Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
W dniu 5.09.2024 o 23:04, Pablo81 napisał(a):

Spurs - Pacers

Spurs in: Raptors 1st 2048 (top10 protected) ->  niezrealizowany przechodzi w Spurs 1st 2049 + 1st Pacers 45 + 1st Suns 45 (top 3 protected) + 1st GSW 45
Spurs out: Young + Yurtseven + Terry + Azubuike + 2nd Bulls 49 + 2nd Spurs 49 + 1st Spurs 49 + 1st Raptors 48 (top 10 protected)

Pacers out: Raptors 1st 2048 (top 10 protected) ->  niezrealizowany przechodzi w Spurs 1st 2049 + 1st Pacers 45 + 1st Suns 45 (top 3 protected) + 1st GSW 45
Pacers in: Young + Yurtseven + Terry + Azubuike + 2nd Bulls 49 + 2nd Spurs 49 + 1st Spurs 49 + 1st Raptors 48 (top 10 protected)

@elwariato

dobrze to rozumiem, że z tego Raptors 1st 2048 (top 10 prot) mam po prostu wymazać wzmiankę o przejściu w Spurs 1st 2049? :P 

Trochę smutny koniec Byków. Nic wielkiego tu Reikai nie wyciągnął, Halil będzie wysoko w rankingach Julka, ale dla mnie lekko overrated jako franchise player.

Swoją drogą jeden z najlepszych graczy w historii simki leci bez informacji o trade value, że jest dostępny w rozmowach? :)

Dobry deal dla Rockets, jeszcze DeRozan ze swoimi trzema latami kosmicznego kontaktu robi za fillera. 

Bulls powinni walczyć do końca, tym bardziej że Josh Smith nie skończył kariery. Powrót na ten poziom zajmie długie lata, a może nie zostanie osiągnięty nigdy, bo gracz z poziomu Hardena może się nigdy nie trafić (tworzony w czasach, gdy gracze mogli dwa razy boostować z potencjałem 100, niezależnie od campów). Wiadomo, że nigdy nie kibicowałem Bulls ze względu sposób w jaki zostali zbudowani, ale ich brak mistrzostwa to będzie jedna z większych zagadek simbasketu.

Ciekaw jestem jak Kuba to obuduje, bo też pole manewru niewielkie. Durant w towarzystwie backupów i młodzieży, która ma potencjał, ale potrzebuje czasu, którego Harden nie ma. Mimo wszystko przyjemniej budować 2 lata na Hardenie niż +/- 7 w oparciu o Halilburtona.

3 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Trochę smutny koniec Byków. Nic wielkiego tu Reikai nie wyciągnął, Halil będzie wysoko w rankingach Julka, ale dla mnie lekko overrated jako franchise player.

Swoją drogą jeden z najlepszych graczy w historii simki leci bez informacji o trade value, że jest dostępny w rozmowach? :)

Dobry deal dla Rockets, jeszcze DeRozan ze swoimi trzema latami kosmicznego kontaktu robi za fillera. 

Bulls powinni walczyć do końca, tym bardziej że Josh Smith nie skończył kariery. Powrót na ten poziom zajmie długie lata, a może nie zostanie osiągnięty nigdy, bo gracz z poziomu Hardena może się nigdy nie trafić (tworzony w czasach, gdy gracze mogli dwa razy boostować z potencjałem 100, niezależnie od campów). Wiadomo, że nigdy nie kibicowałem Bulls ze względu sposób w jaki zostali zbudowani, ale ich brak mistrzostwa to będzie jedna z większych zagadek simbasketu.

Ciekaw jestem jak Kuba to obuduje, bo też pole manewru niewielkie. Durant w towarzystwie backupów i młodzieży, która ma potencjał, ale potrzebuje czasu, którego Harden nie ma. Mimo wszystko przyjemniej budować 2 lata na Hardenie niż +/- 7 w oparciu o Halilburtona.

Ja to tam nie widze sensu zabardzo dla żadnej ze stron, w Rox wyprzedano wszystko na pniu, zapowiadal sie ładny wieloletni tank, a tak jest ten harden, niczym kobas swego czasu zresztą, i nic pozatym. Bulls też ciezka sprawa, chyba ze to oznacza powrot do korzeni😋 to luz, bo tak to ten nowy sklad wiekszego sensu nie ma

Przecież za 2-3 sezony Haliburton powinien być zbliżony do Harden. Jeden urośnie, drugi spadnie. Do tego poszedł bardzo dobry talenciak z drugiego rzędu. Więc uważam, że zwrot bardzo dobry, o czym pisałem już @Reikai. Rozumiem, co go do tej wymiany skłoniło - 3x z rzędu porażki w PO + chęć zbudowania czegoś swojego, autorskiego.

Dla Rockets ta wymiana będzie dobra, jeżeli się wzmocnią. Póki co Harden nie ma z kim poklepać.

Reasumując - narazie na pewno dobry deal dla Bulls. To czy będzie dobry dla Rockets zadecydują najbliższe ruchy GMa.

no to jak już potwierdzone to można pisać xD

nie wiem co kierowało @kuba2419 przy tym trejdzie bo Hardena za Haliego to można brać jak się ma już w składzie jakiegoś Giannisa i bandę mocnych starterów a nie w momencie jak ma się starego Duranta, jakiś ogórów i praktycznie 0 cap space xDDD

co do Bulls to wiadomo że rozbicie contendera zawsze może dziwić, ale tu przynajmniej wiadomo co kierowało @Reikai -> kilka blamaży w PO z 'odziedziczonym' samograjem może wkurwić i sprawić że chce się zacząć od nowa ( @MarcusCamby tego nie zrozumie bo nigdy nie miał contendera :P ) a tutaj poszedł świetny zwrot (topowy prospekt Hali, Avdija, który ma papiery na solidnego startera i zawsze fajny pick od Alonzo) i można zaczynać na nowo z super startem.

12 minut temu, julekstep napisał(a):

no to jak już potwierdzone to można pisać xD

nie wiem co kierowało @kuba2419 przy tym trejdzie bo Hardena za Haliego to można brać jak się ma już w składzie jakiegoś Giannisa i bandę mocnych starterów a nie w momencie jak ma się starego Duranta, jakiś ogórów i praktycznie 0 cap space xDDD

co do Bulls to wiadomo że rozbicie contendera zawsze może dziwić, ale tu przynajmniej wiadomo co kierowało @Reikai -> kilka blamaży w PO z 'odziedziczonym' samograjem może wkurwić i sprawić że chce się zacząć od nowa ( @MarcusCamby tego nie zrozumie bo nigdy nie miał contendera :P ) a tutaj poszedł świetny zwrot (topowy prospekt Hali, Avdija, który ma papiery na solidnego startera i zawsze fajny pick od Alonzo) i można zaczynać na nowo z super startem.

@kuba2419 ma plan, szerszy niż widać. Teksańska szkoła!

update - jeszcze teraz widzę Rockets oddali pick za jakieś futury......

no nic, pozostaje czekać czy Harden przekroczy 40 ppg, bo to chyba jedyna ciekawa rzecz jaka będzie do obserwowania w Rockets w tym sezonie (i czy wciągnie ich cudem do PO żeby odpaść w 1st round)

9 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

ja mam pick Bulla 47? czy który? bo teraz będzie sezon 45 czy 46?

w tym sezonie Bulls tankują dla siebie

w przyszłym dla Ciebie

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

update - jeszcze teraz widzę Rockets oddali pick za jakieś futury......

no nic, pozostaje czekać czy Harden przekroczy 40 ppg, bo to chyba jedyna ciekawa rzecz jaka będzie do obserwowania w Rockets w tym sezonie (i czy wciągnie ich cudem do PO żeby odpaść w 1st round)

w tym sezonie Bulls tankują dla siebie

w przyszłym dla Ciebie

Hawks maja 47, takze Bulls maja jeszcze 2 sezony swoj pick.