Skocz do zawartości

Typer Playoff

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Można otworzyć temat z typowaniem. Nie opłacało się jednak stawiać na Wizards ;-).

Wg mnie to był dobry typ przed serią. Niestety wyszło niedoświadczenie Wizards, Indiana w kilku meczach się przebdziła i takim sposobem wygrali, Wydaje mi się, że Miami będzie miało z nimi w tym roku łatwiej niż w tamtym.

Ja powiem, że nie opłacało się stawiać na Blazers. Ogólnie spodziewałem się zwycięstwa Spurs, ale była to też seria w której najbardziej liczyłem na niespodziankę... więc jeśli chciałem pozostać w grze i mieć jakieś minimalne szanse (przy mistrzostwie Heat), trzeba było zaryzykować. 

Drugą rundę pod rząd trafnie wytypowałem wynik Miami ;) miło byłoby trafić i teraz, bo postawię na Indianę. Waham się tylko ile W dać Heat. 

jak poprzednio - każdy niech sprawdzi swój wynik, szczególnie jeśli edytował wpis.

MIEJSCE	IIrunda	Irunda	SUMA	MISTRZ	NICK
1	13	20	33	OKC	Piotrek
2	14	18	32	OKC	mayev
3	9	20	29	SAS	Kubbas
3	14	15	29	OKC	lorak
5	12	16	28	MIA	karl
5	13	15	28	SAS	nawciarz
7	13	14	27	SAS	Mojo
8	13	13	26	OKC	Jendras
8	13	13	26	MIA	JORDAN20
10	12	13	25	SAS	DOMIN0
10	12	13	25	SAS	kleczes
10	13	12	25	SAS	RonnieArtestics
10	15	10	25	MIA	ADAMB81
10	15	10	25	MIA	SZOSZON
15	14	10	24	OKC	szymcio
16	9	14	23	MIA	rahu
16	13	10	23	SAS	the4yeast
18	6	15	21	MIA	Luki
18	8	13	21	SAS	tomeczego20
18	9	12	21	OKC	Benon
18	9	12	21	SAS	LEWY
22	8	11	19	SAS	ignazz
22	8	11	19	MIA	Matek
22	8	11	19	OKC	TASMA
25	3	15	18	MIA	bejbiwade
25	7	11	18	MIA	ARTLAN
25	7	11	18	SAS	ARTUR86
25	9	9	18	MIA	WIERYBA33
29	-1	18	17	MIA	Ice
30	3	13	16	OKC	MANIEK23
30	4	12	16	SAS	SYLVINHO
32	4	10	14	MIA	Kraso
33	5	8	13	OKC	Maciek9020
34	0	11	11	MIA	LIV
35	-6	10	4	SAS	Qooniu

Edytowane przez lorak

Pamiętaj, że za mistrza jest 10 punktów, więc Piotrek i mayev tylko w wypadku mistrza OKC wygrają. De facto tą tabelę można by rozbić na 3 części. Mistrz OKC: walczą Piotrek z mayevem i zaskoczyć ich może lorak; mistrz MIA: faworyt karl gonią go jordan20, adamb81 i szoszon; mistrz SAS walczę ja z Kubbasem i mojo, zaskoczyć może nas trójka z 25 punktami. Ogólnie mam niezłą zagwozdkę jak obstawić serię Indiana-Miami, bo przy mistrzu z San Antonio to ona zadecyduje o zwycięstwie, bo logiczne jest że w pozostałych seriach będziemy stawiać na Spurs.

coś w tym stylu ;] niestety to, że jestem jedyną osoba w top4, która nie miała dodatnich punktów w chociaż jednej z dwóch fuksiarskich ;] serii (HOU-PTB oraz CHI-WAS) bardzo utrudnia mi zadanie i chyba będę właśnie musiał typować nie tak, jak uważam że będzie, lecz kombinować w taki sposób, aby w przypadku niespodzianki dogonić osoby przede mną. choć jest to bardzo trudne, bo wszyscy poza Kubbasem typowaliśmy takiego samego mistrza.

Luki,

ty i te twoje edycje ;] tabela wyżej zaktualizowana z uwzględnieniem poprawki odnośnie twojego wyniku.

Będąc w podobnej sytuacji też bym się pobawił w koszykarskie szachy czyli zagrał taktycznie, z uwzględnieniem typów najważniejszych rywali. W tym nie ma nic dziwnego. ;]

Zresztą tak już w sumie zrobiłem kiedy to jeszcze była jakaś szansa powalczyć. Serię SAS-PTB typowałem nie w zgodzie z własnym "sumieniem", tylko po prostu musiałem dać jakiś niestandardowy typ i liczyć na niespodziankę, bo tylko wtedy mógłbym odrobić stratę z I rundy do czołówki.

coś w tym stylu ;] niestety to, że jestem jedyną osoba w top4, która nie miała dodatnich punktów w chociaż jednej z dwóch fuksiarskich ;] serii (HOU-PTB oraz CHI-WAS) bardzo utrudnia mi zadanie i chyba będę właśnie musiał typować nie tak, jak uważam że będzie, lecz kombinować w taki sposób, aby w przypadku niespodzianki dogonić osoby przede mną. choć jest to bardzo trudne, bo wszyscy poza Kubbasem typowaliśmy takiego samego mistrza.

Luki,

ty i te twoje edycje ;] tabela wyżej zaktualizowana z uwzględnieniem poprawki odnośnie twojego wyniku.

Heh, to nie fuksiarskie są serie gdzie wygrywa drużyna z HCA? :)

O Houston- PTB można dyskutować, ale chyba nikt z oglądających serię Chicago nie miał wątpliwości która drużyna była w tamtej serii lepsza.

Heh, to nie fuksiarskie są serie gdzie wygrywa drużyna z HCA? :smile:

przecież w obydwu tych serach wygrała drużyna bez HCA.

O Houston- PTB można dyskutować, ale chyba nikt z oglądających serię Chicago nie miał wątpliwości która drużyna była w tamtej serii lepsza.

w serii, ale przed nią nie było wiele przesłanek za wizards, szczególnie za 1-4.

Ja sobie nie mogę darować, że postawiłem na Byki. Od początku korciło mnie, żeby wytypować Wizards, ale mając w pamięci, że co roku musiałem wyskoczyć z jakimś oryginalnym typem (Bobcats over Magic, he he) i wkopać się na dzień dobry, zdecydowałem, że rozsądniej będzie pójść za tłumem.

przecież w obydwu tych serach wygrała drużyna bez HCA.

No właśnie. Wskazałeś 2 serie gdzie wygrała drużyna bez HCA i napisałeś że były fuksiarskie. Stąd moje pytanie - czy jedyne nie-fuksiarskie serie to te gdzie wygrywa drużyna z HCA wg Ciebie? (pomijam Brooklyn, którego sytuacja była wyjątkowa z uwagi na początek sezonu i późniejsze tankowanie).

w serii, ale przed nią nie było wiele przesłanek za wizards, szczególnie za 1-4. 

Nie lubię się wymądrzac post factum (to dobre dla fanów statystyki :tongue:), ale akurat w serii za Wizards przemawiało wiele rzeczy. Ale dwie były najważniejsze

1) Zdrowy Nene, który jest bardzo dobrym PO performerem i prawdopodbnie najlepszym zawodnikiem Wizards jak mu się chce (a kiedy indziej miało mu się chcieć jak nie w PO

2) Chicago, które w RS zawsze jest overachieverem z uwagi na brak superstara (w RS przejdzie, w PO nie), słaby atak z którym ciężko wygrać COKOLWIEK w playoffs (w tamtym roku uratował ich Nejt Robinson grający kilka meczów życia) + fakt, że oni w RS zawsze grają na 100% a inne drużyny niekoniecznie - to tez zmienia się w playoffs gdzie każdy ciśnie na 100% - Chciago po prostu w RS gra na 5tym biegu a większość drużyn niekoniecznie.

Edytowane przez Luki

Luki,

czuje sie obrazony nazywania mojego wytypowania wiz vs chi fuksiarskim, gdyz wypowiadalem sie na ten temat wielokrotnie ze szikago nie ma czym pograc po prostu z waszyngtonem w tym sezonie

lorak na tym to polega ze gra sie tak jak sie mysli, ja sie unioslem honorem i tez zastanawialem sie dlugo czy nie postawic na okc zamiast clippers, ale postawilem tak jak uwazalem, przejechalem sie na tym ale wg mnie na tym ten typer polega, jak wygrac to dzieki temu ze grales tak jak uwazales i wiedziales lepiej niz inni a nie dlatego ze dobrze kalkulowales