Skocz do zawartości

Książki

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
48 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak ktos lubi historical fiction to "Upadek Gigantów" calkiem dobrze sie czyta, łyknąłem w 3 dni.

Mocne tempo te 3 dni, jak na tak grubą książkę, szacun. 

Ja zacząłem w podróży "Krzyżowcy" Zofii Kossak. Spodziewam się bdb oceny na koniec, bo od początku mnie wciągnęła. 

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Jedną z moich ulubionych książek jest saga Galaktyczne Imperium. Jednym z głównych wątków i tła na którym się rozgrywa akcja jest ogromna rodzina Remillardów, różnego rodzaju "klany" etc

Jako osoba pochodząca z małej i luźno trzymającej się rodziny, a także z plebejskiej, jest to dla mnie obcy świat, traktowałem to jako element science fiction równie zmyślony jak rasy obcych. 

Aktualnie czytam autobiografię Ricksona Gracie i faktycznie istnieją takie rody i opisane akcje są jak najbardziej realne. 

7 godzin temu, RappaR napisał(a):

Jedną z moich ulubionych książek jest saga Galaktyczne Imperium. Jednym z głównych wątków i tła na którym się rozgrywa akcja jest ogromna rodzina Remillardów, różnego rodzaju "klany" etc

Jako osoba pochodząca z małej i luźno trzymającej się rodziny, a także z plebejskiej, jest to dla mnie obcy świat, traktowałem to jako element science fiction równie zmyślony jak rasy obcych. 

Aktualnie czytam autobiografię Ricksona Gracie i faktycznie istnieją takie rody i opisane akcje są jak najbardziej realne. 

https://sjp.pwn.pl/slowniki/plebejskość.html

Serio spelniasz warunki, czy znowu przesadzasz? Myslalem ze masz w rodzinie nauczyciela + sam tez sobie radzisz.

Nie ujmuj sobie i rodzinie ;)

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

https://sjp.pwn.pl/slowniki/plebejskość.html

Serio spelniasz warunki, czy znowu przesadzasz? Myslalem ze masz w rodzinie nauczyciela + sam tez sobie radzisz.

Nie ujmuj sobie i rodzinie ;)

Moja rodzina zdecydowanie nie należy do stanu szlacheckiego, nie jest zamożna, czyli musi żyć z pracy. Warunki spełnia.