Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Przecież wisiał na blocku Lawson. Czemu nie pisałeś? Fournier + dołożyłbyś kogoś na wyrównanie z FA.

Kto wie, czy bym się nie zgłosił jeśli nie wypaliłby mi Rubio ;]

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

A tak zostaniesz bez PG jak Rubio odejdzie. 

Shelvin Mack jest całkiem grywalny ;]

Edytowane przez Krzemo

12 godzin temu, julekstep napisał(a):

przecież ten Lawson to takie 50/50 że za 2-3 lata będzie mocno ciążył a przy Brunsonie jest totalnie zbędny

Liczę na trzy sezony dobrej gry, nie oczekuję że będzie ciągnął wózek ale też liczę że przy 46 potencjału nie zaliczy wszystkich tak fatalnych campow jak sezon temu. A w ostatnim roku będzie spadający więc coś się wymyśli 😉

A Rondo poszedł póki jakoś jeszcze wygląda :)

29 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Liczę na trzy sezony dobrej gry, nie oczekuję że będzie ciągnął wózek ale też liczę że przy 46 potencjału nie zaliczy wszystkich tak fatalnych campow jak sezon temu. A w ostatnim roku będzie spadający więc coś się wymyśli 😉

A Rondo poszedł póki jakoś jeszcze wygląda :)

przecież ja Cię spropsowałem za ten deal

Lawson powinien dawać +/- tyle co Rondo a dodajesz Tyreke (który z miejsca może wejść do s5) i względnie grywalnego Kofousa -> i teraz jesteś o dobre użycie MLE na jakiegoś PFa od bycia pseudo-contenderem (a jak campy wypalą i Rubio odejdzie z Nuggets to może i true contenderem)

ja tylko nie wiem po co ten deal Wolves bo totalnie nic nie zyskali a takiego Melo czy Tyreke łatwiej byłoby oddać w trakcie sezonu ambitnym ekipom za jakieś bieda picki niż Rondo i jego 17 baniek :P 

Edytowane przez julekstep

16 minut temu, julekstep napisał(a):

ja tylko nie wiem po co ten deal Wolves bo totalnie nic nie zyskali a takiego Melo czy Tyreke łatwiej byłoby oddać w trakcie sezonu ambitnym ekipom za jakieś bieda picki niż Rondo i jego 17 baniek :P 

Taaaa, co roku Ci gracze są na blocku i chyba tylko fakt, że byli młodsi powodował brak zainteresowania. 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Warto dodać, że Wolves mogli operować też na capspace 7,6mln podczas FA. Może nie dużo, ale jednak wciąż więcej niż MLE, więc mogliby pozyskać nawet graczy z poziomu MLE*, a po za tym Kahr przez wszystkie lata słynął z bardzo korzystnych długich umów podpisywanych za grosze. Diop, Granger, Melo, Tyreke, Wroten itd. Teraz pozbawił się tej możliwości i został z MLE.

Dziwna decyzja. 

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Warto dodać, że Wolves mogli operować też na capspace 7,6mln podczas FA. Może nie dużo, ale jednak wciąż więcej niż MLE, więc mogliby pozyskać nawet graczy z poziomu MLE*, a po za tym Kahr przez wszystkie lata słynął z bardzo korzystnych długich umów podpisywanych za grosze. Diop, Granger, Melo, Tyreke, Wroten itd. Teraz pozbawił się tej możliwości i został z MLE.

Dziwna decyzja. 

A jakim to cudem, skoro zastrzegłem Birdy dla Wesa i Vonleha?

W przyszłym roku planuję wrócić na FA z workiem dolarów.

1 minutę temu, LAF napisał(a):

Poprawione 😃

meh, akurat PTB ma z grubsza konkretny i nawet mocny skład (który na campach powinien jeszcze zyskać) i tutaj żadne MLE nie będzie gamechangerem (jak może być u Rockets)

inna sprawa że nie wierzę że KAT jako lider może ugrać coś ponad drugą rundę: P 

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

I Noela ;D

No z tym Noelem to akurat ruch mało kahrowy, coś w stylu tego jak podbierał Cavs Wes Matthewsa ;)

8 minut temu, julekstep napisał(a):

meh, akurat PTB ma z grubsza konkretny i nawet mocny skład (który na campach powinien jeszcze zyskać) i tutaj żadne MLE nie będzie gamechangerem (jak może być u Rockets)

inna sprawa że nie wierzę że KAT jako lider może ugrać coś ponad drugą rundę: P 

Blazers to tam mi trochę pachną collapse. Dziwny fit tam się zrobił i będzie brakowało obrony Odena.

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Blazers to tam mi trochę pachną collapse. Dziwny fit tam się zrobił i będzie brakowało obrony Odena.

no obrony to tam prawie w ogóle nie będzie

ale ofensywa mniam mniam - idealna ekipa pod RS na poziomie 55+ wins i collapse w drugiej rundzie PO

Tacy Pistons zachodu :) 

7 minut temu, julekstep napisał(a):

no obrony to tam prawie w ogóle nie będzie

ale ofensywa mniam mniam - idealna ekipa pod RS na poziomie 55+ wins i collapse w drugiej rundzie PO

Akurat w Pistons poza Nelsonem to w S5 byli sami co najmniej solidni obrońcy 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Hmm. Pistons mieli w def Chandlera, Jeffersona i Aminu. 

Blazers mają Zubaca nikogo.

Schroder - Middleton - Bojan - Towns - Zubac

Raczej za MLE nie wyciągną Perkinsa czy Hibberta, by to załatać w def. Nawet niektóre nazwiska drugiego szeregu będzie ciężko podebrać.

Dodajmy Sessionsa z ławki i mamy wesoły offens z potencjalnie najgorszą obroną ligi. 

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Hmm. Pistons mieli w def Chandlera, Jeffersona i Aminu. 

Blazers mają Zubaca nikogo.

Schroder - Middleton - Bojan - Towns - Zubac

Raczej za MLE nie wyciągną Perkinsa czy Hibberta, by to załatać w def. Nawet niektóre nazwiska drugiego szeregu będzie ciężko podebrać.

Dodajmy Sessionsa z ławki i mamy wesoły offens z potencjalnie najgorszą obroną ligi. 

imho powinni grać

Schro-Middle-Bojan-Willy-Towns

Bojan i Towns są słabi w D (ale nie jacyś turbo-dramatyczni)
Schro i Willy są średni w D
Middleton jest świetny w D jak na SG (ofc sam tam nie zrobi różnicy)

imho będą po prostu kiepscy (ale nie jacyś totalnie najsłabsi) w D i bardzo dobrzy w O

a największy problem to tam może być ze zbiórką (Bojan chyba będzie grał na SF i jest tutaj absolutnie fatalny a Sessions który pewnie te 20 mpg grał to mocny kandydat do miana najgorszego zbierającego ligi :) )