza a która gorsza, dopóki nie rozegrają choć jednego meczu. zazwyczaj, jeśli już ktoś dostaje pomoc od początku, to są to gospodarze. pierwszy raz widzę, żeby sędziowie mieli gwizdać pod niżej rozstawionego rywala od pierwszego meczu.

moim zdaniem sędziowanie było tragiczne w obie strony. a Clippers z Griffinem byli +9, dominowali tylko na początku, kiedy Golden State nic nie grało w ataku. jak już się rozkręcili, to popisy Blake'a na początku drugiej połowy już takiej różnicy nie zrobiły.

Gwizdki faktycznie przedziwne, duża apteka jak na PO. A dwa na Griffinie to komedia.

Z Paulem jest coś nie tak. Czy on się naoglądał Euroligi? Notorycznie wbiega na piąty metr by nagle stanąć i zacząć kręcić piruety albo wymuszać faule. Niby swoje potem trafił i na papierze nie ma się do czego przyczepić, ale co z tego, skoro w 1. połowie często psuł Clippers flow.

Blake już raczej nie wyautuje się na pół meczu, kwartet Crawford/Barnes/Collison/Granger powinien rzucać lepiej niż 5/29, generalnie może być tylko lepiej.

Propsy dla Klaya, Jermaine;a i Davida Lee będącego typowym Davidem Lee.

Raczej nie. Złamane żebro to ok. 6 tygodni przerwy.

Może wcześniej wrócić, zastrzyk w dupe dostanie i jazda lecz nie wiadomo czy przejdą.  Atak Clipersów jest tragiczny. Czytam wasze komentarze i jak można nie wspomnieć o Crawfordzie, który zagrał totalne dno. Zresztą jest to gracz który potrafi sobie wykreować sam pozycje a w ogóle tego nie robił. Dostanie piłki na 9/8m i zakręcenie obrońcą może raz takie coś wykonał? Jazda po Chrisie straszna ale został chłopak sam na lodzie. Reddick wszedł chyba w 4q na ostatnie 1:30 ? Oczywistą sprawą jest że jako lider bez griffina będzie dostawał piłke aby grać 1 on 1. Co nie zmienia faktu że atak jest tragiczny. Jordan tak tragicznie broni bez piłki zostawia gracza swojego za plecami że się płakać chce. Blok to jego priorytet w obronie ;( Nie to co Howard w Orlando gdzie biegał i każdy kto rzucał z pod kosza musiał zobaczyć jego ręce. Zresztą kogo ja porównuje ;) Końcówka meczu pamiętacie strate Paula przy lini bocznej z podwojenia? Gdy mu piłka wypadła? Tam nie pamiętam kto włożył mu ręke w ogóle przez całą klatke piersiową jeszcze do tego prawą gdzie Paul kozłowaj prawą ręka przy lini bocznej to jest faul. Sędziowanie słabe w 2 strony. Następny mecz powinien wyglądać inaczej. Oby... żebym nie wstał na próżno.

Nawet jest potwierdzenie : http://www.nba.com/2014/news/04/20/warriors-clippers-missed-call.ap/index.html?ls=iref:nbahpts. Wyobraź sobie że mijasz typa w prawą stronę na przeciwko kosza i on wkłada ci rękę prawą i nie trafia automat jest uderzenie i faul. Ta sama sytuacja. Darłem jape na live i się jeszcze kłóciłem z ziomkami o to. Co do Crawforda chyba czas najwyższy w tym wieku aby grać na poziomie w PO.