Skocz do zawartości

Gay w Sacto !

LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

Kings poszli w dół przez braci Maloofs, którzy mieli problemy z kasą i drużyna zaczęła być im obojętna. Za Gaya nie oddali, ani picku ani jakieś prospecta więc nie wiem o co tyle płaczu. Raptors niech tankują bo i tak będą musieli przepłacać, aby ktoś grał w Kanadzie nawet jak będzie tam Wiggins czy inny Smart.

Rahu, ale to nie ma nic do rzeczy bo umowa musi być tylko podpisana przed lokautem. Masz dowód na przykładzie Arenasa, którego amnestiowało Orlando, a kontrakt podpisał z Wizards.

Edytowane przez skejcik

Często się to przewija i dużo osób myśli o tej amnestii jako wyjściu "w razie czego", a tak naprawdę Sacto nie mogą jej użyć na Gayu. Amnestii można użyć tylko na graczu krtóy był w składzie kiedy podpisywano nowe CBA.  a więc amnestii to mogą użyć np. CHI na Boozerze ale nie może jej użyć Sacto na Gayu.

Taka zasada była jak podpisano nową umowę w 2005, a w tej można dokonać raz amnestii w ciągu trwania umowy tylko kontrakt z przed lokautu. Jak wyżej napisałem - GILBERT ARENAS podpisał umowę w Wizards, a amnestię dostał od Orlando.

Nie ma znaczenia kto go podpisał. Zasada jest taka że amnestionowany zawodnik musiał być w składzie zespołu przed wejsciem w życie nowego CBA a   Arenas trafił do Orlando w czasie sezonu 2010/11...

Nie ma znaczenia kto go podpisał. Zasada jest taka że amnestionowany zawodnik musiał być w składzie zespołu przed wejsciem w życie nowego CBA a   Arenas trafił do Orlando w czasie sezonu 2010/11...

poszukam przepisu i zaraz się wyjaśni ;)

Edytowane przez skejcik

For a player to be eligible for the Amnesty provision he must be on his team's roster continuously from July 1, 2011 to the date he is amnestied, without any new contract, extension, renegotiation or other amendment to his contract in the meantime. 

http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q67

Ujiri to dla mnie executive of the year w pół roku pozbył się makarona i geja 

Edytowane przez rahu

Moźe to złudzenie ale mam wrażenie że w tym roku trener ogarnął DMC i ten gra o wiele spokojniej - chyba naprawił mu głowę - i poza tym na mój gust jest lepiej wykorzystywany w ofensywie ( ale i tak nie jest graczem na maxa)

Potwierdzam, Cousins w swojej kulturze gry zrobił ogromny progres.

Progres, może być, ale mimo tego, nadal jest daleko od swojego sufitu.

Ktoś tu ostatnio pisał o pozytywnych zmianach w Kings. Dobre. Najbardziej bekowa organizacja w historii ligi.

Karwan ja bym daleki od rzucania tego w kontekście historycznym zwłaszcza że oni jednak jeden baner mistrzowski w swojej hali mają a są tacy co jeszcze nigdy do finałów się nie dochrapali

Karwan ja bym daleki od rzucania tego w kontekście historycznym zwłaszcza że oni jednak jeden baner mistrzowski w swojej hali mają a są tacy co jeszcze nigdy do finałów się nie dochrapali

W kontekście historycznym nie zdobyli mistrzostwa od 63 lat, co jest najgorszych wynikiem w lidze :)