Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Chytruz Opublikowano 19 Listopada 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Stanowczo dementuję powyższe pogłoski, które nie mają w sobie cienia prawdy. Nie mam nic wspólnego z tamtym kontem. Jednocześnie domagam się publicznych przeprosin i wstawienia w avatar zdjęcia Micheala Beasleya przez użytkownika Chytruz, w ramach ubolewania za popełnione pomówienie. Może zamiast tego zaproponuję poemat: w Nowym Yorku dachy w trwach w Nowym Yorku jest zabawa w Nowy Yorku stara chawira Melo tam na hali bywa w środku niej, tak jak w kajucie Melo po nocy skacze jak kot urodzony jest nad barem cały w cegłach stoi dom Melo chodzi w karakule kto pokocha, to zje kule lewą dychę w lewą kieszeń lewe losy wiatru niesie Melo stepback robi w bok księżycowy stawia krok pośród nocy miasta bram jest z księżycem sam na sam równych gości tak jak Melo w Nowym Yorku jest niewielu Melo burzy miasta nudę reszta czeka na swą turę Melo stepback robi w bok księżycowy stawia krok pośród nocy miasta bram jest z księżycem sam na sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) interpretacja? no problem: " w Nowym Yorku dachy w trwach w Nowym Yorku jest zabawa w Nowy Yorku stara chawira Melo tam na hali bywa autor tekstu z jednej strony tęskni za czymś bliżej nieokreślonym bo twór zwany Nowy Jork przywoływany jest trzykrotnie jak biblijne wyparcie się Św. Piotra co wzmacnia uczucie wyobcowania ( błędnie tu przytaczany jako York) z drugiej strony nie gardzi literówkami ("trwach" jako ukrycie słowa zakazanego na forum) co sugeruje że tak naprawdę nie gardzi "litrówkami " jednakże tak naprawdę czuje wewnętrzne rozdarcie bo jest po prostu samotny jak wspomniany Melo na hali. Z jednej strony 20 tysięcy luda z drugiej on ze swoją wyjątkowością. Zastosowanie potrójnego wyliczenia odnosi się także do draftu z 2003 gdzie Melo wybrany został z nr #3. Stara chawira odnosi się do znanej w tamtych nowojorskich kręgach symboliki małżeństwa bo w sumie bohater znalazł się tam i zmaga ze swoja samotnością na prośbę swojej połowicy. I myśli o przemijaniu klepiąc od czasu do czasu coraz starsze dupsko Mulatki. Użyty czas teraźniejszy wzmacnia uczucie ciągłości co mylnie interpretowane może być jako ukrycie kontraktowego ETO. w środku niej, tak jak w kajucie Melo po nocy skacze jak kot urodzony jest nad barem cały w cegłach stoi dom tu po raz pierwszy - mimo zaburzonego rytmu wiersza bo " w niej" można mylnie odnieść wrażenie że chodzi o hale wymienioną w wersie poprzednim - dowiadujemy się o co chodzi. - miłość do mężczyzny - o kobiecym imieniu Ajzeja. Ten smutek nie pozwala bohaterowi mimo starań zapomnieć. Trzeba uniknąć kolejnej stylistycznej pułapki bo połączenie słów cegła i stoi nie odnosi się do selekcji rzutowej i procentów z pola gry tylko do faktu jak mu ciężko. Urodzony nad barem jest wskazówką że miał - jako rodowity Nowojorczyk - mało kto pamięta że Carmelo Kyam Anthony urodził się właśnie tu - zawsze trudniej niż rówieśnicy. Melo chodzi w karakule kto pokocha, to zje kule lewą dychę w lewą kieszeń lewe losy wiatru niesie tu ciąg dalszy opisania rozterek wewnętrznych bohatera bo mimo sprzeczności - samotność w Nowym Jorku - znajdujemy odniesienie do Seattle i kolejnej tragedii zniknięcia klubu z koszykarskiej mapy USA - jest nazbyt czytelne, ze takie życie nasz Bohater pokochał. Karakuły prosty ale jakże trafny symbol blichtru Nowego Jorku i wystawnego życia ( dla mniej wtajemniczonych z nowojorską modą przypominam że jest to niezwykle delikatnej urody miękkie futerko z jagniąt owcy). Lewa dycha sugeruje, że Melo łapczywym okiem patrzy na Brooklyn i "lewe" interesy Ruskiego, który w lewą kieszeń wsunął dziesiątaka ( tyle było na stole od spurs lub minny) gościowi znanemu AK47 ( stąd słowo kule jako odnośnik do karabinu) jednakże po głębszej analizie przewrotnie można wzmocnić samotność Bohatera. Lewa dycha to przecież wywołanie numeru koszulkowego Rodmana - co w oczywisty sposób wskazuje na samotność i brak kogoś na kim