Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
27 minut temu, profesora napisał(a):

Ładna paka @elwariato szkoda mi @Pablo81, że tyle traci z każdym dealem z Tobą ;)

Z @elwariato przegrać to jak wygrać :)

Duet Harden - Westbrook i ich paź Irving zrobią ofensywnie miazgę z każdej ekipy. 

A ja dostałem dwóch fajnych graczy, bardzo dobry prospekt Garuba wrócił do swojego hometown, no i najfajniejszy asset to przyszłoroczny pick Sonics, gdzie GM nie ma tam praktycznie ruchu na następny sezon - salary zawalone, więc nie ma szans na podpis na FA + liderzy będą jeszcze starsi oraz część aktualnych tankerow będzie grać o stawkę. Liczę na mocny pick i takiego Sarra lub Castle.

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Z @elwariato przegrać to jak wygrać :)

Duet Harden - Westbrook i ich paź Irving zrobią ofensywnie miazgę z każdej ekipy. 

A ja dostałem dwóch fajnych graczy, bardzo dobry prospekt Garuba wrócił do swojego hometown, no i najfajniejszy asset to przyszłoroczny pick Sonics, gdzie GM nie ma tam praktycznie ruchu na następny sezon - salary zawalone, więc nie ma szans na podpis na FA + liderzy będą jeszcze starsi oraz część aktualnych tankerow będzie grać o stawkę. Liczę na mocny pick i takiego Sarra lub Castle.

a pod koszem pustynia...

Pacers oddali Garubę i pick Sonics (czyli Święty Graal simki na ten moment) za jakieś +3 W w tym sezonie (JEŚLI to zagra, bo niewykluczone że będą gorsi xD) i totalne gówno na przyszłość (jest już Brick na potwornym kontrakcie a FA pokaże co będzie z Hardenem)

jednym słowem -> dzięki za osłabienie wschodu Przyjacielu!

ku chwale Wielkich Magic (AUU!)

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

a pod koszem pustynia...

Pacers oddali Garubę i pick Sonics (czyli święty Graal simki na ten moment) za jakieś +3 W w tym sezonie (JEŚLI to zagra, bo niewykluczone że będą gorsi xD) i totalne gówno na przyszłość (jest już Brick na potwornym kontrakcie a FA pokaże co będzie z Hardenem)

jednym słowem -> dzięki za osłabienie wschodu Przyjacielu!

ku chwale Wielkich Magic (AUU!)

Przecież mają Bol Bola i Kuzme 😉

32 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Dwie rzeczy:

Jak Ciebie lubię Pablo, to nie pisz hometown przy żadnym graczu Spurs, bo to jakby powiedzieć, że politycy mówią prawdę, czy że trawa jest niebieska, a niebo zielone. :P 

A po drugie - te Wasze święte Graale czyli picki Dumnych SuperSonics nigdy nie są zbyt wysoko w loterii - najwyższy z tego co kojarzę był chyba pick z którym Julek wybrał Monte Morrisa, zatem to gadanie o tych pickach to takie pitolenie ala - erotoman gawędziarz. 

W Seattle jest jak jest, ale tez bez przesady - Wschód jest ch##jowy - czyli raczej każdy team poza top8 (a więc 7 drużyn) powinien być raczej słabszy na końcu ode mnie + na Zachodzie Grizzlies i Clippers, a może jeszcze ktoś zdecyduje się na tank (w sumie jestem na poziomie Lakers) - czyli pewnie ten Wasz Święty Graal będzie w wersji optymistycznej nr 10, a możliwe że jeszcze niżej, bo do tych 35W może dam radę dociągnąć :) 

Edytowane przez Alonzo

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Dwie rzeczy:

Jak Ciebie lubię, Pablo, to nie pisz hometown przy żadnym graczu Spurs, bo to jakby powiedzieć, że politycy mówią prawdę, czy że trawa jest niebieska, a niebo zielone. :P 

A po drugie - te Wasze święte Graale czyli picki Dumnych SuperSonics nigdy nie są zbyt wysoko w loterii - najwyższy z tego co kojarzę był chyba pick z którym Julek wybrał Monte Morrisa, zatem to gadanie o tych pickach to takie pitolenie ala - erotoman gawędziarz. 

W Seattle jest jak jest, ale tez bez przesady - Wschód jest ch##jowy - czyli raczej każdy team poza top8 (a więc 7 drużyn) powinien być raczej słabszy na końcu ode mnie + na Zachodzie Grizzlies i Clippers, a może jeszcze ktoś zdecyduje się na tank (w sumie jestem na poziomie Lakers) - czyli pewnie ten Wasz Święty Graal będzie w wersji optymistycznej nr 10, a możliwe że jeszcze niżej, bo do tych 35W może dam radę dociągnąć :) 

10 :)

Teraz jesteś #5, a Lopezy i DDR są starzy, więc nie ma opcji - Sonics będą słabsi. Dodatkowo Hawks i Celtics deklarują, że nie będą tankować, Clippers pewnie też włącza się do gry. Ja to widzę inaczej. 

A Garuba jest silnie związany z regionem i kulturą organizacji Spurs! Pozwiemy wszystkich, którzy twierdzą inaczej!

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

10 :)

Teraz jesteś #5, a Lopezy i DDR są starzy, więc nie ma opcji - Sonics będą słabsi. Dodatkowo Hawks i Celtics deklarują, że nie będą tankować, Clippers pewnie też włącza się do gry. Ja to widzę inaczej. 

A Garuba jest silnie związany z regionem i kulturą organizacji Spurs! Pozwiemy wszystkich, którzy twierdzą inaczej!

Dobra..

Ty piszesz o kolejnym sezonie Pablo, a nie tym.

No to teoretycznie może być dobry pick, ale za dużo zmiennych żeby na teraz wyrokować - jak jedni się wzmacniają, to inni osłabiają, a po drodze jeszcze campy i różne wizje na drużynę w poszczególnych teamach.

Natomiast rozumiem, że windujesz pick SuperSonics jako super asset pod handel - tu rozumiem Twój punkt widzenia, choć oczywiście go nie podzielam :P 

I nie widzę powodu, by to był jakiś topowy pick - bo liderzy może i mi się starzeją, ale młodzież z drugiej strony rozwija. Campy na których Fox poprawi handling i /lub passing moga sporo zmienić w jego grze. Nie wiemy też na teraz kto zastąpi Conleya na pg.. także wiesz..

42 minuty temu, SzuLcU napisał(a):

W Lac nie tankujemy a rozwijamy młodzież, co ma zaprocentować w następnym sezonie pewnym miejscem w PO.

Jak wyżej ;)

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Dobra..

Ty piszesz o kolejnym sezonie Pablo, a nie tym.

No to teoretycznie może być dobry pick, ale za dużo zmiennych żeby na teraz wyrokować - jak jedni się wzmacniają, to inni osłabiają, a po drodze jeszcze campy i różne wizje na drużynę w poszczególnych teamach.

Natomiast rozumiem, że windujesz pick SuperSonics jako super asset pod handel - tu rozumiem Twój punkt widzenia, choć oczywiście go nie podzielam :P 

I nie widzę powodu, by to był jakiś topowy pick - bo liderzy może i mi się starzeją, ale młodzież z drugiej strony rozwija. Campy na których Fox poprawi handling i /lub passing moga sporo zmienić w jego grze. Nie wiemy też na teraz kto zastąpi Conleya na pg.. także wiesz..

Jak wyżej ;)

Lubię Cię, więc nie chcę, żebyś odebrał to jako złośliwość. Jaka młodzież?