samekontuzj Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Oczywiście, że są. Obrona Hardena. <lol> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamozord Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Coś, co nie istnieje trudno uznać za pozytyw. :-) A z tym Parsonsem to chyba lekka przesada, gość ma najgorszy +/- w drużynie, a KD najlepszy w swojej. Przyznaje że meczu nie widziałem, ale chyba Was troszku poniosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Coś, co nie istnieje trudno uznać za pozytyw. :-) A z tym Parsonsem to chyba lekka przesada, gość ma najgorszy +/- w drużynie, a KD najlepszy w swojej. Przyznaje że meczu nie widziałem, ale chyba Was troszku poniosło. Też nie widziałem ale plus minus mało nam mówi, zwłaszcza w małej próbce jak jeden mecz. Parsons mógł grać świetnie gdy 4 pozostałych graczy Rockets na parkiecie grało większą c***nie niż zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jak rzucałem okiem na recap, to nie zwróciłem uwagi, ale wygląda na to, że Rockets jakimś cudem rzucili 73 punkty w pierwszej połowie i 19 w drugiej. Z tym teamem ewidentnie jest coś nie tak i przyczyn tego stanu rzeczy szukałbym na poziomie trenerskim. Tzn. swoje oczywiście w wygrają w RS, bo mają zbyt dobrych zawodników, ale zatrważająca jest ilośćs takich kompletnie z dupy sytuacji w obronie w stylu kieruję swojego gracza na baseline a tam nikogo nie ma, idzie podwojenie, a nikt nie wie, że ma rotować, albo dwóch typów bije się o zbiórkę w obronie i wybija ją na aut. Przypomina to czasem gierkę pod blokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nienawidzę oglądać Rockets, ale na takie statement się zmuszam. Pierwsza połowa to surrealistyczna koszykówka w ataku. Ilość wpakowanych trójek była nieprawdopodobna - był taki moment w 2q, że Rockets mogli wyrzucić piłkę z parkingu to pewnie jakimś cudem by wpadła, zresztą Harden niemal nie podkręcił tego runu rzutem z połowy na koniec kwarty. Durant faktycznie ogarnięty przez Parsonsa bardzo dobrze - Rockets ogólnie mają dobry zestaw pod Duranta, bo jest jeszcze Garcia. Tylko z Durexem jest taki problem, że chwila nieuwagi i cała twoja robota przez 20 sekund idzie na marne - stąd ta liczba FT - Durant nie mógł nawet ruszyć ręką przez grube sekundy, ale wykorzystał dosłownie milimetr miejsca i już był na swoich klepkach. Ale druga połowa to arcydzieło w obronie Thunder. "Pstryk" - to nieodłączna cecha każdego legit contendera i Thunder po prostu włączyli najwyższe obroty i zabili Rockets ich własną bronią. Ciasno pod koszem i dobra rotacja na 3pt line. You live by 3, you die by 3. Rockets to Nuggets 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Z takimi "gwiazdami" Houston nie ma co szukać w PO. DH jak widzi w teminarzu OKC to już ma 3 kilo w porach, nie śpi po nocach, potem wychodzi na boisko i gra jak ciptak. To świetny zawodnik, ale nie lubi jak ktoś używa na nim siły, a w OKC jest co najmniej trzech gości którzy nie ustępują mu siłą. Sam Ibaka zrobił na nim 4 bloki. Harden to zupełnie inna bajka. To co ten gość robi w obronie ośmiesza grupę zawodową jaką są gracze NBA. Było co najmniej 5 akcji gdzie odpuścił R.Jacksona. Nie zostawał na zasłonie tylko po prostu odpuszczał. Wyglądało jakby mu się nie chciało. Nie ogarniam tego gościa, ale wiem jedno. Z nim nigdy nie przejdą pierwszej rundy PO. Dwóch superstarów, jak o sobie myślą i 19 punktów w 24 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nienawidzę oglądać Rockets, ale na takie statement się zmuszam. ja, co gorsza, to w zasadzie nawet im kibicuję czuję się z tym trochę jak z kibicowaniem nuggets za czasów kenyona i melo czy clippers 2013 -- czyli w sumie wiesz że nic z tego nie będzie, ale się zmuszasz i okłamujesz 'a może jednak wykorzystają swój potencjał' ogólnie to tak jak chytry napisał, wydaje się ze trener to jakaś pipa, w obronie drużynowej nie ma żadnej poprawy od listopada czyli poziomo WFu w szkole średniej i w zasadzie każdy pick'n'roll przeciwnika szokuje rakiety i z reguły kończy się nie tylko punktami przeciwnika ale jeszcze wzajemnymi do siebie pretensjami graczy Houston. To dość niecodzienne na tym poziomie W ataku jest wesoło i szybko i live by 3 die by 3, czyli możemy w pierwszej połowie rzucić 73 punkty, a w drugiej 19 epickie to było, nie ma co fire mcHale, im szybciej tym lepiej i jak lubię moreya, to niech już skończy tę szopkę z Asikiem, jak nie można go sprzedać to niech chłopak wciąga shorty i gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chyba pomyliłem się co do McHale'a. Myślałem, ze jest spoko coachem bo tworzy filozofię ofensywną, ale to co Rockets odstawiają w tym sezonie to kolejny dowód, że po filozofii - pracy nie ma. McHale to kwestia czasu. Morey dał sobie wejść na głowę i to wcale nie on rozdaje karty w tym układzie, bo będzie płacił 16 mln za gościa, który nie gra, bo nie sądze że ktoś zaoferuje im tyle, ile chcą- a już na pewno nie 1st round pick. Tak jak mówiłem - u Rileya czy Birda byłoby to nie do pomyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Kolejny świetny mecz Parsonsa. Przy tym jak słabe mecze miewają Howard czy Harden chyba nie ma równiejszego gracza w Rakietach. Na ile może ten gracz maksymalnie liczyć w sezonie 2015/16? 15 baniek czy więcej? No i pytanie czy tacy NYK, Boston, Dallas, Spurs? zainteresują się nim i niejako ,,zablokują" jego dalsza możliwość gry w Houston, a wtedy ten zespól naprawdę będzie maksymalnie na pierwsza rundę PO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ktokolwiek mu da więcej niż 40/4 jest idiotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 niefortunne stwierdzenie bo to raczej houston ma możliwość zablokowania Parsonsa w stosunku do innych ekip a nie odwrotnie... mimo mega trójki akurat do spurs średnio sie nadaje a w Mavs dubluje się z Novikiem NYK? trzeba się przyjrzeć jego obronie bliżej bo IMO rodzi to problemy z Melo na PF... wracając do Melo są dwa trzy kluby które idealnie ukrywają jego słabą D: Indiana San Antonio ( z marszu i na 4) i Chicago (po wywaleniu Booza) nawet na SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A gracze wybierani w drugiej rundzie draftu czasem nie mogą podpisać umowy z kim chcą i klub, który wybiera go w drafcie nawet jak wyrówna ofertę to z automatu i tak gracz w nim nie zostaje? Jak dla mnie spokojnie ktoś jest w stanie mu dać 11-12 za rok gry. A co do Melo w Indianie bez szans, bo Hibbert będzie niedługo krzyczał maxa - gdzieś czytałem, że on ma taką opinię o sobie, w SAS jakoś mi nie pasuje, a czy Bulls z nim w składzie zdecydują się na płacenie podatku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A Hibbert nie dostał maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballas Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) "You could argue that Royce White is the worst first-round pick ever." - Rockets GM Daryl Morey, who drafted White. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Ballas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 "You could argue that Royce White is the worst first-round pick ever." - Rockets GM Daryl Morey, who drafted White. e tam Fran Vasquez drzierży ten tytuł po wsze czasy a jakby co to jeszcze jest Thabeet który poszedl z nr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Len Bias. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Len Bias. Nope. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie lubię c***ka, ale Post All-Star: 28/5/7 + 48/43/87 shooting Strach się bać, szczególnie tej trójki która wróciła po obrzydliwym początku sezonu (32%). Poza tym Beverley jednak zdrowy - a to było ich największe zmartwienie (Lin full time PG). Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez BiałaCzekolada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 no Harden na początku roku grał bardzo słaby basket, ale post all-star gra jak 3 gracz w lidze, a już myślałem, że zaliczy cienki sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jak to sie stalo ze niby Beverley juz zdrowy? Tak szybko wrocil przeciez mial byc out na dlugo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi