Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

wyjebia was z gry, tak jak i mnie chcieli gdy taki deal rozpisałem rok temu. 

Ja korzystam z czegoś co tutaj funkcjonowało i co sam robiłeś,  tylko nieoficjalnie, wy wypaczacie grę 

Sadzanie najlepszych graczy u tankera jest karane, bo wypacza grę. Jakim cudem "wypożyczanie" wypaczeniem nie jest? Moim zdaniem jest podwójnie szkodliwe, bo obejmuje dwie drużyny.

Myślałem, że trollujesz ale jak zobaczyłem, że są tu gracze gotowi to zaakceptować jako praktykę to ręce mi opadły.

4 minuty temu, kahR napisał(a):

Sadzanie najlepszych graczy u tankera jest karane, bo wypacza grę. Jakim cudem "wypożyczanie" wypaczeniem nie jest? Moim zdaniem jest podwójnie szkodliwe, bo obejmuje dwie drużyny.

Myślałem, że trollujesz ale jak zobaczyłem, że są tu gracze gotowi to zaakceptować jako praktykę to ręce mi opadły.

jest popyt jest podaż! 

20 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

wyjebia was z gry, tak jak i mnie chcieli gdy taki deal rozpisałem rok temu. 

Ja korzystam z czegoś co tutaj funkcjonowało i co sam robiłeś,  tylko nieoficjalnie, wy wypaczacie grę 

Serio porównujesz wypożyczenie Barnesa na draftowskim kontrakcie do przymusowego oddania DeRozana żeby zmieścić się w salary? Przecież ja go nie musiałem brać z powrotem, tylko chciałem w momencie jak mi salary na to pozwalało. Zresztą DeRozan grał tyle co McGrady, którego Tobie swojego czasu oddałem.. On też do mnie później wrócił. Podobnie Ilyasova. Ich też wypożyczałem? Wiem Qcin, że to robisz dla beki, ale czasami się zastanawiam ile w tym co piszesz jest trollingu, a na ile w to faktycznie wierzysz..

Teraz, Alonzo napisał(a):

Serio porównujesz wypożyczenie Barnesa na draftowskim kontrakcie do przymusowego oddania DeRozana żeby zmieścić się w salary? Przecież ja go nie musiałem brać z powrotem, tylko chciałem w momencie jak mi salary na to pozwalało. Zresztą DeRozan grał tyle co McGrady, którego Tobie swojego czasu oddałem.. On też do mnie później wrócił. Podobnie Ilyasova. Ich też wypożyczałem? Wiem Qcin, że to robisz dla beki, ale czasami się zastanawiam ile w tym co piszesz jest trollingu, a na ile w to faktycznie wierzysz..

ale co to za różnica co to za zawodnik? bo nie kumam tutaj żadnej zależności, zarówno w 1 jak i w 2 przypadku deal był przysługa w którąś ze stron a nie faktyczną wymianą, jedyna różnica polega na tym, że jak to w moich przypadkach bywa robię dobrze obu stronom, a nie tylko jednej. 

Teraz, julekstep napisał(a):

jak ja rok wcześniej słyszałem że bierzesz go z powrotem :) 

No bo chciałem go wziąć od samego początku. Gdzie tu sprzeczność? Michaela Beasleya też chciałem, ale mi slotu brakło. Ersana teraz też chciałem i też mi slotu brakło.

Róbcie jak chcecie - jak będziecie takie coś akceptować, to po prostu bardziej zepsujecie grę, Wasza sprawa.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

No bo chciałem go wziąć od samego początku. Gdzie tu sprzeczność? Michaela Beasleya też chciałem, ale mi slotu brakło. Ersana teraz też chciałem i też mi slotu brakło.

Róbcie jak chcecie - jak będziecie takie coś akceptować, to po prostu bardziej zepsujecie grę, Wasza sprawa.

ależ ja jak najbardziej uważam że to jest c***owe - i z obiema stronami takiego potencjalnego dealu powinno być jechane do spodu

po prostu żaden punkt regulaminu nie jest tu złamany

jedyne co można zrobić to nie wiem, jakieś wotum nieufności dla GMa :P 

Edytowane przez julekstep

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

po prostu żaden punkt regulaminu nie jest tu złamany

jedyne co można zrobić to nie wiem, jakieś wotum nieufności dla GMa :P 

Dla dobra gry zawsze można wprowadzić nowy przepis, że np jak 10 GMów uzna że deal jest wałkiem, to może być cofnięty

Teraz, Alonzo napisał(a):

Dla dobra gry zawsze można wprowadzić nowy przepis, że np jak 10 GMów uzna że deal jest wałkiem, to może być cofnięty

dla dobra gry najlepiej jak będziesz miał jak najmniej wspólnego z takimi rozwiązaniami ;) jak się potoczyły losy begm od kiedy zacząłeś tam się więcej udzielać w sprawach formalnych chyba powinieneś wiedzieć :) 

Korzystam z tego oficjalnie co wy robicie pod przykrywką, co pokazuje przykład DeRozana choćby, ale fajnie że podwójne standardy w Twoim przypadku wciąż żywe! 

Ja mam przynajmniej tyle godności w sobie by nazywać rzeczy po imieniu, a nie oplatać to w piękne slowa o wychowaniu młodzieży czy złym salary.

Czy jest to ok- nie, jak i wiele innych rzeczy które miały miejsce w simce, od tankowania przez dobijanie punktów potencjału w 3 draftach, na zmienianiu zasad o przedłużaniu 2r pickow.

Ale czy jest to zgodne z regulaminem? tak

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

można zrobić coś takiego...ale to i tak by weszło w życie od nowego sezonu

Teraz, Qcin_69 napisał(a):

przez dobijanie punktów potencjału w 3 draftach

przecież cały czas są dobijane

ot oryginalny przepis został nieco zmodyfikowany ('nauka na błędach'), więc tutaj inicjatywa od początku była dobra

3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

dla dobra gry najlepiej jak będziesz miał jak najmniej wspólnego z takimi rozwiązaniami ;) jak się potoczyły losy begm od kiedy zacząłeś tam się więcej udzielać w sprawach formalnych chyba powinieneś wiedzieć :) 

Korzystam z tego oficjalnie co wy robicie pod przykrywką, co pokazuje przykład DeRozana choćby, ale fajnie że podwójne standardy w Twoim przypadku wciąż żywe! 

Ja mam przynajmniej tyle godności w sobie by nazywać rzeczy po imieniu, a nie oplatać to w piękne slowa o wychowaniu młodzieży czy złym salary.

Czy jest to ok- nie, jak i wiele innych rzeczy które miały miejsce w simce, od tankowania przez dobijanie punktów potencjału w 3 draftach, na zmienianiu zasad o przedłużaniu 2r pickow.

Ale czy jest to zgodne z regulaminem? tak

Odnośnie BeGM - wierz mi - nie wiesz o czym piszesz - i tyle w tej kwestii ode mnie, żeby nie zaśmiecać simki nieistotnym dla tej gry wątkiem.

A odnośnie porównania Barnesa i DeRozana - może zostawię to bez komentarza xD

Odnośnie przepisów - warto na końcu mieć jednak wyżej zdrowy rozsądek - ale to już kwestie światopoglądowe.

ja tam gram swoje - i w życiu bym nie zrobił takiego dealu, wolę dopłacić assetem zawsze i być fair wobec siebie i drugiej strony oraz reszty grających, bo nie bawi mnie wygrywanie przez oszustwo, ale jak kto tam chce. 

Tyle ode mnie, bo nie ma sensu drążyć niepotrzebnie wątku. :) 

12 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Spoko, jeżeli to Tobie pomoże to możesz to porównać do DeRozana to proszę bardzo. Ale tutaj różnica jest znacząca bo Ty oddając Allena czy Barnesa na tzw wypożyczenie nie dość że zyskasz picki, brak TR to jeszcze możesz iść w tank w którym jak widać najlepiej się czujesz 😉 i jeżeli to dla komiszy jest ok to spoko...

5 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

Pszczoły ćwierkają, że Scottie Barnes uda się na roczne wypożyczenie do jednego z kontenerów z Konferencji Wschodniej 

Po zdobyciu pierścienia ma wrócić do Hawks by być inspiracją dla młodych Jastrzabkow i jako nowy lider rewelacji Dekady poprowadzić ich do równie okazałych sukcesów w kolejnych latach

23 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Hawks out: S.Barnes

Hornets in: S.Bey, J.Konchar, Hornets 49’ 1st 

@MarcusCamby

na początku myślałem że te kontenery wschodu to literówka, ale okazało się że jednak nie :)

macie swojego CambyGOATa....stracić pick i godność za max 2gą rundę PO......upadek

z Marcusem Cambym znamy się gdy nazywał się jeszcze Finleyem i chłop ma więcej honoru niż wy wszyscy razem wzięci! Stąd mu nie odmówiłem, choć jakbym wrzucił screena ze wszystkich którzy się odezwali z zapytaniem, to paru obrońców sprawiedliwości by musiało się tutaj gęsto tłumaczyć :)