Skocz do zawarto艣ci

all-time fantasy Koelner

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i panie moje skromne przedstawienie sk艂ad. Bardziej si臋 postaram przy gameplanie.

Shaquille O'Neal

atak:

zalety- wymuszanie podwoje艅,wymuszanie fauli (hack a shaq), dominacja w polu trzech sekund, czynienie innych lepszymi,odgrywanie pi艂ki przy podwojeniu, 3 x MVP Finals, dusza towarzyska w szatni

wady- rzuty osobiste , brak rzutu

obrona:

zalety- 218 cm i 150 kg

wady- obecno艣膰 nie powoduje elite defensywy, s艂aby na p'n'roll ( granie w obronie tylko ""pod" ), przeci臋tny shot blocker

Rasheed Wallace

atak:

zalety- range za trzy, wysoki PF mog膮cy gra膰 ty艂em do kosza, odrodzenie w Detroit Pistons w 偶elaznej taktyce ofensywnej, stawianie zas艂on na shooter贸w (Hamilton, Prince), mistrz i finalista NBA

wady- 2-3 g艂upie rzuty na mecz co powoduje obni偶enie % z gry

obrona:

zalety- mo偶e kry膰 zawodnik贸w na pozycji 4-5 , 艣wietna obrona, d艂ugie 艂apy ,rotacja w obronie,

wady-przeci臋tny shot blocker

Charles Oakley

atak:

zalety- mid range shooter, ofensywne zbi贸rki, wygrywanie walki o "bezpa艅skie pi艂ki"

wady- nie jest siln膮 opcj膮 ofensywn膮 na poziomie all-time

obrona:

zalety- cz艂onek all-defensive, pittbull, agresywny, rotacja w obronie, obrona pozycji 4-5

wady- s艂aby shot blocker

Ron Artest

atak:

zalety- range, gra blisko kosza

wady- shot selection, passing

obrona:

zalety- elite perimeter defender, wp艂ywa pozytywnie na obron臋 zespo艂u oraz 艣wietny defender 1 vs 1

wady-

Peja Stojakovic

atak:

zalety- jeden z najlepszych 3 point shooter贸w w historii, wymusza na sobie plaster, 艣wietna gra bez pi艂ki, cuty ,gra ty艂em do kosza ze step backiem, mo偶liwo艣膰 gry od 2-4

wady- brak first stepu, soft

obrona:

zalety- team defense, czytanie gry

wada- za s艂aby obro艅ca 1 vs 1 na poziomie all-time

Reggie Miller

atak:

zalety- 3 point shooter, gra po zas艂onach, clutch player, cuty, back doory, back to basket

wady- nie jest wybitnym finisherem na poziomie all-time, brak "kopyta"

obrona:

zalety- szybko rotuje w obronie

wady- s艂aby fizycznie

Doug Christie

atak:

zalety- range, mo偶liwo艣膰 gry na 1-3 pozycji, drive to the basket, high bball IQ

wady- nie jest opcj膮 ofensywn膮 na poziomie all-time

obrona:

zalety- all-defensive teams, wywiera艂 du偶y wp艂ywa na obron臋 zespo艂y, obrona pozycji 1-3,聽 艣wietny 1 vs1

wady-

Baron Davis

atak:

zalety- 1 vs 1 game ,p'n'roll, range, first step, tranzycja, kreator

wady-

obrona:

zalety- mo偶e broni膰 zawodnik贸w z pozycji 1-2

wady-

Zesp贸艂:

Atak:

Czym si臋 kierowa艂em przy budowie zespo艂y? Z nr 3 pick przypad艂o mi wybra膰 Shaquilla O'Neala. Zesp贸艂 budowa艂em pod niego i wymaga艂em od siebie aby m贸j zesp贸艂 by艂 mu w stanie zapewni膰 du偶o miejsca oraz u艂atwi膰 mu gr臋 lecz tak偶e aby nie traci膰 ofensywy przy jego zej艣ciu z boiska. Co uwa偶a艂em za najistotniejsze?

spejcing

first step

gra bez pi艂ki

Atak mi gwarantuje sam Shaq , maj膮c du偶o miejsca pod koszem musi wymusza膰 podwojenia wi臋c pi艂ki idzie po obwodzie i Baron Davis swoim drive to the basket jeszcze bardziej poprawia specjing. Nie zale偶a艂o mi na PG Pure z racji tego, 偶e takimi nie by艂 ani Kenny Smith, ani Jameer Nelson. Jak wspomina艂em taktyka b臋dzie wygl膮da膰 tak jak to mia艂o miejsce w Orlando Magic Dwighta Howarda. Tylko mieli oni 11 atak w lidze i pierwsz膮 obron臋 wi臋c nie zachowali proporcji. Shaq to nie Howard i daje du偶o wi臋cej open shot贸w, wprowadza w faul trouble przeciwnik贸w.

Ale jak ma dok艂adnie wygl膮da膰 atak?

