Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Rockets - Blazers

Chytruz

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto

Rekomendowane odpowiedzi

dokładnie. ta akcja to streszczanie wszystkiego, co było złe z rockets - olewanie defensywy, słaba organizacja i przede wszystkim brak zaangażowania. jedynie Howarda należy pochwalić, bo na postup wyglądał już bardzo dobrze, a łatania tych wszystkich dziur w defensywie to nawet trzeba mu współczuć ;]

Howard też miał swoje gorsze momenty w obronie, moim zdaniem Asik już jest pod tym względem od niego lepszy, ale w ataku rzeczywiście mocno się poprawił. Cała ta seria to porażka McHale'a, bo Rockets, grając to co w sezonie, polegli na całej linii, a zrobić z tego serię udało im się w dużej mierze dzięki trochę desperackim ruchom, odwołując się do tego, co albo nie funkcjonowało do tej pory (Asik w s5), albo czego w ogóle nie próbowano (wynalezienie Danielsa).

barcalover dobry chwyt piarowski ze zmieniles avatar - teraz nie omijam odruchowo twoich postow

Możesz spokojnie wrócić do omijania.

Różnica między nami jest taka, że ja prawidłowo przewidziałem zwycięzcę tego matchupu, bo po prostu potrafię wyciągać wnioski z tego, co oglądam :) A czy wrzucanie takich tekstów jest słabe? Dla mnie nie. Zawsze miło poczytać teksty o tym, że Lillarda czeka "bolesne zderzenie z PO"(mimo, że od początku swoich występów w lidze pokazuje, iż jest jednym z najbardziej "clutch" graczy obecnie).

Możesz spokojnie wrócić do omijania.

Różnica między nami jest taka, że ja prawidłowo przewidziałem zwycięzcę tego matchupu, bo po prostu potrafię wyciągać wnioski z tego, co oglądam :smile: A czy wrzucanie takich tekstów jest słabe? Dla mnie nie. Zawsze miło poczytać teksty o tym, że Lillarda czeka "bolesne zderzenie z PO"(mimo, że od początku swoich występów w lidze pokazuje, iż jest jednym z najbardziej "clutch" graczy obecnie).

Ale pokazywał to wszystko w regular season. Dlatego, można było się zastanawiać jak zagra w PO i wątpić w niego. Nie widzę w tym nic złego. Blazers(i Lillard) udowodnili po prostu, że są lepsi niż niektórzy(w tym ja) przypuszczali.

Jestem pewny, że sam się już dużo razy pomyliłeś, mimo tego że, jak to napisałeś -  "bo po prostu potrafię wyciągać wnioski z tego, co oglądam". Chyba, że na prawdę nigdy się nie mylisz, ale jeśli tak, to mam nadzieję, że obstawiasz mecze, bo jeśli nie, to marnujesz wielki talent i wielkie pieniądze.

Edytowane przez Cloud

Ale pokazywał to wszystko w regular season. Dlatego, można było się zastanawiać jak zagra w PO i wątpić w niego. Nie widzę w tym nic złego. Blazers(i Lillard) udowodnili po prostu, że są lepsi niż niektórzy(w tym ja) przypuszczali.

Jestem pewny, że sam się już dużo razy pomyliłeś, mimo tego że, jak to napisałeś -  "bo po prostu potrafię wyciągać wnioski z tego, co oglądam". Chyba, że na prawdę nigdy się nie mylisz, ale jeśli tak, to mam nadzieję, że obstawiasz mecze, bo jeśli nie, to marnujesz wielki talent i wielkie pieniądze.

Pokazywał w RS, ale jak dla mnie to "clutch" to po prostu "clutch". Psychę się ma albo nie.

No i oczywiście, że nie ma w tym nic złego - podobnie jak we wrzucaniu tych starszych wypowiedzi teraz, gdy można je interpretować po fakcie. Ot taka ciekawostka.

James krol rankingow zaawansowanych statystyk my ass Harden 

pierdze na niego i jego brode

chyba jednak kazdy sie nim jaral do pewnego momentu, w tym lorak i chytruz ktorzy chyba przodowali w jaraniu sie jego wielkoscia, glownie playmakingiem, asystami, czego juz nie widac ostatnio tak bardzo

no cóż, ja pomyliłem się o jeden mecz na niekorzyść houston, nie doceniłem dwighta.

apropos inboundera, w nba można go nie kryć czy będzie jakieś defensive violation?

mozna, nie wiem czemu tego nie robia

chyba jednak kazdy sie nim jaral do pewnego momentu, w tym lorak i chytruz ktorzy chyba przodowali w jaraniu sie jego wielkoscia, glownie playmakingiem, asystami, czego juz nie widac ostatnio tak bardzo

Playmaking był taki jak zawsze, shooting c***owy.

w sumie jako kibic rockets to sie ciesze ze przegrali, moze mcHale wyleci

tzn bede lamentowal jak nie wyleci

choc ogolnie po tym co tu James H. pokazal to mozna sie obawiac jak Rakietom bedzie szlo w najblizszej przyszlosci, bez wzgledu na coacha

jeszcze jedno - kolejny sezon to ostatni sezon Parsonsa na tym jego genialnym kontrakcie

Asika i Lina zreszta tez

ale to bardziej rozwazania na temat 'lato w houston'

Rappar - pierwsza opcja houston się w tych PO obesrała po całości, takoż w ataku --- więc tak, w ataku też mają problem i to poważny, nawet jeśli Jeremy Liny i Terrency Jonesy tego świata sprawiły, że na poziomie drużyny wyglądało to dobrze

choć jestem zaskoczony tym co mówisz, widziałem coś  3 albo 4 mecze serii i poza Howardem [który swoją drogą momentami wyglądał jak połączenie hakeema i shaqa, no, może przesadzam, ale od dawna już mówię że ma kozackie post moves] i krótkimi momentami Parsonsem nikt tam nie grał w ataku na swoim poziomie z regulara [no suprise, it'z PO baby]

Edytowane przez rw30

Howardem [który swoją drogą momentami wyglądał jak połączenie hakeema i shaqa, no, może przesadzam, ale od dawna już mówię że ma kozackie post moves]

Howard już od paru dobrych sezonów pokazywał niezłe i zróżnicowane post moves. Problemem było wykończenie (nawet bardzo łatwych rzutów) i duża ilość strat. W tej serii w końcu pokazał, że potrafi kończyć i dlatego przy jego atletyźmie wyglądał tak dominująco na post-upie. Dalej szwankuje ochrona piłki, ale w tej serii Howard ofensywnie wszedł na zupełnie inny poziom.

I co? Mial Lillarda podobno Beverly zniszczyc :D

heh

Gdzie hejterzy?

Mega ze Blazers utarli nosa Howardowi i Hardenowi.

Naprawde fajnie grają, nawet Lopez jakoś tam wygląda!! Szkoda tylko że wąski skład i to juz bedzie problem z kims lepszym niż Rockets.

Damian jest clutch w c***!

W zeszłym roku wielu się wydawało że to fuks z tym ROY ...to nie był fuks. Gość serio wybija sie mocno na tle ligi a gra drugi rok!!

ja byłem od początku po przeciwnej stronie barykady, chociaż Harden okazał się duuuuuużo lepszy, niż przewidywałem. przynajmniej w kwestii jego defensywy miałem rację ;]

Hou mają najlepszą ofensywę w PO, naprawdę nie po tej stronie tkwi problem. Po prostu w końcówkach PTB rządziło i dzieliło, a Harden dawał mismatche w każdym possesion. 

przegrane końcówki to między innymi problem statycznej ofensywy.