karpik Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Penny we finałach 95 roku rzucał więcej za 3 niż Scott i Anderson (którzy mieli opinię 3 point shooterów) a miał prawie 46%. oddawał dość sporo trójek i może to nie kyle korver ale nie można go traktować jak inwalidę za trzy.Scott miał 29 prób, Anderson 31, Penny 24, zatem więcej nie rzucał. No i to tylko 4 mecze, w RS w 96 miał raz nawet 5/5, ale nie zmienia to faktu, że obrona rywala może jak najbardziej z Pennym-shooterem żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 kucio znow uciekl a ja juz pick wymyslilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Scott miał 29 prób, Anderson 31, Penny 24, zatem więcej nie rzucał. No i to tylko 4 mecze, w RS w 96 miał raz nawet 5/5, ale nie zmienia to faktu, że obrona rywala może jak najbardziej z Pennym-shooterem żyć. a to PM ma zamiar używać Pennyego jako shootera? to rozumiem ale z tego co patrzę na jego skład to penny w razie czego będzie musiał oddać rzut za trzy a nikt go nie zostawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 no zaraz sie dowiem ze jest na poziomie Nasha.... suma jego talentu jest dla mnie pasujaca... w obronie byl wiecej niz przywzoity i sprawial zarowno lakers jak i spurs ogromne klopoty owszem chcialem Millera i Sheeda a poszli on szybciej i tyle..... Więcej niż przyzwoity. Okey zgodzę się. Powiem wręcz, że jest zajebisty, w eurolidze byś chyba nie znalazł lepszego obrońcy na obwodzie. Jak na NBA.. chwila, skoro mówimy o więcej niż przyzwoity to nie mówimy o NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 P_M Najbardziej mi się podoba twój skład. Bardzo dobry balans zachowujesz póki co. Podjebano mi Mariona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 presja! chociaz watpie zebys do dirka chcial dobrac tego C co ja wezme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Isiah, Bird, McHale, Laimbeer w jednym zespole. TOUGH guys all day all nite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 czepialstwo/kosmetyka: hayes chyba powinien byc 80-81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kolejny Tak btw to śmiesznie mi strasznie, że najmniej się odzywam w tym wątku, a najwięcej hejtów dostaje. Bo jeden wybór gorszy od drugiego Lebrona można zajebiście obudować, ostatnio Karpik na jego gorszej wersji wszedl do finałów. Gervin, Eaton i Hayes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) powiecie, że się dopierdalam ale nie zrozumiem PM. Na teraz, bawiąc się we wróżkę powiem, że dla mnie najmocniejsze drużyny po 4 pickach to koelner, karpik, havlicek, january i moja. Smoka nie liczę bo ma Jordana i w ogóle nie chcę mi się gadać ale co do PM Po c*** tam Kemp? W sensie tak jak pisałem wcześniej- same wybory spoko ale co tam będzie robił Shawn? Cooper to neutralny pick, pasujący ale mając Pennego i KAJ-a dobierać ofensywnego Kempa to imo jest pozbawione sensu. To tak jakby karpik do Magica i Barkleya dobrał Mullina albo Wilkinsa. Najefektywniej jest chyba mieć jeden punkt na którym opierasz atak a nie kilka fajnych zawodników bez ładu i składu. Penny-KAJ to gwarancja przyzwoitego ataku i nie widzę tam osobiście miejsca dla kogoś takiego jak Kemp (poza off rebound i transition). Sam bardzo lubie Sonics pary Payton-Kemp i u mnie z miejsca są plusy za ich posiadanie ale mam wrażenie, że to zły wybór. Ani nie poprawi obrony, a w ataku będzie tylko przeszkadzał. To tylko moje zdanie i luźne myśli po 3/4 rundach. Jeśli chodzi o skład Czekolady to po tekście o Marionie (a mnie ciśniecie za Iguadolę) to już rozumiem. Phoenix Suns w wersji 2.0. Ciekawie. Czekam na to co wymyśli raper. A i skład bad boys też fajny. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez wowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Smoka nie liczę bo ma Jordana i w ogóle nie chcę mi się gadać ja bym wolał jednak, żebyś coś powiedział ;] ja akurat z tego miejsca proszę o hejty! Marion idealnie pasuje do mojej koncepcji, choc na poczatku chcialem wziaść Iggiego to doszedłem do wniosku, że nie pasuje mi trochę jego styl i ciężko byłoby mi Jordana i Andre w ataku pogodzić Marion wiadomo jest top3 zadaniowców w tym drafcie, nie żre gały, dorzuca mi kolejną mocną zbiórkę, elite D i robi spacing MJowi. mam dwa fajne typy na pg jeszcze i jestem bardzo ciekaw czy ktoś się do następnej rundy na nich skusi // dzięki wowo za pomoc (zaskoczyłeś mnie tym AI) Edytowane 29 Grudnia 2013 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Iguodala to idealny fit w takich zabawach. Tacy zawodnicy - nawet w skali all-time - są bezcenni, bo przecież ciężko stworzyć zespół złożony z samych alpha dogów, all starów i scorerów. Nie wszyscy chyba pamiętają, że piłka w zespole jest JEDNA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) zgadza się Czekoladko, ale zauważ, że Andre nie grał w karierze praktycznie z żadnym GTG i cięzko byłoby do niego dopasować MJa po prostu, z założenia, wiem, że z racji mojego lichego doświadczenia w większości materii mogę się