Skocz do zawartości

MVP,COY,ROY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Wytykanie MCW słabej efektywności w ataku, a z drugiej strony pisanie, że był sam w tej drużynie i dlatego kręcił tyle statystyk jest dla mnie podwójnym hejtowaniem. Bo albo w lewo albo w prawo. Skoro MCW nie miał z kim grać, to chyba oczywiste, że czasem musiał sam siłować akcje. A że nie ma rzutu, to było wiadome zanim trafił do ligi. Z drugiej strony średnia ponad 6 asyst na mecz dla rookiego, który musiał grać z nikim to wynik zacny wg mnie. Gdyby miał z kim grać to może zamiast siłować rzuty ze słabych pozycji miotałby z 9-10 asyst na mecz. Tego nie wiadomo, dlatego lepiej skupić się na tym co było, a nie na tym co mogłoby być. A fakty są takie, że przyćmił innych debiutantów, a na Wschodzie był przez 4 z 6 miesięcy wybierany rookiem miesiąca, więc wybranie Oladipo w takiej sytuacji byłoby komiczne. I nie chcę tu hejtować Victora, bo bardzo podoba mi się jego gra (poza stratami) i za kilka lat będzie w tej lidze bestią. Jednak ten sezon miał minimalnie gorszy niż MCW i nie ma co dorabiać teorii z jakich powodów. @SlaKB jakoś małą mam wiarę w to, że kibic LA Lakers pasjonował się w tym sezonie oglądaniem masy spotkań z udziałem Sixers czy Magic, ale jeśli rzeczywiście tak było to chapeau bas ;)

Chodziło mi bardziej o to, że gdyby miał rzut to byłby bardziej efektywny, a tak to z tym dosyć cienko i jeśli chodzi o atak to zagrał podobny sezon do Oladipo. No, trochę lepszy ze względu na kreowanie partnerów, ale Oladipo nadrabia za to defensywą w której jest sporo lepszy od MCW, przynajmniej na ten moment. Dzięki czemu dla mnie można byłoby się dłuzej zastanowić nad tym kto powinien tą nagrodę dostac, a że bardziej lubię Oladipo to napisałem że szkoda że nie on, bo dla mnie wybór MCW nie był wcale taki oczywisty jak dla większości. 

Wiesz, moi Lakers mnie w tym sezonie nie rozpieszczali więc ogladałem to co leciało jak miałem czas. Nie powiem, ze jestem ekspertem od Magic i Sixers, ale spokojnie po 20 meczów jednych i drugich obejrzałem, dodając do tego artykuły, jakieś bardziej zaawansowane statsy niż ppg i rpg można jakieś wnioski wyciągnąc

Nie, należy go zgnoić, bo Sixers tankowali, zamiast powalczyć o 11 miejsce na Wschodzie i rozwijać "talenty" Spencera Hawesa i Evana Turnera!

A ktoś tu gnoi MCW? Pisanie, że Oladipo rozegrał porównywalny sezon i to on mógł dostać tą nagrodę jest gnojeniem? Proszę Cię.. I napisałem gdzieś, że Sixers źle zrobili oddając Turnera i Hawesa? 

Chodziło mi bardziej o to, że gdyby miał rzut to byłby bardziej efektywny, a tak to z tym dosyć cienko i jeśli chodzi o atak to zagrał podobny sezon do Oladipo. No, trochę lepszy ze względu na kreowanie partnerów, ale Oladipo nadrabia za to defensywą w której jest sporo lepszy od MCW, przynajmniej na ten moment. Dzięki czemu dla mnie można byłoby się dłuzej zastanowić nad tym kto powinien tą nagrodę dostac, a że bardziej lubię Oladipo to napisałem że szkoda że nie on, bo dla mnie wybór MCW nie był wcale taki oczywisty jak dla większości.

Tzn. ja to widziałem troszkę inaczej, bo wydaje mi się, że jeśli chodzi o atak, to Oladipo jest lepszy, a nie widzę specjalnie tej jego przewagi w obronie. Obaj mają potencjał, żeby być kotami w defensywie. Ale zgadzam się, że było blisko. Może, gdyby Magic spuścili Nelsona i oddali zespół w ręce Victora na cały sezon, to byłoby inaczej. Ale fakty,cyferki, nagrody dla rookiego miesiąca przemawiały minimalnie na korzyść MCW.

A ktoś tu gnoi MCW? Pisanie, że Oladipo rozegrał porównywalny sezon i to on mógł dostać tą nagrodę jest gnojeniem? Proszę Cię.. I napisałem gdzieś, że Sixers źle zrobili oddając Turnera i Hawesa?

Nie mam tu na myśli Twoich postów tylko ogólnie to co czytam w sieci (PL + zza oceanu) od wczoraj, kiedy poszła informacja o tej nagrodzie. Tyle jadu na rookiego dawno nie wylano.

Edytowane przez SiXers

Józek, przesadzasz...

było mnóstwo słabych draftów. Wiadomo, że 10 allstarów z tego naboru nie będzie, ale kilku grajków miało przebłyski, Oladipo, Burke, MCW rokują na poziom all-star w przyszłości, Dieng pod koniec sezonu pokazał naprawdę dużo, Antek jest totalnie zielony, ale ma przejebane warunki, papiery na dobrego startera ma McLemur.

Przebłyski mieli Olynyk, Adams, Hardaway, Snell, Plumlee, nie skreślałbym jeszcze Bennetta - co prawda wiadomo, ze jako 1ka jest bustem na maxa, ale może byc spokojnie kims uzytecznym w tej lidze. Jeszcze jednego meczu nei zagrał nawet Noel.

Z draftem jest jak z noworodkiem - masz brzydkiego - nie martw się, masz ładnego - nie ciesz się. Jeszcze różnie może być.  

Czyli "5" rookasów roku to : MCW, Oladipo, Burke, Plumlee i Hardaway ir.

Nie ma tu takiej reguły, że ma być po jednym z każdej pozycji?

Podobnie w głosowaniu na DPOY: Noah, Hibbert, Jordan, Ibaka i Iguodala. Trzech centrów?

• 4 tygodnie później...