Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie sobie uświadomiłem, że Nets oddali Jimmy Butlera za darmo.

Wolę nie wiedzieć jakich argumentów użyła @profesora :P

A oferowałem Jalen Green

A idąc efektem motyla to chyba najbardziej skorzystali......

Kings :)

Heat oddali Randle z pickiem

Sixers za darmo przejęli Randle i byłby to super deal, ale oznaczał też utratę za darmo McColluma, więc ostatecznie wyszło na zero.

I tego McColluma przejęli właśnie Kings na bardzo przyjemnym kontrakcie.

Nets zostało do hardcapu 21,5mln. Kontrakt Butlera 20,5mln, Randle 19,8mln. Nets zdecydowanie największymi przegranymi FA. Oczywiście nie wszystko dało się przewidzieć, jak rozłożą się kontrakty Balla, Goberta i w co będą inwestować Kings, Wolves i śpiochy z Detroit, ale wydaje się, że lepiej było stracić za darmo Lonzo Balla niż Jimmy Butlera.

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Właśnie sobie uświadomiłem, że Nets oddali Jimmy Butlera za darmo.

Wolę nie wiedzieć jakich argumentów użyła @profesora :P

A oferowałem Jalen Green

A idąc efektem motyla to chyba najbardziej skorzystali......

Kings :)

Heat oddali Randle z pickiem

Sixers za darmo przejęli Randle i byłby to super deal, ale oznaczał też utratę za darmo McColluma, więc ostatecznie wyszło na zero.

I tego McColluma przejęli właśnie Kings na bardzo przyjemnym kontrakcie.

Nets zostało do hardcapu 21,5mln. Kontrakt Butlera 20,5mln, Randle 19,8mln. Nets zdecydowanie największymi przegranymi FA. Oczywiście nie wszystko dało się przewidzieć, jak rozłożą się kontrakty Balla, Goberta i w co będą inwestować Kings, Wolves i śpiochy z Detroit, ale wydaje się, że lepiej było stracić za darmo Lonzo Balla niż Jimmy Butlera.

Gdyby Mati odezwał się szybciej to Jimmy wrócił by do domu :(

28 minut temu, Koelner napisał(a):

ja za Butlera też dawałem sporo. 

37 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Gdyby Mati odezwał się szybciej to Jimmy wrócił by do domu :(

W simce dość często to się zdarza, najciężej wbić się w dobrym momencie. Zona sama narzekała ze czasami dawała ciekawe oferty - odrzucane, a tydzień później gracz szedł za frytki ;)

Godzinę temu, Cichy napisał(a):

W simce dość często to się zdarza, najciężej wbić się w dobrym momencie. Zona sama narzekała ze czasami dawała ciekawe oferty - odrzucane, a tydzień później gracz szedł za frytki ;)

Ta ciekawe xD

Chyba uzywajac skali Koelnera xD

Edytowane przez julekstep

28 minut temu, Cichy napisał(a):

Ja nie narzekam 😜 moge jedynie stwierdzić fakt 😄 

@MarcusCamby zwykła propozycją wymiany bez argumentów. Widocznie moj pick ze spadającym Randlem, którego można się było szybko pozbyc była ok dla Nets:) 

Ulaaaaa

Gwiazdka z nieba dla Sylwka

12 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Kolejny raz Jazz biorą "najgorszy kontrakt" i tylko patrzeć jak go wkomponują w zespół ❤️

Sek w tym ze czesto te najgorsze kontrakty maja jednak jakas wartosc sportowa...a ten Murray to totalny pet (nawet tam patrzylem dosc dokladniej pod katem potencjalnego trade requestu....i totalnie nie znalazlem argumentu na rzecz Murraya xD)

@Sylvinho. musisz kogos zwolnic :P

9 minut temu, julekstep napisał(a):

Ulaaaaa

Gwiazdka z nieba dla Sylwka

Sek w tym ze czesto te najgorsze kontrakty maja jednak jakas wartosc sportowa...a ten Murray to totalny pet (nawet tam patrzylem dosc dokladniej pod katem potencjalnego trade requestu....i totalnie nie znalazlem argumentu na rzecz Murraya xD)

@Sylvinho. musisz kogos zwolnic :P

Zrzuciłem Reddisha 

Jamal Murray ma dużo niższą wartość sportową niż DeRozan podczas pierwszego kontraktu, a kontrakt bardziej masywny i rok dłuższy.

Nie rozumiem zupełnie co kierowało @gimmie. Jamal Murray ma obecnie wartość MLE po tych dwóch fatalnych campach.

To jest no brainer do rankingu ogórów za rok z pierwszego miejsca. Tim Hardaway jest wciąż lepszy.

Raptors do jego zrzutki powinni dopłacić z dwoma dobrymi pickami albo jakimś Suggsem.

@gimmie odezwij się przyjacielu, że Cię mafia z Ciechocinka nie trzyma w piwnicy!

Rockets też ciekawie. Najpierw oddali first picka za Aminu + Thomasa, a teraz kolejny pick po dołożeniu tej dwójki za Wendell Cartera Jr :) Czyli spadający Carter bez obrony poszedł za dwa unprotected picki.

Pomyśleć, że za odzyskanie tych picków trzeba było oddawać Ibakę i Butlera... Jak to niektórym łatwo przychodzi... :)

A jeszcze ostatnio odkopałem jak Rockets oddali unprotected pick za...

Donte DiVicenzo!

Gorsza passa Rockets i pewnie trzeba będzie za chwilę za odzyskanie tych picków wysłanych do Spurs oddać Hardena :)