Kraso Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Nie no jeżeli w temacie "rap,hip hop" pada ksywa Liber to o czym my w ogóle rozmawiamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 śmieszny jesteś, wiem że chcesz być jak mike, więc jarasz się wszystkim od czarnych, ale nie każdy musi ich rap uważać za najlepszą muzę na świecie, bo to tylko Twoja subiektywna opinia. Tutaj chłopaki zarapowali pod bit z kawałka Guru i dla mnie nawinęli dużo lepiej od niego. Takie jest moje zdanie i nic Ci do tego. I kawałek to spontan nie wykorzystany na żadnej płycie, żeby nie było niedomówień ze kserują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 no no k**** co jeden to lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Z pl rapu tylko "Kinematografia" i "Dolina Klaunów" są przeze mnie słuchane, reszta to pojedyncze kawałki, choć jak pisałem kiedyś, taki Liber - Skarby to mistrzostwo świata i póki co nikt jeszcze sie nie zblizyl do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 haha, ja pierdolę, jeden mówi że polski rap c***owy, ale nie słyszał żadnej płyty, drugi też nie lubi, ale szanuje magika i ascetoholix. jakby ktoś zwątpił kiedyś, że przeciętny słuchacz hh to debil to przypomnijcie sobie stronę 162 tego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 słuchałem troche płyt z polskim rapem zeby wyrobić sobie opinię, wiec sklej wary i idz moze liczyć poczwórne u laika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 to ta, bo skoro kiedyś coś tam słyszałeś i ci się nie podobało, tzn. że 10 lat później nadal wszyscy są c***owi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentor Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 https://soundcloud.com/krzysiek-w-udarski/ostr-prolog Zacna ta nowa płyta Adama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Aha czyli nikt nie ma nagrywać, bo wszystko już było. I czemu zakładać, że uczeń nie może przerosnąć mistrza? A już w ogóle rozjebał mnie tekst, że przemiana Pezeta jest nieprawdziwa, bo KRS-One i Ice Cube przeszli odwrotną. Nie można stwierdzić, że ten jest lepszy tamten gorszym, każdemu się co innego podoba. Niektórzy w ogóle rapu nie słuchają i co mam uważać, że są to debile? Zresztą nawet tutaj na forum mamy niekończące się, który zawodnik jest lepszy, bo nie da się tego jakoś jednoznacznie zmierzyć, każdy ma swoją własną opinie. Co dopiero rozmawiać o muzyce, która lepsza jak tu już tylko i wyłącznie decydują gusta słuchaczy. Dla tego śmieszni jesteście mówiąc, że amerykański rap mega kozak jednocześnie gardząc tym, że ktoś woli polski rap. Niektórzy też słuchają rapu i jarają się bo podwójne rymy, bo coś tam, a ja do tego podchodzę całkiem inaczej, ma być tekst który do mnie trafia i na bicie takim, żeby można było się w niego wsłuchać bez bólu uszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fif Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Dla niektórych rap to po prostu utożsamianie się ze zwrotkami wykonawców,niekoniecznie szukanie tam ciągłych podwójnych rymów. Klasykę z USA powinien znać każdy,bo to jest podstawa,ale dla mnie przynajmniej polski rap będzie zawsze częściej słuchany,bo mogę się z nim bardziej utożsamić. Nie w moim guście jest słuchanie jak czarnuch nawija o lamborghini,cristalu i gucci,wyjątkiem jest Notorious B.I.G. Edytowane 26 Marca 2015 przez Fif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Panowie ale z tym że Mes obecnie to gówno i że najlepszą płytę wydał 10 lat temu to żartujecie tak?Chyba że nie słyszeliście Trzeba było zostać dresiarem i Kandydaci na szaleńców,dwie jego najlepsze płyty i jedne z lepszych w Polskim rapie moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan A. Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Fudzi zapomniałeś dodać, że Polacy skopiowali od "murzynów", robienie "gorącego gówna" prosto do serc i kieszeni gimbazy i tym podobnych yntelygentów! Bo gdy Rychu Peja Surówka nakazywał lincz gimbusa w Zielonej (i długo wcześniej) to całe te podziemie lat 90 Ameryki ,w ichniejszych gimbusach, za pan brat z Britnej i Dżastinami widzieli swoich odbiorców, połykaczy ich szituuu. hahahahah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Nie mają muzyczne beztalencia z polskiej sceny startu do Mesiwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Kompletnie nie rozumiem pojdjarki tym Quebo, ja nie mogę go słuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Różne są gusta. Ja np. nigdy nie mogłem słuchać Laika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Fudżi piszesz, że PLHH bee bo top jest słaby i wskazujesz na Jacka i Ryśka, którzy topem już dawno nie są. Tede owszem trzepie hajs na gimbach i super, ale w czołówce to on dawno nie jest. Oczywiście że rap ze Stanów jest lepszy, ale to tak jakby marudzić, że Brazylia ma większe lepszą kartę historii w piłce nożnej. Rap stworzyli murzyni i nie wygrasz z tym, ale na tym polskim poletku naprawdę świetnie się przyjął, a weźmy też pod uwagę, że polski to nie jest wybitny język do rapsów to mam jeszcze większy szacunek dla rodzimego podwórka. Nasz rap jest dużym chłopcem Urodzonym tam ale wychowanym w Polsce Ignoranci mają go za czarną owcę Ale owca daje rade widać ją na łące Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Nowy OSTR... wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fif Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Peja jest nadal na topie,zarówno jeżeli chodzi o sprzedaż płyt i granie koncertów jak i poziom rapu,chociaż Slummillioner jest mocno średnią płytą,poza paroma utworami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi