Skocz do zawartości

Białas skuteczniejszy od czarnego?

Masud

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wiesz lorak że obrony nie da się tak naprawdę skwantyfikować bo wielu graczy robi małe rzeczy których nie widać w żadnych boxscorze.

widac je jednak w wyniku meczu (jesli zas nie widac, czyli nie maja wplywu na spotkanie, to nas nie obchodza), a wiec bedzie tez je posrednio widac w RAPM.

I to jest problem niestety. Pozostaje ludzkie oko ale to nie da się ogarnąć wszystkiego, JEst teraz system kamer ale z tego co widziałem to my dostaje mały fragmencik

niestety, tylko ochlapy nam tam daja. ale i tak lepsze takie ochlapy niz samo oko. swoja droga, to wedlug tych danych LeBron nie jest takim ballhogiem, jak wielu sadzi.

Edytowane przez lorak

Ale lorak chodzi mi o to że przechwyty na przykład mają fanstastyczny wpływ na DRAPM ale nie pokazują ile z nich wynika z łamania zagrywek. Rubio to mistrz przechwytów w koźle Podobnie Millsap ale już takie Denver rok 2 lata temu to miało zawsze dwóch graczy którzy czaili się na przechwyt podania a jednocześnie gubili z oczu swojego gracza w rotacji. I na kazdy przechwyt przypadały choćby z 5-6 łatwych pkt

Ostatnio była tu dyskusja na temat wymuszania ofensów przez Battiera, Świetna cecha ale ostatnio przejrzałem kilka spotkań pod tym kątem. Szczerze to Spoelstra powinien go zabić za to bo na każdy ofens przypadają 3 akcje gdzie gracz nauczony doświadczeniem spokojnie go omija i podaje w kontrze pod kosz na łatwe punkty. I znów niby świetna zagrywka obronna a w realu to komu innemu przypiszą winę za punkty. On się tak często wystawia na te ofensy że gęsto często łamie cały schemat obrony Miami

Mi chodzi o takie duperele.