1. granie na low post na Shaqa i zachowanie przy tym spejcingu. rotacja ,wszystkie zas艂ony po przeciwnej stronie Wallace , szukanie open shot贸w, wykorzystanie gry bez pi艂ki Stojakovicia, Christiego, Artesta, Barona oraz Millera.

wymagane tutaj s膮 passy jak w inside-outside z 45 stopni. ale Shaq bardzo by艂 skuteczny jak dostawa艂 zas艂on臋 od Horry'ego a on wtedy wchodzi艂 do 艣rodka i na przeciw kosza rzuca艂 t膮 "lopk臋", wi臋c przewiduje, 偶e Wallace czy Oakley id膮 na zas艂on臋 a wtedy Shaq aby nie traci膰 si艂 zyskuje miejsce aby z艂apa膰 pi艂k臋 na low post. i wtedy zale偶y od zachowania obrony czy p贸jdzie switch i wtedy Shaq ma ju偶 kompletnie przewag臋 czy p贸jdzie bump a wtedy Wallace i Oakley maj膮 czas aby si臋 otworzy膰 lub Shaq aby zaj膮膰 miejsce.

2. staggery i podw贸jne zas艂ony dla Millera, Stojakovica. tutaj mam przewag臋 poniewa偶 zas艂ony stawia Oakley, Wallace oraz Shaq, du偶o zdobytego czasu na zas艂onach musi wykorzysta膰 Peja oraz Miller. je艣li nie p贸jdzie pomoc od wysokich (co jest konieczne!) to szukanie entry passa do wysokich. Reggie Miller osi膮gn膮艂 sporo w NBA a nigdy nie mia艂 takiego wsparcia ani od wysokich (najlepszy wysoki w jego karierze to Rik Smtihs), ani od niskich (najwi臋ksze wsparcie to?? Jalen Rose???) w ofensywie.

3. p'n'r Barona Davisa z Shaqiem , p'n'pop z Wallacem oraz Oakleyem.

je艣li chodzi o fast break czy tranzycj臋 to tylko wtedy jak b臋dzie para Oakley-Wallace. nie chc臋 forsowa膰 Shaqa aby si臋 nie przem臋czy艂 poniewa偶 b臋dzie na pewno musia艂 kry膰 indywidualnie zawodnik贸w z pozycji centra je艣li dru偶yna przeciwna b臋dzie mia艂a dw贸ch ofensywnych pod koszowych a tutaj si臋 to zdarza.

w zale偶no艣ci od przeciwnika b臋d臋 dopasowywa艂 sk艂ad.

Wi臋c maj膮 podstaw膮 ofensywn膮 jest Shaq , w drugiej kolejno艣ci Millera a w trzeciej picki Barona Davisa.

Obrona:

Jak pisa艂em wy偶ej Shaquille O'Neal nie gwarantuje obrony na poziomie all-time w por贸wnaniu do innych zawodnik贸w. Dob贸r m贸j zawodnik贸w musia艂 gwarantowa膰 obron臋 przy zachowaniu trzech za艂o偶e艅, kt贸re ustali艂em w ataku. Wi臋c bardzo du偶o tutaj zale偶y od sk艂adu przeciwnika. B臋d臋 wtedy du偶o bardziej rozpisywa艂 szczeg贸lnie obron臋 Shaqa na pick'n'rollu oraz ukrywanie Stojakovicia i Millera.

posiadanie dw贸ch zawodnik贸w obok Shaqa jak Oakley, Wallace, kt贸rzy s膮 w stanie broni膰 pozycj臋 4-5, pomoc help and recover w postaci Barona, Christiego, Artesta.

mam w sk艂adzie all time defender贸w. osi膮gni臋cia z wybranych lat

Shaq 00/01 (2 x alldefensive 2nd team)

Wallace ( Drapm 3.4 i 2.6)

Artest ( defensive player of the year, all devensive 1st team, 2nd team )

Christie ( all defensive 1st team ,2nd team )

Oakley (all defensive 1st team)

na poziomie all-time nie mo偶na pisa膰, 偶e zawodnik b臋dzie gra艂 na 100% i w obronie i w ataku, wi臋c Rasheed Wallace ( z 艂awki Oakley) spe艂nia mojego gasiciela po偶ar贸w. b臋dzie na pewno broni艂 wszystkich wysokich, kt贸rzy graj膮 dobrze p'n'role. w obronie pick and roll wymy艣lono

red- czyli zawodnik stawia 艣cian臋 dla PG i wtedy jest wa偶na rotacja w obronie dw贸ch podkoszowych, gra si臋 to na lepszych niskich a s艂abszych wysoki w ataku

switch- to si臋 stosuje przy ko艅cowych sekundach akcji aby wymusi膰 trudny rzut

push- czyli wysoki przykleja si臋 do wysokiego atakuj膮cego ,to si臋 gra jak niski z pi艂k膮 nie ma rzutu

pod- czyli wysoki schodzi na d贸艂 i blokuje ma艂emu drive ale zostawia mu miejsce na rzut i tutaj Shaq dostawa艂 w dupe jak si臋 trafi艂 niski z mid-range jak Bibby czy Hudson

plusem na p'n'rollu b臋dzie obrona Artesta oraz Chrstiego, kt贸rzy potrafi膮 utrudni膰 wykorzystanie picka od ma艂ego przez obron臋 od picka co powoduje brak u偶yteczno艣ci tego picka.

trap- to si臋 stosuje przy s艂abych jedynkach(Miami Heat, Bulls (do 93)

w obronie b臋d臋 ukrywa膰 Millera oraz Stojakovicia. b臋d臋 kryli przewa偶nie (jak tutaj wida膰 po drafcie) zawodnik贸w od zada艅 obronnych. ca艂e szcz臋艣cie, 偶e pozycja SF w ofensywnie jest praktycznie najs艂abiej obstawiona. czy wyobra偶am ich sobie dw贸ch razem na parkiecie? dopuszczam to wtedy jak zejdzie Shaq i na parkiecie b臋dzie Oakley oraz Wallace. wtedy w zale偶no艣ci od przeciwnika po艣wi臋c臋 obron臋 kosztem wzmocnienia ataku.

w obronie na najlepszych z 2-3 b臋d臋 posy艂a艂 Rona Artesta oraz z 艂awki Douga Christiego, kt贸ry jest te偶 w stanie m臋czy膰 zawodnik贸w z pozycji Point Guard.

Podsumowuj膮c mam sk艂ad kompletny z tylko jedn膮 wad膮, kt贸ra mo偶e niekt贸rych bi膰 w oczy. Z pewno艣ci膮 jest to ball movement. Dlatego przy ka偶dym meczu b臋d臋 si臋 zastanawia艂 czy wchodzi膰 Miller-Artest czy Christie-Stojakovic od pocz膮tku meczu lub nawet Miller-Christie. Dlatego wzi膮艂em Wallace z Pistons gdzie ju偶 mia艂 mniejsze zadania ofensywne ale on razem z Artestem na boisku mo偶e stanowi膰 problem. Ca艂y czas si臋 nad tym zastanawia艂em przy wyborze pick贸w ale jednym z聽 argument贸w by艂o to, 偶e w atakach opartych na wysokich jak Houston-Hakeema, Orlando-Howarda czy Lakers-Shaqa pi艂ka kr膮偶y艂a po obwodzie i na low post i tak do usranej 艣mierci. Wi臋c w ataku mo偶e nie b臋dzie finezji ale powinno by膰 skutecznie.

M贸j zesp贸艂 jest kompletny je艣li chodzi o mentalno艣膰 zwyci臋zc贸w. Mam w sk艂adzie 贸wczesnych mistrz贸w (Shaq, Wallace), finalist贸w (Miller). Zesp贸艂 z charakterem (Shaq,Wallace, Oakley, Artest, Christie, Miller). Tough guy, kt贸rzy nie b臋d臋 p艂aka膰 ani k艂a艣膰 si臋 przed nikim.

Przepraszam, 偶e nie wprowadzi艂em 偶adnych nowinek multimedialnych ale w pracy mam ograniczone pole manewru. Statystyk tak偶e nie wkleja艂em poniewa偶 s膮 dost臋pne. Nie mam zawodnik贸w z lat 80tych w d贸艂 wi臋c mecze tak偶e mo偶na poogl膮da膰 szykuj膮c si臋 na mnie.

Oczekuj臋 komentarzy i b臋d臋 pr贸bowa艂 odpowiedzie膰 na wszystkie pytania. Du偶o bardziej nastawiam si臋 na gameplan i dlatego dawajcie mi przeciwnika. :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Personalnie uwielbiam to co kryjesz pod mask膮. Tw贸j sk艂ad pe艂en jest twardych sk****syn贸w, kt贸rzy nie pierdol膮 si臋 w ta艅cu i za taki dob贸r - czapki z g艂贸w.

ale samo obudowanie Shaqa mog艂oby by膰 troch臋 lepsze.

Brakuje ci rim protectora. Shaq, Rasheed i Oakley - czyli twoja rotacja pod dziur膮 to wszystko go艣cie kt贸rzy daj膮 elitarny 1on1 defence pod koszem i 艣wietny helpD (szczeg贸lnie Oak). Jak ju偶 kto艣 rzuci pi艂k臋 w pomalowane, to ma u ciebie baaaaardzo ci臋偶ko (by膰 mo偶e nawet masz najlepszy 1on1 interiorD z ca艂ej 16ki), ale na wjazdy niskich jeste艣 s艂abo przygotowany. Shaq zdecydowanie grozi blokiem i jest g贸r膮 mi臋sa, ale b臋dziesz si臋 strasznie martwi艂 o foul trouble.

Szkoda, bo defensywnie obw贸d wsp贸艂gra 艣wietnie z do艂em i maj膮c takie trio jak Baron-Doug-Artest mo偶esz podwaja膰 i pomaga膰 24h na dob臋.

Twoim idealnym rywalem by艂by wowo. Masz najlepsze papiery, 偶eby poch艂on膮膰 Hakeema.

Ofensywnie czasami mam w膮tpliwo艣ci czy decision making Baron-Artest-Sheed pozwoli Shaqowi dosta膰 odpowi臋dni膮 ilo艣膰 pi艂ek.

Odno艣nik do komentarza

Frontcourt bardzo dobry, do frontcourtu 艣wietnie dorzucony Reggie (lata wprawdzie mog艂y by膰 lepsze, ale trudno) i uzupe艂nienia po obu stronach rolesami, jeden z mocniejszych team贸w. That being said, nie pasuje mi tu Baron. Z grubsza jak s艂ysz臋 "Baron Davis", to automatycznie widz臋:

Chariot.jpg

Zesp贸艂 oparty na Shaqu i Reggiem, bez wybieganych swingman贸w, z Bennym Hillem Ronem Artestem i jego decision making - poszuka艂bym tu innego PG.

Odno艣nik do komentarza

Zesp贸艂 oparty na Shaqu i Reggiem, bez wybieganych swingman贸w, z Bennym Hillem Ronem Artestem i jego decision making - poszuka艂bym tu innego PG.

Czyli jeste艣 za tym , 偶e lepiej dla mnie by艂o znale藕膰 jakiego艣 true PG kosztem utraty zawodnika z first stepem? szuka艂em kopii Bryanta ale to jest bardzo trudne, 偶adnego defensywnego SF z pierwszym krokiem nie znalaz艂em. mog艂em wzi膮膰 Latrella Spreewella zamiast Millera ale straci艂bym za wiele. og贸lnie ci臋偶ko znale藕膰 wszystko.

Kevin Johnson nie mia艂 range, Mark Price fist stepu. mia艂em wielki problem. a musia艂em znale藕膰 jakiego艣 hustlera poniewa偶 m贸j atak wygl膮da艂by zbyt pasywnie. oczywi艣cie moim zdaniem :smile:

Brakuje ci rim protectora.

Shaq tego nie gwarantuje a znale藕膰 PF to bardzo trudna sprawa. nie chcia艂em si臋 bawi膰 w stawianie dw贸ch C.

Ofensywnie czasami mam w膮tpliwo艣ci czy decision making Baron-Artest-Sheed pozwoli Shaqowi dosta膰 odpowi臋dni膮 ilo艣膰 pi艂ek.

nie mog臋 na poziomie all-time wszystkie pi艂ki rzuca膰 na Shaqa. r贸wnowaga mi臋dzy obwodem i pod koszem musia艂em zachowa膰.

Edytowane przez Koelner
Odno艣nik do komentarza

Koelner, pasywnie pasywnie. Z Artestem i Sheedem zawsze b臋dzie weso艂o :grin:

jak my艣la艂em nad gameplanem z Tob膮 to planowa艂em nawet wystawienie w s5 Stojakovica z Millerem poniewa偶 ofensywnie na pozycji 2-3 u Ciebie nie ma problemu je艣li nie wystawisz Kinga. a tak to zawsze zostaje opcja z Oakleyem w s5 i Artestem.

Odno艣nik do komentarza

Czyli jeste艣 za tym , 偶e lepiej dla mnie by艂o znale藕膰 jakiego艣 true PG kosztem utraty zawodnika z first stepem? szuka艂em kopii Bryanta ale to jest bardzo trudne, 偶adnego defensywnego SF z pierwszym krokiem nie znalaz艂em. mog艂em wzi膮膰 Latrella Spreewella zamiast Millera ale straci艂bym za wiele. og贸lnie ci臋偶ko znale藕膰 wszystko.

Kevin Johnson nie mia艂 range, Mark Price fist stepu. mia艂em wielki problem. a musia艂em znale藕膰 jakiego艣 hustlera poniewa偶 m贸j atak wygl膮da艂by zbyt pasywnie. oczywi艣cie moim zdaniem :smile:

Nie "true PG", bo Baron dla mnie jak najbardziej jest "true PG". Kogo艣 mniej pierdolni臋tego, KJ by艂by spoko, jeden zawodnik bez tr贸jki jest spokojnie do prze偶ycia. Mniej wi臋cej raz na 2 lata sobie przypomn臋, ze Baron odpala艂 kiedy艣 9 tr贸jek na mecz i za ka偶dym razem jestem w szoku.

Odno艣nik do komentarza

KJ do tego ma bardzo dobry mid range, lajtowo tworzy艂 spacing dla post upu Barkleya.

tylko zosta艂o ustalone, 偶e gramy na dzisiejszych zasadach i to tak偶e bra艂em pod uwag臋. przy dzisiejszych help-defense zawodnik z pozycji PG bez tr贸jki to ju偶 spory minus. tym bardziej, 偶e wzi膮艂e艣 KJ z lat gdzie popierdala艂 w tranzycji i by艂 dynamitem.

ja wol臋 Davisa 66% TS oraz 37% za trzy (6.1 oddawa艂)聽 ni偶 KJ聽 61% i 55% ,30% i 15% za trzy (przy 0.7).

i zaskoczy艂o mnie USG% ,Davis mia艂 25.4 a KJ odpowiednie 22.3 oraz 26.8.

oraz Baron Davis daje mi obron臋 1/2 wi臋c chyba nie powinienem mie膰 w膮tpliwo艣ci przy wyborze tym bardziej, 偶e ja mam Shaqa a on chce miejsce i czym wi臋cej miejsca tym bardziej jest efektywny.

Odno艣nik do komentarza

Tylko, 偶e samo patrzenie na tr贸jk臋 czy kto艣 ma czy nie przy robieniu spacingu to jak dla mnie nieporozumienie. Zale偶y te偶 sporo od tego jak kto艣 rzuca, Chytruz najlepiej to zrobi艂 pokazuj膮c jak kryto Bowena i jak Bowen kry艂 o 12% gorzej rzucaj膮cego Artesta. KJ ma szybki release i do tego ci膮g na kosz, jak p贸jdziesz bezmy艣lnie z closeutem to tw贸j wysoki ko艅czy z faulem. Oczywi艣cie akurat tutaj do Davisa to te偶 si臋 tyczy, ale zdecydowanie nie mo偶esz m贸wi膰, 偶e KJ nie jest w stanie tworzy膰 spacingu.聽

Odno艣nik do komentarza

jak my艣la艂em nad gameplanem z Tob膮 to planowa艂em nawet wystawienie w s5 Stojakovica z Millerem poniewa偶 ofensywnie na pozycji 2-3 u Ciebie nie ma problemu je艣li nie wystawisz Kinga. a tak to zawsze zostaje opcja z Oakleyem w s5 i Artestem.

Sam by艣 si臋 narazi艂 na mismatch, im wi臋cej minut Peji tym wi臋cej Kinga, jecha艂by a偶 mi艂o, a 偶e nie masz wybitnych shotblocker贸w to Bernard mia艂by raj.

Odno艣nik do komentarza

Sam by艣 si臋 narazi艂 na mismatch, im wi臋cej minut Peji tym wi臋cej Kinga, jecha艂by a偶 mi艂o, a 偶e nie masz wybitnych shotblocker贸w to Bernard mia艂by raj.

to powodzenia wtedy ze spejcingiem. help and recover, trap czy p贸艂 strefa i problem rozwi膮zany. camby wychodzi na obw贸d to idzie do niego peja a oakley leci na kinga lub rasheed i problem rozwi膮zany.

Zale偶y te偶 sporo od tego jak kto艣 rzuca, Chytruz najlepiej to zrobi艂 pokazuj膮c jak kryto Bowena i jak Bowen kry艂 o 12% gorzej rzucaj膮cego Artesta.

tylko Bowena mo偶na w prosty spos贸b odpu艣ci膰 i p贸藕niej mu contestowa膰 rzut i po zabawie. nawet jak minie sp贸藕nionego obro艅c臋 to nie wie co z pi艂k膮 zrobi膰 a Artest robi drive i si臋 wpierdala pod kosz.

Edytowane przez Koelner
Odno艣nik do komentarza

Penny (w PO trafia艂 na wysokim % za 3), Kemp (ma bardzo dobry midrange nawet trafia艂 tr贸jki na 41 i 37%, wiem 偶e zbli偶ona linia i stosunkowo ma艂a pr贸bka, ale to tylko pokazuje jego zasi臋g), i kto艣 z tr贸jki Ainge/Coop/Battier na dodatek sam King dysponuje deadly midrange. Nie widze u siebie problem贸w ze spacingiem, zw艂aszcza, 偶e moi podkoszowi maj膮 bardzo dobry midrange. Spacing to nie tylko tr贸jki, je艣li spr贸bujesz powiedzie膰, 偶e Penny czy King nie daj膮 spacingu, to nie wiem kogo bym musia艂 mie膰, na tych pozycjach, 偶eby mie膰 odpowiedni spacing. W艂a艣ciwie ka偶dy m贸j gracz czuje si臋 pewnie na midrange. Na dodatek nie mam w swoich szeregach low IQ i bad shot selection Barona Davisa, Rona Artesta i tylko bad shot selection Rasheeda.

Co ciekawe jestem ciekaw jakby sobie poradzi艂 Miller z obron膮 na plaster Coopera... Miller w swoim 偶yciu takiego obro艅cy na sobie nie mia艂.

Edytowane przez P_M
Odno艣nik do komentarza

Penny (w PO trafia艂 na wysokim % za 3), Kemp (ma bardzo dobry midrange nawet trafia艂 tr贸jki na 41 i 37%, wiem 偶e zbli偶ona linia i stosunkowo ma艂a pr贸bka, ale to tylko pokazuje jego zasi臋g), i kto艣 z tr贸jki Ainge/Coop/Battier na dodatek sam King dysponuje deadly midrange. Nie widze u siebie problem贸w ze spacingiem, zw艂aszcza, 偶e moi podkoszowi maj膮 bardzo dobry midrange. Spacing to nie tylko tr贸jki, je艣li spr贸bujesz powiedzie膰, 偶e Penny czy King nie daj膮 spacingu, to nie wiem kogo bym musia艂 mie膰, na tych pozycjach, 偶eby mie膰 odpowiedni spacing. W艂a艣ciwie ka偶dy m贸j gracz czuje si臋 pewnie na midrange. Na dodatek nie mam w swoich szeregach low IQ i bad shot selection Barona Davisa, Rona Artesta i tylko bad shot selection Rasheeda.

tylko przypominam, 偶e w tej zabawie bawimy si臋 na dzisiejszych zasadach dlatego ja tak dopiera艂em sk艂ad o czym wielokrotnie wspomina艂em. je艣li przyjrzysz si臋 najlepszy ofensyw膮 ostatnich lat to spejcing jest praktycznie niezb臋dny i tutaj przyznaje racj臋 Cz艂owiekowi Specjing.

