Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Rockets - Blazers

Chytruz

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto

Rekomendowane odpowiedzi

W lidze ogólnie jest obecnie mega bieda na SG,skoro taki Harden jest uznawany za najlepszą 2 w tej lidze...Gość nie potrafi nic poza wjazdami na kosz i wymuszaniem fauli,co w PO już nie działa,jego midrange to jakiś żart.

No juz bez jaj. Harden ma dobrą trójkę, dobrze podaje, świetnie kreuje na p&r. To ze ma słabą serię, nie oznacza, że nic umie.

Ale tutaj się nastroje zmieniają, jak przed serią stawiałem na PTB to byłem tym dziwnym, a teraz z kolei się robi z Jamesa gościa, co piłki kozłować nie potrafi...

midrange on miał dobry. mnie to dziwi, że taki zawodnik jak alridge ma w meczu więcej niż jeden open shot. jak koleś Ci wali w pierwszym meczu prawie 50 dych to wysyłasz na niego szakala, lisa, bulldoga, konia, krowę, lwa,tygrysa cokolwiek tylko aby go pogryźć,wkurwić. aldridge to pf-spot up shooter. na niego wysyła się Stephena Jacksona, Bruca Bowena a nie Asika czy Howarda. McHale pojebało doszczętnie. Howard broni pick and popy ,ja jebie.

https://www.youtube.com/watch?v=7MNwWECQu38

Edytowane przez Koelner

No nie żartuj sobie Kolener - Aldridge rzuca w taki sposób, że ludzi, których wymieniłeś conajwyżej mogliby patrzeć do góry i liczyć na to, że nie wpadnie. I nie zapomnijmy, że Aldridge ma też cholernie dobry post up przeciwko słabszym fizycznie graczom więc to na nic by się zdało.

Prawda jest taka, że gra teraz lepiej niż Dirk w 2011 a tego nie da się bronić. Co lepsze, samo Portland aż tak dobre nie jest - Houston jest naładowane talentem ale albo się osrywa jak Harden albo nie jest wykorzystywany bo Makhejl to półgłówek (np. Lin, Motiejunas).

Btw @Harden

In the last three playoff series in which Harden has played, he shot 18-for-47 (38.2 percent) against Miami in the 2012 Finals, 45-for-115 (39.1 percent) a year ago in the first round against Oklahoma City and now, this 29.7 percent vs the Blazers.

Jak dotad w serii ma skutecznosc prawie 60(!!) procentowa co jest wynikiem niesamowitym, a ile z tego rzucil blizej kosza?

http://stats.nba.com/playerShotchart.html?PlayerID=200746&SeasonType=Playoffs

No nie żartuj sobie Kolener - Aldridge rzuca w taki sposób, że ludzi, których wymieniłeś conajwyżej mogliby patrzeć do góry i liczyć na to, że nie wpadnie. I nie zapomnijmy, że Aldridge ma też cholernie dobry post up przeciwko słabszym fizycznie graczom więc to na nic by się zdało.

to kogo proponujesz?

Po pierwsze ani Bowena ani Jacksona w Houston nie ma. Po drugie Aldridge to nie Durant, jest duży, silny i jest w stanie na post upie wykorzystać mismatch. To co gra LMA mnie zaskoczyło, ale wiedziałem, że nie schokujr jak wszyscy liczyli, jest w swoim prime, w RS był top10 ligi spokojnie, jak nie top5. LMA na dużym plusie, ale z drugiej strony raczej nikt nie oczekiwał takiej gry od Howarda jeszcze.

Aldridge napierdala jak pojebany, może jednak jest najlepszym PF ligi ? W RS też zdrowo nakurwiał i mimo wszystko był liderem drużyny , która zajęła piąte miejsce na zachodzie

.. No ale to jeszcze nie koniec serii więc nie ma co już wyrokować. W następnych meczach może już tak dobrze nie grać.

Mam nadzieję, że Blazers to wygrają , do Rockets niby nic nie mam, ale nie trawię Howarda i Hardena. Ciekawe co powie Howard jak jego team odpadnie w pierwszej rundzie.

Edytowane przez SlaKB

Nikogo. Wczoraj rzucał nad bardzo dobrze kontestującymi Howardem/Asikiem/Jonesem więc nie sądzę, że Houston ma na niego jakiegoś stoppera. Good D, better O.

Ale McHale jakby miał choćby troszkę oleju we łbie to by się domyślił, że w takiej sytuacji gościa się podwaja i sprawdza formę rzutową jego kumpli. Ale to kretyn i Rockets mają szczęscie, że po tym upsecie wyleci z roboty.

Po pierwsze ani Bowena ani Jacksona w Houston nie ma.

Dzięki.

Po drugie Aldridge to nie Durant, jest duży, silny i jest w stanie na post upie wykorzystać mismatch.

ok. więc dajmy spokój Aldridgowi niech rzuca swoje

RS był top10 ligi spokojnie, jak nie top5.

dla porównania.

cancer wszczechczasów czyli Allen Iverson miał w 2001 roku TS%52, będąc SG, jego drużyna wygrała 56 meczów i mając pierwsze miejsce na zachodzie.

Lamarcus Aldridge  TS%51 ,będąc PF,jego zespół 54 mecze , 5 miejsce.

daj spokój.

Nikogo. Wczoraj rzucał nad bardzo dobrze kontestującymi Howardem/Asikiem/Jonesem więc nie sądzę, że Houston ma na niego jakiegoś stoppera. Good D, better O.

ale Houston musi sobie jakoś z nim poradzić. wygląda bezradnie jak wysyła Howarda i Asika na niego przez cało tracą na team defense. shooterów jak Dirk i Aldridge wysyła się niższych obrońców bo ich rzuty i tak ciężko jakoś contestować więc wysyła się c***ków, którzy są przyczepieni do niego, odcinają od podania , podchodzą pod nogi, walą od razu przy pierwszych dwóch jumperach faule przypierdalając mu w łapy aby nie wszedł on fire i tyle. trzeba próbować i dla mnie wysyłanie Howarda i Asika to największa głupota.

Jak sobie pomyślę, że Jazz wzięli Haya zamiast PG to... aż mi ich żal :tongue:

Burksem zamiast Leonarda nie będę już dobijał, ale wyobraziłem sobie teraz duet George-Kawhi razem... 

Z tym Kawhi to żeś pojechał. Wtedy widziałem tylko jeden mock gdzie Leonard był w TOP 10. Jego przypadek to raczej efekt San Antonio gdzie taki D.Green w 2010 nie mieścił się na ławce w najgorszej ekipie ligi tj Cavs co zaliczyło 23 porażki z rzędu by 2 lata później być poważnym kandydatem na MVP Finałów i być obecnie jednych z najlepszych obrońców na szybkich rozgrywających.

A z PG to lepiej strzelaj w kierunku Clippers bo George był wielkim fanem Clippers chciał dla nich grać a ci woleli Aminu ???? Co nie zmienia faktu że Jazz powinno brać George'a ale z Burksem to było tak że 100% mocków przypisywało Jazz Burksa ( ewentualnie Klaya gdyby jakimś cudem ostał się do naszego wyboru)

A co do serii to po obejrzeniu meczu stwierdzam że LMA gra w tej chwili na poziomie niewiarygodnym . Ciekawe czy jest w stanie mieć 3 mecz z rzędu 40+ czego w PO już dawno nie widziano

Nie oglądałem dwóch pierwszych meczów, może potem je ogarne jak będę mieć więcej czasu, ale powiedzcie mi już teraz - czy LaMarcus motherfuckin' Aldridge jest tak dobry, czy po prostu obrona Hjustą jest taka słaba?

obydwa te czynniki, z naciskiem na ten drugi. LA jest dobrym strzelcem jak na wysokiego, ale nie aż tak dobrym żeby trafiać trójki (G1), czy walić turnaroundy i fadeawaye raz za razem. nic nie usprawiedliwia obrony rockets, która czasem zostawia go nawet na czystych pozycjach. w ogóle oni są jacyś anemiczni, zero hustle, chyba przegrali każdą niczyją piłkę, niektóre dlatego, że nawet nie próbowali...

Aldridge w sezonie miał 42% z midrange przy 13 próbach na mecz i 70% celnych było asystowanych. teraz w tych dwóch spotkaniach trafia z półdystansu z 52% skutecznością, 16 FGA oraz tylko 50% jest asystowanych. (pod koszem też robi rozpierdol mając dwa razy więcej prób, mniej asystowanych, a mimo tego i tak trafią ze skutecznością ponad 80%!) oznacza to, że jest na maksa on fire (w czym pomogła mu defensywa houston) i ciekawe co się stanie, gdy przestanie mu wpadać. pewnie wtedy zacznie Lillardowi (lub Hardenowi i forumowicze się wkurzą ;]).

w sumie mimo takiej nędzy po obu stronach parkietu (oraz chyba wyjątkowej nieprzychylności sędziów - nie chodzi nawet o brak gwizdków dla Hardena czy Dwighta, ale o kilka rażących błędów na korzyść portland) rockets byli do końca w grze w obydwu spotkaniach i mają ogromne pole do poprawy, podczas gdy blazers chyba lepiej już grać nie mogą, bo trudniej o lepszą ofensywę niż taką, gdy twój lider jest w "god mode", a defensywa spowodowała, że Iverson przy liderze przeciwników wygląda jak super efektywny scorer.

rockets byli do końca w grze w obydwu spotkaniach i mają ogromne pole do poprawy, podczas gdy blazers chyba lepiej już grać nie mogą

Już naprawde nie mozecie się pogodzić z tym, ze Blazers są wielcy i basta. Jak nie Aldridge, to będzie trafiał Lillard, albo Matthews i Batum... Będzie sweep, no ale wy wiecie lepiej...

Live by long 2 jumper, die by long 2 jumper - to musi się kiedyś skończyć, ale póki co to fenomenalne zawody Aldridge'a i chyba kupuje historyjkę o biletach na mecze i mniejszej presji na sobie.

W każdym razie, kluczem jest tutaj body language. Harden traci piłkę przy -6 na minutę przed końcem i nawet nie raczy wrócić do defensywy. Blazers tracą piłkę na +8 i wszyscy klepią się po plecach i mówią: "moja wina". 

To powoduje, że ławka gra lepiej, defensywa jest bardziej ciasna i wszyscy są zadowoleni w ataku nawet jeśli LMA bierze na siebie dużą część ich rzutów.

Rockets grają jak głąby na Howarda i próbują przedostać piłkę pod kosz przez 15 sekund, co totalnie zabija ich atak i wybija z rytmu ich shooterów. Brak podwojeń na Aldridge'a to też niezły żart.

LaMarcusie Aldridge...Przepraszam za wszystko. "Moja wina".

PS Thomas Robinson runs the court <3

Ewentualnie można by dać niskiego, żeby wchodził mu pod nogi na 6 metrze i podwajać po pierwszym koźle, ale przy dyscyplinie i kumatości obronnej Rockets to się pewnie może skończyć tylko źle lub bardzo źle.

to zostały modlitwy Lina aby Aldridge przestał grać.