Skocz do zawartości

MVP,COY,ROY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki by ten bilans 76ers nie był, to MCW prawdopodobnie będzie pierwszym rookie od czasów Magica, który zrobi >6rpg i >6apg za cały sezon. Całkiem niezły wyczyn.

Taaa a Tyreke był pierwszym od czasów Le Brona który zrobił 20/5/5 i co... A no tyle są warte statystyki bez patrzenia na otoczkę

MCW ma oRPM - 1,3 DRPM -1,8 Cały RPM ma -3,05 i nawet Peltonowoski WARP - 1,5 ,   Żeby nie było jak to go biedne 76 ers ciągnie w dół to niejaki Wolters z beznadziejnych Bucks ma RPM na 0 ma +1,5 WARP i dodatki wpływ na obronę , Anderson czy Young mają też niezłe RPM. MCW nie umie rzucać i już się chyba nie nauczy bo w tym roku za 3 to ma bodajże 18% a i tak rzuca 3 trójki na mecz. Z tego co widzę to obrońcy olewają go jeszcze bardziej niż Rubio.

ROY - Oladipo - choć ogólnie ten draft nie powala to jednak Oladipo coraz lepiej gra w obronie

COY - Hornacek ( 1/3 sezonu bez Bledsoe a oni są na miejscu 7 na Zachodzie !!!!!)

6th Man - cała ławka Spurs a poważnie mówiąc to chyba jednak Taj Gibson ( Crawford za dużo meczy opuścił)

MIP - Dragić

DPOY - Leonard ( choć mam tu zastrzeżenie co do ilości meczy) ale mam już dosyć nominacji centrów a olewania obwodu.

MVP - Durant

Taaa a Tyreke był pierwszym od czasów Le Brona który zrobił 20/5/5 i co... A no tyle są warte statystyki bez patrzenia na otoczkę

MCW ma oRPM - 1,3 DRPM -1,8 Cały RPM ma -3,05 i nawet Peltonowoski WARP - 1,5 ,   Żeby nie było jak to go biedne 76 ers ciągnie w dół to niejaki Wolters z beznadziejnych Bucks ma RPM na 0 ma +1,5 WARP i dodatki wpływ na obronę , Anderson czy Young mają też niezłe RPM. MCW nie umie rzucać i już się chyba nie nauczy bo w tym roku za 3 to ma bodajże 18% a i tak rzuca 3 trójki na mecz. Z tego co widzę to obrońcy olewają go jeszcze bardziej niż Rubio.

taką samą miałem debatę evans vs jennings ale z racji tego że te nagrody daje się tak nie inaczej też dałem na williamsa.

Mason Plumlee ;]

Beka z kazdego, kto uwaza, ze duzo blokow = zajebisty defensor. Byl juz casus Ibaki, ktorego 1 on 1 w post mozna bylo przepchnac i zgubic jednym ruchem :)

Moje zyczenia:
MVP: Durant. Znakomity sezon, ale powinien wygrac o wlos, bo LBJ jest lepszy all around.
DPOTY: Butler, badz Leonard. Moga bronic wiele pozycji i robia to genialnie.
COTY: Casey, Popovich, Hornacek. Nie moge sie zdecydowac.
ROY: Oladipo, bo Philly jest druzyna z D-League i nie powinni byc brani pod uwage w nagrodach NBA.

6th: Morris.
MIP: Gerald Green.

Realnie nagrode dostanie imo:
MVP: Durant. Wygra zdecydowanie, bo czesc ludzi ma juz dosyc dominacji LeBrona. Historia pokazuje, ze gdy jeden zawodnik dominuje lige przez kilka lat, to przychodzi czas, gdy wszyscy maja dosyc tej dominacji i z uporem szukaja kogos innego do nagrody MVP (vide George na poczatku sezonu). Kazdego zaiteresowanego ta teoria zapraszam do lektury "The Book of Basketball" Billa Simmonsa.
DPOTY: Noah. Wygralby Hibbert, ale ostatnio Indy ma okropna prase.

COTY: ktorys z wymienionej wyzej trojki. Ze wskazaniem na Hornacka.
ROY: MCW.
6th: Morris/Crawford.
MIP: Dragic.

Z MVP mam dylemat, nikt na nia nie zasluzyl w tym sezonie. Nie, nie inaczej. James postawil wysoko poprzeczke

Jak Lebron rozjebal lige rok temu tak teraz Durant wcale nie postawil kropki nad i. Pobil duzo rekordow, ciagnal thunder za uszy napierdalac kosmiczne statsy ale bilans maja taki se, nawet nie sa jedynka na zachodzie.

No fajnie, tylko że Durant w tym roku ma lepszy bilans niż Lebron i to jest chyba ta kropka nad i biorąc pod uwagę, że indywidualnie gra lepszy sezon ?