Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, elwariato napisał(a):

Przeciez huerter i oladupiec to ten sam profil gracz, nawet jesli drugi jest troche lepszy to impact podobny, a huerter git umowa, ciagle potencjal itd itp no to jest tragedia deal

Tak jak pisalem - typowe dymanko na korzysc 76ers ale po tej probie rozbojnczej kelnera trzba oszczedniej uzywac slow 'tragedia' itp bo poprzeczka c***owosci 'deali' poszla bardzo w gore xD

1 minutę temu, elwariato napisał(a):

Przeciez huerter i oladupiec to ten sam profil gracz, nawet jesli drugi jest troche lepszy to impact podobny, a huerter git umowa, ciagle potencjal itd itp no to jest tragedia deal

Oladipio to obecnie najlepszy def na sg więc do Doncicia pasuje, Huerter w def jest na tej pozycji poza 30tką więc niby to szczegół ale istotny -> szczególnie w PO jak się trafi odpowiedni match-up.

Godzinę temu, Cichy napisał(a):

No akurat Doncic na pewno ma jeszcze spore okienko tyle ze dobranie dobrych graczy na obwod moze byc ciezkie zakadajac ze jego kontrakt zawsze bedzie wiekszy i wiekszy

zawsze można go jakimś Thybulle czy MKD ;] 

7 minut temu, Koelner napisał(a):

Oladipio to obecnie najlepszy def na sg więc do Doncicia pasuje, Huerter w def jest na tej pozycji poza 30tką więc niby to szczegół ale istotny -> szczególnie w PO jak się trafi odpowiedni match-up.

Def u guardow to jest uja warty, plus jak huerter z 87 i 98 jest poza 30 na pozycji to chcialbym zobaczyc liste tych 30🤔

8 minut temu, elwariato napisał(a):

Def u guardow to jest uja warty, plus jak huerter z 87 i 98 jest poza 30 na pozycji to chcialbym zobaczyc liste tych 30🤔

stealing ma z dupy -> 101 w lidze 

14 minut temu, Cichy napisał(a):

no wlasnie Lavine kiedys mial bardzo dobra a i tak byl ogórem

obrona jest tak mało istotna że kiedyś przejebałem serię z cavs chyba ponieważ za pięć dwunasta gm zmieniał Bledseo żeby nie trafiał w match up na Kawhiego ;]

i jak ustawiałem kawhi na sg to on bledsoe na sf i odwrotnie , skończyło się to 30-40 pkt bledseo i wpi****lem

więc tak odnośnie obrony guardów ;) 

13 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Huerter w obronie obwodowej jest jedenasty w całej lidze :)

Żonka już napuściła? 😏

nie, o Lavine mam takie samo zdanie od czasu jak jeszcze byl w nets, ostatni raz wydawal mi sie przydatny na rookie kontrakcie, pozniej okazalo sie ze gdy przychodzilo co do czego wychodzila z niego ukryta statystyka cancera

29 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Huerter w obronie obwodowej jest jedenasty w całej lidze :)

Żonka już napuściła? 😏

Suggs, J.Brown, Thybulle, Oladipi, Beal, Dyson Daniels, Morant, Bane, Oko, Smart, Ball, Springer, Melton, Shai, Russel, Payton, Edwards, Hali , Dinwidde wyżej 

nie chce mnie się przeglądać SF którzy mogą grać jako guard

37 minut temu, Roger napisał(a):

2 w driveD

drive d dla SG? to kolumna dla C

Edytowane przez Koelner

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

obrona jest tak mało istotna że kiedyś przejebałem serię z cavs chyba ponieważ za pięć dwunasta gm zmieniał Bledseo żeby nie trafiał w match up na Kawhiego ;]

i jak ustawiałem kawhi na sg to on bledsoe na sf i odwrotnie , skończyło się to 30-40 pkt bledseo i wpi****lem

więc tak odnośnie obrony guardów ;) 

bledsoe to byl pies, powinien byc w hof

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

Suggs, J.Brown, Thybulle, Oladipi, Beal, Dyson Daniels, Morant, Bane, Oko, Smart, Ball, Springer, Melton, Shai, Russel, Payton, Edwards, Hali , Dinwidde wyżej 

nie chce mnie się przeglądać SF którzy mogą grać jako guard

drive d dla SG? to kolumna dla C

Za bardzo marginalizujesz driveD w obronie guardów. 

U mnie kolejność 1. Thybulle 2. Giannis 3. Suggs 4. Dyson Daniels 5. Oladipo 6. Beal 7. Wemby 8. Okoro 9. Simmons 10. Draymond Green 11. Huerter

Z ciekawości uciąłem na edycji po 20 skilla w driveD i potem 20 perD i wyszedł jeden punkt różnicy na korzyść perD.

18 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Mnie to zastanawia, który skill tak mocno zaniża jego wartość w Waszych oczach.

ten ukryty ktorego nie widac w csv (a widac po latach obserwacji swietnych graczy ktorzy sobie nie radzili i srednich ktorym szlo nad wyraz dobrze;) ) i sprawiaja ze dobra csv nie przeklada sie taki sam impact dla druzyny :D 

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

ten ukryty ktorego nie widac w csv (a widac po latach obserwacji swietnych graczy ktorzy sobie nie radzili i srednich ktorym szlo nad wyraz dobrze;) ) i sprawiaja ze dobra csv nie przeklada sie taki sam impact dla druzyny :D 

To ja tutaj godziny analiz nad dopasowaniem wag spędzam, by dojść do perfekcji, a potem okazuje się, że jeszcze są jakieś ukryte skille? :P

Wałek! :P

3 minuty temu, Cichy napisał(a):

Ale o Lavine rozmawiacie? Nie no, a quickness, handling, jumpshot? obrona ogólnie... no to są chyba przeciętne cyfry nie?

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Mnie to zastanawia, który skill tak mocno zaniża jego wartość w Waszych oczach.

Bo chyba nie ma drugiego takiego gracza w PR budzącego takie emocje.

Układ wag jest dla wszystkich taki sam, więc czym Lavine aż tak odbiega :)

Jumpshot 69, Handling 55, Strenght 42, bardzo przeciętne jak na SG skille. 

Zestaw Beala, Hardena, Banea, Mitchella czy Browna i zobacz jaka jest różnica. 

Także znaleźć 10 lepszych SG (na tę chwile ze znaczkiem SG) od Lavine to nie jest jakieś wyzwanie. W drugiej 10 może by się zmieścił, ale tak nie dłubałem w cyfrach. 

Edytowane przez Krzemo