Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, julekstep napisał(a):

ja przecież od zawsze jebałem Kyriego xD

No i chyba miałeś tu rację, bo te jego ładne statsy wcale a wcale mi się nie przekładały na wyniki drużyny. Do tego ciągle mi się łamał (zresztą nie on jeden w tym sezonie). Zabierał też rzuty Brookowi, który spadł mi pierwszy raz po debiutanckim sezonie na poniżej 20pkt. śr. 

53 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Pragnę zauważyć, że bez Irvinga Sonics byli 4-12, a z nim 31-35. Bez Irvinga 0.25 z Irvingiem 0.47 winów.

Irving ciągnął Sonics ile mógł!

Irving mi ze 3 razy wypadł z kontuzją. Do tego dochodzą kontuzje innych graczy - DeRozan na początku sezonu, a później McCollum, czy Kuzma i Fernando. Trzeba by tu jeszcze porównać mecze w których Brook grał jako pf a w których jako center + siła drużyn z którymi grałem. Więc to nie jest tak, że z nim byłem mocniejszy. 

W pierwszej części sezonu Irving grał jako pg - i wtedy bilans był dobry. W drugiej części jak wyniki zaczęły być fatalne to przerzuciłem go na sg i to nie poprawiło sytuacji. Dochodzą kombinacje z McCollumem na sg w s5 czy Foxem na pg w s5 i wymiennie - któryms z tej dwójki z ławki lub bez McColluma - gdy był kontuzjowany.

Pisząc w Media Roomie o analizie sztabu Seattle - wcale nie żartowałem - bo jest co analizować. Miałem sporo różnych ustawień rotacji wynikających z wymian, ale tez kontuzji. 

Natomiast nie zmienia to faktu, że Irving był u mnie tymczasową opcją i ze swoim fatalnym PerimeterD uniemożliwiał mi grę Brookiem na sf. 

Żałuję też, że trzymałem sie niskiego jednak Roycea na sf w s5 a nie dałem tu szansy Grantowi Williamsowi, który jes wyższy, masywniejszy i bardziej wszechstronny. 

Zaskoczył mnie tez spadek efektywności Vucevicia. 

Ogólnie mam sporo przemyśleń odnośnie moich - a w samym sezonie nie bardzo miałem czas na anlizę i działałem bardziej intuicyjnie. (raz nie zdążyłem Irvinga w porę wstawić do składu, bo będąc w Highlands w Szkocji na trasie nie miałem zasięgu w tel. xD. Innym razem nie zdązyłem z czymś w taktyce zmieniając chwilę za póxno. 

Tak czy inaczej Irving przy Brooku w prime byłby pewnie lepszym sidekickiem, ale na tym etapie - gdzie wszystko ustawiam pod Brooka jak długo będzie chciał grać - nie miał u mnie racji bytu na dłużej. :) 

36 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Nikola Vucevic idealny backup na spadającym kontrakcie (9,5mln) TANIO

do tego mam jeszcze jakieś 27mln wolnych w salary :) gdyby ktoś chciał kogoś oddać ale nie interesują mnie picki z najbliższego draftu...

Jak znam rękę Kuby to zaraz pójdą kolejne 1st do Rox :)