Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

mogli równie dobrze brać Sailorsa i oddać pozostałe picki za free -> prawdopodobnie wyszli by na tym lepiej niż na przyszłorocznym picku Kings

Wiem, że go chciałeś, ale niestety teraz (w przeciwieństwie do poprzednich lat) nie masz assetow na pozyskanie go :(

22 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Deal dobry dla obu stron, LAC czyszczą salary, DEN oszczędzają kilka dolców i pozyskują fajnych rolesów. 

RWIII i Keyshawn George poszli wcześniej za spadający kontrakt Capeli + wisi w salary LAC jeszcze ostatni rok Jamala Murraya, więc kierunkowo decyzja LAC zrozumiała i pensja AD idealnie się w to wpisuje ;]   

Pick jest pick, może być 25 może być i 6-10. 

Wstydziłbyś się pisać takie rzeczy :)

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

mogli równie dobrze brać Sailorsa i oddać pozostałe picki za free -> prawdopodobnie wyszli by na tym lepiej niż na przyszłorocznym picku Kings

Jak Giannis lub LaMelo wypadnie z kontuzją ala SGA z zeszłego sezonu to mogą być ciężary. Trzy nazwiska w rosterze, brak kasy. Ktoś za MLE do piątki i reszta składu za minimum. Może być różnie. Schemat trzy mocne nazwiska i odpady już tutaj nieraz okazał się flopem jak chociażby Bulls w zeszłym sezonie. Tu mamy dwa wybitne i nic więcej na ten moment. 

No jeszcze jest Favors z MLE*. Ice potrafi rzeźbić, ale nie jest tak, że ten niechroniony pick nie ma potencjału.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Wiem, że go chciałeś, ale niestety teraz (w przeciwieństwie do poprzednich lat) nie masz assetow na pozyskanie go :(

yup, liczyłem że się ostanie do mojego picku bo w tym drafcie z takim numerem to steal....ale to nie jest grajek na którego bym się rzucał z assetami (no chyba że zaliczy mega campy ofc)

7 minut temu, julekstep napisał(a):

yup, liczyłem że się ostanie do mojego picku bo w tym drafcie z takim numerem to steal....ale to nie jest grajek na którego bym się rzucał z assetami (no chyba że zaliczy mega campy ofc)

Gdyby Logan nie ostał się do #14 to Kenny by poszedł szybciej.

2 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Gdyby Logan nie ostał się do #14 to Kenny by poszedł szybciej.

Dawaj na mess na chwilę :)

10 minut temu, julekstep napisał(a):

C A- A- B- PG z 95 potencjału - to może coś fajnego z tego wyjść.

• 2 tygodnie później...
3 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Spurs - Jazz - Rockets 

Spurs in: Podziemski + Portis + Byrnes + 2nd Jazz 50 + 2nd Jazz 51

Spurs out: Washington + Smawley+ Hertzberg + 1st PTB 50 (14-29) + 1st Magic 53

Jazz in: Washington 

Jazz out: Oubre + Kołek + 2nd Jazz 50 + 2nd Jazz 51

Rockets in: Oubre + Kolek + Smawley+ Hertzberg + 1st PTB 50 (14-29) + 1st Magic 53

Rockets out: Podziemski + Portis + Byrnes

@gimmie

@kuba2419

*** @kuba2419 proszony o zwolnienie jednego slotu przed wymianą***

kiedy i jak pozyskali Spurs ten pick bo ja nic takiego nie widzę

(mieli ich 2049 jakoś w tym stylu)

tutaj było coś oddane takiego:

Spurs - PTB

Spurs in: Allen

Spurs out: Oden + Bell + Green + 1st PTB 50 (11-29)

PTB out: Allen

PTB in: Oden + Bell + Green + 1st PTB 50 (11-29)

@Pablo81 @kuba2419 ogarnijcie się tam z tym pickiem PTB, bo zaraz koniec etapu a na ten moment deal nieważny

4 godziny temu, julekstep napisał(a):

kiedy i jak pozyskali Spurs ten pick bo ja nic takiego nie widzę

(mieli ich 2049 jakoś w tym stylu)

tutaj było coś oddane takiego:

Spurs - PTB

Spurs in: Allen

Spurs out: Oden + Bell + Green + 1st PTB 50 (11-29)

PTB out: Allen

PTB in: Oden + Bell + Green + 1st PTB 50 (11-29)

@Pablo81 @kuba2419 ogarnijcie się tam z tym pickiem PTB, bo zaraz koniec etapu a na ten moment deal nieważny

Moja wina, bo zapomniałem wrzucić do dealu po Dinwiddie, a miał tam iść.

10 godzin temu, eMeS napisał(a):

cavs:
okazuje sie, ze angelo musi wcale nie musi - cut bezkosztowo
btw @julekstep nie oznaczyles mnie na 2nd round draftu 💩

Tak sie eliminuje konkurencje!

Sry!

Jednak odwoluje 'sry' bo oznaczylem, wiec teraz Ty masz napisac 'sry' za pomowienia!

Edytowane przez julekstep

16 minut temu, julekstep napisał(a):

Tak sie eliminuje konkurencje!

Sry!

Jednak odwoluje 'sry' bo oznaczylem, wiec teraz Ty masz napisac 'sry' za pomowienia!

to ja przegapilem? immpossibruh
sluchaj, zrobimy tak ze oddam Ci to 'sry' jak nastepnym razem skopie Ci kuper, ok? Będzie to szybko, nawet nie zauważysz, że nie miałeś!

2 minuty temu, eMeS napisał(a):

to ja przegapilem? immpossibruh
sluchaj, zrobimy tak ze oddam Ci to 'sry' jak nastepnym razem skopie Ci kuper, ok? Będzie to szybko, nawet nie zauważysz, że nie miałeś!

Cavs zwykli pomawiacze

wiedziałem od zawsze

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Rozwiń proszę :)

Bo ja widzę fair deal.

Pablo dyma (upgrade Zubac -> Garuba a jeszcze Kuminga z MLE* w gratisie)

LAF jest dymany (po co PTB RWill, który jest grajkiem na teraz ale jako asset jest sporo gorszy od Garuby? Do tego dopłaca Kumingą i przyjemnym prospektem Sharpem)

emes się przygląda (downgrade RWill -> Zubac, ale dochodzi Sharpe, który - przy dobrych campach - to tam może być nawet starterem)

no chyba że ktoś wierzy że 'paka' Diwniddie (i jego 36 potencjału), Herro, Booker, Monroł (i jego 35 potencjału) i RWill to - po campach - będzie jakaś groźna ekipa pod walkę w PO xD

Aha

Ty Julek to się c***a znasz na koszykówce co udowadniasz robiąc drafty a i w sumie to od tej pory już nie ma co czytać komentarzy pod adresem moich Portland a i w sumie też nie zamierzam się wypowiadać o innych ekipach aby być rozsądnym. 

Także od tej pory będę obserwatorem i aktywnym GM tylko na priv 

W dniu 6.02.2026 o 10:09, julekstep napisał(a):

Pablo dyma (upgrade Zubac -> Garuba a jeszcze Kuminga z MLE* w gratisie)

LAF jest dymany (po co PTB RWill, który jest grajkiem na teraz ale jako asset jest sporo gorszy od Garuby? Do tego dopłaca Kumingą i przyjemnym prospektem Sharpem)

emes się przygląda (downgrade RWill -> Zubac, ale dochodzi Sharpe, który - przy dobrych campach - to tam może być nawet starterem)

no chyba że ktoś wierzy że 'paka' Diwniddie (i jego 36 potencjału), Herro, Booker, Monroł (i jego 35 potencjału) i RWill to - po campach - będzie jakaś groźna ekipa pod walkę w PO xD

Ty juz zostaw ten serwilizm wzgledem Pabla, Julciu😋 To ze ci zad przeorał dealami w zeszlym rs, to nie znaczy ze mu musisz bic pokłony w nieskonczonosc niczem jakies morawieckie przed obliczem jaśnie pana hambasadora. Ja tam krytycznie oceniam przewaznie nadaktywnosc Lafa w dealowaniu, ale przywalac sie do pozyskania roba czy dinwida, ktory po dwoch ostatnich campach to ma z czego spadac łosiu, to jest kuriozalne, serio wez sie ogarnij bo aż Tragic żal 

W dniu 6.02.2026 o 10:14, LAF napisał(a):

Aha

Ty Julek to się c***a znasz na koszykówce co udowadniasz robiąc drafty a i w sumie to od tej pory już nie ma co czytać komentarzy pod adresem moich Portland a i w sumie też nie zamierzam się wypowiadać o innych ekipach aby być rozsądnym. 

Oj tam wyluzuj juz, a nie jak dzieciaczek sie przejmujesz😋

W dniu 6.02.2026 o 10:09, julekstep napisał(a):

po co PTB RWill, który jest grajkiem na teraz

no ale majac w skladzie Dinwiddie Herro Bookera to chyba chcesz probowac cos grac teraz a nie za 3 lata :D

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

tylko o co będziesz grać z tymi orłami?

1szą rundę?

ejj, ale PTB jest na zachodzie

a co z Jack Daniels Cup i wywiadami w Portland Tribune?

Aha

trzeba przyznać że campy trochę obroniły ten trejd (sporo starszy RWill miał lepsze campy niż Garuba z 72 potencjału....)

wiadomo na moment trejdu było dymanko, ale jednak simka przewrotna....CZASEM WYCIĄGA RĘKĘ