Raf85 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Kings poszli w dół przez braci Maloofs, którzy mieli problemy z kasą i drużyna zaczęła być im obojętna. Za Gaya nie oddali, ani picku ani jakieś prospecta więc nie wiem o co tyle płaczu. Raptors niech tankują bo i tak będą musieli przepłacać, aby ktoś grał w Kanadzie nawet jak będzie tam Wiggins czy inny Smart. Rahu, ale to nie ma nic do rzeczy bo umowa musi być tylko podpisana przed lokautem. Masz dowód na przykładzie Arenasa, którego amnestiowało Orlando, a kontrakt podpisał z Wizards. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez skejcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Często się to przewija i dużo osób myśli o tej amnestii jako wyjściu "w razie czego", a tak naprawdę Sacto nie mogą jej użyć na Gayu. Amnestii można użyć tylko na graczu krtóy był w składzie kiedy podpisywano nowe CBA. a więc amnestii to mogą użyć np. CHI na Boozerze ale nie może jej użyć Sacto na Gayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Taka zasada była jak podpisano nową umowę w 2005, a w tej można dokonać raz amnestii w ciągu trwania umowy tylko kontrakt z przed lokautu. Jak wyżej napisałem - GILBERT ARENAS podpisał umowę w Wizards, a amnestię dostał od Orlando. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Taka zasada była jak podpisano nową umowę w 2005, a w tej można dokonać raz amnestii w ciągu trwania umowy tylko kontrakt z przed lokautu. Jak wyżej napisałem - GILBERT ARENAS podpisał umowę w Wizards, a amnestię dostał od Orlando. Nie ma znaczenia kto go podpisał. Zasada jest taka że amnestionowany zawodnik musiał być w składzie zespołu przed wejsciem w życie nowego CBA a Arenas trafił do Orlando w czasie sezonu 2010/11... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Toż to Raptors i Kings. Who cares? Mam tylko nadzieję, że to nie spowoduje, że Isaiah Thomas zacznie nagle grać piach, bo jeśli był jakikolwiek powód, żeby obejrzeć ich mecz to tylko on. Raptors tankują czy co robią? Bez Gaya powinni być lepsi przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 posiadanie Gaya w drużynie nigdy nie jest żadnym plusem. Nawet w tankowaniu. Amnestii mogą użyć, nie mam czasu szukać przepisu ale wydaje mi się, że jest tak jak mówi sklejcik i dowolny kontrakt przed lockoutem można wyjebać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Nie ma znaczenia kto go podpisał. Zasada jest taka że amnestionowany zawodnik musiał być w składzie zespołu przed wejsciem w życie nowego CBA a Arenas trafił do Orlando w czasie sezonu 2010/11... poszukam przepisu i zaraz się wyjaśni Edytowane 9 Grudnia 2013 przez skejcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ale w momencie wejścia nowego CBA był chyba w składzie Orlando i dlatego się załapał. "In order to be amnesty eligible, the player must have been on his current team and under his contract when the new CBA was signed." Z tego wynika, że Gay się nie łapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) For a player to be eligible for the Amnesty provision he must be on his team's roster continuously from July 1, 2011 to the date he is amnestied, without any new contract, extension, renegotiation or other amendment to his contract in the meantime. http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q67 Ujiri to dla mnie executive of the year w pół roku pozbył się makarona i geja Edytowane 9 Grudnia 2013 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 już Halfloat napisał wyżej spoko to zwracam honor bo myślałem, że to nieco na innych zasadach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Moźe to złudzenie ale mam wrażenie że w tym roku trener ogarnął DMC i ten gra o wiele spokojniej - chyba naprawił mu głowę - i poza tym na mój gust jest lepiej wykorzystywany w ofensywie ( ale i tak nie jest graczem na maxa) Potwierdzam, Cousins w swojej kulturze gry zrobił ogromny progres. Progres, może być, ale mimo tego, nadal jest daleko od swojego sufitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Progres, może być, ale mimo tego, nadal jest daleko od swojego sufitu. sufit w kulturze gry DMC? nie wiem skąd można mieć pojęcie o jego suficie w tym akurat aspekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 sufit w kulturze gry DMC? nie wiem skąd można mieć pojęcie o jego suficie w tym akurat aspekcie tutaj sufit = overall (głowa + gra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) tutaj sufit = overall (głowa + gra) przecież te dwa składniki w kontekście DeMarcusa się w ogóle nie dodają w dodatku teraz po przyjściu Rudiego z głową Cousinsa może być tylko gorzej Edytowane 9 Grudnia 2013 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 przecież te dwa składniki w kontekście DeMarcusa się w ogóle nie dodają w dodatku teraz po przyjściu Rudiego z głową Cousinsa może być tylko gorzej ? chyba sie nie rozumiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ktoś tu ostatnio pisał o pozytywnych zmianach w Kings. Dobre. Najbardziej bekowa organizacja w historii ligi. Karwan ja bym daleki od rzucania tego w kontekście historycznym zwłaszcza że oni jednak jeden baner mistrzowski w swojej hali mają a są tacy co jeszcze nigdy do finałów się nie dochrapali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Karwan ja bym daleki od rzucania tego w kontekście historycznym zwłaszcza że oni jednak jeden baner mistrzowski w swojej hali mają a są tacy co jeszcze nigdy do finałów się nie dochrapali dobrze, że to napisałeś bo stawiam stówę, że on tego nie wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Karwan ja bym daleki od rzucania tego w kontekście historycznym zwłaszcza że oni jednak jeden baner mistrzowski w swojej hali mają a są tacy co jeszcze nigdy do finałów się nie dochrapali W kontekście historycznym nie zdobyli mistrzostwa od 63 lat, co jest najgorszych wynikiem w lidze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 a Bobcats? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liv Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 a Bobcats? Czekają tylko 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi