just like mike Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pac, Big L i Biggie nagrywali zbyt krótko, skad wiesz jakby sobie radzili w dzisiejszych czasach. Ice Cube? On ostatniego klasyka to nagrał gdzies 20 lat temu od dłuzszego czasu nie odnajduje sie w rapowych standardach. KRS One to aktualnie posmiewisko, Big Daddy Kane rzeczywiscie był wielki, ale od ponad 10 lat chyba albumu nie wydał, Rakim to oczywiscie bardzo wazna postać dla hip hopu, ale tez raczej na emeryturze, o tym albumie z 2009 nie będę wspominał. Eminem rzeczywiscie jest całkiem dobrym typem, ale mi wydaje sie, że on nie nagrał tak dobrej płyty jaka by mógł. Oczywiscie MMLP i Emniem Show są znakomite, przemiana na Recovery to tez cos bardzo fajnego. Nas to bardzo dobry typ, ma wszystko by konkurować z Jiggą oprócz $$$$$, jest wymieniany przez kazdego w dyskusji na temat GOAT. Dodałbym tu jeszcze do twoich typow Andre 3000 z Outkast, ale z nim jest ten problem, ze nie wydał nic solowego. To co odróżnia Jaya ( Nasa w sumie tez) od takiego Krs'a, to to ze, sa na scenie około 20 lat i cały czas są bardzo ważni, ich featuringi są ekskluzywne(no może te Nasa trochę mniej) i cały czas są w stanie nagrywać świetne albumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wnioskuję, że jedynymi argumentami przemawiającymi za Jayem jest to że cały czas nagrywa i ma dużo $$$?BTW Seventh Seal Rakima jest dobrym albumem, bardzo niesprawiedliwie ocenianym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To, ze cały czas nagrywa swietne albumy, rządzi na rynku, wyznacza trendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 W takim razie jest najlepszym marketingowo raperem, z tym się mogę zgodzić. Jeśli chodzi o umiejętności MC nie jest w pierwszej 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ale umiejetnosci to nie wszystko w wyborze tego najlepszego ever, trzeba jeszcze brac pod uwage dyskografie, pozycje, longevity i wiele innych. Z tym, ze nie jest najlepszy pod wzgledem umiejetnosci moge sie tez zgodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) co do cubea to pierwsze z brzegu jay z jest overrated w c***, i nie ma wgl doskoku do zadnego rapera z top10 all time, technicznie jest slaby, jego plyty sa strasznie nierowne, nie ma wgl o czym gadac jeszcze jak napisales ze tupac za krotko nagrywal to juz wgl jeblem anyway Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 wjedzie człowiek sobie oblukać co tam ludzie polecają do zapodania w słuchawki, a tu dyskusja o GOAT. dawać mi tu jeszcze porównanie supportów Paca i Jaya i wykresy ich win shares. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Ten Peja to jakiś żart ostatnio... Jak już lecimy typowo koszykarsko to jak układa się wasz TOP 5 raperów all time?Bez dzielenia na newschool,oldschool.Też uważam Jaya za overated,nie jakoś mocno bo nie jest jakimś wackiem ale mimo wszystko nie moge go dać jako TOP 1. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 2Pac, Nas, Biggie, Tech N9ne. Na miejsce 5 jest kilku kandydatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 z Polski to smarki, keke, sokol, pezet, reno. Bez wiekszej przekminy, 5 zajebistych, ktorzy pierwsi wpadli mi do glowy. Nie uwzglednialem supportu i oczywiscie peak>>longetivity. Chociaz w sumie rapsow juz w c*** nie slyszalem, musze to nadrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Keke xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A ten track kostki to po co wrzuciłes Kubbas? Najwieksza zaleta 2Paca była charyzma i teksty, wiec jak wypominasz Carterowi słabą technike to nie wiem co napisać o Pacu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 sorry, keke>jay z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Co powiecie o nowym Miuoshu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Z Polski(a tylko tego słucham), to na pewno Łona, Zioło, Bisz, Dwa Sławy i Deys. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 mało oryginalnie Mes,Hans, Pezet, Eldo, Małpa choć ostatnia trójka głownie za stare rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) dodałbym do listy Hansa - gość potrafił srać punchami przez całe numery, najbardziej niedoceniany zawodnik imo rahu mnie wyprzedzil Edytowane 28 Czerwca 2014 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja świadomie mogę dodać Fokusa. Można się wypiąć na niego za Dode czy coś ,ale bardzo go lubię m.in. za Prewersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 To ja dam tak,NA DZIEŃ DZISIEJSZY Mes daleko przed resztą,a potem kolejność przypadkowa w zależności od formy Pezet,Quebonafide,VNM mimo wszystko i mam problem z 5 miejscem dlatego zostawiam je dla Dwa Sławy,Te-Trisa,Bonsona,Białasa(ostatnio turbo wzrost formy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 W ogóle nie kumam podjarki mesem, a zauważyłem, że full ludzi stawia go na #1. Jak dla mnie to najlepszą płytę nagrał 10 lat temu a i tak do niej nie wracam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 dodałbym do listy Hansa - gość potrafił srać punchami przez całe numery, najbardziej niedoceniany zawodnik imo rahu mnie wyprzedzil Hans to lyriczny i techniczny rozpierdalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi