Skocz do zawartości

Typer Playoff

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, nie widzialem.

Wow, jest opcja nawet na wygranie poki co  ;) Tymbardziej ze Clips i Wizz juz są do przodu :smile: Jak jeszcze Blazers machną Spurs to juz w ogole bedzie kocurnie.

Edytowane przez Ice

Nie muszę udowadniać, czy zmienił akurat rozpoczętą serię, nie obchodzi mnie to. Po prostu seria rozpoczęta przed edycją jest kasowana. Nie udowodnisz, że ją zmienił lub nie. 

Jeśli ktoś chciałby edytować typy, a jakaś seria się rozpoczęła, to lepszym od edycji byłby cytat własnych typów i napisanie, co zmieniasz. 

To była taka sytuacja? 

Tak czy inaczej lipa, bo minusowe już by poleciały. A w pierwszej rundzie były 4 mecze były pierwszego dnia, to uderzyłoby mocno po kieszeni. 

Sam robiłem edycję chyba w dzień rozpoczęcia PO, ale przed startem spotkań. 

I zapytam po raz kolejny - jest jakaś sytuacja do rozpatrzenia? Ktoś edytował wpis po starcie jakiejś serii? 

Nie. Była taka opcja w poprzedniej wersji forum, na tej nie ma. Chyba, że Borys ma taką możliwość... 

@tomeczeg

I teraz jak udowodnimy, że tylko tą serię zmieniłeś? Trzeba było się poradzić przed edycją, był czas. Na moje jest to -2 za serie, które zaczęły się ostatniej nocy, ale nie chcę sam decydować, niech inni się wypowiedzą. Bo pierwszy raz mamy taką sytuację. 

Może lorak spisał wcześniej typy? Jak miało to miejsce w poprzedniej rundzie. 

Ja zasady rozumiałem tak, że nie można zmieniać żadnych typów po rozpoczęciu danej rundy. A jak się cokolwiek po tym momencie zmieni no to lipa... :tongue:

Chyba źle rozumiesz, bo zasady są jednak mniej rygorystyczne.

Nigdzie przecież nie jest powiedziane, że musimy typować wszystkie serie przed rozpoczęciem którejkolwiek z nich. Wystarczy by typ konkretnej serii był wysłany przed jej rozpoczęciem.

Czyli gdybym np. podał swoje typy w dwóch kolejnych postach tzn. w pierwszym typy wczorajszych serii a w drugim typy dzisiejszych serii to ten drugi post mógłbym sobie jeszcze dzisiaj edytować nawet i 15 razy (byleby ostatnia zmiana została dokonana przed rozpoczęciem dzisiejszych meczów).

Edytowane przez Artlan

Chyba źle rozumiesz, bo zasady są jednak mniej rygorystyczne.

Nigdzie przecież nie jest powiedziane, że musimy typować wszystkie serie przed rozpoczęciem którejkolwiek z nich. Wystarczy by typ konkretnej serii był wysłany przed jej rozpoczęciem.

Czyli gdybym np. podał swoje typy w dwóch kolejnych postach tzn. w pierwszym typy wczorajszych serii a w drugim typy dzisiejszych serii to ten drugi post mógłbym sobie jeszcze dzisiaj edytować nawet i 15 razy (byleby ostatnia zmiana została dokonana przed rozpoczęciem dzisiejszych meczów).

Mi to lotto, 2 lata temu graliśmy tak jak mówię. Skoro teraz są zeszłoroczne zasady i tak jest jak mówisz to tak będzie. Tylko pytanie jak ktoś będzie sprawdzał to, że dana osoba nie zmieniała typów już zaczętych serii robiąc tylko jeden post.

Ale jeżeli modzi mają całą historię modyfikacji postów to oczywiście problem znika.

Edytowane przez Luki

W zeszłym roku ja się spóźniłem i serie się rozpoczęły i dostałem -2 pkt z tego co pamiętam przez co przegrałem 2 miejsce... Ja jestem za tym że zasady były jasne. Posty z typowaniem przed rozpoczęciem serii. Wszystko dla każdego jasne. Później ktoś kto będzie zliczał punkty zamiast mieć jeden post uczestnika i obliczyć punkty to będzie wyszukiwał postów... bez sensu

Może lorak spisał wcześniej typy? Jak miało to miejsce w poprzedniej rundzie.

spisałem i przed pierwszymi meczami drugiej rundy miał on takie typy:

SAS-PTB 4:1

OKC-LAC 2:4

IND-WAS 4:3

MIA-BRK 4:2

@lorak

Mam 11 punktów po pierwszej rundzie, da się to zmienić? Chyba najlepiej na gorąco.

I w kolumnie 100% też powinienem mieć 1 za wytypowanie serii Heat ;) ale to taki szczególik.

zmienione, ale poprawną tabelę wrzucę po zakończeniu półfinałów, bo może jeszcze ktoś się zreflektuje, że edytował wpis ;]

PS

do zasad na przyszłą edycję trzeba dodać coś w stylu, że zabroniona jest edycja wpisu z typami, a jeśli chce się zmienić typ serii, która jeszcze się nie rozpoczęła, to po prostu należy napisać nowego posta.

do zasad na przyszłą edycję trzeba dodać coś w stylu, że zabroniona jest edycja wpisu z typami, a jeśli chce się zmienić typ serii, która jeszcze się nie rozpoczęła, to po prostu należy napisać nowego posta.

Już o tym pisałem wczoraj i tak będziemy robić. Mam nadzieję, że każdy się zastosuje. Chociaż w następnej serii i finale ten problem nie powinien już występować. Nauka na przyszłość, nic nie stracimy. 

@tomeczeg

Wstawiam do Twojego posta typy, które napisał przed chwilą lorak.