ignazz Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 mnie śmieszy epizodyczne NBA w Kiedyy Harry poznał Sally bo głównym bohaterem jest sędzia NBA. akcja z KAJ bezcenna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Widziałem jeszcze kiedyś niezły film na temat Pete'a Maravicha. Chyba ten The Pistol: The Birth of a Legend http://www.imdb.com/title/tt0102674/ Ale głowy nie dam uciąć sobie. Wiem, że był niezły. Szczególnie te podania, które trafiały w głowę jego teammates ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Jakieś tytuły z NCAA? Do głowy przychodzą mi Fab Five (wiadomo o czym), Duke 91 & 92 - Back to Back (o mistrzowskich sezonach Blue Devils), Black Magic (walka o prawa obywatelskie, segregacja rasowa i te sprawy - wszystko w kontekście programów sportowych tzw. czarnych uniwersytetów), Survive and Advance (o mistrzowskim sezonie North Carolina State w 1983 roku), A Cut Above: 100 Seasons of Duke Basketball (tytuł mówi wszystko), Unfinished Dreams (St. Bonaventure i ich sezon 1970). Niestety nie widziałem The Miracles: 1988 Kansas Jaywahks (o mistrzowskim sezonie Kansas). Ameryki nie odkryłem, ale jeśli ktoś nie widział, to zachęcam. Jest jeszcze Bound, ale mi się nie podobał. Dużo ciekawych informacji dot. NCAA pojawia się oczywiście w dokumentach o graczach NBA np. Sam Bowie - Going Big, Without Bias czy epicki Magic and Bird: The Courtship of Rivals (kocham ten film). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Jakieś tytuły z NCAA? http://en.wikipedia.org/wiki/30_for_30 Tu sobie poprzeglądaj, jest parę fajnych pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/30_for_30 Tu sobie poprzeglądaj, jest parę fajnych pozycji. 30 na 30 to znam. Czekam, na Requiem for the Big East. 4 dni do premiery. @Jinks - dzięki - zacznę chyba od ostatniego tytułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Ja na swojej liście filmów do obejrzenia mam dokument "Hoop Dreams" z '94 i tu moje pytanie: nikt go nie wymienił bo jest c***owy (co byłoby dziwne bo jest bardzo dobrze oceniany przez przeróżne źródła) czy nikt go nie widział? Hoop Dreams pamiętam jak przez mgłę. Mi się nie podobał ale to kwestia mojego gustu i niczego więcej, sam film jest naprawdę spoko, autorzy włożyli w niego dużo pracy. Ja wolę dokumenty dotyczące całych drużyn, jakiś znanych zawodników, generalnie historii NBA i NCAA itd., w Hoop Dreams mamy natomiast prozę życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 http://www.filmweb.pl/film/Przetrwa%C4%87+w+Nowym+Jorku-1995-8939 polecam trochę o koszykówce ale przede wszystkim warto dla świetnego Di Caprio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 heh, jeden z tych świetnych polskich tłumaczeń tytułów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 No rzeczywiście, ,,Koszykarskie pamiętniki" brzmi lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 chociażby wiadomo było że tematyka koszykarska a tak to tytuł kojarzy się z jakimś filmem o murzynach w gettcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monty Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Polecam "Hoop Dreams" z 1994 roku - to film dokumentalny, ale wciaga bardziej, niż niejedna fabuła. Edytowane 21 Marca 2014 przez Monty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Te wszystkie above the rim czy he got game słabe są moim zdaniem, naprawdę nie trzeba długo myśleć, żeby dojść do śmieszno-smutnego wniosku, że space jam to jeden z lepszym filmów o koszu. Poza tym polecam jeszcze cartera (choć same sceny koszykarskie to beka), earla i biali nie potrafią skakać (oglądałem za dzieciaka i nie pamiętam prawie nic, poza tym że pozostawił pozytywne wrażenie). Aha, blue chips też mnie wynudził, gdyby nie aktorzy to ciężko byłoby dotrwać do końca. Pamiętam jeszcze film o jakiejś murzynce, która bardzo chciała zostać koszykarką, a bodajże jej sąsiad był jakąś tam gwiazdą uniwersytecką. Też starodawna produkcja, pamiętam tylko jedną scenę - jak parka wraca samochodem i łebek pyta tej murzynki: a ty z kim idziesz na bal? ze spaldingiem? kojarzy ktoś to? odświeżyłbym sobie. he got game slabe? nie zgadzam sie z twoim zdaniem, świetnie opowiedziana historia o relacjach ojciec-syn a na dodatek dochodzą do tego rozterki życiowe oraz trudne wybory moralne, polecam zobaczyc jeszcze raz + koszykówka w tym filmie to tylko tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Above the rim anybody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) najlepszy http://www.youtube.com/watch?v=Jgg8OZLfeSM&list=PL7E73DEBF680986B3 Edytowane 22 Marca 2014 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 z tych niewymienionych to jeszcze hurricane season. wg mnie najlpeszy film o koszykówce to rebound: the legend of Earl 'the goat' Manigault, a później długo, długo nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 "czy leci z nami pilot" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Zamiast wymieniac pojedyncze tytuly [niektore wiele razy!] mozna bylo podsumowac temat tak... http://www.bostonbaseball.com/basketball_movies/ ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Wiedziałem co robię zostawiając sobie "Bad Boys" i "Requiem for the big east" na nudne, bez koszykarskie wieczory. Oba dokumenty to oczywiście część serii "ESPN 30 for 30". Jeśli ktoś nie widział, to polecam. Dobrze spędzone ponad 3 godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Hang Time ktoś pamięta? Serial o drużynie licealnej. Polski tytuł to ,,Pod koszem". Leciał na TVN gdzieś w okolicach 1998, 1999 roku. Coacha grał tam Reggie Theus (pewnie z 90% tutejszych osób go nie kojarzy, a koleś ma ppg z kariery w okolicach 20 i grywał w ASG za czasów Birda i Magica). Pamiętam też, że gościnnie wpadały różne gwiazdy NBA. Ogólnie dużo było scen z meczów, treningów itp, no i chyba bywał zabawny. ;] Poza tym to nie wiele z niego pamiętam, nawet żadnego z głównych bohaterów (poza coachem, bo ten zapadał w pamięć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 he got game slabe? nie zgadzam sie z twoim zdaniem, świetnie opowiedziana historia o relacjach ojciec-syn a na dodatek dochodzą do tego rozterki życiowe oraz trudne wybory moralne, polecam zobaczyc jeszcze raz + koszykówka w tym filmie to tylko tło. ten film jest bardzo dobry i to bez podziału na kategorie, nieważne czy ktoś lubi koszykówkę czy nie to jest poprostu świetne kino i tyle. Trener Carter fajny film ale jak dla mnie trochę za dobrze oceniony przez niektórych, w sensie przy takich tytułach jak hoosier, blue chips wypada dosyć blado. tutaj niezły rank z tuby https://www.youtube.com/watch?v=ljnHMjeRA9k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi