Skocz do zawartości

Tankowanie - fakty i mity

kore

Rekomendowane odpowiedzi

Qcin

Dziś ogólnie jest wieczór marzeń - 2 najgorsze drużyny ostatnich tygodni tj Cavs-Lakers stoczą fascynujący pojedynke na pomyłki i niski poziom, Orlando podejmuje Detroit i jest to jeden z tych nielicznych meczów które będzie ciężko im wygrać bo Tłoki grają równie fatalnie

Tak wieczór marzeń na parkietach NBA

Qcin

Dziś ogólnie jest wieczór marzeń - 2 najgorsze drużyny ostatnich tygodni tj Cavs-Lakers stoczą fascynujący pojedynke na pomyłki i niski poziom, Orlando podejmuje Detroit i jest to jeden z tych nielicznych meczów które będzie ciężko im wygrać bo Tłoki grają równie fatalnie

Tak wieczór marzeń na parkietach NBA

ten drugi mecz jest ciekawy z jeszcze jednego powodu

grają zespoły mające niedawno na pozycji C dwa najbardziej elektryzujące nazwiska ( 2 lata temu) a obecnie piach i pył

oj będzie, będzie sam nie mogę się zdecydować,który zrelacjonować, ale ze względu na miłość fanów Celtów do mnie oraz Molly E Sullivan (reporterka 76ers gdyby nikt- co zrozumiałe- nie miał przyjemności oglądać Filadelfii w tym sezonie) jestem skłonny skusić się na ten Szlagier:)

Swoją drogą, choć to trochę offtop- co sądzicie o Oladipo? Bo jak dla mnie on ma niesamowity potencjał, ale ma 2 wady- cegli w taki sposób, że nie wiem czy da się coś z tym zrobić, no i te straty... myślicie, że to przez zmianę pozycji (z SG na PG) czy po prostu ten typ tak już ma?

Qcin a nie ma już innych drużyn,które tankują?Czy po prostu lubisz nam robić na złość?Nikomu nie jest na ręke,że jego drużyna tankuje,nikt z nas też nie ma na to wpływu,jak gra jego ukochana drużyna,więc po co być złośliwym?Chcesz przysporzyć sławy sobie,czy portalowi dla którego piszesz?Żeby nie było nie chce się kłucić,czy polemizować,ale powoli wyrastasz na naczelnego antycelta polskich stron o NBA.To nie piłka nożna,wszyscy kochamy koszykówke i poprzestańmy na tym.Pozdrówka

Ech, ciężki wybór.

Mil-Den w ogóle nie pasuje do tego zestawienia. .

Sacto-Tor to już w ogóle.

Ale Sixers-Bos, Det-ORL i Lal-CLE to jest właśnie ta esencja.

Ja bym brał pierwszy, bo tutaj jednak obie drużyny celują w tanking, a w pozostałych coś tam marzą o 8 seed.

Qcin a nie ma już innych drużyn,które tankują?Czy po prostu lubisz nam robić na złość?Nikomu nie jest na ręke,że jego drużyna tankuje,nikt z nas też nie ma na to wpływu,jak gra jego ukochana drużyna,więc po co być złośliwym?Chcesz przysporzyć sławy sobie,czy portalowi dla którego piszesz?Żeby nie było nie chce się kłucić,czy polemizować,ale powoli wyrastasz na naczelnego antycelta polskich stron o NBA.To nie piłka nożna,wszyscy kochamy koszykówke i poprzestańmy na tym.Pozdrówka

Aż się ciśnie na usta najpopularniejszy screen z kwejka.

@Delfin, a skąd! Zwyczajnie Mecze gorszego Bogasą cyklem komercyjnym, trafiły tam 2 mecze Celtów- spytaj fanów Bobcats czy czuli się urażeni jak wylądowali w bodaj 5 odsłonach- nie, oni mają dystans i sami cisnęli z tego bekę, ale że wy przez to, że się fochacie i obrażacie, że 'jak to, Boston to taka wspaniała organizacja, jak można się z nich naśmiewać' to sprawiacie, że mam o wiele większy ubaw pisząc o meczach Celtics niż Bucks ;) No i druga sprawa, mecze Celtics się najlepiej sprzedają o czym świadczy liczba odsłon, która wśród wszystkich recapowanych spotkań jest zwyczajnie najwyższa, a skoro to cykl komercyjny, to sam rozumiesz;) Trochę więcej luzu, na pewno wam nie zaszkodzi (btw, Jazz byli 3 razy i była o wiele większa szydera, ale fani Utah też nie strzelali fochów).

Dla mnie alternatywą dla tego spotkania są Cavs-Lal ale pewnie trafiłbym na stream z Cleveland, a tych komentatorów nie znoszę, oni spuszczają się w taki sposób nad Irvingiem, że wolałbym oglądać bez głosu, co jednak zabiera sporo uroku spotkaniom, no i masz tu babo placek...

A widzisz, bo ja staram się rozróżniać- byciem ogórem od bycia oszustem. Nie mam nic przeciwko drużynom, które celowo osłabiają swój skład i to nazywają przebudową, nawet ich rozumiem. Natomiast nie znoszę oszustów, czyli drużyn które przegrywają celowo, nie dlatego, że są słabsze tylko dlatego, że mogą dzięki temu więcej zyskać.

1)Osłabiasz swój zespół, czyli ponosisz karę bo masz w składzie ogórów- tacy 76ers np. mają graczy, których znają tylko ich rodzice i OK, wiadomo, że będą dostawać lanie od każdego, bo zwyczajnie nie mają potencjału na nic więcej- czy gdyby w NBA grało Jezioro Tarnobrzeg i przegrywało, to też krzyczałbyś, że tankują? Efekt- Masz wysoki wybór w drafcie, ale za to ponosisz karę, którą jest ogórkowy roster.

2)Celowo przegrywasz, czyli możesz mecz wygrać ale ci się nie opłaca, bo lepiej dostać w plecy by za rok mieć wyższy wybór- nie przegrywasz dlatego, że jesteś słabszy, tylko dlatego, że więcej do wygrania masz przegrywając- takiego czegoś nie znoszę. Efekt-oszustwo jest nagradzane wyższym wyborem w drafcie. Tak robią dzisiaj Celtics i tak robili 2 lata temu Warriors.

Na dobrą sprawę bardzo długo zastanawiałem się czy Orlando nie powinno znaleźć się w tej grupie tankujących, ale ostatecznie uznałem, że grając bez rozgrywającego i centra (kontuzja Vucevicia) oraz mając jedynie 1 zawodnika (Afflalo) który potrafi grać w koszykówkę to podpiąłem ich pod te teamy z przebudowy- choć im dłużej myślę i patrzę na rotację, którą się tam stosuje, oraz to, że pozwala się rzucać zza łuku Oladipo, to odnoszę wrażenie, że jednak są drugą obok Celtics ekipą, która tnie w ch**a.

No i jeszcze raz powtórzę, bo zdaje się, że ten tekst o tankowaniu nie został właściwie zrozumiany przez kibiców z waszej strony. Nie jest on atakiem na Boston tylko na jego POSTAWĘ, która jest haniebna wg mnie. Nie mówię, że tak nie wolno, ale że tak nie wypada, bo to zabija sens sportu. Gdyby tak się zachowywali Jazz, Heat, Mavericks czy cokolwiek innego to oni byliby tym przykładem a nie Celtics.

No i co do rzekomego uwzięcia się na Boston, to tak wieeesz, nigdy nie miałem tego w planach, ale tymi akcjami i wyzywaniem mnie od frajerów i cwelów bo uraziłem waszą organizację a wy oczekujecie szacunku dla niej, zwyczajnie rozbawiliście mnie na tyle, że teraz zamiast pisać o Bucks czy Magic wolę sobie zrelacjonować mecz Celtów ;)

PS. Największa beka, że nigdy nie reklamowałem tej swojej stronki, inni ludzie zwykli robić to za mnie, no i chyba nie jestem aż tak słaby jak się u was mówi, skoro jakieś 2 miesiące umieściliście mój tekst- o Celtach- na waszej stronie- wtedy nie byłem ani naczelnym hejterem Celtów ani cwelem. Więc tak jakby te wszystkie wasze teorie o kompleksie Bostonu są zwyczajnie... z dupki. O. Pozdro i trochę luzu dla kolegów ;)

tak, tak dzisiaj noc szlagierów

sixers- celtics

lakers-cleveland

orlando-detroit

milwaukee-denver

i od biedy sacto-toronto

będzie sie działo

ja i NBA ostatnio mamy kryzys w związku za dużo się widujemy, powiedziałem, że musimy zrobić sobie przerwe, potrzebujemy więcej przestrzeni osobistej, a takie mecze tylko umacniają mnie w tym przekonaniu

anyway ma ktoś z was ostatnio jakieś przesycenie NBA? Mnie co sezon na jakiś miesiąc dopada

Qcin Szczerze,to akurat o tych akcjach z wyzywaniem Cie nic nie wiedziałem,raz tylko była jakaś dyskusja na stronie C's,że trochę przesadzasz(prawdziwe piekło rozpętało się,jak chłopaki dorwali tekst Harasimowicza o naszym PP34 ;P).I powiem Ci,że jest w tym sporo racji,było kilka ładnych meczów do wygrania,które jakoś "udało się" Bostonowi przegrać.Natomiast nigdy nie kategoryzowałem i w zasadzie nawet się nie zastanawiałem,czy dana drużyna tankuje bo jest słaba,czy jest w przebudowie,czy oszukuje.Chociaż akurat Boston po odejściu big3 jest cały czas w przebudowie,to rzeczywiście tankują dość otwarcie i niemiło dla oka.Choć tu też trzeba odpowiedzieć na pytanie,czy warto sobie wypruwać żyły,zostać rozjechanym w 1 rundzie PO i skazać się na lata przeciętności,czy może lepiej wykorzystać wyśmienity draft i ruszyć nieco do przodu już po sezonie(z ową przebudową oczywiście)?Raczej bym to kategoryzował jako wyrachowanie i cwaniactwo,niż oszukiwanie(choć od jednego do drugiego droga niedaleka).Inna sprawa,że gdyby nie status nadchodzącego draftu,to pewnie nie polemizowalibyśmy tutaj tak zaciekle ;).

Pozdrówka

Ano widzisz, a tekst powstał po to żeby właśnie zdefiniować czym jest tankowanie, a czym nie jest i to było jego celem, a nie hejtowanie Bostonu;) A to piekło po Harasimowiczu to widziałem i powiem Ci, że wcześniej się naczytałem o tym, że jestem ch&em, frajerem, cwelem, baranem, idiotą itd. co mnie jedynie rozbawiło, ale jak się iluś tam z was wbiło na moją stronę matkę i tam dalej ciągnęło swoje błyskotliwe przemyślenia to już uznałem za lekką przesadę;) Także nie jest tak, że "boli mnie kolor zielony" bo skądinąd w tej kwestii bardzo dobrze dogadałbym się z Michaelem Beasleyem, ale zwyczajnie sprawia mi dodatkową radość opisywanie waszych spotkań:)

A widzisz, bo ja staram się rozróżniać- byciem ogórem od bycia oszustem. Nie mam nic przeciwko drużynom, które celowo osłabiają swój skład i to nazywają przebudową, nawet ich rozumiem. Natomiast nie znoszę oszustów, czyli drużyn które przegrywają celowo, nie dlatego, że są słabsze tylko dlatego, że mogą dzięki temu więcej zyskać.

Nie rozumiem, dlaczego akurat Boston zaliczasz do tych oszustów. Jeśli na podstawie tych 2 - 3 meczy Bostonu, które oglądałeś to sam przyznasz, że to trochę za słaba próbka. Ja oglądałem prawie wszystkie mecze Celtów w tym sezonie i było może 2-3 w których mam wątpliwości co to faktu, że zrobili wszystko żeby je wygrać. Przegrywają, bo zwyczajnie mają słaby roster, porównywalny niż np. Sixers, którzy wg mnie bardziej jawnie grają w ch... w tym sezonie, a mimo to zaliczasz ich do drużyn w przebudowie, a nie jawnych oszustów.

No bo kto miał wygrywać te mecze dla Bostonu? Jordan Crawford, który przed sezonem był pośmiewiskiem ligi. Bradley, który jest świetnym obrońcą, ale nie jest typem, który poprowadzi team do zwycięstw. Czy Green, który wg większości na tym forum nie jest wart spadającego kontraktu i picku w 3. dziesiątce tego draftu. Dla mnie tankowanie (przebudowa) Bostonu niczym nie różni się od przebudowy (tankowania ) PHI, UTA, LAL czy innych drużyn, dla których głównym celem tego sezonu jest wysoki pick w drafcie. 

Edytowane przez Regis

Nie rozumiem, dlaczego akurat Boston zaliczasz do tych oszustów. Jeśli na podstawie tych 2 - 3 meczy Bostonu, które oglądałeś to sam przyznasz, że to trochę za słaba próbka. Ja oglądałem prawie wszystkie mecze Celtów w tym sezonie i było może 2-3 w których mam wątpliwości co to faktu, że zrobili wszystko żeby je wygrać. Przegrywają, bo zwyczajnie mają słaby roster, porównywalny niż np. Sixers, którzy wg mnie bardziej jawnie grają w ch... w tym sezonie, a mimo to zaliczasz ich do drużyn w przebudowie, a nie jawnych oszustów.

No bo kto miał wygrywać te mecze dla Bostonu? Jordan Crawford, który przed sezonem był pośmiewiskiem ligi. Bradley, który jest świetnym obrońcą, ale nie jest typem, który poprowadzi team do zwycięstw. Czy Green, który wg większości na tym forum nie jest wart spadającego kontraktu i picku w 3. dziesiątce tego draftu. Dla mnie tankowanie (przebudowa) Bostonu niczym nie różni się od przebudowy (tankowania ) PHI, UTA, LAL czy innych drużyn, dla których głównym celem tego sezonu jest wysoki pick w drafcie. 

zabrakło tylko dodania, że przehandlowali jeszcze Doc'a, KG i PP...... czym się ta wyprzedaż różni od tej z 76ers?

No i popatrz Qcin coś narobił. Ainge pewnie strzelił  focha, że wyzywasz go od oszustów, kazał chłopakom wygrywać i Celtics wygrali 3. mecz z rzędu. Gdybym wierzył w teorie spiskowe, to bym pomyślał, że pisałeś to tylko, żeby zwiększyć szanse Jazz w loterii. 

zabrakło tylko dodania, że przehandlowali jeszcze Doc'a, KG i PP...... czym się ta wyprzedaż różni od tej z 76ers?

Nie chodzi o wyprzedaż, tylko o to ci po niej zostało. Celtics zostali ze słabszym rosterem, ale wciąż przed rozpoczeciem sezonu widziałem ich nawet w PO. Lee i Bradley to gwarancja topowej D na obwodzie, Sully, Hump, Bass gwarantują zbiórki i pkt spod kosza/poldychy, Jeff Green miał przeciez potencjał na allstar season, do tego jeszcze Wallace, ktory przecież na niezłego rolesa sie nadawał i Brooks, który byl dosc istotną częscią wymiany z Nets.

Sixers wybierali w drafcie z 11, Celtics z 13 - czyli mieli szanse na podobny poziom talentu. Teraz wyobraź sobie, ze Kelly Olynyk jest ich najlepszym graczem w tym sezonie - tak jak MCW w PHI - taka jest różnica.

Edytowane przez Julius