Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, SzuLcU napisał(a):

To ja bym poczekał na ranking Ogórków to wtedy może dojść  do odczarowania   

Największym wygranym tego dealu na pewno są Clippers :P

Uczciwie to deal wygrany przez Sixers. Wstępnie już rozpisałem ranking ogórów, więc zdradzić mogę tajemnicę że miejsce Oladipo poszło niechlubnie do góry. 

Aczkolwiek taki deal rzuca nowe światło na jego wartość i ogólnie sam ranking, często też jest źle rozumiany. Oceniam tam graczy z najniższym value, ale nie zawsze to znaczy, że do jego kontraktu trzeba dopłacać wagonem picków. Oczywiście zamieszczam swoją szacunkową wartość często w opisie, ale ludzie dostają już piany na gębie za samo pojawienie się ich nazwiska na liście :P I chociaż CambyGOAT podobno c***a się zna, to potem nie brakuje wiadomości, że zepsułem komuś negocjacje :P

Wydaje się, że taki deal dla Pistons odbywa się trochę za wcześnie. Oladipo nad Huerterem to na ten sezon spory upgrade, ale to może być kwestia jednego, może dwóch sezonów, a różnica w kontrakcie jest spora na następne lata. Wydaje mi się, że Pistons powinni byli swój pick w tym dealu zachować. Mają przestrzeń finansową by się pobawić. Sixers co prawda nie mają swojego picku, ale i tak zmuszeni byli szukać oszczędności. 

Także ten deal ze wskazaniem dla Ernie. Trochę odbił to co zostało przeinwestowane przez poprzednika. I chociaż Sixers nie mają swojego picku, to wciąż Huerter pozwoli im zachować szansę na grę o Playoffs i mieć nadzieje, że Pistons są jednak za młodzi na poważne granie przy tak mocnym i równym Wschodzie.

Ogólnie miło, że można oceniać deal publicznie bez nałożonego embarga :P

Edytowane przez MarcusCamby

28 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Największym wygranym tego dealu na pewno są Clippers :P

Uczciwie to deal wygrany przez Sixers. Wstępnie już rozpisałem ranking ogórów, więc zdradzić mogę tajemnicę że miejsce Oladipo poszło niechlubnie do góry. 

Aczkolwiek taki deal rzuca nowe światło na jego wartość i ogólnie sam ranking, często też jest źle rozumiany. Oceniam tam graczy z najniższym value, ale nie zawsze to znaczy, że do jego kontraktu trzeba dopłacać wagonem picków. Oczywiście zamieszczam swoją szacunkową wartość często w opisie, ale ludzie dostają już piany na gębie za samo pojawienie się ich nazwiska na liście :P I chociaż CambyGOAT podobno c***a się zna, to potem nie brakuje wiadomości, że zepsułem komuś negocjacje :P

Wydaje się, że taki deal dla Pistons odbywa się trochę za wcześnie. Oladipo nad Huerterem to na ten sezon spory upgrade, ale to może być kwestia jednego, może dwóch sezonów, a różnica w kontrakcie jest spora na następne lata. Wydaje mi się, że Pistons powinni byli swój pick w tym dealu zachować. Mają przestrzeń finansową by się pobawić. Sixers co prawda nie mają swojego picku, ale i tak zmuszeni byli szukać oszczędności. 

Także ten deal ze wskazaniem dla Ernie. Trochę odbił to co zostało przeinwestowane przez poprzednika. I chociaż Sixers nie mają swojego picku, to wciąż Huerter pozwoli im zachować szansę na grę o Playoffs i mieć nadzieje, że Pistons są jednak za młodzi na poważne granie przy tak mocnym i równym Wschodzie.

Ogólnie miło, że można oceniać deal publicznie bez nałożonego embarga :P

wrzucasz ten ranking czy można iść spać?

4 godziny temu, elwariato napisał(a):

Ło uj sam huerter jest wiecej wart niż oladupiec, to sie nazywa płacic to frycowe chyba😬

To co produkuje Oladipo i jaki ma potencjał i jaka ma umowę do tego co produkuje Huerter jaki ma potencjał i jaka ma umowę, to dopłata powinna iść ze strony 76ers. A oddanie swojego picku i zablokowanie finansów na 3 lata za 10% wzrost jakości na sezon na jednej pozycji (biorąc pod uwagę Simmonsa, to nie wiem, czy Overall nie spadek jakości nawet), to średni ruch. I kompletnie nie wpisuje się w Timeline.

