Skocz do zawartości

Czego teraz slucham

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
32 minuty temu, jack napisał(a):

Mega ciekawe zestawienie. Robiąc za taxi dla nastolatków i słuchając ich list ze spotify jestem w miarę na czasie ale z pewnością lista szokująca dla wielu boomerów słuchających radia. 

Ciężko mi w to uwierzyć. Ja rozumiem jakieś Soble, ale k**** Sławomir nr1? No k**** nie, nie wśród nastolatków.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Sławomir nr1?

nr 1 jest Ronnie Ferrari 🙊

W top20 masz: Tymek, Kizo, White 2115, Skolim, Smolasty, Rnbstylerz, Grubson, Guzior, Sikdope, Mata, Sobel, Sanah, Męskie granie i Disco Polo 

Z nich to w Gazecie Wyborczej słyszeli o 3 ostatnich i o Macie ale to tylko dlatego, że ma słynnego tatę. 

Teraz, jack napisał(a):

W top20 masz: Tymek, Kizo, White 2115, Skolim, Smolasty, Rnbstylerz, Grubson, Guzior, Sikdope, Mata, Sobel, Sanah, Męskie granie i Disco Polo 

Z nich to w Gazecie Wyborczej słyszeli o 3 ostatnich i o Macie ale to tylko dlatego, że ma słynnego tatę. 

Sorry, Ronnie nr 1, Sławomir n3.

Znam wszystkich, wszyscy równie c***owi. Znaczy Tymek miał jedną megą zwrotkę w karierze.

Ogólnie sam się przerzuciłem na słuchanie Jazzu po 20 latach, bo rapu nie idzie słuchać. 

Dobrze że jest parę perełek. Sobel akurat to świetny śpiewak młodego pokolenia.mloda leosia też mimo pozorów potrafi śpiewać mimo że wydaje się ta twórczość „bez talentu” z jechaniem na Vibe imprezowym. Statystycznie przepaść ale są tu przekłamania. Czasem ktoś odpala coś „dla zwały” aby pokazać że to szrot ale nabija się. 

Jest w top lady punk więc bookerzy przeżyją. 

Top można skasować. Dobrze że tam męskie granie się załapało ale zaraz zbanują za samą nazwę projektu. I będą pozwy ;)

Edytowane przez ignazz

2 godziny temu, jack napisał(a):

https://wyborcza.pl/7,113768,29207866,kim-jest-nowy-krol-polskiego-spotify-jest-popularniejszy-od.html

17 minut temu, ignazz napisał(a):

Top można skasować.

Kizo za nisko. 

Nie No Leosia to ma tylko „Szklanki” i Ja już serio wole Sanah

Sobel to jeden utwór i tyle. No i może ta kolaboracja z Sanah

Skolim z utworem „Dla mnie” to już jest stare. Teraz się słucha innych jego piosenek. 

Problem około 60 to jakiś żart. Do tego Paluch za nisko. 

A gdzie jest Kazbalange ? Gdzie Zabson ? 

No widać mainstreamowe podejście 

Teraz, LAF napisał(a):

Kizo za nisko. 

Skolim z utworem „Dla mnie” to już jest stare. Teraz się słucha innych jego piosenek. 

Żabson jest ciut niżej z Leosią w Jungle Girl.

7 minut temu, LAF napisał(a):

Kizo za nisko. 

Inaczej patrzymy na muzykę co nie jest zaskoczeniem. Sobel ma spójne pełne płyty co zawsze doceniałem. To nie jest żywot jednego „szlagieru” piłowanego przez radio/Spo tylko całkiem ciekawa twórczość i świadome tworzenie. Nie wszystko z topu znam a na pewno nic tam nie cenię bo to inne klimaty. Sanah jasne że przy wsparciu main streamu poszła wysoko bo jest popularna w oldschool masowych miejscach. Leosia to też nie jest jeden utwór tylko rozwijający się talent na nasze możliwości oczywiście. Te zastawienia są świetne pod względem uruchomienia dyskusji bo tu na top 200 będzie z milion różnych propozycji każdego z nas. To jest samograj aby uruchomić zasięgi i komentarze. Wynik nieistotny tej ewentualnej dyskusji bo ktoś widzi kogoś wyżej niżej lub wcale. Żadna nowość. To ma tak uruchomić ludzi w odsłonach. Muzyka jest tak subiektywna że dążenie innych aby inni słuchali co ja słucham jest śmieszne. No i pozbawia Ciebie tego pierwiastka wyłączności i wyjątkowości swoich ulubionych top. 

Muzyka to też ściema i ułuda. Sam nie wiem na ile świetna moim twórczość Maty to przypadek, wypadkowa imprez i jarania, świadomego utworzenia sztuki czy pokierowania karierą przez „inne siły”. 

I te niewiedzę sobie cenię. Że tak młody artysta tak może oddziaływać. 

A jest tego tyle że każdy coś wybierze. Lepsze to niż wybór jaki mamy w politycznym. 

Wracając do Sobelka. Gość ma moim zdaniem jeden z ciekawszych technicznie głosów młodego pokolenia. Warsztat ma mniejszy ale sam talent ogromny. Wodecki czy Ziółko to pewnie nie jest ale jest technicznie świetny. 

A wywiady jakby cały czas był zjarany i nieobecny złoto. 

No i top zwiększy zasięgi bo ktoś kto nie zna wrzuci aby chociaż sprawdzić czemu to pominął. 

Genialne w swojej prostocie. 

@RappaR imo wiadomo było ze listę zdominuje neo-hip-hop i disco polo. 

mnie zaskoczyło ze tylko Dwa klasyczne rappwe kawałki. I ten drugi to w ogóle szok ze w top10 się znalazł. Mówie o Paktofonika -  Jestem Bogiem oraz Grubson - Na szczycie. 
spodziewałem się jeszcze pare klasyków typu Mam tak samo jak ty albo WWO, czy czegos od Gurala lub tede.

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

@RappaR imo wiadomo było ze listę zdominuje neo-hip-hop i disco polo. 

mnie zaskoczyło ze tylko Dwa klasyczne rappwe kawałki. I ten drugi to w ogóle szok ze w top10 się znalazł. Mówie o Paktofonika -  Jestem Bogiem oraz Grubson - Na szczycie. 
spodziewałem się jeszcze pare klasyków typu Mam tak samo jak ty albo WWO, czy czegos od Gurala lub tede.

Disco Polo mnie zdziwiło akurat. 

To ja jestem w mocnej bańce, bo wśród moich znajomych nikt nic z rapu nie słucha. Prawie wszyscy jakieś klasyki rocka, lekki metal. 

Z innych kwestii mocno siebie przeceniłem. Myślałem, że napierdalałem tylko Never Fade Away, że sam to wprowadzę do top200 lekko

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Mnie dziwi brak Kazika, dla mnie taki numer jeden polski muzyk. 

Kazik to boomerstwo na poziomie Heroes3. 

Mnie za to dziwi brak w mainstreamie piosenek Pięknych i młodych, którzy na listę najchętniej słuchanych chyba 3 piosenki wprowadzili. A to chyba bardziej miły dla ucha popik niż disco polo.