zawsze można polegać. Na braku Ostoi i autorytetu moralnego. Wiatr natomiast sugeruje kierunek północno-zachodni czyli miasto Chicago które w lato może być brane pod uwagę. Melo stepback robi w bok księżycowy stawia krok pośród nocy miasta bram jest z księżycem sam na sam poprzez wydawałoby się sprzeczność - "stepback w bok" Autor z mistrzowską precyzją pokazuje i rozterki wewnętrzne Bohatera i fakt, ze tak na prawdę Bohater stoi w miejscu. Nie wie gdzie iść? Co zrobić? Co wybrać? Przewrotny " księżycowy krok" podkreśla nie tylko ważkość decyzji Bohatera ale i jego wyobcowanie. Wzmocnienie widzimy w dalszej części bo słowa "miasta bram" i "sam na sam z księżycem" nie zostawiają złudzeń. równych gości tak jak Melo w Nowym Yorku jest niewielu Melo burzy miasta nudę reszta czeka na swą turę te wersy są autorskim i bardzo plastycznym opisem samego miasta i środowiska Nowego Jorku co sugeruje, ze Autor tęskni za nim w równym stopniu jak przywoływany Bohater ale nie wie co wybrać? Przewrotne słowa "równych gości" jest niestety krytyką postawy Bohatera - jego niezdecydowania - co ma swój wyraz w połączeniu ze słowem "niewielu". Z łatwością wyczytać tu możemy symbolikę tak oczywistą, że aż szokującą. Trzeba wybrać się do Nowego Jorku. Działać, nie wahać się, nie zastanawiać. Tę wskazówkę znajdziemy z łatwością w słowach "burzy nudę" co pokazuję i zachęca do złamania schematów i z góry błędnych założeń - NIE ZROBIĘ WIZY DO USA! tura z resztą jest swoistą podpowiedzią, że trzeba czekać w kolejce i się najpierw zalogować na stronie Ambasady! Niejako w tle kołacze się tez - co jest tylko lekko zaakcentowane - przesłanie Autora ( w słowie tury) o miłości do przyrody ( tur jako bos primigenius - wymarły gatunek ssaka) jak i do strategii turowych. Wszystko w sumie spina się niesamowicie zastosowana klamrą stylistyczną - bo wybór Bohatera co zrobić - kołacze zawsze w głowach graczy wspomnianych rozrywek. Budować armię czy potęgę gospodarczą? Wzmocnić klub i wziąć mniej $ czy egoistycznie zabrać maksa ograbiając ( vide trade Denver Knicks) z picków swój nowy klub? To swoisty symbol wyrzutów sumienia. I Bohatera i Autora! Melo stepback robi w bok księżycowy stawia krok pośród nocy miasta bram jest z księżycem sam na sam" powtórzenie jako wzmocnienie rozdarcia.... Bohater jest samotny w swoim wyborze ale jeszcze nie wybrał. Edytowane 20 Listopada 2013 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Na wstępie dziękuję Autorowi za innowacyjność w temacie Melo w NY. modów proszę o wrzucenie tutaj zarówno treści wiersza jak i mojej analizy. Tak ładny wiersz po prostu nie powinien zostać skasowany stąd prośba.... o ile dbanie o porządek i niestosowne miejsce ( temat Indiana bodajże) nie budzi mojej wątpliwości to średnio się zgadzam na wymazanie go z kart historii naszego forum bo był on epicki Modzi.... przywróćcie pięknoo i wielkość twórczości Chytruza aby zachowało się dla potomnych temat w INNE jest OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Teraz wygląda jakbym założył temat ze swoimi wierszami, może wybierzmy jakichś kompetentnych modów, bo pisanie na tym forum jest ostatnio wrzodem na dupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Czyli kompetentny mod powinien zostawic wierszyk z 2 stronami komentarzy nijak nie zwiazanymi z tematem? I pozwolic dyskuSji zejsc na boczny tor.Czy moze wydzielic wiadomosc z wierszem, ktory jest zabawny i dzieki przeniesieniu go do dzialu Inne pozwolic na dowolne komentarze i luzne interpretacje?Bo mi sie wydaje, ze to drugie to jest wlasnie kompetentne zachowanie moda.Ale jesli masz inne zdanie to chetnie wysluchamy konstruktywnej rady, a nie tylko pustego narzekania, przez ktore tylko psuje atmosfere na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) jest ok dobrze ze nie zniknęło morda mi się śmieje jak jeszcze raz przeczytalem Edytowane 20 Listopada 2013 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Czyli kompetentny mod powinien zostawic wierszyk z 2 stronami komentarzy nijak nie zwiazanymi z