W wojnie mentorów @Alonzo : @Cichy 1:0.

Edytowane przez Pablo81

Oladipo na tu i teraz jest lepszy, Simmons to rak bo w ataku nie ma pozycji a w obronie może grać wszędzie ale nigdzie, jedynie ten pick nie wiadomo o co chodzi. Oladipo pasuje do Quickleya. Ważne że jest ruch w interesie :P Długoterminowo wiadomo że lepszy deal dla 76ers tylko z 25 letnim Donciciem mają jeszcze na co czekać? 

6 godzin temu, elwariato napisał(a):

Ło uj sam huerter jest wiecej wart niż oladupiec, to sie nazywa płacic to frycowe chyba😬

zobaczymy po sezonie, albo po trzech.

ale wg mnie @agresywnychomik przynajmniej nie bedzie mial okazji wychodowania w sobie genu mentalnego tankera.

a kontrakt jest duzy ale w odroznieniu od Sixers te 3 lata nie sprawia ze FA beda konczyc sie podpisywaniem 6 x min po 322k bo na wiecej brakuje przez inne rosnace kontrakty

Teraz, Koelner napisał(a):

Długoterminowo wiadomo że lepszy deal dla 76ers tylko z 25 letnim Donciciem mają jeszcze na co czekać? 

No akurat Doncic na pewno ma jeszcze spore okienko tyle ze dobranie dobrych graczy na obwod moze byc ciezkie zakadajac ze jego kontrakt zawsze bedzie wiekszy i wiekszy

12 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Po sezonie ich nawet by nie było stać na te kontrakty za 332k😉

Tym bardziej szacun za zwrot!

6 minut temu, Krzemo napisał(a):

Pistons z Dipo powinni zrobić luźno PO, nie ma dramatu. 

Boston, Hawks, Magic, Knicks, Wizards, Bucks, Hornets, Pacers, Bulls, Cavs. Kosztem kogo wejdą?

5 minut temu, Krzemo napisał(a):

Pistons z Dipo powinni zrobić luźno PO, nie ma dramatu. 

Wiadomo z Bulls i Celtics i Raps moze byc ciezko jesli wejda do PO, ale faktem jest ze z dwoma podkoszowymi mogacymi krecic pod 3 bloki i kazdym na obwodzie mogacym zdobyc 20ppg i obrona Oladipo bedzie mozna szukac ustawien by sprawic jakies niespodzianki.

Jak cos moge nawet dodac ze nie blokowalem tego trejdu @agresywnychomik i oddanie tegorocznego picku okreslalem na poczatku rozmow jako najgroszy scenariusz, ale chyba lepszy niz trzymanie Huertera ktory mimo cyferek nie pasowal do IQ, albo mase innych ofert zachecajacych do rozmieniania Huertera za spady. Za sezon albo dwa najwyzej Chomik napisze ze to byla najgrosza podpowiedz jaka uzyskal :D

33 minuty temu, Cichy napisał(a):

Wiadomo z Bulls i Celtics i Raps moze byc ciezko jesli wejda do PO, ale faktem jest ze z dwoma podkoszowymi mogacymi krecic pod 3 bloki i kazdym na obwodzie mogacym zdobyc 20ppg i obrona Oladipo bedzie mozna szukac ustawien by sprawic jakies niespodzianki.

Jak cos moge nawet dodac ze nie blokowalem tego trejdu @agresywnychomik i oddanie tegorocznego picku okreslalem na poczatku rozmow jako najgroszy scenariusz, ale chyba lepszy niz trzymanie Huertera ktory mimo cyferek nie pasowal do IQ, albo mase innych ofert zachecajacych do rozmieniania Huertera za spady. Za sezon albo dwa najwyzej Chomik napisze ze to byla najgrosza podpowiedz jaka uzyskal :D

Przeciez huerter i oladupiec to ten sam profil gracz, nawet jesli drugi jest troche lepszy to impact podobny, a huerter git umowa, ciagle potencjal itd itp no to jest tragedia deal