Skocz do zawartości

MVP,COY,ROY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Serio ? Oladipo miał lepszy wpływ na drużynę niż MCW. ;)

Dokładnie. Bez tego cholernego MCW-a Sixers mieliby 25% szans na 1 pick, a tak jeszcze może być ledwie piąty wybór. No i blokował Hollisa dominując grę. Do D-League z nim!

Wiesz, nie chodzi o same zwycięstwa tylko o to co on dawał swojej drużynie. MCW kręci fajne cyferki, ale przez swój brak rzutu nie jest efektywny, miał być kozakiem w obronie a nic  ciekawego w niej nie pokazuję. Ofensywnie są na podobnym poziomie, a w defense lepszy jest Oladipo. 

No sorry, ale takich statów w debiutanckim sezonie dawno nikt nie wykręcał, w dodatku ostatnim zawodnikiem, którzy był liderem rookies w PPG, APG, RPG i SPG był Oscar Robertson i Alvan Adams. Całkiem niezłe towarzystwo :) W dodatku nawet nie patrząc na staty nie rozumiem czemu Oladipo miałby bardziej zasługiwać na tą nagrodę. 

Napisałem już wyżej. W ataku bardzo podobny poziom , a w obronie Oladipo jest lepszy. I powiedz mi kto miał te punkty zdobywać i zbierać w piłki w Sixers po oddaniu HAwesa i Turnera gdy poza Youngiem nie było tam żadnego koszykarza. Poza tym to jak gra w Sixers poprawiała cyferki to najlepiej widać właśnie po Hawesie i Turnerze, oboje kręcili super staty, a w swoich nowych klubach wchodzą z ławki i staty (szczególnie Turnerowi) też poleciały w dół. 

No to nie jest dziwne, że Turner wchodzi z ławki, on od początku miał mieć takie zadanie, w 76ers na jego pozycji nie było nikogo lepszego, w Pacers jest Stephenson i George. Nie dowiemy się, czy MCW miałby gorsze staty w innej drużynie, bo to tylko takie gdybanie. Jesli chodzi o obronę to Oladipo jest trochę lepszy, ale za to się ROTY nie dostaje. W dodatku czy Oladipo miał takie genialne mecze, jak MCW np. przeciwko Heat? Victor zagrał dobry sezon i obstawiam, ze w przyszłości będzie all-starem, kto wie może w przyszłym sezonie będzie już nawet lepszy od Cartera-Williamsa, ale w tym sezonie imo lepszy był MCW. 

Oczywiście, Turner miał wchodzić z ławki ale miał wchodząc z ławki dawać dużo swojej drużynie, a on nie daje nic i gra naprawdę fatalnie. Nawet jak dostawał więcej minut to i tak grał słabo. Mi nie chodzi o to, że w Sixers miał nie grać, bo wiadomo że tam większość nie załapała by się do NBDL all league team jeśli w ogóle by się do tamtej ligi załapali tylko o to, ze grając w tegorocznych Sixers można było kręcić naprawdę dobre staty nie będąc jakimś kozakiem, dobrym przykładem jest też Wroten.  

Wiesz, nie chodzi o same zwycięstwa tylko o to co on dawał swojej drużynie. MCW kręci fajne cyferki, ale przez swój brak rzutu nie jest efektywny, miał być kozakiem w obronie a nic  ciekawego w niej nie pokazuję. Ofensywnie są na podobnym poziomie, a w defense lepszy jest Oladipo. 

MCW miał byc kozakiem w obronie ?

Z tego co pamiętam to Dipo wchodził do ligi jako najlepiej broniący rookie. 

Poza tym ciężko oceniać wpływ MCW na obronę, skoro Sixers mieli 1 pace w lidze i właściwie ostatnią obronę, a pozycja PG w tym całym bajzlu jest najmniej istotna. 

Wg mnie MCW w D - jeszcze jak Sixers jako tako wyglądali pokazywał sporo fajnych rzeczy - 2spg, które nie wynikają z gamblowania, tylko długich rąk i zajebistego instynktu, dobre jak na PG 0.6bpg, fajnie radzi sobie na switchowaniu - wiec jak dla mnie pokazał sporo ciekawego - sporo fajnych rzeczy, których przeciętny 6-0 PG robić w obronie nie może. 

Pamiętajmy, że to dopiero rookie season, ale nawet jesli MCW ograniczy liczbę rzutów, a skupi się na team D, prowadzeniu ataku to może robić 10ppg, a dawac zespołowi wiecej niż nie jeden 20ppg scorer na rozegraniu. 

Generalnie ROTY ma to do siebie, że to nagroda indywidualna, w którą wpisane jest to, że zawodnik gra w c***owym zespole. Dipo miał zespół bez porównania lepszy niż Sixers ugrał niewiele więcej W, więc nie widzę powodu, dla którego ta nagroda należałaby się właśnie jemu - ani pod kątem wpłytu na zespoł, ani statystycznym, ani poszczególnych wystepów indywidualnych... 

Może z kozakiem przesadziłem , ale mówiło się że może być dobry pod tym względem. 

Pamiętam , że to rookie season, ale oceniam właśnie ten rookie season a nie to jak ktoś będzie wyglądał za kilka lat. Bo MCW na pewno ma potencjał na stanie się solidnym grajkiem. I w obronie dzięki swojemu size i długości rąk może byc też całkiem dobry , ale w tym sezonie w obronie wyglądam imo dosyć przeciętnie. 

A tankowanie ma to do siebie, że dany zawodnik może mieć lepszy wpływ na zespół niż inny, a może mieć gorszy bilans. Tym bardziej że w tym sezonie w niektórych meczach to tankowanie wyglądało naprawdę komicznie. 

Wytykanie MCW słabej efektywności w ataku, a z drugiej strony pisanie, że był sam w tej drużynie i dlatego kręcił tyle statystyk jest dla mnie podwójnym hejtowaniem. Bo albo w lewo albo w prawo. Skoro MCW nie miał z kim grać, to chyba oczywiste, że czasem musiał sam siłować akcje. A że nie ma rzutu, to było wiadome zanim trafił do ligi. Z drugiej strony średnia ponad 6 asyst na mecz dla rookiego, który musiał grać z nikim to wynik zacny wg mnie. Gdyby miał z kim grać to może zamiast siłować rzuty ze słabych pozycji miotałby z 9-10 asyst na mecz. Tego nie wiadomo, dlatego lepiej skupić się na tym co było, a nie na tym co mogłoby być. A fakty są takie, że przyćmił innych debiutantów, a na Wschodzie był przez 4 z 6 miesięcy wybierany rookiem miesiąca, więc wybranie Oladipo w takiej sytuacji byłoby komiczne. I nie chcę tu hejtować Victora, bo bardzo podoba mi się jego gra (poza stratami) i za kilka lat będzie w tej lidze bestią. Jednak ten sezon miał minimalnie gorszy niż MCW i nie ma co dorabiać teorii z jakich powodów. @SlaKB jakoś małą mam wiarę w to, że kibic LA Lakers pasjonował się w tym sezonie oglądaniem masy spotkań z udziałem Sixers czy Magic, ale jeśli rzeczywiście tak było to chapeau bas ;)

a propo defensywy, to MCW był w tym roku liderem jeśli chodzi o ilość bloków wśród wszystkich PG ligi i w TOP 5 przechwytujących...

Edytowane przez SiXers