Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Pablo81 napisał(a):

FA jest tu kluczowe. Kto przyjmie MLE :)

I moja zyczeniowosc poparta jest argumentami, a Ty zapytany, kto za Tobą w przyszłym sezonie odpisujesz, że Ciebie to narazie nie interesuje.

Już na zakończenie:

To Ty potrzebujesz narrację o tym jak fajny jest pick Seattle za półtora sezonu, a nie ja :P 

Mnie interesuje ten sezon, a nie Twoja życzeniowość na wiele zmiennych. ja nie wiem kto u mnie będzie pg w przyszłym sezonie. Pisałem Tobie wyżej o przykładach Bojana, czy Foxa, których nie planowałem, a blisko było jakiegoś innego gracza na pg i wtedy byłbym raczej w gronie walczących o playoffs. Obaczymy po sezonie jak będzie wyglądała sytuacja, a jak kogoś uda się Tobie przekonać, jaki super to będzie pick, to gol frajera jak się daje ;) 

Edytowane przez Alonzo

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Już na zakończenie:

To Ty potrzebujesz narrację o tym jak fajny jest pick Seattle za półtora sezonu, a nie ja :P 

Mnie interesuje ten sezon, a nie Twoja życzeniowość na wiele zmiennych. ja nie wiem kto u mnie będzie pg w przyszłym sezonie. Pisałem Tobie wyżej o przykładach Bojana, czy Foxa, których nie planowałem, a blisko było jakiegoś innego gracza na pg i wtedy byłbym raczej w gronie walczących o playoffs. Obaczymy po sezonie jak będzie wyglądała sytuacja, a jak kogoś uda się Tobie przekonać, jak super to będzie pick, to gol frajera jak się daje ;) 

No moja zyczeniowosc :) Bezpodstawna i nie oparta na faktach.

"Święty gral" i tego się trzymam :)

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

edit. Żeby była jasność - ja wiem, że jestem w marazmie i przeciętności, ale wyrwę się z tego na własnych warunkach, a nie przez jakiś tank!  💪

No bo ciężko o tank jak nie masz za rok piczki. Mnie zawsze dziwią te teksty o tym jaki obrzydliwy jest tank. Są momenty że to jest jedyna możliwa a często najlepsza droga do odbudowy. Te wygibasy i zaprzeczenia są słodkie. Jako GM masz robić wszystko aby wzmocnić klub. Zaprzeczanie że się nie opiera rozwoju na młodym mega talencie czy że nie handluje ikoną klubu jest bez sensu jeżeli dany ruch jest właśnie tym najlepszym. 

Wystarczy palić czasem głupa. Ale zaprzeczać i robić z siebie kogoś wyjątkowego gdy się i tak powinno robić swoje to śmieszne może być. 

Nigdy nie mów nigdy. 

Czasem warto nagiąć swoje zasady gdy rzeczywistość podaje pomocną dłoń. 

6 godzin temu, Alonzo napisał(a):

W Seattle jest jak jest, ale tez bez przesady - Wschód jest ch##jowy - czyli raczej każdy team poza top8 (a więc 7 drużyn) powinien być raczej słabszy na końcu ode mnie

Na jakiej podstawie budujesz taką teorie? Bo jak dla mnie to Wschód jest bardzo mocny w tym sezonie, zresztą ciężko się dziwić skoro wiele topowych gwiazd przeszło z Zachodu na Wschód, Westbrook, Ingram, Oladipo, Dejounte Murray czy Naz Reid. Który zespół na Zachodzie się wzmocnił kosztem Wschodu? Ja nie widzę takiego, a w drugą stronę sporo.

Sonics na Wschodzie biliby się z Detroit Pistons, gdzie ta młoda fala z mocną głębią to podobny poziom sportowy co Twój team. 

3 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

wiadomo, picki Alonzo, Wariata, Lafa i Cambyego to jest Wielki Szlem Simbasketu

No wiadomo. Tyle picków w simce oddałem, a tylko raz była w tego loteria. Kyle Kuzma z dwunastym pickiem. Faktycznie, wielki szlem :)

W BeGM miałeś podobne myślenie i oddałeś Brunsona za mój pick, który okazał się 20+ :)

Także lepiej licz na siebie, bo w przegrywaniu nie masz sobie równych.

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

No bo ciężko o tank jak nie masz za rok piczki. Mnie zawsze dziwią te teksty o tym jaki obrzydliwy jest tank. Są momenty że to jest jedyna możliwa a często najlepsza droga do odbudowy. Te wygibasy i zaprzeczenia są słodkie. Jako GM masz robić wszystko aby wzmocnić klub. Zaprzeczanie że się nie opiera rozwoju na młodym mega talencie czy że nie handluje ikoną klubu jest bez sensu jeżeli dany ruch jest właśnie tym najlepszym. 

Wystarczy palić czasem głupa. Ale zaprzeczać i robić z siebie kogoś wyjątkowego gdy się i tak powinno robić swoje to śmieszne może być. 

