RappaR Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 6 minut temu, Koelner napisał: nie tylko, wiele jest zapożyczeń z sag skandynawskich A także z innych książek i innych okresów, a także z doświadczeń życiowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Czytam teraz drugą część Daemona, Wolność tm. Czytałem ktoś? Jestem aż zafascynowany jak bardzo autor opisał to jak wyobrażam sobie funkcjonowanie współczesnego świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 "Ja, inkwizytor. Dziennik czasu zarazy." Po slabej trylogi ruskiej cykl inkwizytorski wraca na wlasciwe tory. Mam nadzieje ze gry nie spierdololo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 moze tu juz bylo: "Bottle of lies" - Katherine Eban Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Jak ktos lubi historical fiction to "Upadek Gigantów" calkiem dobrze sie czyta, łyknąłem w 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 48 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Jak ktos lubi historical fiction to "Upadek Gigantów" calkiem dobrze sie czyta, łyknąłem w 3 dni. Mocne tempo te 3 dni, jak na tak grubą książkę, szacun. Ja zacząłem w podróży "Krzyżowcy" Zofii Kossak. Spodziewam się bdb oceny na koniec, bo od początku mnie wciągnęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Przeczytałem książkę z Cyberpunka 2077. Jak na książkę na podstawie gry naprawdę dobra, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 18 minut temu, RappaR napisał(a): Przeczytałem książkę z Cyberpunka 2077. Jak na książkę na podstawie gry naprawdę dobra, polecam duże na wspólnego z fabułą gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 4 minuty temu, Koelner napisał(a): duże na wspólnego z fabułą gry? Nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 29 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 1 godzinę temu, RappaR napisał(a): Przeczytałem książkę z Cyberpunka 2077. Jak na książkę na podstawie gry naprawdę dobra, polecam Podrzuc tytul i autora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Teraz, Szabla napisał(a): Podrzuc tytul i autora https://powergraph.pl/ksiazki/gatunki/fantastyka/cyberpunk-2077-bez-przypadku.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Jedną z moich ulubionych książek jest saga Galaktyczne Imperium. Jednym z głównych wątków i tła na którym się rozgrywa akcja jest ogromna rodzina Remillardów, różnego rodzaju "klany" etc Jako osoba pochodząca z małej i luźno trzymającej się rodziny, a także z plebejskiej, jest to dla mnie obcy świat, traktowałem to jako element science fiction równie zmyślony jak rasy obcych. Aktualnie czytam autobiografię Ricksona Gracie i faktycznie istnieją takie rody i opisane akcje są jak najbardziej realne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knt Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Coś pomieszałeś, możesz podlinkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 7 godzin temu, RappaR napisał(a): Jedną z moich ulubionych książek jest saga Galaktyczne Imperium. Jednym z głównych wątków i tła na którym się rozgrywa akcja jest ogromna rodzina Remillardów, różnego rodzaju "klany" etc Jako osoba pochodząca z małej i luźno trzymającej się rodziny, a także z plebejskiej, jest to dla mnie obcy świat, traktowałem to jako element science fiction równie zmyślony jak rasy obcych. Aktualnie czytam autobiografię Ricksona Gracie i faktycznie istnieją takie rody i opisane akcje są jak najbardziej realne. https://sjp.pwn.pl/slowniki/plebejskość.html Serio spelniasz warunki, czy znowu przesadzasz? Myslalem ze masz w rodzinie nauczyciela + sam tez sobie radzisz. Nie ujmuj sobie i rodzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): https://sjp.pwn.pl/slowniki/plebejskość.html Serio spelniasz warunki, czy znowu przesadzasz? Myslalem ze masz w rodzinie nauczyciela + sam tez sobie radzisz. Nie ujmuj sobie i rodzinie Moja rodzina zdecydowanie nie należy do stanu szlacheckiego, nie jest zamożna, czyli musi żyć z pracy. Warunki spełnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 8 minut temu, agresywnychomik napisał(a): https://sjp.pwn.pl/slowniki/plebejskość.html Serio spelniasz warunki, czy znowu przesadzasz? Myslalem ze masz w rodzinie nauczyciela + sam tez sobie radzisz. Nie ujmuj sobie i rodzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 22 minuty temu, knt napisał(a): Coś pomieszałeś, możesz podlinkować? Ale co podlinkować? https://en.wikipedia.org/wiki/Galactic_Milieu_Series https://en.wikipedia.org/wiki/Rickson_Gracie https://allegro.pl/oferta/oddychaj-zycie-w-stanie-flow-11312709311 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knt Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Chodziło mi o Galaktyczne Imperium, polskie tłumaczenie jest inne i dlatego nie mogłem znaleźć. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 22 minuty temu, RappaR napisał(a): Moja rodzina zdecydowanie nie należy do stanu szlacheckiego, nie jest zamożna, czyli musi żyć z pracy. Warunki spełnia. Widze ze wahadelko wyjeb**** w drugą strone cóż przywykłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi