Skocz do zawartości

MVP,COY,ROY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnich 25 latach tylko Rivers w 2000 roku był takim przypadkiem. 

A tamto ORL nie weszło do PO?

edit: Ok, rok później weszli

W ogóle to obczaiłem, że tamci Magic wg b-r mieli Expected W-L: 43-39.

To jest kurewa jakiś żart. Dla młodszych przypomnę graczy startujących w tamtej drużynie (min. 20 razy w s5):

- Darrell Armstrong

- Ben Wallace

- Bo Outlaw

- John Amaechi

- Tariq Abdul Wahad

- Ron Mercer

- Michael Doleac

- Monty Willams

Człowiek zapomina czasem o niektórych rzeczach ale z perspektywy lat to zrobienie 41W tym składem i nie posiadanie najgorszej ofensywy w lidze to jak zrobienie 3peatu

Edytowane przez blackmagic

A tamto ORL nie weszło do PO?

edit: Ok, rok później weszli

W ogóle to obczaiłem, że tamci Magic wg b-r mieli Expected W-L: 43-39.

To jest kurewa jakiś żart. Dla młodszych przypomnę graczy startujących w tamtej drużynie (min. 20 razy w s5):

- Darrell Armstrong

- Ben Wallace

- Bo Outlaw

- John Amaechi

- Tariq Abdul Wahad

- Ron Mercer

- Michael Doleac

- Monty Willams

Człowiek zapomina czasem o niektórych rzeczach ale z perspektywy lat to zrobienie 41W tym składem i nie posiadanie najgorszej ofensywy w lidze to jak zrobienie 3peatu

Pamiętam, że w Skarbie Kibica Magic Basketball podśmiewano się z duetu podkoszowego Outlaw - Wallace i zastanawiano, jak to może wyglądać :smile:

Ja tak nieskormnie zapytam tych co na MIP typują Davis'a..... Naprawdę uważacie, że MIP jest nagrodą dla kolesia, który w końcu gra jak prawdziwy 1st pick??

Zależy jak się na to patrzy. Ja jestem zwolennikiem przyznawania tej nagrody ludziom znikąd, po jakiś zakrętach w karierze, tzw. late bloomers albo zawodnikom, którzy nagle, ku zaskoczeniu większości, wywindowali swoją grę do poziom all star. Green, Lance, Dragic, takie klimaty.

Wszyscy od początku wiedzieliśmy, że Davis to prawdopodobnie przyszły all star, all NBA itd. Zostawmy MIP dla nieco innych graczy, nr 1 draftu mają trochę wyżej zawieszoną poprzeczkę.

Edytowane przez Jinks

Nie oglądam 76ers ale po box scorach widać, że odkąd MCW przestał rzucać za 3, to jego procenty znacząco wzrosły. TS ma na poziomie 60% za kwiecień. Może to i mała próbka, ale biorąc pod uwagę, że to jego rookie season decyzja o zaprzestaniu robienia czegoś czego się nie potrafi robi jakieś tam wrażenie i dobrze o nim świadczy. Taki Josh Smith gra już n-ty sezon, a nadal odpala te swoje cegły. Paru innych kołków też by się znalazło co robią podobnie.

W Phoenix Suns. Jeśli nie uważasz go (Dragica) za most improved playera to na c*** podajesz jego nazwisko w konkursie na most improved playera, Watsonie?

Błyskotliwe wnioski wyciągnięte z sarkastycznego postu w odpowiedzi na Twoje wiele wnoszące "MIP for most improved player"

Nie oglądam 76ers ale po box scorach widać, że odkąd MCW przestał rzucać za 3, to jego procenty znacząco wzrosły. TS ma na poziomie 60% za kwiecień. Może to i mała próbka, ale biorąc pod uwagę, że to jego rookie season decyzja o zaprzestaniu robienia czegoś czego się nie potrafi robi jakieś tam wrażenie i dobrze o nim świadczy. Taki Josh Smith gra już n-ty sezon, a nadal odpala te swoje cegły. Paru innych kołków też by się znalazło co robią podobnie.

Fajnie, że ograniczył ale znam też lepsze rozwiązanie np. zacząć trafiać te trójki bo z tego co pamiętam to chyba najlepsze rzuty w koszykówce.

czyli jakby Benett grający na poziomie beznadziejnym 4pkt i 3zb na 350% skutecznosci hipotetycznie w przyszłym sezonie zacznie jakims cudem grac jakos ~15/8 480% to nie bedzie mógl być most improved bo zacznie grac jak 1st pick? ;]

HAHA

Edytowane przez Tizz

czyli jakby Benett grający na poziomie beznadziejnym 4pkt i 3zb na 350% skutecznosci hipotetycznie w przyszłym sezonie zacznie jakims cudem grac jakos ~15/8 480% to nie bedzie mógl być most improved bo zacznie grac jak 1st pick? ;]

HAHA

Cieszę się, że mogę dostarczyć Ci rozrywki. Chyba widzisz różnicę między Davisem, gościem z dużymi oczekiwaniami zanim nawet wszedł do ligi, a Bennettem, straight outta nowhere nr 1 epicko słabego draftu i podręcznikowym bustem?

Durant dostał MIP jak w drugim sezonie poprawił się o 5 ppg i 14% (!) w trójkach? Nope. A może LeBron gdy na analogicznym etapie kariery zanotował progres o 7 ppg i 6% FG? Też nie. Aldridge (nr 2 draftu) poprawił się z 9 na 17 punktów i co? No właśnie nic. Gościom stworzonym do gry na nieco wyższej półce rzadko kiedy daje się MIP. No i niezbyt często daje się ta nagrodę w drugim sezonie gry. Dostają ją zazwyczaj zawodnicy będący pozytywnym zaskoczeniem, a nie rozwijający się zgodnie z oczekiwaniami future Hall of Famers.

Napisałem tylko, jak JA widzę sens tej nagrody. I zdaje się nie jestem w tej opinii odosobniony.

Lista MIP od 2000/01, po myślniku numer i rok draftu zawodnika:

01 McGrady - 9 (1997)

02 O;Neal - 17 (1996)

03 Arenas - 30 (2001)

04 Randolph - 19 (2001)

05 Simmons - 41 (2001)

06 Diaw - 21 (2003)

07 Ellis - 40 (2005)

08 Turkoglu - 16 (2000)

09 Granger - 17 (2005)

10 Brooks - 26 (2007)

11 Love - 5 (2008)

12 Anderson - 21 (2008)

13 George - 10 (2010)

Edytowane przez Jinks

ale Ty myslisz, ze ja sobie nie potrafię znaleźć zwyciezców tej nagrody? ;]

wytykam tylko pokrętną dość logikę opierającą sie na tym,ze 1st nba draft pick nie ma prawa byc most improved przez 'granie jak na 1st pick przystalo'

Benett jest bustem, oczywiscie, totez to była jedynie hipoteza a nie punnkt odniesienia ; )

Edytowane przez Tizz

ale Ty myslisz, ze ja sobie nie potrafię znaleźć zwyciezców tej nagrody? ;]

wytykam tylko pokrętną dość logikę opierającą sie na tym,ze 1st nba draft pick nie ma prawa byc most improved przez 'granie jak na 1st pick przystalo'

Benett jest bustem, oczywiscie, totez to była jedynie hipoteza a nie punnkt odniesienia ; )

Skoro potrafisz znaleźć zwycięzców, to jesteśmy już tylko o krok od zauważenia, że w ostatnich 13 latach tylko 3 razy dostawał ją ktoś z pierwszej 10 draftu :)

Nigdzie nie napisałem, że nr 1 nie ma prawa być MIP, więc nie dopowiadaj. Zaznaczyłem, kogo moim zdaniem powinno się nagradzać.

Odpowiadając na Twoje pytanie - jeśli Bennett za rok albo dwa będzie trzaskał 15/8 to będzie można o nim mówić w kontekście MIP. Zauważ tylko, że Anthony to trochę inny nr 1 draftu od LeBronów i Davisów. Niegdyś Pervis Ellison dostał nagrodę w podobnych okolicznościach. Najpierw bust, potem 20/11 i nagroda MIP (a potem znowu włączył bust-mode :) ). Ale w ostatnich latach podejście ewidentnie jest nieco inne.

oczywiscie to jedynie pewna maniera ale nie ma nigdzie restrykcji na nagradzanie bustów - 1szych numerów draftów ; )

podczepianie jakichs linijek pasujacych tylko do własnej tezy zawsze mnie zadziwiało, zwyczajnie w tych wczesniejszych latach drafty nie były takie c***owe ;]

acz jestem ciekaw co ten spaślak pokaze w kolejnych 2-3 sezonach ale to juz nie na temat.