Skocz do zawartości

Tankowanie - fakty i mity

kore

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj był dzień którego NBA nie miała szans ukryć

zapraszam do dyskusji grupy masochistów która obejrzała wspomniane wydarzenia..... masakresku w pełnej formie

anyone pociągnie?

temat oczywiście?

takich par chyba już w takim zestawieniu nie zobaczymy

wczoraj był dzień którego NBA nie miała szans ukryć

zapraszam do dyskusji grupy masochistów która obejrzała wspomniane wydarzenia..... masakresku w pełnej formie

Oglądałem wczoraj Suns - Minny i działo tma się coś niezrozumiałego dla mnie. Minny prowadziło wysoko z Suns, między innymi dzięki dobrej grze Dienga, po czym ten w ogóle nie powąchało parkietu w 4 kwarcie(mocno przegranej przez Leśne Wilki)..

Oglądałem wczoraj Suns - Minny i działo tma się coś niezrozumiałego dla mnie. Minny prowadziło wysoko z Suns, między innymi dzięki dobrej grze Dienga, po czym ten w ogóle nie powąchało parkietu w 4 kwarcie(mocno przegranej przez Leśne Wilki)..

Też się zastanawiałem (oglądałem tylko do kupy z 10 minut tego meczu wiec nie wiem), ale to równie dobrze może być tank jak i charakterystyczna przypadłość paru trenerów, którzy cenią sobie stabilność i wolą przegrywanie, ale przynajmniej sprawdzonymi zawodnikami.

A Minnesota to przepraszam po co ma tankować? Po 14. pick? Czy po 0,005% szansy na TOP 1? Właśnie o to mi chodziło, gdy zakładałem ten temat: że "tankowanie" stało się tak wytartym sloganem, że jest używane przy każdej możliwej - nawet tak abstrakcyjnej - okazji...

Po to, że być w tabeli niżej od Suns to dla Wolves różnica miedzy mieć pick a stracić pick.

Suns są za dobrzy, żeby odpuścić walkę o PO do samego końca. Wolves po prostu kompromitują swój sezon do końca.

Swoją drogą, mam cichą nadzieję,  że freefalling Blazers opuszczą ósemkę, robiąc miejsce, i dla Mavs, i dla Suns.

Po to, że być w tabeli niżej od Suns to dla Wolves różnica miedzy mieć pick a stracić pick.

tylko po co im pick jak Adelman przez tyle lata żadnego koszykarza nie ograł. no może Kevin Martin. ale to powinno brzmieć "Boże pobłogosław kontuzję Bonzi Wellsa i jego odejście."

tracenie przewag we frajerski sposób to całkiem normalna rzecz w przypadku Minny,Dienga bym w to nie mieszał,choć też zwróciłem na to uwagę że nagle usiadł :)

Cegiełkę do dyskusji dołożył Ferry: "We're not focused on trying to be the eighth seed in the playoffs because that's not our goal. We're trying to build something that's good, sustainable and the components are in place for us to do so."

15-ty pick i 4 mecze w playoffs czy prawdopodobnie 9-ty pick? Oto jest pytanie... Dla fana Magic trochę bolesne w kontekście prawdopodobnego awansu Knicks do PO, ale nie ma co zbytnio marudzić, bo organizacja z Orlando święta w tym temacie nie jest.