Skocz do zawartości

All-time fantasy 2013 - komentarze

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.12.2013 o 20:22, P_M napisał(a):

wowo, powiem tak niedoceniasz KAJ'a w D, bo to najwyższa półka, ale o poinformowaniu o tym przyjdzie pora przy gameplanach:)

Spacing już jest przyzwoity bo KAJ z Pennym go już Kempowi zapewniają, a będzie tylko lepiej.

No właśnie ten o ten spacing u Ciebie bym najbardziej się martwił ;]

Kareem jak na wysokiego oczywiście ma niezłe mid range, ale on przecież rzadko ruszał się spod kosza, a Penny to 32% 3PFG przy przybliżonej 3 ponit line. Do tego Kemp - maszyna do łapania fauli w ataku/tracenia piłek. W ogóle tego Kempa poza paroma hajlajt alley oopami od Pennego nie widzę w tym ataku. No, ale Cooper Cię trochę ratuje ;]

Edytowane przez karpik

tak naprawdę to czekam na gameplany

u pm nie mam pojęcia jak będzie wyglądał atak. bardziej orlando magic i kaj alfa i omega jak shaq a penny w swojej roli czy lakers atak ,penny jak magic a kaj kajem  :smile: to będzie dość istotne :smile:

Edytowane przez Koelner

karpik, a KAJ'a/Penny'ego (skad inąd trafial 35 i 32% w sezonach wybranych a w tym drugim grał na początku cwierc sezonu bez shaqa, wiec nie miał wolnego miejsca) myślisz nikt nie ma zamiaru podwajać? Kemp u mnie ma być finisherem i zbieraczem bezpańskich piłek po rzutach, przecież Kemp wygrywał nawet pojedynki w zbiórkach z Barkleyem, z resztą w ataku Kemp także nie był ułomkiem i swoje post moves miał, potrafił ładnie obrócić obrońcą, a że zawsze kończył swoje akcje jakimś efektownym dunkiem to inna sprawa.

Pamiętajcie, że ja jeszcze mam SF'a do wyboru, więc znajdę trójkowicza, a poza tym piłka jest jedna warto pamiętać o czymś takim jak brak nadmiaru ballhogów. (Patrz skład Rappara)

Koelner atak może wyglądać raz tak, a raz tak w zależności od tego, gdzie będę widział przewagę z danym rywalem. Najważniejsze, że nie mam żadnego jednowymiarowego gracza i wszyscy są co najmniej dobrzy w obronie i co najmniej dobrzy w ataku.

wowo w gameplanie szeroko opisze wpływ KAJ'a na D to pogadamy, bo to nie miejsce i czas, a poza tym musze się pakować :smile:

W dniu 28.12.2013 o 20:45, january napisał(a):

Cooper to jeden z lepszych SG w all-time fantasy. Cholernie liczyłem na niego w 4 rundzie (mam pick 60, ostatnio szedł z 63 i 62 numerem). A teraz to http://www.youtube.com/watch?v=w6QN3EHSjVs

Ja się cały czas wahałem czy brać najpierw Kempa czy najpierw Coopera, na szczęście obu udało się wyrwać :D

Edytowane przez P_M

Liczę, że Korlner trafi w pierwszej rundzie na Dh12, bo trudno go będzie wykończyc inaczej jak p&r.

@P_M ja akurat mam tylko jednego ballhoga w postaci Pippena, George mało gra z piłką, Pierce też lubi sobie pobiegać bez niej. A w sumie lubił, bo w tym sezonie można o nim napisać wiele, ale nie to, że biga ;)

W dniu 28.12.2013 o 20:30, january napisał(a):

P_M za wybór Coopera january być bardzo zły.

Btw liczyłem, że w drafcie będziecie kopiować listę, którą utworzyłem przy picku Kidda, ale niestety wszyscy jesteście leniwymi skurczybykami.

Nie zniechęcaj się, możesz ją zrobić jeszcze raz :)

W dniu 28.12.2013 o 20:45, P_M napisał(a):

karpik, a KAJ'a/Penny'ego (skad inąd trafial 35 i 32% w sezonach wybranych a w tym drugim grał na początku cwierc sezonu bez shaqa, wiec nie miał wolnego miejsca)

Akurat bez Shaqa on trafiał w tamtym sezonie 38%, z nim 28%, więc na mój gust argument raczej nie trafiony. Poza tym przypominam, że linia była wtedy o prawie 2 stopy bliżej.
  W dniu 28.12.2013 o 20:45, P_M napisał(a):

myślisz nikt nie ma zamiaru podwajać? Kemp u mnie ma być finisherem i zbieraczem bezpańskich piłek po rzutach, przecież Kemp wygrywał nawet pojedynki w zbiórkach z Barkleyem, z resztą w ataku Kemp także nie był ułomkiem i swoje post moves miał, potrafił ładnie obrócić obrońcą, a że zawsze kończył swoje akcje jakimś efektownym dunkiem to inna sprawa.

Chodzi mi tylko o to czy Kemp faktycznie w ataku będzie Ci potrzebny, bo niestety, ale on ma decision making mniej więcej w okolicach Amare, żaden z niego passer. 4 straty na mecz z powietrza się nie wzięły.

W dniu 28.12.2013 o 21:08, RappaR napisał(a):

Liczę, że Korlner trafi w pierwszej rundzie na Dh12, bo trudno go będzie wykończyc inaczej jak p&r.

@P_M ja akurat mam tylko jednego ballhoga w postaci Pippena, George mało gra z piłką, Pierce też lubi sobie pobiegać bez niej. A w sumie lubił, bo w tym sezonie można o nim napisać wiele, ale nie to, że biga ;)

Pojebało mi się chodziło mi o chomika :tongue:

W dniu 28.12.2013 o 21:15, karpik napisał(a):

Akurat bez Shaqa on trafiał w tamtym sezonie 38%, z nim 28%, więc na mój gust argument raczej nie trafiony. Poza tym przypominam, że linia była wtedy o prawie 2 stopy bliżej.Chodzi mi tylko o to czy Kemp faktycznie w ataku będzie Ci potrzebny, bo niestety, ale on ma decision making mniej więcej w okolicach Amare, żaden z niego passer. 4 straty na mecz z powietrza się nie wzięły.

Penny nie będzie main thread jako 3pt shooter, to byłoby marnowanie jego talentu, niemniej jednak nie powiedziałbym o nim, że jest kiepskim shooterem, a co tych % ze Shaqiem to cos pokreciłem, musze to jeszcze dokladniej sprawdzić. Kemp będzie miał u mnie ograniczoną rolę, do 3-4 opcji (tak jak mówiłem, do zebrania bezpańskich piłek, więc wady, które był widoczne jako 1-sza/2-ga opcja u mnie nie będą widoczne. Co do jego passingu 3 ast per game nie biorą się znikąd. W każdym razie u mnie Kemp nie będzie Barkleyem w ataku :-)

Edytowane przez P_M

billups w czasach naparzania za 3 i asystowania...

floor general w takiej lidze gdzie przeciez mamy jedna pilke kazdemu sie przyda....

na razie mam graczy ktorzy zdobyli tytul i w godzinach najwiekszej próby malo co zawodzili...

psychcznie to monolit bez psychodelicznych freakow bo tylko mega dyscyplina wygrywa sie takie napakowane turnieje...

W dniu 28.12.2013 o 21:21, ignazz napisał(a):

billups w czasach naparzania za 3 i asystowania...

floor general w takiej lidze gdzie przeciez mamy jedna pilke kazdemu sie przyda....

na razie mam graczy ktorzy zdobyli tytul i w godzinach najwiekszej próby malo co zawodzili...

psychcznie to monolit bez psychodelicznych freakow bo tylko mega dyscyplina wygrywa sie takie napakowane turnieje...

no z tym tytulem mourninga to lekka przesada (po ile on minut grywal w tych finalach? 10? :P)

Cytat

Akurat bez Shaqa on trafiał w tamtym sezonie 38%, z nim 28%, więc na mój gust argument raczej nie trafiony. Poza tym przypominam, że linia była wtedy o prawie 2 stopy bliżej.Chodzi mi tylko o to czy Kemp faktycznie w ataku będzie Ci potrzebny, bo niestety, ale on ma decision making mniej więcej w okolicach Amare, żaden z niego passer. 4 straty na mecz z powietrza się nie wzięły.

Penny we finałach 95 roku rzucał więcej za 3 niż Scott i Anderson (którzy mieli opinię 3 point shooterów) a miał prawie 46%. oddawał dość sporo trójek i może to nie kyle korver ale nie można go traktować jak inwalidę za trzy. 

W dniu 28.12.2013 o 21:34, matek napisał(a):

Mi zespół ignazza się nie podoba... zaczął dobrze, ale teraz wydaje się obierać złą drogę. I jeszcze zobaczymy kto będzie następny, żeby spełniać warunki "mega dyscypliny"... 

Kto na 3? Bowen? ;)

No, brak firepower, a już na pewno na obwodzie. Jeśli ktoś ma kogoś na Duncana, to ten team nie ma opcji w ataku. No chyba, że ktoś chce grać Billups ball na poziomie all-time, wtedy spoko, się pośmiać.

Na pg się prosiło już wziąć jakąś ofensywną bestię, choćby Kevina Johnsona.

bardzo go chcialem ( Bowena) ale para G sprawia ze mi on niepotrzebny...

Mullina mialem zabrac czy Ai3?

moze latajacy Wilkins lub plywajacy Big Game James?

na razie plan taki a nie inny

wybralem akurat te lata G gdzie sypali juz sporo trojek... rozumiem wasze uprzedzenie do nich ale on beda mieli za zadanie czekac czekac i odpalic rzut w czym sa dobrzy

Allen Miller to nie sa ale ilu jest lepszych?

Edytowane przez ignazz

W dniu 28.12.2013 o 21:37, ignazz napisał(a):

bardzo go chcialem ( Bowena) ale para G sprawia ze mi on niepotrzebny...

Mullina mialem zabrac czy Ai3?

moze latajacy Wilkins lub plywajacy Big Game James?

na razie plan taki a nie inny

wybralem akurat te lata G gdzie sypali juz sporo trojek... rozumiem wasze uprzedzenie do nich ale on beda mieli za zadanie czekac czekac i odpalic rzut w czym sa dobrzy

Allen Miller to nie sa ale ilu jest lepszych?

Nie wiem czy wiesz, ale Billups nie jest dobrym obrońcą.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.