Portland ma Lillarda 44% , Matheews 42%, Batum 36%, oraz mid range elite Aldridge.

kolejne Miami ,Spurs, Rockets, TWolves tak samo

rok wcze艣niej Thunder, Miami, Knicks, Clippers, Nuggets

oczywi艣cie mog臋 sobie zag臋艣ci膰 stref臋 pod koszow膮 co nie jest dla mnie problemem przy Shaqu, Wallace, Oakleyu, Arte艣cie a Ty sobie b臋dziesz wali艂 najg艂upszy rzut w koszyk贸wce czyli mid-range, kt贸ry daje dwa punkty i najni偶szy procent ale tak z nikim nie wygrasz.

rok temu

at rim 64.7 %, 3-9 feet 39.9 %, 10-15 feet 41.9% 16-23 feet 38.4 threes 54.1 %

bad selection nieco wynika tak偶e z c***owego ataku. poda艂em sam wady poniewa偶 potrafi臋 bi膰 si臋 w pier艣 ale jak Wallace i Artest maj膮 mie膰 bad selection je艣li przy Shaqu b臋d膮 mieli open shot? Wallace gra艂 w 18 ataku w lidze, Ron Artest w 9 ataku w lidze, grali w zespo艂ach gdzie gra艂o si臋 obron膮. obraz Artesta jest wypaczony przez nast臋pne lata ale w Indianie to on bazowa艂 bardziej na wpierdalaniu si臋 pod kosz. Popierdoli艂 sobie statystyki w serii z Detroit gdzie kry艂 go wtedy top defender Tayshaun Prince i cz臋sto jak Artest wchodzi艂 pod kosz to dostawa艂 od niego pizdy. faceta od defensywy zrobili druga opcj臋 bo w 2004 roku Miller ju偶 rzuca艂 a偶 10 pkt na mecz i po Jermainie O'Neal by艂 drugi.

http://www.youtube.com/watch?v=RETLszOmhBQ

tak wygl膮da ta seria.

Odno艣nik do komentarza

tylko przypominam, 偶e w tej zabawie bawimy si臋 na dzisiejszych zasadach dlatego ja tak dopiera艂em sk艂ad o czym wielokrotnie wspomina艂em. je艣li przyjrzysz si臋 najlepszy ofensyw膮 ostatnich lat to spejcing jest praktycznie niezb臋dny i tutaj przyznaje racj臋 Cz艂owiekowi Specjing.

Portland ma Lillarda 44% , Matheews 42%, Batum 36%, oraz mid range elite Aldridge.

kolejne Miami ,Spurs, Rockets, TWolves tak samo

rok wcze艣niej Thunder, Miami, Knicks, Clippers, Nuggets

oczywi艣cie mog臋 sobie zag臋艣ci膰 stref臋 pod koszow膮 co nie jest dla mnie problemem przy Shaqu, Wallace, Oakleyu, Arte艣cie a Ty sobie b臋dziesz wali艂 najg艂upszy rzut w koszyk贸wce czyli mid-range, kt贸ry daje dwa punkty i najni偶szy procent ale tak z nikim nie wygrasz.

rok temu

at rim 64.7 %, 3-9 feet 39.9 %, 10-15 feet 41.9% 16-23 feet 38.4 threes 54.1 %

Czy ja go nie mam?

Mam proven in PO tr贸jkowicz贸w. bdb/elite-midrange podkoszowych. 呕eby do mnie si臋 dopierdala膰 do spacingu, gdzie by艂o to jedn膮 z najwa偶niejszych rzeczy przy tworzeniu sk艂adu, to ju偶 nie wiem jak inaczej by to powinno u mnie wygl膮da膰.

Z reszt膮 ku*wa no szanujmy si臋 wyskakujesz mi tu z %-tami graczy, kt贸rzy w PO nigdy nie zetkn臋li si臋 z porzadn膮 defensyw膮, a i tak grali na tragicznych TS%.

Jak zag臋szczasz stref臋 podkoszow膮 to jak mam mie膰 outside wolnych Penny'ego i kogos z wcze艣niej wymienionej tr贸jki + na high-low duet Jabbar-King i stawiaj膮cego screeny dla shooter贸w Kempa to z poca艂owaniem r臋ki bior臋 tak膮 gr臋. i nie rzucam wtedy midrange'贸w ale nokautuje tr贸jkami, a mam kim (dwaj +45% za 3 in PO i jeden +40% w PO za 3). 艢wietnych podaj膮cych u mnie nie brakuje, wiec ball movement b臋dzie taki, 偶e twoi obro艅cy nie nad膮偶膮, nie ma si艂y.

Odno艣nik do komentarza

podzielam w膮tpliwo艣ci Chytrego. zdrowy Baron jest przejebany w playoffs. ale do Shaqa mi s艂abo pasuje. nie chodzi o to 偶e nie jest true PG, bo Baron ma bardzo niedoceniane point guard skills. chodzi bardziej o to, 偶e w dru偶ynie z Shaqiem trzeba kolesi z g艂ow膮 kt贸rzy uspokoj膮 gr臋, nie b臋d膮 oddawa膰 g艂upich rzut贸w, wrzuc膮 entry passa etc. innymi s艂owy - przy wysokim jak Shaq egzekucja w ataku to jest twoje pierwsze drugie i trzecie zmartwienie. pod wzgl臋dem egzekucji ofensywy z Shaqiem... Sheed, Artest i Baron... 艣rednie wybory bo ka偶dy lubi sobie rzuci膰 babola z nieprzygotowanej pozycji. wszyscy wiemy jak ci panowie grali i wiemy 偶e shot selection u wszystkich trzech by艂 problemem. czy to b臋dzie dobrze dzia艂a艂o w takim zestawieniu? toughness masz niezaprzeczalne, ale je艣li chodzi o basketball IQ, to jeden ze s艂abszych zespo艂贸w.

poza tym we藕 pod uwag臋 jak broni艂y dru偶yny Shaqa w playoffs. od czas贸w Magic do czas贸w Heat by艂聽JEDEN sezon (2001)聽gdzie dru偶yna Shaqa by艂a w czo艂贸wce playoffs w defensywie. po prostu przeciwnicy wykorzystywali braki Shaqa, np. na pick and rollu gdzie Stockton z Malonem robili k贸艂ka wok贸艂 Lakers贸w.聽偶eby by艂o jasne - m贸wi臋 tutaj o obronie Shaqa w playoffs. niew膮tpliwie by艂 艣wientmy obro艅c膮 overall patrz膮c z perspektywy RS, bo to jednak deska + shotblocking + elite man defense. ale z perspektywy playoffs, gdzie dru偶yny mia艂y czas usi膮艣膰 i rozpracowa膰 Shaqa, jego defense stawa艂 si臋 powa偶nym problemem. zwykle w karierze Shaqa jego dru偶yny w playoffs broni艂y s艂abo. wyniki s膮 niezaprzeczalne. 1 sezon z elite playoff D (gdy nie trafili na 偶aden team kt贸ry m贸g艂by wyeksponowa膰 ich braki na pick and rollach) na tyle lat聽w playoffs to jest wr臋cz 艣mieszne. dla mnie to jest zdecydowanie najwi臋ksza wada Shaqa - jego playoff defense. ca艂a reszta to jest piku艣 w por贸wnaniu do tego. FTs trafia艂 wystarczaj膮co, 4th quarter scoring mia艂 wysoki, kontuzjowany by艂 w listopadzie a na playoffs gra艂. ale playoff defense jest nie do zaakceptowania. jak mo偶e by膰 all time great wysoki kt贸rego zespo艂y zwykle s膮 s艂abe w obronie? dlatego te偶 dziwi艂em si臋 偶e nie wzi膮艂e艣 m艂odszych wersji swoich graczy. Reggie 94-95 to jednak znacznie wi臋ksza mobilno艣膰 w teamD. Sheed 00 a Sheed 04 to przepa艣膰 je艣li chodzi o quickness/athleticism. przy Shaqu to jest szczeg贸lnie istotne bo jego najwi臋ksza wada jest trudna do zamaskowania na poziomie all-time gdzie wi臋kszo艣膰 zespo艂贸w mo偶e jecha膰 z Shaqiem na pick and rollu all day.

Odno艣nik do komentarza

Jak zag臋szczasz stref臋 podkoszow膮 to jak mam mie膰 outside wolnych Penny'ego i kogos z wcze艣niej wymienionej tr贸jki + na high-low duet Jabbar-King i stawiaj膮cego screeny dla shooter贸w Kempa to z poca艂owaniem r臋ki bior臋 tak膮 gr臋. i nie rzucam wtedy midrange'贸w ale nokautuje tr贸jkami, a mam kim (dwaj +45% za 3 in PO i jeden +40% w PO za 3). 艢wietnych podaj膮cych u mnie nie brakuje, wiec ball movement b臋dzie taki, 偶e twoi obro艅cy nie nad膮偶膮, nie ma si艂y.

ale 偶eby wykorzystywa膰 picki od Jabbara oraz Kings to musisz mie膰 shooter贸w biegaj膮cych po zas艂onach. nie przypominam sobie aby Battier by艂 w tym wybitny a co m贸wi膰 o poziomie all-time ,to spot up shooter, Ainge to kompletny spot up shooter, Hardaway nigdy nie biega艂 zas艂onach, lepiej trafi艂 catch and shot lub after dribble wi臋c Twoja taktyka ju偶 od podstaw jest zniszczona. tym bardziej dziwne 偶eby Artest czy Christie lub Miller za nimi nie nad膮偶yli.

podzielam w膮tpliwo艣ci Chytrego. zdrowy Baron jest przejebany w playoffs. ale do Shaqa mi s艂abo pasuje. nie chodzi o to 偶e nie jest true PG, bo Baron ma bardzo niedoceniane point guard skills. chodzi bardziej o to, 偶e w dru偶ynie z Shaqiem trzeba kolesi z g艂ow膮 kt贸rzy uspokoj膮 gr臋, nie b臋d膮 oddawa膰 g艂upich rzut贸w, wrzuc膮 entry passa etc. innymi s艂owy - przy wysokim jak Shaq egzekucja w ataku to jest twoje pierwsze drugie i trzecie zmartwienie. pod wzgl臋dem egzekucji ofensywy z Shaqiem... Sheed, Artest i Baron... 艣rednie wybory bo ka偶dy lubi sobie rzuci膰 babola z nieprzygotowanej pozycji. wszyscy wiemy jak ci panowie grali i wiemy 偶e shot selection u wszystkich trzech by艂 problemem. czy to b臋dzie dobrze dzia艂a艂o w takim zestawieniu? toughness masz niezaprzeczalne, ale je艣li chodzi o basketball IQ, to jeden ze s艂abszych zespo艂贸w.

sam ten problem wymieni艂em wi臋c to nie jest nic odkrywczego dlatego napisa艂em, 偶e b臋d臋 pr贸bowa艂 ograniczy膰 Artesta i Wallace we wsp贸lnych minutach.

poza tym we藕 pod uwag臋 jak broni艂y dru偶yny Shaqa w playoffs. od czas贸w Magic do czas贸w Heat by艂聽JEDEN sezon (2001)聽gdzie dru偶yna Shaqa by艂a w czo艂贸wce playoffs w defensywie. po prostu przeciwnicy wykorzystywali braki Shaqa, np. na pick and rollu gdzie Stockton z Malonem robili k贸艂ka wok贸艂 Lakers贸w.聽偶eby by艂o jasne - m贸wi臋 tutaj o obronie Shaqa w playoffs. niew膮tpliwie by艂 艣wientmy obro艅c膮 overall patrz膮c z perspektywy RS, bo to jednak deska + shotblocking + elite man defense. ale z perspektywy playoffs, gdzie dru偶yny mia艂y czas usi膮艣膰 i rozpracowa膰 Shaqa, jego defense stawa艂 si臋 powa偶nym problemem. zwykle w karierze Shaqa jego dru偶yny w playoffs broni艂y s艂abo. wyniki s膮 niezaprzeczalne. 1 sezon z elite playoff D (gdy nie trafili na 偶aden team kt贸ry m贸g艂by wyeksponowa膰 ich braki na pick and rollach) na tyle lat聽w playoffs to jest wr臋cz 艣mieszne. dla mnie to jest zdecydowanie najwi臋ksza wada Shaqa - jego playoff defense. ca艂a reszta to jest piku艣 w por贸wnaniu do tego. FTs trafia艂 wystarczaj膮co, 4th quarter scoring mia艂 wysoki, kontuzjowany by艂 w listopadzie a na playoffs gra艂. ale playoff defense jest nie do zaakceptowania. jak mo偶e by膰 all time great wysoki kt贸rego zespo艂y zwykle s膮 s艂abe w obronie? dlatego te偶 dziwi艂em si臋 偶e nie wzi膮艂e艣 m艂odszych wersji swoich graczy. Reggie 94-95 to jednak znacznie wi臋ksza mobilno艣膰 w teamD. Sheed 00 a Sheed 04 to przepa艣膰 je艣li chodzi o quickness/athleticism. przy Shaqu to jest szczeg贸lnie istotne bo jego najwi臋ksza wada jest trudna do zamaskowania na poziomie all-time gdzie wi臋kszo艣膰 zespo艂贸w mo偶e jecha膰 z Shaqiem na pick and rollu all day.

nie zgodz臋. aby gra膰 p'n'rolle to trzeba mie膰 dobrego C. nie rozumiem jak m贸g艂 za to odpowiada膰 Shaq je艣li kry艂 Polynice a Maloena kry艂 AC Green.

ja bardziej pami臋tam form臋 Bibby'ego oraz Hudsona ale w 2004 roku Shaq by艂 po melan偶ach ,zero kondycji ,rozje***y zesp贸艂 od wewn膮trz.

http://www.youtube.com/watch?v=UwE-XgopHU4

i tutaj b臋dzie istotne to, 偶e za zawodnikiem kt贸ry b臋dzie gra艂 picki b臋dzie biega艂 Christie, Artest lub Baron. wi臋c zdecydowanie lepsi obro艅cy ni偶 Kobe czy Fisher. Kobe kt贸ry wtedy by艂 dobrym obro艅c膮 jak zacz膮艂 broni膰 Bibby albo Stoudemire to nagle atak siada艂.

Sheed 00 a Sheed 04 to przepa艣膰 je艣li chodzi o quickness/athleticism

zdecydowanie. w 2000 roku m贸g艂 biega膰 za SF. nawet przeciwko Dallas w 2003 biega艂 za Nowitzkim ale z mizernym skutkiem. Sheed z wersji 2004 bardziej mi si臋 przyda do obrony wielkich graczy, kt贸rych w all-time nie brakuje dlatego takiego wola艂em. i w 2000 roku mia艂 do艣膰 mizerne PO. s艂aba forma z Jazz, s艂aba seria z TWolves. chyba za du偶o os贸b go kojarzy z serii z Lakers gdzie gra艂 艣wietnie ale to ju偶 by艂 ostatni sezon na powa偶nie AC Greena a Horry sobie nie dawa艂 z nim rady. a on b臋dzie mia艂 tutaj do czynienie na PF z top defenderami w dodatku bardziej mi pasuje Sheed oddaj膮cy 12.4 rzutu na mecz a nie 17.

od czas贸w Magic do czas贸w Heat by艂聽JEDEN sezon (2001)聽gdzie dru偶yna Shaqa by艂a w czo艂贸wce playoffs w defensywie.

:smile:

聽nie w czo艂贸wce tylko najlepsza.

jednak spotkali si臋 wtedy z ekipami co gra艂y p'n'r. kings z jasonem williamsem, i portland z damonen stoudemirem.

Edytowane przez Koelner
Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.