Nigdy nie mów nigdy. 

Czasem warto nagiąć swoje zasady gdy rzeczywistość podaje pomocną dłoń. 

Bo każdy mierzy drugiego miarą siebie Iggy.

Jak większość potrafi budować tylko przez tank - to nie wytłumaczysz, że można inaczej.

Heat, Mavs, Wolves, Jazz czy Spurs budują jednak inaczej niż przez tank

14 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Na jakiej podstawie budujesz taką teorie? Bo jak dla mnie to Wschód jest bardzo mocny w tym sezonie, zresztą ciężko się dziwić skoro wiele topowych gwiazd przeszło z Zachodu na Wschód, Westbrook, Ingram, Oladipo, Dejounte Murray czy Naz Reid. Który zespół na Zachodzie się wzmocnił kosztem Wschodu? Ja nie widzę takiego, a w drugą stronę sporo.

Sonics na Wschodzie biliby się z Detroit Pistons, gdzie ta młoda fala z mocną głębią to podobny poziom sportowy co Twój team.

Bo Wschód słabo wygląda w tym sezonie Marcus - i w tym kontexcie to pisałem. Nie oceniam przyszłego sezonu - tak jak argumentowałem wyżej - za dużo zmiennych.

11 minut temu, Alonzo napisał(a):

Bo Wschód słabo wygląda w tym sezonie Marcus - i w tym kontexcie to pisałem.

Ja uważam, że Wschód jest właśnie bardzo mocny w tym sezonie. Chyba każdy team nie licząc Cavs jest mocniejszy niż w zeszłym sezonie. Trzej najwięksi faworyci grają na Wschodzie, a przecież nie można lekceważyć Sixers po tym jak po kontuzji będzie wracał Oladipo i teraz jeszcze ciekawy projekt w Indianie Pacers, gdzie będziemy mieli sparowanie Westbrooka i Hardena.

Tylko mam taki problem z tym dealem, że z jednej strony uważam, że Pacers go wygrali, bo wyjęli Hardena stosunkowo tanio, a z drugiej sądzę że wcześniej mieli lepszy fit. Irving, Harden, Westbrook do piłki i bardzo przeciętny frontcourt. Sądzę, że na tym ruchy Pacers się nie skończą, właśnie uwolnili sobie Irvinga po kontuzji i możliwe, że jego kontrakt gdzieś poleci za lepszy fit.

16 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ja uważam, że Wschód jest właśnie bardzo mocny w tym sezonie. Chyba każdy team nie licząc Cavs jest mocniejszy niż w zeszłym sezonie. Trzej najwięksi faworyci grają na Wschodzie, a przecież nie można lekceważyć Sixers po tym jak po kontuzji będzie wracał Oladipo i teraz jeszcze ciekawy projekt w Indianie Pacers, gdzie będziemy mieli sparowanie Westbrooka i Hardena.

Tylko mam taki problem z tym dealem, że z jednej strony uważam, że Pacers go wygrali, bo wyjęli Hardena stosunkowo tanio, a z drugiej sądzę że wcześniej mieli lepszy fit. Irving, Harden, Westbrook do piłki i bardzo przeciętny frontcourt. Sądzę, że na tym ruchy Pacers się nie skończą, właśnie uwolnili sobie Irvinga po kontuzji i możliwe, że jego kontrakt gdzieś poleci za lepszy fit.

Jeżeli chodzi o playoffowe teamy, to Wschód jest silny.

ja pisałem z mojej perspektywy - czyli teamów nieplayoffowych.

7 godzin temu, julekstep napisał(a):

w sumie true

przeceniłem -> gorzej niż pustynia xD

Przy takim backu to nawet ekipa z toba i Kuba na froncie zrobila by wynik😋

5 godzin temu, Pablo81 napisał(a):

Lubię Cię, więc nie chcę, żebyś odebrał to jako złośliwość. Jaka młodzież?

Ja juz olewam młodziez Alonzo, tez wie ze go darzę sympatią, tym bardziej ciesze się ze marne wyniki Sonics juz nie sa po mojej mysli🤗

5 godzin temu, kuba2419 napisał(a):

Magic byli za słabi na cokolwiek 😉

Byli, są i będą👍

4 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

wiadomo, picki Alonzo, Wariata, Lafa i Cambyego to jest Wielki Szlem Simbasketu, a kto posiądzie je wszystkie (w1drafcie) będzie w moich oczach prawdziwym Królem Forum. 

Twoje picki to jest szlem szlemów i szlemami poganiajacy, ekipy z ktorych odejdziesz to picki sa warte złoto platynę diamenty itd itp Nie zapominaj nigdy o tym jestes kwintesencją szimkowej dajki, jak myslisz bezwstydne żałosne dawanie d. to myslisz Qcin, Julek do piet ci nie urasta, bo jest zwykłym przegrywem 😋

12 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Proponuję Alexa Sarra z picku Sonics 48.

Sugerowałbym szukanie kontrahentów do skubania na 200% wartości picku na Priv ❤️

.. bo tu wywołany do odpowiedzi będę Tobie zaniżał wartość assetu pisząc o jego realnej wartości. :P 

Edytowane przez Alonzo

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

Sugerowałbym szukanie kontrahentów do skubania na 200% wartości picku na Priv ❤️

.. bo tu wywołany do odpowiedzi będę Tobie zaniżał wartość assetu pisząc o jego realnej wartości. :P 

Alonzo, ja dość dobrze znam wycenę w lidze i sporo osób uważa twój pick za mocny asset. Po prostu Sonics są w takim miejscu, że możesz otworzyć popkorn i oglądać katastrofę. W następnym po następnym sezonie masz szansę na przebudowę. Ale następny rok, to już niestety nie ma szalupy ratunkowej. I nie odbieraj tego osobiście. Taką mam ocenę. Zresztą nie tylko ja.

17 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Proponuję Alexa Sarra z picku Sonics 48.

5 godzin temu, Pablo81 napisał(a):

Nie sprzedaję, bo to jest gwarant wysokiego wyboru.

:) 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Alonzo, ja dość dobrze znam wycenę w lidze i sporo osób uważa twój pick za mocny asset. Po prostu Sonics są w takim miejscu, że możesz otworzyć popkorn i oglądać katastrofę. W następnym po następnym sezonie masz szansę na przebudowę. Ale następny rok, to już niestety nie ma szalupy ratunkowej. I nie odbieraj tego osobiście. Taką mam ocenę. Zresztą nie tylko ja.

ja już mam otwarty popcorn ;)

ja o tych Świętych Graalach picków SuperSonics czytam od kilku sezonów i naprawdę świetnie się tym bawię. To tak trochę jak życzeniowość, że może POPiS tym razem będzie uczciwy jak wygra. :P 

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Także lepiej licz na siebie, bo w przegrywaniu nie masz sobie równych.

lepiej być w jednym najlepszym, niż we wszystkim przeciętnym! 

37 minut temu, elwariato napisał(a):

Twoje picki to jest szlem szlemów i szlemami poganiajacy, ekipy z ktorych odejdziesz to picki sa warte złoto platynę diamenty itd itp Nie zapominaj nigdy o tym jestes kwintesencją szimkowej dajki, jak myslisz bezwstydne żałosne dawanie d. to myslisz Qcin, Julek do piet ci nie urasta, bo jest zwykłym przegrywem 😋

Jako zwykły przegryw zaliczyłem tyle samo Finałów Ligi co Ty + więcej finałów konferencji! 

Że moje picki to złoto to wiadomo, ale one takie są bo ja tak chcę! Ty już oddales 3 pick draftu (za co dziękuję!) za jakiegoś kiepa :D 

ja swój najwyższy pick jaki oddałem to coś koło 20! 

więc:

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

tylko raz była w tego loteria. Kyle Kuzma z dwunastym pickiem.

12 przy tym to złoto! 

Zarówno sportowo jak i moralnie żaden z tych oburzonych tutaj nie ma podjazdu do Wielkich Hawks! 

Mnie bronią wyniki, wy jesteście wytworami swojego zawyżonego mniemania o sobie, a w Simce osiągnęliście tyle co kot napłakał mimo, że i jeden i drugi zaprzedalibyście duszę diabłu żeby jakimś sukcesem się móc pochwalić - co widzieliśmy wszyscy w tej obleśnej zagrywce z licytacja o wypożyczenie Scottiego Barnesa.

Akysz! 

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

jeden i drugi zaprzedalibyście duszę diabłu żeby jakimś sukcesem się móc pochwalić - co widzieliśmy wszyscy w tej obleśnej zagrywce z licytacja o wypożyczenie Scottiego Barnesa.

Akysz! 

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

czy @MarcusCamby to już oficjalnie Antygona Simbasketu?

W dniu 17.03.2025 o 23:16, Pablo81 napisał(a):

Spurs - Rockets

Spurs in: Payton + Asik

Spurs out: Hayes + Sanders + Bagley + Neto + 1st Spurs 50

Rockets out: Payton + Asik

Rockets in: Hayes + Sanders + Bagley + Neto + 1st Spurs 50

@kuba2419

W dniu 12.03.2025 o 15:54, Pablo81 napisał(a):

Spurs - Clippers

Spurs in: Sanders

Spurs out: Kidd-Gilchrist + Cain + 2nd Rockets 50 + 2nd Hawks 48 + 2nd Magic 48

Clippers in: Kidd-Gilchrist + Cain + 2nd Rockets 50 + 2nd Hawks 48 + 2nd Magic 48

Clippers out: Sanders

@SzuLcU

I prośba o zcutowanie jednego gracza przed wymianą.

Poproszę o dopisanie picku 1st Spurs 50 Houston i picku 2nd Rockets 50 Clippers.