Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jedyny prospekt będzie gotowy do gry tak za 3-4 sezony.

Ty cały czas Pablo nie rozumiesz o czym piszę..

Jak nie tankuję, to nie mam szans na wysokie picki - a więc czołowe prospecty. Jedyna szansa na dobry wybór z moich picków to przystealowanie w drafcie - a na to szanse są nie za duże. Z reguły jest to po prostu jakiś lepszy lub gorszy gracz do rotacji.

I tak samo jest z grą samego zespołu - to dość regularnie daje pick w drugiej dziesiątce draftu. Aktualnie bliżej 10 niż 15, czy 20. Oczywiście zawsze taki pick może wylądować w top3 czy ile się tam losuje z picków loteryjnych - i ja się z tym liczę, że to może być najpewniej ten lub przyszłoroczny ( o którym piszesz), ale to tylko jakieś 10-15% szans (które oczywiście może się zmaterializować). Ale jednak bardziej prawdopodobne jest to, że pick będzie 10 a nie 1, 2 lub 3.

Jednak TAK - jakieś tam szanse są.

Jednak ani Ty, ani ja nie mamy pojęcia jak będzie wyglądał roster Seattle w przyszłym sezonie. W poprzednim sezonie Bojana Bogdanovicia nie było w planach, a grał mi fajnie - byłem o włos od playoffs, a teraz Foxa też nie planowałem, jest fatalny ale obaczymy po campach po sezonie czy coś się zmieni. Obaczymy na kogo wydam MLE, a może znów pozyskam jakiegoś gracza, bo ktoś będzie chciał powalczyć na FA? 

Niezbadane są wyroki simki :P 

Edytowane przez Alonzo

Zgadzam się z @Alonzo, jeśli chamsko nie tankujesz jak np. Magic czy Nuggets to wtedy nawet z najgorszym składem jesteś w stanie zrobić 30+. A patrząc na to, że Sonics mają taki a nie inny skład to mogą być w przedziale "za słabi na PO, za mocni na tank".

z Milutinovem na centrze zrobiłem 39W :)

Teraz, Koelner napisał(a):

Zgadzam się z @Alonzo, jeśli chamsko nie tankujesz jak np. Magic czy Nuggets to wtedy nawet z najgorszym składem jesteś w stanie zrobić 30+. A patrząc na to, że Sonics mają taki a nie inny skład to mogą być w przedziale "za słabi na PO, za mocni na tank".

Magic nigdy nie tankowali, więc nie wiem o czym piszesz

tankerze

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Pablo pewnie mój pick sprzedaje, więc w naturalny sposób winduje jego wartość ;)

Realnie to będzie 10-12 pick z 10-15% szans na top3 przy losowaniu kolejności przed startem draftu.

Teraz, julekstep napisał(a):

Magic nigdy nie tankowali, więc nie wiem o czym piszesz

wiemy, że mało wiesz OBCIĄGACZU 

dla przypomnienia hit Największych Przegrywów w historii simki 

Z mistrzostwa na 21W :D 

Zrzut-ekranu-2025-03-24-115240.png

W dniu 30.11.2022 o 23:22, Krzemo napisał(a):

Czy ja miałem zmieniona taktykę? 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ty cały czas Pablo nie rozumiesz o czym piszę..

Jak nie tankuję, to nie mam szans na wysokie picki - a więc czołowe prospecty. Jedyna szansa na dobry wybór z moich picków to przystealowanie w drafcie - a na to szanse są nie za duże. Z reguły jest to po prostu jakiś lepszy lub gorszy gracz do rotacji.

I tak samo jest z grą samego zespołu - to dość regularnie daje pick w drugiej dziesiątce draftu. Aktualnie bliżej 10 niż 15, czy 20. Oczywiście zawsze taki pick może wylądować w top3 czy ile się tam losuje z picków loteryjnych - i ja się z tym liczę, że to może być najpewniej ten lub przyszłoroczny ( o którym piszesz), ale to tylko jakieś 10-15% szans (które oczywiście może się zmaterializować). Ale jednak bardziej prawdopodobne jest to, że pick będzie 10 a nie 1, 2 lub 3.

Jednak TAK - jakieś tam szanse są.

Jednak ani Ty, ani ja nie mamy pojęcia jak będzie wyglądał roster Seattle w przyszłym sezonie. W poprzednim sezonie Bojana Bogdanovicia nie było w planach, a grał mi fajnie - byłem o włos od playoffs, a teraz Foxa też nie planowałem, jest fatalny ale obaczymy po campach po sezonie czy coś się zmieni. Obaczymy na kogo wydam MLE, a może znów pozyskam jakiegoś gracza, bo ktoś będzie chciał powalczyć na FA? 

Niezbadane są wyroki simki :P 

Absolutnie się z tym nie zgadzam. Akurat w przyszłym seznonie Sonics będą zaorani i raczej wypada trzymać kciuki za jak najmniejsze spadki Lopezow czy DDR niż liczyć na cudowny offseason Foxa. Nie sprzedaję, bo to jest gwarant wysokiego wyboru.

7 minut temu, Koelner napisał(a):

A przypadek Bostonu z ostatniego sezonu?

Choćby Sonics wynajęli szamana, to rzeczywistości nie zmienią. 

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

A przypadek Bostonu z ostatniego sezonu?

Choćby Sonics wynajęli szamana, to rzeczywistości nie zmienią. 

22W z hard tankiem a @Alonzo tego nie będzie robił więc 30W jest w zasięgu.

3x22W ekipy a przecież takie ananasy jak Magic z 15W lub Nuggets z 6W mogą się w przyszłym sezonie zdarzyć 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Absolutnie się z tym nie zgadzam. Akurat w przyszłym seznonie Sonics będą zaorani i raczej wypada trzymać kciuki za jak najmniejsze spadki Lopezow czy DDR niż liczyć na cudowny offseason Foxa. Nie sprzedaję, bo to jest gwarant wysokiego wyboru.

Cóż..

Z nieukrywaną radością postaram się Ciebie zawieść ;)

Qcin zawsze zachwalał moje picki, więc jestem przyzwyczajony. Lopezy będziemy piłować pewnie w s5 do końca ich karier, natomiast bardzo widoczna u Ciebie jest narracja - że u wszystkich innych (pod kątem wartości tego picku) wszystko się uda, a u mnie wszystko się nie uda. :) - dużo życzeniowości jak na losowość simki :P 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

22W z hard tankiem a @Alonzo tego nie będzie robił więc 30W jest w zasięgu.

3x22W ekipy a przecież takie ananasy jak Magic z 15W lub Nuggets z 6W mogą się w przyszłym sezonie zdarzyć 

Dawaj 5-6 ekip, które w przyszłym sezonie mogą mieć gorszy bilans :)

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Cóż..

Z nieukrywaną radością postaram się Ciebie zawieść ;)

Qcin zawsze zachwalał moje picki, więc jestem przyzwyczajony. Lopezy będziemy piłować pewnie w s5 do końca ich karier, natomiast bardzo widoczna u Ciebie jest narracja - że u wszystkich innych (pod kątem wartości tego picku) wszystko się uda, a u mnie wszystko się nie uda. :) - dużo życzeniowości jak na losowość simki :P 

wiadomo, picki Alonzo, Wariata, Lafa i Cambyego to jest Wielki Szlem Simbasketu, a kto posiądzie je wszystkie (w1drafcie) będzie w moich oczach prawdziwym Królem Forum. 

Prawdę jednak dostrzegam też w argumentach Alonzo, że nie są to picki na top5 przed loterią - nie wynika to jednak z tego, że Sonicks są za mocni na tank, a że sposobu prowadzenia Organizacji- czyli „a c***, oddam pick za 6 lat za  5W więcej w tym sezonie”. 

Z kolei Pablo może mieć rację, że pick ten będzie jednak bliżej top5, bo przyszłoroczny draft zapowiada się marnie i poza Memphis to reszta tegorocznych tankerow powinno luźno Sonicks przeskoczyć 

11 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Dawaj 5-6 ekip, które w przyszłym sezonie mogą mieć gorszy bilans :)

Przecież drużyny często w simce z dnia na dzień zmieniają wizję na sezon 🤣

Zawsze będą takie, które pójdą w tank właśnie po czołowy pick. Po campach można zacząć wróżyć z fusów, ale to nawet wtedy jeszcze sporo się zmienia w trakcie trwania sezonu.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

@Alonzoto kto będzie oglądał plecy Sonics w następnym sezonie?

j.w.

Na teraz to dla mnie bez znaczenia :P 

Liczy się ten sezon! 💪

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Na teraz to dla mnie bez znaczenia :P 

To skąd twoje predykcje? :)

Nie chciałbym, żebyś brał to osobiście, ale w przyszłym sezonie Sonics są niewiarygodne zasypani po uszy. Potem jest jakaś szansa przebudowy przez FA, ale następny sezon, to zero szans ruchu. 

Krótko: nie masz graczy, nie masz salary, nie masz pickow. 

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

To skąd twoje predykcje? :)

Nie chciałbym, żebyś brał to osobiście, ale w przyszłym sezonie Sonics są niewiarygodne zasypani po uszy. Potem jest jakaś szansa przebudowy przez FA, ale następny sezon, to zero szans ruchu. 

Krótko: nie masz graczy, nie masz salary, nie masz pickow. 

Gdzie się Pablo różnimy, bo kręcimy się w kółko?

Z jakiegoś powodu upierasz się, że pick SuperSonics będzie topowy. ja Tobie piszę, że raczej 10 lub niżej na podstawie oczywistości - że ci, którzy nie będą walczyć o playoffs, będą walczyć o czołowy pick. Bariera to te 30-35W pewnie. Do tego dużo zmiennych - FA. campy, wymiany, kontuzje, różne wizje na drużynę itp. itd. Ogólnie to taka gdybologia  Twojej życzeniowości. ja będę walczył o obniżenie wartości tego picku, czyli mam sporą sprawność co do jego wartości. Tobie zostaje trzymać kciuki, za Twoją życzeniowość. :) 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Gdzie się Pablo różnimy, bo kręcimy się w kółko?

Z jakiegoś powodu upierasz się, że pick SuperSonics będzie topowy. ja Tobie piszę, że raczej 10 lub niżej na podstawie oczywistości - że ci, którzy nie będą walczyć o playoffs, będą walczyć o czołowy pick. Bariera to te 30-35W pewnie. Do tego dużo zmiennych - FA. campy, wymiany, kontuzje, różne wizje na drużynę itp. itd. Ogólnie to taka gdybologia  Twojej życzeniowości. ja będę walczył o obniżenie wartości tego picku, czyli mam sporą sprawność co do jego wartości. Tobie zostaje trzymać kciuki, za Twoją życzeniowość. :) 

FA jest tu kluczowe. Kto przyjmie MLE :)

I moja zyczeniowosc poparta jest argumentami, a Ty zapytany, kto za Tobą w przyszłym sezonie odpisujesz, że Ciebie to narazie nie interesuje.