Skocz do zawartości

MVP,COY,ROY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirowany dyskusją w Random Shit otwieram temat.Kto w tym roku najbardziej zasłużył na nagrode?Moje typy.

MVP:Durant

COY:Hornacek

ROY:Carter-Williams/Oladipo,chyba ten pierwszy za wszechstronność

6th man-Gerald Green o dziwo,wysoko też mam Cartera i Younga

MIP:Goran Dragić

DPOTY:Noah?Anthony Davis?Jakoś nie mogę się zdecydować...

Jak to wygląda u was?Jest szansa na MVP dla Duranta,który zagrał lepszy sezon,czy Lebron dostawać będzie już ten tytuł z urzędu,coby za kilkanaście lat NBA mogłą się pochwalić,że miała kolejną legende?:)

Wiesz, że NOP mają 27. obronę ligi?

MVP - James

Coty - Casey

Roy - MCW

Mip - Dragic

DPOTY - Noah

Wiesz Reikai - Lebron jakby już teraz kończył karierę, byłby legendą. 2 misie, 2 mvp finałów, 4 finały, 4 mvp, 9 allstarów, 4 all-d 1, roty, 8 all-nba. Zresztą Durant jest na dobrej drodze by zostać kolejną. 

Wiem,że NOP mają 27 obronę ligi,ale co on może poradzić jak gra z bandą retardów#syndrom Lebrona.W dodatku w c*** nie grał z powodu różnych kontuzji.Noah ma ten plus,że ma świetnego trenera i świetnych obrońców.A Anthony Davis sam w sobie w obronie niszczy.Ale zostawiam ta kategorie pustą.

Możesz jakoś uzasadnić MVP dla Jamesa przy tak świetnym sezonie Duranta?

Edytowane przez Reikai

Wiesz Reikai - Lebron jakby już teraz kończył karierę, byłby legendą. 2 misie, 2 mvp finałów, 4 finały, 4 mvp, 9 allstarów, 4 all-d 1, roty, 8 all-nba. Zresztą Durant jest na dobrej drodze by zostać kolejną. 

No i co to ma niby do rzeczy? W lidze jest o wiele więcej bardziej utytułowanych graczy(zarówno indywidualnie, jak i drużynowo) od Duranta, ale to Kevin w tym sezonie jest Most Valuable Playerem. Ośmieszasz się okrutnie, a wręcz robisz z siebie błazna.

Wiem,że NOP mają 27 obronę ligi,ale co on może poradzić jak gra z bandą retardów#syndrom Lebrona.W dodatku w c*** nie grał z powodu różnych kontuzji.Noah ma ten plus,że ma świetnego trenera i świetnych obrońców.A Anthony Davis sam w sobie w obronie niszczy.Ale zostawiam ta kategorie pustą.

Możesz jakoś uzasadnić MVP dla Jamesa przy tak świetnym sezonie Duranta?

Możesz mi podać jeden przykład wysokiego obrońcy klasy DPOTY, który nie miał obrony chociaż w tej pierwszej dwudziestce?

Wiesz, syndrom Lebrona to odpadanie w 2-3 rundzie po zajebistym RS z bandą retardów, nie mijanie tych PO. 

Garnett z bandą nonamów utrzymywał średnią ligową. I tu mam na myśli jego młode lata. Robinson to samo. 

No i co to ma niby do rzeczy? W lidze jest o wiele więcej bardziej utytułowanych graczy(zarówno indywidualnie, jak i drużynowo) od Duranta, ale to Kevin w tym sezonie jest Most Valuable Playerem. Ośmieszasz się okrutnie, a wręcz robisz z siebie błazna.

A sorry, przepraszam najmocniej, już przestaję. Nie zamierzam wcale zagrażać twojej posadzie.

Wyznaje taką zasadę,że nagroda defensive PLAYER of the year powinna trafić do gracza,który zajebiście broni,a nie którego zespół zajebiście broni.A sam Davis robi to świetnie,z tym się chyba zgodzimy.

Ja wyznaję zasadę, że gracz, który zajebiście broni, a jego drużyna c***owo broni, to gracz, który wcale zajebiście nie broni. Defensive anchor w koszykówce sam potrafi robić obronę. Jeśli tego nie potrafi, to z niego żaden defensive anchor. 

Wyznaje taką zasadę,że nagroda defensive PLAYER of the year powinna trafić do gracza,który zajebiście broni,a nie którego zespół zajebiście broni.A sam Davis robi to świetnie,z tym się chyba zgodzimy.

Howard zrobił 1 obronę ligi, a ja naprawdę Nelsona i Lewisa nie uznaję za zajebiste wsparcie w obronie. Niekoniecznie Davis musi robić najlepszą obronę, ale jednak tą średnią ligową choćby. 

Z MVP mam dylemat, nikt na nia nie zasluzyl w tym sezonie. Nie, nie inaczej. James postawil wysoko poprzeczke

Jak Lebron rozjebal lige rok temu tak teraz Durant wcale nie postawil kropki nad i. Pobil duzo rekordow, ciagnal thunder za uszy napierdalac kosmiczne statsy ale bilans maja taki se, nawet nie sa jedynka na zachodzie.

ROY: Anthony Bennet

6th man: Taj Gibson

CotY: Jeff Hornacek

MIP: Dragic ktory jeszcze sezon temu byl Tragicem

DPOY: Joakim NOAH, niech ma bo gra sezon zycia

Jak Lebron rozjebal lige rok temu tak teraz Durant wcale nie postawil kropki nad i.

LeBron 2012/13:

Bilans: 66-16

Staty: 27/8/7 FG-56% 3P-40% FT-75%

KD 2013/14:

Bilans: 57-21

Staty: 32/7,5/5,5 FG-50% 3P-40% FT-88%

Pomińmy fakt, iż WEST>EAST.

Szczerze mówiąc, nie wiem co masz na myśli pisząc, że LeBron "rozjebał ligę", natomiast Durant "nie postawił kropki nad i".

MVP - James

Coty - Hornacek

Roy - MCW

Mip - Dragic

DPOTY - ADavis

Uzasadnienie MVP, bo pewnie zostane wywolany do tablicy:

Durant w tym sezonie pokazał na prawdę dużo, ale skoro mówimy o najbardziej wartościowym graczu to ja rozumuję to tak: Do dowolnego teamu wrzucamy zamiast obecnego grajka jednego z dwóch panów. Wg mnie efekt z LeBronem byłby nieporównywalnie lepszy niż z Durantem. Odchodzę tu od porównywania stricte indywidualnych osiągnięć i patrzę od strony wpływu grajka na grę drużyny. W końcu to nagroda indywidualna w grze zespołowej...

Tak, to moja interpretacja i nie, nie przekonacie mnie, że jest inaczej. Po prostu tak to rozumuję.

MVP:Durant - bezkonkurencyjnie

COY:Hornacek

ROY:Carter-Williams

6th man:Jamal Crawford
MIP: Goran Dragić

DPOTY: Ibaka

Jak to wygląda u was?Jest szansa na MVP dla Duranta,który zagrał lepszy sezon,czy Lebron dostawać będzie już ten tytuł z urzędu,coby za kilkanaście lat NBA mogłą się pochwalić,że miała kolejną legende? :smile:

Durant w tym sezonie był najlepszym zawodnikiem, także inaczej być nie może - MVP dla Duranta.