Skocz do zawartości

Rondo trade

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Rondo do Houston 

Shumpert Beverly Motiejunas do Celtics 

Asik T.Jones do Knicks

kto mowi nie ?

watpie by Ainge oddal Rondo do zespolu w konferencji

watpie by Rondo Asik Shumpert pozostali w swoich zespolach

rozumiem ze Rondo nie rusza sie bez GWallace'a

wiec trzeba by inkorporowac Amare GWallace swap i picki lataja jako smieci i zapychacze

Knicks sa skonczeni bez swiezej krwi, Rondo i jego swagy swagg by sie tam nadal ale hejters gona hejt i Ains splonal by za ten trejd w Celticlandzie  

i po co Asik NYK jak jest Tyson, będzie dublowanie jak w Rockets, więc bez sensu

Hou dalej ma dziurę na 4 i oddając Bev nie będzie obrony na obwodzie

poza tym (zakładając że ktoś by ich pytał) po co Rondo i Asik mieliby iść tam gdzie ich wysyłasz?

Ainge tak jak piszesz by spalili

z dupy trade

Rox już lepiej by wyszli biorąc Shumperta i wychodząc nim na 1, niż pakować się w Rondla. Co im to da? Rondo i Harden razem? Nie widzę tego, o nie. W dodatku jeszcze nie wiadomo jak RR będzie wyglądał... Jeśli straci na szybkości, to nie będzie żadnym wsparciem. 

Shump > RR dla Rockets i brałbym piątkę z nim i Jonesem nad pakowanie się w Rajona.

I nie zostałaby w Hou żadna opcja na 4, chyba że Parsons? Kupy się to nie trzyma, zobaczymy czy Morey trzeźwo myśli, czy zaczyna się nerwówka. 

Knicks, poza jakimś tam kwasem między nimi, a Imanem, chyba chcą postawić na Hardawaya i robią mu miejsce. 

czesc. juz sie wprawdzie przywitalem w odpowiednim dziale ale to bedzie moj peirwszy post i to o super graczu jakim jest Rajon.

ja na miejscu Bostonu bym go nie wymienial bo to tak jakby Miami chcialo wymienic Lebrona. Przeciez to byc moze najlepsza jedynka, chociaz rose i westbrook graja podobnie dobrze.

chociaz patrzac jako menadzer innej druzyny chcialoby sie miec takiego zawodnika. mysle, ze rondo odnajdzie sie wszedzie ale zycze mu by gral pelikanach bo to swietna mloda druzyna no i to logo troche jak harleya. tak mi sie kojarzy :P no ale niewazne 

mysle ze swietnie wykladalby pilke do Davisa i stworzyliby mega duet. top w lidze. on jemu by wystawial na puste pozycje a ten by konczyl slam dankiem. czaicie ile asyst by nabil a Davis ile punktow!! 

kibicuje pelikanom bo w szkole wszyscy sa za lakersami i miami a moim zdaniem chociaz tez ich w sumie lubie to wiesniactwo troche...

nudne sie nba robi wiec fajnie jakby ktos nowy wygral.

moim zdaniem jak rondo trafi do dobrej ekipy to on to zagwarantuje. moze huoston albo portland? odpowiem dlaczego nie?

1) ploty bo McHale i Morey są utożsamiani z celtami stąd rumor ....

dodaje się tam także Lina w rozmowach ale tak jak piszecie jaki PF w zamian?

2) bardziej myślałbym tropem co zrobi Andy Miller agent podobno podkurwionego gracza bo jego DNP można różnie tłumaczyć....

z graczy pod wpływem tego agenta a pasującego do koncepcji Rakiet najbardziej mi się widzi: Ilyasova z Bux!!! niestety obecnie jest on kontuzjowany a walczyć o HCA trzeba cały sezon.

jednak raczej będzie to wschodnia destynacja...i tu Ilyasowa jest OK.

3) Co z Bulls i powrotem Asika do Chicago? nie ma równych niestety kontraktów bo tu nawet zdjęcie Boozera byłoby lepsze ale to za rok dopiero rosną cyfry Turka do takiego porównywalnego poziomu...

4) no no no czyli.... Ibaka i Okla ani Speights i GSW nie wzmocnia rywala a to też Klienci agenta pod jego wpływem

Reasumując - problemem jest salary bo obecne 5,2 MLN$ to duże ograniczenie dostania assetu w zamian....

blisko było z Wizz ale oni dostali Gortata!

wydaje mi się że para Lin Asik może jedynie dać rezultat....

oslabia mnie ta wasza logika pt. James Harden best eva i top5 grajek w lidze 

Westbrook jest po prostu cienki 

a Rajon Rondo ma mniejszy impact na gre niz dzisiejszy Steve Nash 

ludzie Knicks nie maja zadnego charakteru 

Melo to zaden lider, Felton jest w pol otyly, JR Smith to osiol, nie ma tam za grosz championship level lidershipu a co gorsze championship level swagger

Rondo ten swagger wnosi

zeby wygrac mistrzostwo potrzeba zawodnika ktory sie nikogo nie boi i uwaza ze jest najlepszy na boisku

Westbrook, Rondo, Rose, George to tego typu ludzie ktorzy stana do walki z Kobe, Lebronem

Carmelo moze kiedys wierzyl i moze kiedys to mial ale wielokrotne wpierdol w PO wybilo mu to z glowy

watpie by Rockets czy Knicks cokolwiek zdzialali w playoffs bez jeszcze jednego all stara

Knicks potrzebuja zmiane osobowosci a Rockets potrzebuja grac bardziej D-orienated ball

poza tym to nie 73 tylko 2013 , powrot z ACL to 2 roczna kontuzja ale nic wiecej , pierszy rok dochodzi sie do siebie, drugi sie normalnie gra

kolejny punkt - Morey niech nie oczekuje ze trejduje starting centra w osobie Asika - ktory bedzie teraz gral po 15 min i robil 5-7, nikt tyle nie placi za taki asset,

Rockets z Shumpertem w s5, to kto broni PG/SG James dziura Harden ?   

Nie wiem dlaczego Rondo jest tu hejtowany chyba gorzej niż Lebron przed Tytułem.

Możecie sie podpierać statsami pokazującymi ile Boston mial w ataku z nim/bez niego; ale prawda jest taka że jest to rasowy rozgrywający, poda zanim rzuci i ja wolałbym w drużynie takiego niż combo-c***wieco-guarda ktory raz zagra fajnie a chwile potem piłka w łapy i rzucam, może trafię.

Poza tym że rzeczywiście idzie mu w góre w trakcie kariery i wiadomo, nadal nie jest i juz nie bedzie z niego shooter, ale da sobie radę w tym elemencie (pomijam fakt że sporo już nie biegał więc znając jego podejście, męczył i ćwiczył te rzuty).

Inna sprawa o ktorej ktos juz tu wspomnial to charakter.

Rajon ma k**** stal w oczach, to jest gość który rzuci się po każda piłkę, to jest gość który sie nie ugnie i prędzej ręke da sobie odciąc niż się podda.

Wbrew pozorom nie ma wielu takich w lidze.

To moje zdanie i w sumie nie chce mi sie wdawać w dyskusję na temat RR bo już takich na tym forum było wiele a każdy itak trzyma sie swojego.

Większość mówi że trade będzie i kto wie, może i będzie, ale jakbym ja był GMem i miał u siebie takiego PG i szanse na wysoki numer w podobno kozackim drafcie to bym sobie tego PG zostawił a nie rozdawał go za byle jakieś k**** Asiki czy Shumperty.

Albo sie probuje coś zrobic z pierdolnieciem i za 2 lata już sie wybijamy albo zbieramy bande wmiare niezlych frajerów i robimy z siebie drugą Atlante. Choć z tego co czytam te "propozycje" to nawet Atlanta z tego nie wyjdzie. Nawet z Wigginsem ;]