tematem? I pozwolic dyskuSji zejac na boczny tor. Czy moze wydzielic wiadomosc z wierszem, ktory jest zabawny i dzieki przeniesieniu go do dzialu Inne pozwolic na dowolne komentarze i luzne interpretacje? Mógł skasować. Mógł napisać ludziom w temacie, że wystarczy juz offtopa. Różne rzeczy mógł zrobić, ja nie mówię tylko o tym. Na przykład jak od pół roku napiszę każde 10 postów, z czego 3 zostaną losowo skasowane, to mi się pisać odechciewa. Jesli po jakichś modyfikacjach jestem drugi raz de facto "podpisany" pod czyms, pod czym bym się nigdy nie podpisał - również. Ale jesli masz inne zdanie to chetnie wysluchamy konstruktywnej rady, a nie tylko pustego narzekania, przez ktore tylko psujesz atmosfere na forum! Eye-opener dla mnie, nie zdawałem sobie sprawy. Przestaję więc psuć atmosferę na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Tim się nigdy nie uśmiecha taka jest z niego pociecha czasem rzuci se "bankshota" lecz normalna to robota Crowford z gwizdkiem japę szczerzy i nie gwiżdże jak należny szuka z gwizdkiem już LeBrona jak nie gwizdnie fejkiem skona Pop pod nosem ciągle gada granie w szóstkę se układa Greena puści sypnąć trójkę aby spursi grali spójnie Tiago kupę w gacie wali już od dziecka głupa pali Belinelli Makaroniarz dodał trójkę i ochroniarz Stara się jak może Tony lecz na razie gra ogony Australijczyk złapał wenę lecz w play offach będzie cieniem mam ja go też w lidze rotto nie zgadniecie jednak kto to? gość z łapami jak bocheny Kawhi warty każdej ceny trzydziestaka se rzuciłem niech się spłaca jak sądziłem będzie double double facet gość solidny nigdy z kacem Manu wyszedł z cienia w lato z tą lysiną myśle Tato eurostepa sobie walnie i do kosza piłka wpadnie Blaira nie ma już wśród Ostróg nie ma kto wyczyścić podłóg choć był mały był i wielki Pop przeżywał jednak męki Zamiast niego widzę Ayon czy to nowi goście grają nie ... to se nazwisko zrzucił żeby z żoną się nie kłócił Nie zapomnę o Borysie tym ze spursów zwanym Misiem nie tym z forum z własnym sklepem co w Spaldingu kasę klepie Gość se przytył - sadło ma lecz z kanapką w ustach gra zdobył Mistrza z kadrą grając raczej Żubr z niego - nie zając i na koniec rudy biały co za trójkę wali gały chociaż gracz z niego niezłomny na parkiecie jest ułomny tak to widzę Teksańczyków tytułów mają bez liku choć tytułu jednak szkoda to nie pomógłby i Yoda zebrać trzeba zawsze zgrabnie nawet jak coś Ci wypadnie nie zdejmujesz Popie Tima bo Miami Cię wydyma Edytowane 21 Listopada 2013 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellomelo Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Zrzut w 100% autentyczny, nieedytowany w paincie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Chyba to byl dobry pomysl z tym tematem ) widze, ze sa forumowicze, ktorzy maja nutke poety w sobie ) mysle, ze zrodzil sie temat gdzie bedziemy umieszczac swoja poezje na temat NBA, Chytruz jak masz pomysl to napisz mi to przemianuje tytul zeby nie byl imienny. A co do modow to chyba jednak tak losowo nie usuwa, napisz do matka i sobie wyjasnijcie o co chodzi, nie usuwa przeciez celowo zeby Cie wkurzyc. Takze napiszcie sobie pm i mysle, ze wszystkie niejasnosci sie wyjasnia. Trzeba dawac troche kredytu zaufania modom, tak jak tu decyzja jednak trafna sie okazala, geba sie cieszy i mi na te wiersze i czekam juz na kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jesli po jakichś modyfikacjach jestem drugi raz de facto "podpisany" pod czyms, pod czym bym się nigdy nie podpisał - również.Nie chcę psuć atmosfery na forum, ale w tytule jest Chyruz, więc chyba nie o Ciebie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) wkurza za to mnie Miami choć przyznaję są z jajami LeBron dźwiga swoje brzemię nigdy nie był bity w ciemię Z kontry goście se biegają z opaskami zapieprzają Filipińczyk patrzy z boku nie gwizdają pasy kroków dwa trzy cztery bez różnicy grają dziarsko na dzielnicy a na hali są upały bo mulatki dopisały Wade jest wielki i jest mocny jak alkohol w sklepie nocnym Mario Chalmers szybko śmiga zwinie piłkę, trudno - bywa Chris The Bosh trafia na kosz choć jest długi choć jest chudy nie zastaniesz nigdy nudy po meczyku gębę wciśnie i ręcznikiem czasem świstnie a Ray Allen jest Jezusem po karierze też krezusem Zdradził Boston nie zapomnę Larry Bird go w krocze kopnie zieleń jest mu dziś już obca czas mu na noc wrzucić chłopca Chris Andersen zwany Ptakiem kombinuje dietę z makiem ziołem także nie pogardzi z Beasem walnie kilo gandzi drugi numer zęby szczerzy Shaq a fool się należy z boku łypie krzywym okiem staff wypalił już pod blokiem Dziadzia Oden chyżo bieży sprawdzić konto się należy jednym wsadem kasę robi tak potrafi One Kenobi Haslem to jest większy twardziel duża czaszka mała gardziel nie pierdzieli się pod koszem gra nie czysto w większym tłoku Do pomocy jest Anthony ma budowę jak wazony cienka szyjka mocna walka u Joela to normalka gość co zowie się Shane Battier z przeciwników robi zacier jego spryt jest znany wszędzie co z nim będzie? co z nim będzie? Noris Cole też się nie spina i w obronie nie przegina czeka grzecznie się nie wcina sypnie trójkę ta dziecina i tak baner rozwieszają emerytów rozpieszczają wożą dupy w kabriolecie i najlepsi są na świecie Edytowane 20 Listopada 2013 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 zedytowalem tytul w ramach poprawienia atmosfery na forum jakby komus nie pasowalo wystarczy pm do mnie. Ciekawe, kto bedzie kolejny z wierszykiem, a moze jakies dzielo sztuki z painta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Teraz wygląda jakbym założył temat ze swoimi wierszami, może wybierzmy jakichś kompetentnych modów, bo pisanie na tym forum jest ostatnio wrzodem na dupie. ogólnie Twoja reputacja leci na łeb na szyję A taks serio to @Chytry poezja teraz jest popularna więc nie ma co się wstydzić ps. @Borys ja mam wierszyk o Lebronie ale trochę się wstydzę opublikowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 poezja nigdy nie była popularna... raczej alkohol i opary wokół niej... piłem w Rzymie w knajpie gdzie ( na przeciw Schodów Hiszpańskich) http://pl.wikipedia.org/wiki/Schody_Hiszpa%C5%84skie Mickiewicz po pijaku pociął swoją kufajke która wisi d dziś. Poematów nie znają ale wyczyn pijacki TAK!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 ja mam wierszyk o Lebronie ale trochę się wstydzę opublikowac Czekasz na wpisy w typie nie daj się prosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 jebnij Lebronem.. przetłumaczę i wyśle do kszywopalcowego.. znam adres bo byłem przed brama...śmiało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Miasto Aniołów prozo życia poezjo smaków! Jest taki klub w Stanach który każdego zrobi w wała dopóty Kupczak króluje przeciwnika w trejdze zrujnuje Zabrali kiedyś Dżabara,wylosowali Medźika pokręcona ale jednak Kalifornijska logika zabrano Gasola z krainy Elvisa dając to samo nazwisko - udając że zwisa dalej próbują oddając kolana samego czarnego chorego Bynama jednak nie wypalił Howardowski wpędzając klub w same troski tym razem Kobie zuch co się zowie leczy w klinice plazmy swe zdrowie płaci rachunki jak w Colorado udając przy tym, że Eldorado martwią się fani o jego zdrówko na myśl kontraktu GM ma słówko nie 30$ nie 40-ści tylko tyle co się zmieści a kto do paczki aby wesoło? zagrać i w filmie i wypalić zioło? Kevin sam w domu się jsamo ciśnie lecz czy do tego Kobie nie skiśnie? Love znaczy miłość bardzo medialnie dodajcie Gaya nowy fan wpadnie Kupi i bilet i piwo czasem podniesiem cenę i zagram na tem że gdzie pieniądze tam blichtr i szpan jesteś z prowincji? wracaj tam Pan...!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Zaraz pomysle, ze Ty masz juz jakis swoj zeszyt zapisany wierszykami z odami do NBA i tylko przepisujesz po kolei co leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Zaraz pomysle, ze Ty masz juz jakis swoj zeszyt zapisany wierszykami z odami do NBA i tylko przepisujesz po kolei co leci nope! wino i czekanie na spurs @ Boston Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi