Skocz do zawartości

All-Time NBA Birthday Team

goozman

Rekomendowane odpowiedzi

Małe (moje prywatne podkreślam) podsumowanie tego co na razie mamy:

1. tomeczeg20 (23.03) - Kidd + Moses w swoich prime a do tego młodzi Kyrie/Hayward i ten Kelley z sezonu 1978-79 (16 PTS/13 REB/2 BL/1,5ST/świetne %) - to mogłoby starczyć na wszystkich

2. no kurde jednak ja :smile: (19.05) - defensywnie morduję każdego i liczę na młodego potwora KG (SF/PF) i na fajną grę tego zmarnowanego Dumasa z PHO'93 i Schayesa (brak części statów z tamtych lat ale czuję, że siepał trójki - spójrzcie na jego FG)

3. matek 16.04 - solidne połączenie defensywy z ofensywą z Kareemem jako mega killerem - na razie Jackson to największy minus tej paki (ale z szansami na rozwój)

4. blackmagic (23.08) - trochę niscy guardzi a Kobe na SF byłby raczej mocno ograniczany, ale Smits i Garrity to ciekawe uzupełnienie, które mogłoby działać

5. jinks (18.09) - bardzo fajna podstawa składu (Johnson + Kukoc + Ibaka) - defensywa + trójki to bardzo niebezpieczna broń

6. Zaphod (05.11) - świetny Walton ze strzelcami na gazie (Stackhouse i Mayo) - ale poza tym 2 cieniaski

7. havlicek (06.05) - świetny backcourt ale pod koszem byłby miażdzony

8. karpik (22.01) - hakeem i schrempf to chyba jednak za mało na skuteczną walke z innymi teamami

blisko był delfin (25.03 - za słaby frontcourt żeby powalczyć)

KBJ wg mnie już bez szans na PO :smile:

najciekawszy noname, którego wyhaczyłem z tej zabawy to Jim Hadnot (nice name) - dziwiłem się czemu nie trafił do składu adamb81 (15.01)
tylko jeden sezon w ABA na 17,5 PTS, 12,2 REB a wcześniej super kariera akademicka na Providence (jeden z liderów all-time w zbiórkach). czy ktoś wie co przerwało jego karierę? pewnie kontuzja ale nic nie mogę o tym znaleźć

ciekawostka o nim z Billem Russelem:

Jim Hadnot –Believe it or not, Jim Hadnot was also a 6’10 center who went to PC in large part as a result of the Boston Celtics.  The reason, however, was very different. Hadnot was from Oakland, CA and from the same neighborhood as Celtic great Bill Russell.
When Hadnot’s father died Russell became like a surrogate father to Jim. When it was time for Hadnot to select a college Russell convinced him to go to PC and provided him with financial support. Jim actually lived with Russell on weekends during his PC career, except for one semester when Russell made Jim stay on campus because his grades were slipping. After Hadnot graduated he had a cup of coffee in the ABA and then became a long time NBA scout.
Thompson and Hadnot played on the same team during the 61-62 season and were probably the original “Twin Towers” in college basketball with John playing the power forward and Hadnot the center position.

Edytowane przez goozman

http://www.basketball-reference.com/friv/birthdays.cgi?month=11&day=15

pg Greg Anthony

sg Sasha Pavlovic

sf Bob Dandridge

pf Jermareo Davidson

c Mark Acres

Dandridge staty niezle, grega anthonego pamietam dobrze ale jako pierwszy pg sie nie nadaje, pavlovic moglby byc jako  roles, Acresa nie pamietam ale staty nie bardzo chyba ze jako drug center ewentualnie, Davidsona tez nie choc gral niedawno stosunkowo ale gral to za duzo powiedziane lacznie 400 minut. bardziej to wyglada jak zespol PLK

Edytowane przez steve

Ja układając swój skład poznałem dwóch bardzo intrygujących graczy.

Ogólnie to piątka wygląda tak:

G Randy Smith
Dziwne, że nie znałem wcześniej typa, chociaż mam w miarę dobrą orientację w końcówce lat 70-tych a koleś grał aż 12 sezonów, z czego kilka lat już po wprowadzeniu linii trójek. Do tego ma całkiem niezłą biografię, bo i all star games i all nba teams się przytrafiły, a w jednym ASG był nawet MVP. No i brał udział w wymianie za Billa Waltona.

G John Salmons
Tak na dobrą sprawę to wyszedł mu jeden dobry sezon. W jego przypadku zmysł Spurs do wyławiania perełek z dalekimi numerami draftu się raczej nie potwierdził (inna sprawa, że u Popa nie zagrał ani minuty).

F Ricky Calloway
Tez nie znałem typa, a to jest przecież pierwszy gracz z NBA w polskiej lidze. ;] Wiadomo więc jaki prezentował poziom, bo w jego czasach trafienie z NBA do PLK było nieporównywalnie większym obciachem niż obecnie.

F Bob Petitt

Legenda, 2 x MVP, mistrz, wielokrotny all-star, prekursor spędzenia całej kariery w jednym klubie

C Ivano Newbill

Zadanie: znajdź krótsze hasło w angielskiej wikipedii niż biografia Ivano Newbilla ;]

Ogólnie skład przeciętny - raczej nie na tankowanie, ale też bez szans na coś ciekawego.

Mam za to fajny skład cheerleaders: Mädchen Amick (Twin Peaks), Regina Hall (Scary Movie), no i Jennifer Conelly (Requiem for a dream, Piękny umysł etc)

No, a hymn przed meczami zaśpiewa duet Frank Sinatra  & Dionne Warwick - tu mnie chyba nikt nie przebije. ;]

Edytowane przez Artlan

http://www.basketball-reference.com/friv/birthdays.cgi?month=10&day=20 słabo mi sie to widzi :D

PG - Eddie Jones (mimo że jest SG a ja nie mam żadnego PG on najbardziej by mi pasował)

SG - Ronald Franz

SF - Dominic McGuire

PF - Jerald Honeycutt

C - Ed Mikan