RappaR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Raczej tak, po prostu mi się diabelsko podobają. Z innymi książkami tak nie mam. Ogólnie śmiesznie, bo Erickson jest strasznie mocno inspirowany Czarną Kompanią. Rozwinęli to dość mocno, jednak sam szkielet wyraźnie Cookowy. Czy ja wiem czy polscy pisarze tacy wyrafinowani? Akurat przy większości wręcz mam wrażenie, że mogliby być mniej prymitywni. Pilipiuk czy Ziemiański są wręcz wulgarni, a taka fabryka snów mogłaby się nazywać fabryką prostoty. Chyba, że mówisz raczej nie o fantasy, a o sci-fi. Ale to akurat tyczy całego gatunku, nie tylko pisarzy polskich. To znaczy całego gatunku z tej półki, po którą warto sięgać. Ambercrombie zaraz zacznę, akurat dawno nic fajnego z fantasy nie miałem i na głodzie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeh Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A ja polecam Stacja arktyczna Zebra - to jest sensacyjna. Bardzo dobrze napisana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 autobiografia rudolfa hossa wciąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythos Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 jeśli chodzi o fantasy wszystkim polecam tego autora: Joe Abercrombie http://baza.fantasta.pl/autor.php?id=2077 one są jakoś powiązane? warto zaczynać od pierwszego czy można od tego co się trafi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Skończyłem trylogię i jest ze sobą ściśle powiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 a ma ktoś Tymhoty Zahna z serii Star Wars? epizody 7-9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythos Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 dzięki, ale mam dostęp do 2 ostatnich chwilowo. Zakładam, że pewnie też lepiej po trylogii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ich nie czytałem ale jak patrzyłem na opisy to stand alone, w których pojawiaja sie bogaterowie z trylogii, ale nie stanowi bezposredniej kontynuacji. WIec chyba mozna czytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MVPrzemek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 a ma ktoś Tymhoty Zahna z serii Star Wars? epizody 7-9? Tez szukam. Trylogia banea ultra btw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karwan Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Czytał ktoś "Pakt Ribbentrop-Beck"? Warto się za to brać? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Karwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Kupiłem w poprzednim tygodniu i na bank przeczytam w niedługim czasie, bo teraz nie mam go za wiele. Po opiniach się skusiłem i, jak już ją mam, to na bank ją "zaliczę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja bym jednak polecał sięgnąć po jakąś normalną książkę historyczną napisaną przez profesjonalistę, a nie łowcę sensacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Historycznych się naczytałem, jakąś fantastykę od czasu do czasu też warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 one są jakoś powiązane? warto zaczynać od pierwszego czy można od tego co się trafi? Są powiązane najpierw trylogia: samo ostrze, nim zawisną na szubienicy i ostateczny argument królów, która stanowi jedną całość, pozostałe trzy są odrębnymi zamkniętymi całościami/historiami i można je czytać wo oderwaniu od całości ... ale większą przyjemność sprawi czytanie chronologicznie, bo pojawiający się w kolejnych książkach bohaterowie "zazębiają" kolejne książki, czyli po trylogii kolejno: zemsta najlepiej smakuje na zimno, bohaterowie i czerwona kraina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Polecam " Wielki Widzew " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Polecam " Wielki Widzew " To Sci-Fi czy parodia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 przeczytaj to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 "Wszystko zalezy od przyimka", Bralczyk, Markowski, Miodek, dobre fc***. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Polecam Szmire Bukowskiego,fajnie i szybko się czyta,kilka ciekawych spostrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Ja z kolei polecam Sprawe Honoru - książka o 5 polskich pilotach myśliwców, którzy przyczynili się do uratowania Anglii podczas bitwy powietrznej w 1940r. W książce jest też o tym jak zostaliśmy wyruchani przez USA i Wielką Brytanię pod koniec 2 wś. Podczas czytania ciary na plecach gwarantowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi