Skocz do zawartości

gdzie oglądać NBA?

mccarthy

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Mailman napisał(a):

Dla sporadycznego widza, to mecze ES i TVP do dobra promocja NBA.

Dobra o ile Eurosport w końcu ogarnie, że powinien pokazywać te mecze na dużo bardziej dostępnych ES1 oraz ES2 a nie na kanale widmo jakim jest ES3, który dodatkowo niedługo będzie jeszcze bardziej widmo, gdyż stanie się płatny wraz z uruchomieniem ES4 (po co im ten kanał to do dzisiaj nie wiem). Dodatkowo prawa dostali za darmo a chowają je przez ludźmi w HBO za pieniądz. Słabe, no ale Eurosport od czasu jak rządzi tam WBD to spada mocno poziomem.

Przeliczyli się, bo tworząc nowe kanały ES3 czy ES4 chcieli z dużymi sieciami/kablówkami renegocjować dotychczasowe umowy na pakiety Eurosportu, żeby wyciągnąć więcej kasy. Na ten moment jak widać większość ich przeczekuje. Na satelicie te kanały mają się pojawić najpóźniej do połowy 2026r.

TVP wykorzystała ich partactwo i nie dość, że kupili atrakcyjnieszy pakiet, to zabrali im Śpiaka jako komentatora(pożegnał się ponoć nie dawno z widzami na antenie ES3).

30.01. Timberwolvess vs Thunder

https://x.com/i/status/2013262726026404153

Edytowane przez Mailman

Przeliczyli się, bo tworząc nowe kanały ES3 czy ES4 chcieli z dużymi sieciami/kablówkami renegocjować dotychczasowe umowy na pakiety Eurosportu, żeby wyciągnąć więcej kasy. Na ten moment jak widać większość ich przeczekuje. Na satelicie te kanały mają się pojawić najpóźniej do połowy 2026r.

Tylko popełnili błąd w tym, że ogłosili ten kanał dzień przed rozpoczęciem sezonu czym zaskoczyli wszystkich łącznie z sieciami kablowymi. W połowie 2026 to ma ruszyć ES4. Ich głupota przy ES3 jest jeszcze o tyle widzialna, że teraz leci Australian Open i zamiast część meczów, które nie mieszczą się na pozostałych Eurosportach przerzucić na ES3 to z tego co wiem od kumpla, który jest szczęściarzem i ma ten kanał to leci tam plansza z jinglem. 

TVP wykorzystała ich partactwo i nie dość, że kupili atrakcyjnieszy pakiet, to zabrali im Śpiaka jako komentatora(pożegnał się ponoć nie dawno z widzami na antenie ES3).

To by było ciekawe, bo tak jak pisałem to Spiak jest najemnikiem działającym na własną rękę. 

nie dość, że kupili atrakcyjnieszy pakiet, to zabrali im Śpiaka

najlepsze z tego wszystkiego jest, to, że w miejsce Spiaka z tego co ogłaszali wejdzie... MC Grzebień

niestety TVP też musiało oczywiście pójść po gimbo zasięgi i wzięli Kieppiego, także fajnie się tam bawcie, ja tam odpuszczam oba

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

@Pepis21

Śpiak był jeszcze dzisiaj rano w rozpisce na dzisiejszy mecz Cavs z Thunder w ES, ale już go nie ma, więc będzie komentował tylko enbiej w TVP.

https://x.com/i/status/2013281902342344876

Jest już wpisany na mecze Bucks z Thunder i Mavs z Lakers w TVP.

@LeweBiodroSmoka Tak dzisiaj debiutuje na antenie ES.

Komentuje dzisiaj też Michal Bonecki nie wiem czy był już wcześniej w ES przy NBA, ale on chyba za czasów Orange Sport komentował tam NBA z Michałem Pacudą.

Edytowane przez Mailman

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Niestety TVP też musiało oczywiście pójść po gimbo zasięgi i wzięli Kieppiego, także fajnie się tam bawcie, ja tam odpuszczam oba

Ee tam, Kipi ostatnio komentował Grizzlies-Magic w Londynie i nie szło mu źle, choć ma tendencje do kończenia zdań w sposób taki jakby jeszcze coś chciał dopowiedzieć ale nie dopowiadał.

13 minut temu, Mailman napisał(a):

Śpiak był jeszcze dzisiaj rano w rozpisce na dzisiejszy mecz Cavs z Thunder w ES, ale już go nie ma, więc będzie komentował tylko enbiej w TVP.

To nie wiedziałem tego, ale ciekawa sprawa w takim razie. Widziałem jedynie, że Chmielewski kilka dni temu się chwalił iż będzie Knicks komentował no i jest wpisany. 

7 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Ee tam, Kipi ostatnio komentował Grizzlies-Magic w Londynie i nie szło mu źle, choć ma tendencje do kończenia zdań w sposób taki jakby jeszcze coś chciał dopowiedzieć ale nie dopowiadał.

ja jakby tego nie neguje, że tam sobie jakoś poradzi, to już jakaś taka zakorzeniona awersja, którą ciężko mi przeskoczyć, zwłaszcza, że mam LP, przyzwyczaiłem się już, a sam fakt NBA w polskiej TV propsuje i kibicuje by to się z czasem jeszcze bardziej rozwijało

5 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Tylko popełnili błąd w tym, że ogłosili ten kanał dzień przed rozpoczęciem sezonu czym zaskoczyli wszystkich łącznie z sieciami kablowymi. W połowie 2026 to ma ruszyć ES4. Ich głupota przy ES3 jest jeszcze o tyle widzialna, że teraz leci Australian Open i zamiast część meczów, które nie mieszczą się na pozostałych Eurosportach przerzucić na ES3 to z tego co wiem od kumpla, który jest szczęściarzem i ma ten kanał to leci tam plansza z jinglem. 

Potwierdzam. Wyskoczył mi nagle Eurosport 3 jakieś 2 tygodnie temu i tam nie ma żadnych transmisji oprócz NBA. Wiadomo mają płatne pakiety, więc jakby w tej stacji puścili inne sporty to część by zrezygnowała z tych płatnych.

Ktoś pytał. Na sportklubie leci tylko liga ACB (ligi tureckiej, niemieckiej i francuskiej nie ma już od 3 lat). 3 mecze w każdej kolejce, ale praktycznie zawsze jest mecz Unicaji bo gra tam Balcerowski. Spiak jest spoko jako komentator. Dla mnie najlepszy z tych wszystkich komentujących koszykówkę w Polsce. Dobrze, że leci biathlon i Sobczyńskiemu się pewnie w nocy nie będzie chciało wstawać bo chłop przy nocnej NBA zabiłby najbardziej zagorzałych fanów.

Najbliższe transmisje w TVP:

22.01. 03:35 Bucks vs Thunder 

25.01. 02:35 Mavericks vs Lakers.

30.01. 3:35 Timberwolves vs Thunder

1.02. 21:30 Celtics vs Bucks

7/8.02 02:30 Lakers vs Warriors

8.02. 18:30 Knicks vs Celtics

11.02. 1:30 Knicks vs 76ers

12.02. 4:00 Mavericks vs Lakers

21.02. 2:30 Rockets vs Knicks

22.02. 21:30 Nuggets vs Warriors

1.03. 19:00 Spurs vs Knicks

Edytowane przez Mailman

Godzinę temu, Mailman napisał(a):

TVP ma wybrane mecze transmitowane w USA przez ESPN/ABC/Amazon, w Eurosporcie te pokazywane przez NBC.

To wiem, ale Metro mnie zmyliło, bo oni mają mecze z ABC i myślałem, że może w takim razie mogą wybrać coś spoza pakietów, ale jak patrzę teraz to TVP ma wszystko z Amazona/Disneya.

W dniu 20.01.2026 o 17:23, Mailman napisał(a):

A ja się pytam gdzie "Byczki" ?

Rozumiem, że nie są w tej chwili topowym zespołem, ale rzeszę fanów mają chyba w Polsce największą.

4 godziny temu, Thomas napisał(a):

A ja się pytam gdzie "Byczki"? 

Tak jak rozmawialiśmy wyżej, wyszło na to, iż TVP ma tylko to co w Stanach transmituje Amazon z ESPN/ABC (bez tych spotkań ABC, które ma Metro). Tak więc jeżeli oni nie pokazują Bulls to i TVP ich nie pokaże.

Swoją drogą sprawdzałem teraz terminarz i wychodzi na to, że Metro będzie miało też nocne mecze z Peacocka. Jest to o tyle ciekawe, ponieważ jak sprawdzałem ostatnio to były one przypisane do Eurosportu. 

W dniu 20.01.2026 o 17:23, Mailman napisał(a):

May be an image of basketball and text that says "NBA TRANSMISJE NBA w 24/25.01 NIEDZIELA Godzina 23:30 Golden State Warriors Minnesota Timberwolves METRO Godzina 2:30 Los Angeles Lakers- Dallas Mavericks 29/30.01 CZWARTEK/ PIĄTEK Godzina 3:30 METRO Oklahoma City Thunder Minnesota Timberwolves TVP SPORT 31.01/1.02 SOBOTA/ NIEDZIELA Godzina 2:30 TVP SPORT Dallas Mavericks- Houston Rockets 1.02/2.02 NIEDZIELA/ PONIEDZIALEK METRO Godzina 21:30 Milwaukee Bucks Godzina 21:30 Boston Celtics Houston Rockets TVP SPORT Godzina 2:30 Oklahoma City Thunder 7/8.02 / NIEDZIELA 8.02 NIEDZIELA Golden State Warriors Los Angeles Lakers METRO Godzina 2:30 TVP SPORT Golden State Warriors Los Angeles Lakers TVP SPORT Godzina 18:30 New York Knicks Boston Celtics TVP SPORT"