Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Lawson chyba jeszcze tak nie ciążył.

Dla Rockets imo spoko deal, ten RoDNO uwierał, a jest dwóch użytecznych zawodników. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Lawson to mocny kandydat do rankingu ogórów. 

No, no ...

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież on już wcześniej był sprzedany za epxiringi

Nic nie poradzę na to, że niektórzy nie są w stanie docenić, że to całkiem przyzwoity zawodnik ;] 

przecież ten Lawson to takie 50/50 że za 2-3 lata będzie mocno ciążył a przy Brunsonie jest totalnie zbędny

imho dobry ruch Suns a ten Melo jako 2-3 opcja coś tam jeszcze pogra

Rockets też spoko ruch bo sobie poprawili rotację

za to Wolves chyba odpalają protokół tank (ale combo Rondo/Irving może być jedną z weselszych katastrof do oglądania xD)

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

przecież ten Lawson to takie 50/50 że za 2-3 lata będzie mocno ciążył a przy Brunsonie jest totalnie zbędny

Za 3 lata, o ile Brunson wejdzie na poziom prime Lawsona ;], nic się nie gryzło, w 4 sezonie Lawson backup, a potem idealnie spada hajs na przedłużenie. 

Jest kilka kwestii:

1. Suns są trochę na etapie soft przebudowy. Oczywiście walka o jak najlepszy wynik, ale łatwo nie będzie. 

2. Nie zamierzam od początku blokować Brunsona. Postawię na niego, niech buduje pomału legacy. 

3. Przedłużyłem Lawsona z myślą o tym, że raczej go wymienię (pomógł draft oczywiście), jednak jakoś wielu chętnych nie było, pojedyncze rozmowy, było blisko lepszej wymiany, ale się nie udało ostatecznie. 

4. Campy Lawsona - jeśli nie poszłyby po myśli to pewnie byłbym trochę ugotowany długoterminowo tą umową. 

5. Carmelo da jeszcze radę pograć, żaden gruz :P

6. Możliwe niezłe cap space na przyszły rok, co daje fajną elastyczność.

@Krzemo

Przecież wisiał na blocku Lawson. Czemu nie pisałeś? Fournier + dołożyłbyś kogoś na wyrównanie z FA. A tak zostaniesz bez PG jak Rubio odejdzie. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Szczerze powiedziawszy byłem w szoku, że przyjąłeś te warunki proponowane przez Lawsona. Dla mnie to ujemny asset.

Jakby inaczej się draft ułożył + potem licytacja na FA to mógłbym się całkiem zostać bez rozgrywającego. 

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Jakby inaczej się draft ułożył + potem licytacja na FA to mógłbym się całkiem zostać bez rozgrywającego. 

Masz capspace, więc taki Jeff Teague czy Monta Elis daliby podobny impact za mniejsze pieniądze i przed wszystkim bez blokowania się na cztery lata kontraktem na poziomie 10mln za sezon :)

Tak czy siak, moim zdaniem bardzo dobry ruch. 

Ciągle zapominam, że dostępny jest jeszcze Collison :)

Edytowane przez MarcusCamby

13 minut temu, Krzemo napisał(a):

Za 3 lata, o ile Brunson wejdzie na poziom prime Lawsona ;], nic się nie gryzło, w 4 sezonie Lawson backup, a potem idealnie spada hajs na przedłużenie. 

1 -> Brunson to najbardziej 'ready' PG tego draftu, lol (dodatkowo jak po campach potencjał mu spadnie poniżej 90ciu to fajnie byłoby go dobić do tej 90tki przed kolejnymi campami). On przed campami jest na poziomie mojego Morrisa po 1 campach, który grając cały sezon w s5 jakoś nie przeszkodził mi w zrobieniu sensownego wyniku (ogólnie podobni gracze i obawiam się że to Brunson będzie tym kim chciałem żeby był Monte :( )

2 -> Suns mają w tym roku swój pick, więc totalnie nie muszą się spinać (wiadomo prime'u George'a trochę szkoda, no ale jak zrobią lotto i za rok z lepszym Brunsonem i kolejnym utaltentowanym młodziakiem ruszą w bój to też nie będzie krzywdy)

3 -> Dodatkowo jak teraz nie polecą z Monrołem to będą mogli sobie powywalać tych wszystkich Kornetów itp za free i coś tam na FA przyatakować

Edytowane przez julekstep

7 godzin temu, julekstep napisał(a):

za to Wolves chyba odpalają protokół tank (ale combo Rondo/Irving może być jedną z weselszych katastrof do oglądania xD)

On jest katastrofą. Ma dwadzieścia kilka lat a już kolejny sezon zjeżdża z umiejętnościami. Reke jest na poziomie Wrotena i temu drugiemu chcę dawać minuty. Melo jest już teraz gorszy od Chandlera Parsonsa a po campach może się zrobić przepaść. Koufos i Brown blokowali mi sloty. Ponadto miałem 7 baniek, które przepadłyby po wpisaniu birdów.

Biorąc wszystko pod uwagę wziąłem mocne nazwisko, które powinno być łatwiej wymienić a jeśli nawet skończę z Rondo to jest wybitny na rozegraniu i w obronie a kontrakt kończy po sezonie.