mijać z prawdą, ale ogólne założenie mam w głowie i na razie odpukać - wszystko zgodnie z planem wkurwia to bagatelizowanie drużyny Jordana, przecież to nie moja wina, że spadł mi tak total z dupy ;] Edytowane 29 Grudnia 2013 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 a to PM ma zamiar używać Pennyego jako shootera? to rozumiem ale z tego co patrzę na jego skład to penny w razie czego będzie musiał oddać rzut za trzy a nikt go nie zostawi. Nie wiem jak P_M chce używać Pennego, na pewno sam Penny najbardziej efektywny był jak się pchał pod kosz albo grał post up. Ja tu widzę po prostu 2 innych obok Pennego, którzy są najbardziej efektywni w tych samych strefach. O jednego za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Marion jest świetny, ale przy Jordanie po prostu średnio pasuje. a Iguodala to taki cheap Pippen, którego zadaniem byłoby zabranie piłki z rąk Jordana, a tak to masz obecnie w składzie jednego ball handlera, którym jest...Jordan. Niedobrze. Iguodala to ultimate teammate, świetny fit do każdego alpha doga i właśnie obecność GTG pozwala mu zejść do "cienia" i robić wszystkie little things - które lubi i robi najlepiej vide kadra USA Nie wiem jak P_M chce używać Pennego, na pewno sam Penny najbardziej efektywny był jak się pchał pod kosz albo grał post up. Ja tu widzę po prostu 2 innych obok Pennego, którzy są najbardziej efektywni w tych samych strefach. O jednego za dużo. Penny już grał z jednym centrem, który okupował dziurę i "jakoś" to funkcjonowało. A Kemp to przede wszystkim face up, 2man game i transition w ataku oraz bardzo niedoceniana obrona i zbiórka. Kemp to kozak, a nie tylko highlight reel jak niektórym się wydaje. Świetny fit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Penny już grał z jednym centrem, który okupował dziurę i "jakoś" to funkcjonowało. A Kemp to przede wszystkim face up, 2man game i transition w ataku oraz bardzo niedoceniana obrona i zbiórka. Kemp to kozak, a nie tylko highlight reel jak niektórym się wydaje. Świetny fit.Kemp lubił se przypostupować i wykorzystywać świetny spacing Sonics z Perkinsem bądź Cummingsem na centrze. A jak grał face up i wchodził w kozioł, to głowa w dół i może jakoś to będzie. No i często kończyło się to faulem w ataku albo wyjęciem piłki z kozła. 4 straty na mecz (20% akcji) to jest prawdziwy problem, zwłaszcza, że Kemp zbytnio nie ułatwia gry Pennemu i Kareemowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Marion jest świetny, ale przy Jordanie po prostu średnio pasuje. a Iguodala to taki cheap Pippen, którego zadaniem byłoby zabranie piłki z rąk Jordana, a tak to masz obecnie w składzie jednego ball handlera, którym jest...Jordan. Niedobrze. Iguodala to ultimate teammate, świetny fit do każdego alpha doga i właśnie obecność GTG pozwala mu zejść do "cienia" i robić wszystkie little things - które lubi i robi najlepiej vide kadra USA no faktycznie, jak łeb zapomniałem o Team US, w Turcji grał chyba najlepszy turniej alltime jesli chodzi o efektywność i wszystko inne, ale wracając do wyboru najbardziej bałem się pompowania tempa akcji, chcę żeby Majk sobe czasami porozgrywał w swoim tempie, a Iggy to jednak top gear z założenia(Sixers, Nuggs, GSW). Matrix daje mi to samo tylko nie w takiej czestotliwosci i nie na takiej pizdzie (choc jak bedzie trzeba coast to coast all fuckin day long) + lepsza 1on1 Def, zbióre i chyba mimo wszystko wyzsze troche BB IQ, a i na oko 3pt range też wygląda lepiej (nie analizowałem, gdyż nie miałem czasu wczoraj) balllhogow planuje na lawe + ogarniety klocek w zastepstwie Howarda i Love, wiec az tak bardzo sie tym nie martwie narazie @Findek zagiął mi czasporzestrzeń hiehie Edytowane 29 Grudnia 2013 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Marion wyższe bball IQ niż u Iggyego ? A to ciekawa teza. Iggy i Marion dwa zajebiste picki, nawet jak na tę rundę. Ale co ja tam wiem. Postanowiłem uczcić dzisiejszy występ Chrisa przeciwko PTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Marion wyższe bball IQ niż u Iggyego ? A to ciekawa teza. no taka nijaka, ale patrząc przede wszystkim przez pryzmat gry w philly, a potem mając w pamięci mimo wszystko lekkie rozczarowanie sezonem w Denver (patrząc globalnie) to jednak postawiłbym chyba na Shawna. Bosh w tych latach nie był już w większości centrem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) no taka nijaka, ale patrząc przede wszystkim przez pryzmat gry w philly, a potem mając w pamięci mimo wszystko lekkie rozczarowanie sezonem w Denver (patrząc globalnie) to jednak postawiłbym chyba na Shawna. Bosh w tych latach nie był już w większości centrem? Nie bardzo widzę w jaki sposób miałoby mi to przeszkadzać. Tego aspektu all time nie rozumiem. Przecież tu każdego trzeba dostosować do zespołu, nie będziesz miał dokładnych 5 kopii z wybranych lat, mecz po meczu. Zrozumiałbym, gdyby było odwrotnie, że wziąłbym np. Lebrona z 03' i 04' i kazał mu postupować Pippena. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi