Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Rockets - Blazers

Chytruz

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto

Rekomendowane odpowiedzi

Tony Allen. Wes Matthews. Tiago Splitter. Draymond Green. Role players trzymają grę underdogom na Zachodzie. Fajna historia tych PO póki co.

W każdym razie, Damian Lillard jest psycholem. Poważnie, gdybym miał do wyboru jakiegokolwiek gracza z historii NBA i 2 rzuty osobiste na -2 przy 0,1 na zegarze to nadal wybrałbym Birda, ale Lillard byłby drugi. Hands down cold blood mfucker.

A jak już jesteśmy w temacie to Dwight Howard gra ogólnie świetną serię i jest nawet clutch na linii w końcówce, ale to McHale pierdoli sprawę dla Rockets. Ile to posiadań zaczynało się na szukaniu Howarda w post i kończyło na jego izolacji na Lopezie? McHale zabija flow ofensywne Rockets i rysuje prawdopodobnie zagrywkę sezonu dla Houston na no-name rookiego. 

przekonalem sie do tego Lilliarda w tym roku, mialem w sobie spory sceptycyzm jak wchodzil do ligi z 2 dywizji ncaa az dziw ze nie nie zwojowal w NCAA

ale gosc jest naprawde niesamowity, jedna z wiekszych gwiazd ligi balls wise

troche nie czaje tych Rockets

Harden jest ball stopperem ale jak dostaje pilke Howard to placze i czynnie wyraza dezaprobate

Dwight gral RS na 30 % jak porownuje jego gre w serii

dwie rzeczy mnie zastanawiaja

1) jak mozna miec dokogokolwiek pretensje grajac w obronie tak jak Harden - nic go nie usprawiedliwia - czynne nierobstwo i olewactwo

po prostu pokazuje im srodkowy palec - Curry i Lilliard mega sie staraja 

2) jak Dwight moze byc obronca generacji jak McHale nie moze go wsadzic na Aldridge'a i wyjsc standartowym lineupem z Jonesem na Lopezie

to juz kolejna seria obok tej z Lakers 2009 gdzie Dwighta odciaza Gortat/Asik

No panowie. Nie wiem jak skończy się ta seria, ale tylko comeback Rockets może rzucić światło na to, że Dwight znów dominuje i znów jest bestią. Lopez to w sumie duży kołek i w obronie na poście nie jest aż taki zły, więc nie mamy tutaj gwałtu na Jasonie Collinsie. (hehe) Dwight zbiera, blokuje, hustluje, asystuje. No i najważniejsze, na post upie jest nie do powstrzymania. 

Za to Harden. Na prawdę, to co wyprawiał w game 4 to jakaś niesamowita sprawa. Wcześniej oglądałem trochę Rockets i wiadomym mi było, że Harden wybitnym obrońcą nie jest (pomimo tego legendarnego filmik z D na Kobasie), ale ale. Na poście dzięki wielkiemu dupsku i jakimś tam skillu dawał radę, a na obwodzie też stanowił jakąś tam presence. A teraz? Matthews robi z nim zupełnie co chce tyłem do kosza, o obronie po koźle nie wspominając. I to nie jest, powiedzmy poziom, Jose Calderona, to jest zupełnie nowy level kaleczenia defensywy (całego zespołu) i braku zaangażowania. O co w tym chodzi? Nie wkur wia go chociażby to, że Portland grają co akcję na niego, aby mieć easy point? Co z jego ego?

Za to Harden. Na prawdę, to co wyprawiał w game 4 to jakaś niesamowita sprawa. Wcześniej oglądałem trochę Rockets i wiadomym mi było, że Harden wybitnym obrońcą nie jest (pomimo tego legendarnego filmik z D na Kobasie), ale ale. Na poście dzięki wielkiemu dupsku i jakimś tam skillu dawał radę, a na obwodzie też stanowił jakąś tam presence. A teraz? Matthews robi z nim zupełnie co chce tyłem do kosza, o obronie po koźle nie wspominając. I to nie jest, powiedzmy poziom, Jose Calderona, to jest zupełnie nowy level kaleczenia defensywy (całego zespołu) i braku zaangażowania. O co w tym chodzi? Nie wkur wia go chociażby to, że Portland grają co akcję na niego, aby mieć easy point? Co z jego ego?

On po prostu chce, żeby drużyna przeciwna oddała jak najszybciej rzut, w ten sposób będzie mógł mieć wiecej FGA. Wyraźnie widać, że dla niego liczą się tylko własne statystyki. Dobro drużyny to drugorzędna sprawa.

No panowie. Nie wiem jak skończy się ta seria, ale tylko comeback Rockets może rzucić światło na to, że Dwight znów dominuje i znów jest bestią. Lopez to w sumie duży kołek i w obronie na poście nie jest aż taki zły, więc nie mamy tutaj gwałtu na Jasonie Collinsie. (hehe) Dwight zbiera, blokuje, hustluje, asystuje. No i najważniejsze, na post upie jest nie do powstrzymania. 

Howard gra bardzo dobrą serię w ataku, tylko że Rockets padają pośrednio jego ofiarą - a za co odpowiedzialny jest oczywiście nie kto inny jak McHale. Podręcznikowy przykład zabijania flow ofensywnego, jeśli w ogóle są jakieś podręczniki które opisują zabijanie flow ofensywnego w koszykówce. Nevermind.

I znów 3 lata mniej zycia :))))

Brak zbiorki przed rzutem Parsona chyba jednak faul na Lopezie, ale co tam :)

Szkoda ze nie zajrzalem nigdy na play-offy (troche specyficznych opisow mozecie dla odpoczynku przeczytac tutaj portland.blox.pl)

Lillard trafia trójeczkę i seria się kończy, ale gdyby poszła do Houston to czuję, że Houston by z tego wyszło jako wygrana drużyna. Nieminiej jednak cieszę się, że Harden dostał w dupę grając słabo, Diwght pokazał, że w PO jest 3cim graczem ligi a McHale, że musi odejść. Tak grającej drużyny nie dało się wręcz oglądać. Portland z kolei ma miłą dla oka ofensywę i mam nadzieję, że dobrze się zaprezentują w drugiej rundzie.

Nie wróżę im wielkich szans przeciwko SA bo Parker na Lillardzie będzie miał pewnie wielkie mecze (choć może Lillard odpowie tym samym). Z drugiej strony ciężko im się grało przciwko PTB w sezonie.

No ale jest też szansa, że zagrają z Mavs, których wg mnie spokojnie pykną.

Chyba na tym forum zbyt wielu loverów Lina nie było - możliwe jednak, że coś przeoczyłem.

Pytanie gdzie są teraz hejterzy Lillarda, a kilku takich pamiętam.

Zobaczcie jeszcze to:

Edytowane przez leeewy

Lillard masakrator.

Rockets przegrali, ale pokazali, że będą bardzo mocnym zespołem w niedalekiej przyszłości. Terrance Jones zbierał dopiero pierwsze szlify w PO, a przeciez w RS był  jedną z głównych postaci, mogą wymienić w offseasonie Asika na kogoś użytecznego, wydłużyć ławkę jakimś rolesem z FA, będą na pewno dużo lepiej przyciągać vetów. 

Dwight Howard znowu ożył i to jest najważniejsza informacja, James Harden będzie musiał nauczyć się, że nie zawsze może liczyć na gwizdek. Zobaczymy, jak rozwiąże się kwestia McHale'a, ale future is bright.

Jeśli chodzi o Lillarda i Aldridge'a, to póki co powiedzieli Hi Haters i zagrali serie życia -  30/11 Aldridge'a w serii, 25/6/6 Lillarda na Beverlym. Zobaczymy co będzie w 2 rundzie..

jezeli jest jakis sposob, w ktory nie chcialbym odpasc z playoffs to wlasnie cos takiego. lepiej dostac w dupe 20 i wiedziec, ze bylo sie gorszym niz witac sie z gaska (g7 u siebie) i zostac jej tak pozbawionym.

piekny rzut, ktory przejdzie do historii, choc szkoda, ze nie w g7, ciezar gatunkowy takiego rzutu bylby przeogromny (wie cos o tym mj:))

lillard ma jaja. pamietam jak przed debiutem na parkietach nba, powiedzial, ze przejedzie sie po nashu i pokaze, ze zaslugiwal na duzo wyzszy wybor w drafcie. i faktycznie przejechal sie po nashu, od tamtego momentu wiedzialem, ze mamy do czynienia albo z kims niesamowicie dobrym i pewnym siebie albo z balwanem. poki co wychodzi na to 1 i lillard jest jednym z tych grajkow, ktorych z przyjemnoscia zobaczylbym pewnego dnia w koszulce lakers.

ptb sa w 2 rundzie i san antonio (jesli w ogole przejda mavs!) nie beda mieli z nimi latwego zycia. przede wszystkim za sprawa lillarda, spurs nie stac na to, by parker sie za nim uganial. ale do tego tematu przejdziemy jesli spurs wejda do  rundy.