Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2013/14

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Sota nie ma szczęścia w końcówkach (który to już mecz ta przegrany?). Rubio nie daje za wiele, fajnie że ma przechwyty i asysty, ale ciągle jest bez rzutu. Powoli chyba powinni  wdrażać plan przebudowy, póki Ricky ma jakąś tam jeszcze wartość, no i trzeba myśleć o wymianie z udziałem Love, bo Kevin w 2015 na pewno z takimi wynikami stąd odejdzie.

@royfan Tak slabej ławki nie ma żadna inna drużyna.

Moja sygnatura wiele mówi na ten temat.

J.J.Barea - zdarzają się mecze, że robi dobrą robotę, ale zwykle biega jak oszalały bez pomysłu.

Shved - łudzilem się, że wraca do formy, ale się myliłem. Po odejściu AK#47 stracił mentora, przewodnika i forma gdzieś uleciała, może do  mroźnej Rosji, ale bez swojego wlaściciela. Pora aby stracił miejsce w rotacji, na rzecz debiutanta.

Mbah a Moute - tylko tyle był wart D.Williams. Podobno niezły obrońca, ale wczoraj pod koniec meczu Ellis go miał pierwszym krokiem jak chciał. W ataku czarna dziura.

Cunningham - obok JJ jedyny wartościowy rezerowowy. Jedyny rezerwowy podkoszowy mieszczący się aktualnie w rotacji. Często musi bronić lepszych fizycznie graczy z czym sobie nie radzi. Kilka razy w meczu jest grana akcja pod niego by wykorzystać jego jumper.

R.Hummel - chyba w żadnej innej drużynie NBA nie miałby miejsca w rotacji. Jednak zdarzył się przebyłysk, pamiętam mecz w tym sezonie kiedy w Q4 zdobył 10 punktów.

Dieng - szkoda, że Adelman nie daje mu większej liczby minut. Talent do blocków ma niesamowity.

Muhammad - może pora aby zastąpił Sveda.

Turiaf - leczy kontuzje. Przyda się defensywnie usposobiony podkoszowy

Budinnger - już 1,5 roku poza grą, kto go jeszcze pamięta?

Osobiście sądzę, że to chyba najgorsza ławka w lidze. Ktoś mnie poprawi?

Edytowane przez DamianOItalianO

W meczu z Mavs starterzy rzucili 93 punkty (w tym Rubio tylko 4), a ławka 5 (wszystkie Barea) w 58 zawodnikominut. Nie wiem czy tam mają opcję wzięcia z powietrza jakiegoś zawodnika, który pomógłby w tej materii, bo nie mają picku, a Derricka Williams zmarnowali na Mbah a Moute, który rzuca po 4 punkty w 20 minut. 

Tak prezentuje się Minnesota w zaciętych końcówkach w tym sezonie:
vs ORL 120-115 (W)
@ CLE 92-93 (L)
@ LAC 107-109 (L)
@ DEN 113-117 (L)
@ WAS 100-104 (L)
vs LAC 98-102 (L)
@ DAL 112-106 (W)
@ BOS 97-101 (L)
@ LAC 116-120 (L)
vs DAL 98-100 (L)
vs OKC 111-115 (L)

9 porażek z 17 close games, gdyby lepiej egzekwowali końcówki mieliby może miejsce w PO, a tak póki co wygląda na to że kolejny sezon skończą na 9 lub 10 seedzie.

Do Love'a ciężko mieć pretensje największego kalibru, bo jednak trzymał Timberwolves wynik w pewnym momencie, kiedy Durant zaczął siekać jak niezdrowy.

Ofensywnie Wolves wyglądają strasznie słabo i jeśli niczego nie wyczaruje Love to zostaje im to co wyszarpie pod tablicą Pekovic i Corey Brewer z kontry. Przydałby się jakiś scoring punch z ławki, bo Barea ma za dużo obowiązków jak na swoje umiejętności.

gdyby Kevin nie zgolił brody to by trafił :) oglądając ten mecz naszła mnie taka refleksja,że koszykówka i ogólnie sport jest niesprawiedliwy,taka kupa cielska jak Perkins będzie się szczyciła po latach mistrzowskim pierścieniem,a inna kupa cielska potrafiąca grać naprawdę bardzo dobrze w kosza v. Pek pewnie nawet się o niego nie otrze ;)

Heh, nie mają szczęścia te wilki zupełnie. Love raz spudłował z 10 cm dobitkę na OT, Pekovic miał z Clippers 2 potencjalne gamewinnery w 3 sekundy, faul Mariona na Love nieodgwizdany, mecz czy dwa później Love wali 3 cegły z osobistych, a teraz Martin nie trafia layupa z metra.

W ogóle to nie wiem czy się nie pospieszyli z transferem Williamsa - od tamtego czasu przybyło kilka zespołów, które już są albo zaraz będą zainteresowane przegrywaniem i może dałoby radę znaleźć coś bardziej przydatnego od Mbah.