LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) za shoutboxem The Raptors have traded Rudy Gay to the Kings for Greivis Vasquez, John Salmons, Chuck Hayes and Patrick Patterson, according to Yahoo!'s Adrian Wojnarowski. Quincy Acy and Aaron Gray join Gay on their way to Sacramento. All three have been pulled from the lineup on Sunday and it seems unlikely that Gay will debut for the Kings in Monday's game vs. the Mavericks, but it's conceivable if he promptly passes his physical. Raptors GM Masai Ujiri has been itching to deal Gay, who is underperforming this year and has a massive $19.3 million player option for next season, and he's finally found a taker. Salmons only has $1 million guaranteed for 2014-15 and Chuck Hayes is owed $6.0 million, but the deal represents a huge financial savings for Toronto. nie wiem po co Kings taki cancer w dodatku ten trade wygląda mega nierówno. mam nadzieję, że nowy temat się przyda january i reszta, która pisała już o tym trejdzie w przymiarkach, skopiujcie swoje posty tutaj, coby zacząć dyskusje podziękował Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Borys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-fence Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 nadchodzą dobre czasy dla raptors Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) JA wiem że Gay to nie jest Bóg efektywności ale z drugiej strony Kings nie oddają przecież Klaya Thompsona w pakiecie z Kurą tylko Salmons TS 43,7 Patterson 45,7 i Hayes to gracz 2/2 na TS 47 a Vasquez i tak przegrał rotację z Thomasem Przy nich taki Gay to nawet nie wygląda źle I jeszcze jedno - Gay zabierał wiele posiadań które mógłby Valanciunas wykorzystać ( w roto pozycja JV powinna niesamowicie wzrosnąć bo jego staty powinny poszybować w górę) W Kings Thomas świetnie kieruje grą zespołu ale tam naprawdę poza DMC i sobą samym to nikt inny nie groził rzutem - może i mogliby dostać kogoś lepszego niż Rudy Gay ale kto wie może liczą że skoro ich trener Cousinsa nauczył zdyscyplinoanej koszykówki to może i naszego Rudego nauczy? Edytowane 9 Grudnia 2013 przez ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) JA wiem że Gay to nie jest Bóg efektywności ale z drugiej strony Kings nie oddają przecież Klaya Thompsona w pakiecie z Kurą tylko Salmons TS 43,7 Patterson 45,7 i Hayes to gracz 2/2 na TS 47 a Vasquez i tak przegrał rotację z Thomasem Przy nich taki Gay to nawet nie wygląda źle jak na Gaya źle nie wygląda to fakt, jak sobie wyobrażasz ofensywę Kings gdy na parkiecie będą Thomas, Gay, DMC i reszta? 2fast4me Edytowane 9 Grudnia 2013 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muslii Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Brawo dla Ujiriego. Z drugiej strony nie widze Gaya z Cousinsem. Cos czuje, że to wybuchnie i D'Alessandro będzie musiał kombinować co dalej, czyt. jak tu tego Gaya dalej wytrejdować, bo wiadomo DMC jest u nich Mr. Franchise. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ujiri świetnie, najpierw zbudował ekipę w Denver, a teraz sprząta w Toronto. może i organizacje nie wygrywają mistrzostw, ale sporą cegłę dokładają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 jeśli Kings nie maja zamiaru puścić Rudego gdzieś dalej w niedalekiej przyszłości, to ja nie mam pojęcia po co im taki gracz, skoro chcieli przytankować mogli zwyczajnie siedzieć na dupie jak to robili od zarania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mieliśmy ładnie wyrazać sie w nazwach tematów. huehue Kings wlasnie zjebali sobie roster ktory fajnie wygladal jedyny plus to Vasquez out i Isiah running the show Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 MASAI IS A GOD! Ten gość nie przegrał jeszcze w swoim życiu wymiany. Czyści salary idealnie bo z 19,3mln jakie zapewne weźmie Gay za przyszły sezon zostanie tylko 5,9 dla Hayes'a. Ktoś chętny na Lowryego bo jest kolejnym który do końca roku ma opuścić T.O? PS. Sygnature zamieściłem juz kilka dni temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Świetny deal dla Raps. Rudy to był cancer nie z tej ziemi i nie zdziwi mnie jak Toronto będzie lepiej grało bez niego. Poza tym ich przyszłość wydaje się znacznie lepsza. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Cloud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 http://www.torontosun.com/2013/12/08/raptors-trade-rudy-gay-to-kings-in-blockbuster-deal None of the newly acquired pieces could be around long, for that matter, and sources say none of their new teammates are guaranteed to be a part of the future in Toronto, either. Not DeMar DeRozan, certainly not Kyle Lowry, and maybe not even Jonas Valanciunas, though he’s the least likely of all to be departing. Still GM Masai Ujiri is willing to deal anybody, should the right offer come along as he seeks to re-work a franchise that Bryan Colangelo had run aground. In the meantime, he has several pieces to offer around in return for youngsters, draft picks or more cap space. Także tego... bójcie się Bucks, Jazz etc. NADCHODZIMY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 I w ramach tego Wasza dywizja czołgowa dziś wygrała w Los Angeles. To jakaś nowa kanadyjska zasłona dymna A i jeszcze coś. Sac jako jeden z niewielu klubow w lidze ma nieuzyta amnestie. Dzieki temu zawsze moga zejsc z salary ucinajac Gaya : ) Deal for win dla obu druzyn Amnestia może być użyta tylko na graczy którzy w momencie podpisania nowego CBA byli na liście płac danej drużyny. Tak więc Kings nie mogą na Rudego użyć tej amnestii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 ciężko być kibicem Kings w dzisiejszych czasach. trade trochę zrozumiały, Kings już tyle lat bawiło się w picki i tankowanie, że muszą zaczą wygrywać. ale jak teraz będzie wyglądać s5? Cousins-Thomspon-Gay-McLemore-Thomas? ściągnięcie Williamsa okazało się zbyteczne. szkoda picku. jak od wielu lat brakuje w tej ekipie weterana oraz jakiegoś białasa. głupia drużyna, głupio zbudowana, głupio grająca czyli wyjdzie z tego gówno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaggy007 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 JA wiem że Gay to nie jest Bóg efektywności ale z drugiej strony Kings nie oddają przecież Klaya Thompsona w pakiecie z Kurą tylko Salmons TS 43,7 Patterson 45,7 i Hayes to gracz 2/2 na TS 47 a Vasquez i tak przegrał rotację z Thomasem Przy nich taki Gay to nawet nie wygląda źle W tym momencie warto byłoby się zastanowić za kogo gay przyszedł do raptors i co (czy cokolwiek?!?) wniósł pozytywnego do ich gry... ciekawe też, czy aspekt rozrywkowy pt. "lob city" zadziała przy tak marnych rozgrywających? thomas running the show?!?! szczerze wątpie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 RIP Brick Brothers Sacto gonna Sacto. Niby się tam ludzie na stołkach pozmieniali, a wszystko po staremu. Nic specjalnego w tej wymianie nie oddali wprawdzie, ale za wzięcie na siebie 37 milionów dolarogayów, to ktoś powinien im mocno dopłacić a nie tylko mało wziąć w zamian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Niezłą ten gejoceglarz ma wartość. Ed Davis, Patrick Patterson, Chuck Hayes, Greivis Vasquez, John Salmons, Jose Calderon (pierwotnie trafił do Grizz, zanim go sprzedali do Detroit za Prince i Daye), II runda Raps. To już dosyć mocna ławka nam powstaje, z jednym solidnym klepaczem do s5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Chytruz tak realnie to oni wziele na siebie 11 mln Gaya bo przecież skoro w drugą stronę popłynęły też kontrakty i na przyszły rok nadwyżka jest równo 11 mln Po drugie uwielbiam patrzeć na grę Thomasa ( wprawdzie teraz chyba Fredette będzie ich rezerwowym rozgrywającym) i ten gościu naprawdę zmienia poziom gry - przecież w całym tym gównie on jakoś potrafi być na plus w pluso minusach. I.Thomas powinien być jednoosobowym dożywotnim plusem Lineup DMC/Thomas jest +3,4 ( DMC bez Thomasa jest -4,4) . DMC z nim czy bez niego rzuca mniej więcej z tych samych miejsc tylko że z nim robi to kilka procent skuteczniej. Ja wiem że Thomas to nie cudotwórca ale Rudy i tak lepiej pasuje do Kings niż do Raptors gdzie z DeRozanem tworzyli dwugłowego psa pożeracza MC Lemore bez Thomasa rzuca w mid rangu z 15% skutecznością z nim ma 42% . Nie twierdzę że Sacto zrobiło kradzież stulecia ale biorą pod uwagę wszystko to na pewno lepszy niz rok temu Toronto bo matematycznie dołożyli sobie 11 mln a to co oddali to naprawdę w tym roku to był szkodliwy odpad radioaktywny. Ale Raptors będą bez Gaya o wiele lepsi ( choć nie wiem czy z punktu widzenia tankowania akurat to im wyjdzie na plus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Raptors niestety wiecej za niego dali niż dostali, ale powinni sie cieszyc, ze to koniec Geja w Kanadzie. Dostali w zamian pakiet gorszych i lepszych rolesów, ale przede wszystkim oczyscili sallary z Makarona i Rudego. Vasquez jest nawet spoko i moze w Toronto troche odżyć. Inna sprawa, ze Raps predzej czy pozniej i tak pewnie przepłacą kogoś innego i na jedno wyjdzie ;] Cousins-Gay - charakter-wise - bój sie boga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Chytruz tak realnie to oni wziele na siebie 11 mln Gaya bo przecież skoro w drugą stronę popłynęły też kontrakty i na przyszły rok nadwyżka jest równo 11 mln Owszem, ale poza nadwyżka 11 milionów Gaya dostali też samego Gaya, co nigdy nie jest dobrą rzeczą. Plus 6 spadajacych baniek Hayesa za rok byłoby łatwe do zrzucenia, a 19 Gaya będą pewnie musieli przetrzymać do końca, bo spadające kontrakty nie mają już takiej wartości jak kiedyś, zwłaszcza tak duże. Ogólnie zrobili c***owy interes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Toronto chwalicie a ja podejdę do Kings 1) dajmy chłopakom pograć w stolicy Kalifornii... na takie luźne pykanie w tym mieście suma talentu nawet jak mają coś i z głową i z efektywnością w cieplutkim stanie jest IMO upgrade'em. historyczny zestaw Bibbuś Webber Divac i Stojak zdarza się tak rzadko w Sacramento, że stworzyli jego mega uboższą i wręcz przeciwnie zbudowaną wersję... kibice tęsknią za tamtymi latami ( ponad dekadę) stąd substytut w postaci nowych odpowiedników spójrzcie na zalety tamtych panów a obecnych asów!!! czy jest bardzo dobrze? nie !!!! czy mogło być gorzej? oczywiście...!!!!!!! atletyzm? jest...punktowanie? jest ! ...wyskakanie? jest... kto by się przejmował IQ i selekcją rzutową jak można napawać się szybkością i brutalna siłą... w połączeniu z widowiskością 2) co by nie pisać o szkodniku Rudym jest on najlepszym graczem wymiany a za rok będzie już spadającym assetem.... rok się w Kings najwyżej bardzo widowiskowo przemęczą ;-) dla mnie zajebisty ruch obu ekip....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi