Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2013/14

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda Soty,że po kilku latach zbierania tej ekipy do kupy w momencie,gdy w końcu wyglądają zajebiście zaczyna się mówić o jej rozpadzie.

Jakie przewidujecie szanse na pozostanie Kevina w Minnesocie?Powiedzmy,że przejdą I runde w PO i znów się wzmocnią czy będzie sens odchodzenia gdzieś indziej?Gdzię będzie miał najwięcej kasy?

Szkoda Soty,że po kilku latach zbierania tej ekipy do kupy w momencie,gdy w końcu wyglądają zajebiście zaczyna się mówić o jej rozpadzie.

Jakie przewidujecie szanse na pozostanie Kevina w Minnesocie?Powiedzmy,że przejdą I runde w PO i znów się wzmocnią czy będzie sens odchodzenia gdzieś indziej?Gdzię będzie miał najwięcej kasy?

Najwięcej kasy chyba w Minnesocie będzie miał. W minny dostanie 5letni kontrakt, a wszędzie indziej 4. A może o czymś nie wiem, bo coś mi świta, że mogę się mylić... Niech ktoś potwierdzi.

W każdym razie - chciałbym, żeby został w Minny, należy im się dobry zespół. Ewentualne odejście wybaczę mu jak jakimś cudem znalazłby się w Celtics.

Love chciał podpisać kontrakt na 5 lat, umowa na 4 lata i ETO po 3 to pomysł zrodzony w genialnym umyśle Kahna, który nawet zza grobu rzuca im kłody pod nogi. Jakby dalej działał w Wolves, to odejście Love'a w 2015 to jak dla mnie byłby done deal, ale przy takim teamie i umiarkowanych sukcesach nie ma się raczej co podpalać z perspektywy "swoich" teamów.

napiszę rzecz oczywista

klub macierzysty ma prawo do zaproponowania 1 max dealu i jako jedyny na 5 lat w odróżnieniu do innych klubów (max to 4).

nie zmienia to faktu, ze zawodnik może:

1) i tak wybrać inny klub rezygnując niejako z 5 roku ( który przy zdrowiu i tak niejako odzyska podpisując kolejny deal za 4 lata)

2) może wymusić snt czyli podpisanie maxa ze starym klubem i poprzez trade przejść w zamianie do nowego (osłabia wtedy jednak swój nowy zespół bo musi talent iść w drugą stronę a patrząc na wysokość potencjalnego dealu będzie tego sporo) z max najwyższym kontraktem...

sytuacja z Howardem to ta z 1) a z LBJ to 2)

Piękne czasy nastały. 4 moje ulubione zespoły grają obecnie dobrą koszykówkę, ale to co wyprawia Minnesota to ambrozja dla oczu.

Wspaniałe to uczucie, gdy oglądasz mecz i wyobrażasz sobie gdzie za ułamek sekundy powinno pójść podanie, żeby było idealnie, a Timberwolves właśnie to robią, ba Rubio robi czasem rzeczy, że zmusza mnie do wysiłku by kliknąć lewą strzałkę i przesunąć w tył o 5 sekund, bo za pierwszym razem nie skumałem jak to możliwe.

"Jezu czemu oni nie widzą tego wszystkiego na boisku, co ja tutaj...". Rubio ma szósty zmysł.

Ogólnie jest niewielu graczy z mocą "lewej strzałki" - Rubio, Curry, Manu, Durant, Lebron, Paul, Kobe, Jamal i przyznam się szczerze że parę razy cofałem alleye DeAndre, ale to próżniactwo i Duncana, ale to fetyszyzm.

Lewa strzałka GOAT - Baron Davis, ale niestety często uzywałem też prawej...

Wolves miło się ogląda, grają miło dla oka, ale nie zawsze przekłada się to na wyniki.

Jak do tej pory mieli bardzo łatwy terminarz, w którym przegrali z DEN czy CLE.

Z mocnych drużyn nie wygrali z nikim. OKC bez Westbrooka nie można do takiej zaliczyć.

Ich bilans jest mocno zawyżony i nie wiem czy jest to drużyna na PO.

Ten tydzień pokarze na co ich naprawdę stać. Po wyjeździe do WAS i mam nadzieje łatwym zwycięstwie, zagrają u siebie kolejno z LAC, BKN i wyjazdy z HOU i IND. Na początku grudnia będzie jeszcze ciekawiej.

Z spostrzeżeń, brakuje ławki.

Grają tak naprawdę 8 zawodnikami, czyli Barea, Dante i Hummel. Ten ostatni jest dla mnie zaskoczeniem, ale Adelman w zeszłym sezonie miał podobną postać w drużynie mianowicie Malcolma Lee. Adelman mądrze rotuje, ale 8 zawodników na cały sezon to za mało.

Shved po odejściu AK#47 kompletnie się zagubił i podobnie jak FLYNN, W.JOHNSON w drugim roku gra bardzo słabo.

Williams przesiaduje na ławce. Adelman już w niego nie wierzy, a jego wartość rynkowa jest w tej chwili znikoma.

Nawet nie mam pomysłu, która drużyna mogłaby zaryzykować i go spróbować pozyskać.

Kiedy wraca Budinger i Turiaf?

Edytowane przez DamianOItalianO

po dwóch porażkach z rzędu Wilki rozszarpały Brooklyn 111-81 :) na pierwszy rzut oka wynik może szokować,jednakże Nets nie mogli skorzystać z AK, D-Willa,Lopeza i JT,ogólnie mecz bez historii,jedyna rzecz godna zapamiętania to pierwsza porażka KG przeciwko byłej drużynie (bilans 7-1)

po dwóch porażkach z rzędu Wilki rozszarpały Brooklyn 111-81 :smile: na pierwszy rzut oka wynik może szokować,jednakże Nets nie mogli skorzystać z AK, D-Willa,Lopeza i JT,ogólnie mecz bez historii,jedyna rzecz godna zapamiętania to pierwsza porażka KG przeciwko byłej drużynie (bilans 7-1)

Czemu szokować? Nets grają kupę i o ile się nie ogarną to nawet na wschodzie się nie dostaną do PO.

sluchajcie ja wiem ze Kahn byl posmiewiskiem na internecie ale

Co zrobił Saunders ostatnio

- podpisał 5 letnie extension z Pekiem blokujac inne 5 letnie kontrakty w klubie - zdaje sie zasada 1/team gdy Pek nie mial zadnego lewarka

- wymienil Derricka Williamsa za Luca Mbah a Moute ????

czy to jest jakis k**** zart przepraszam ?

nie mowie ze Derrick Williams mial wartosc ale kuzwa gosc jest 2 pickiem, zarabia 6,5 banki i mozna bylo za niego dostac kogos chyba bardziej pozytecznego niz LMbah

nie znam rynku zreszta dzis rynek jest ograniczony ale za miesiac dwa ten rynek na top6 draftu bedzie ogromny i wystarczy taki Derrick by to pozyskac

inna sprawa ze Love jest mega przereklamowany - jak mozna byc niby top3 power forwardem w lidze i nie umiec wygrywac >500

inna sprawa ze grafik jak dotychczas mieli trudny

zobaczymy jak sie to zluzuje choc jak patrze to Zachod to 10team race wiec lekko nie bedzie

ale druzyny takie jak Denver, Memphis bez Gasola nie maja prawa miec lepszego bilansu 

o Lakers nie wspominam 

sluchajcie ja wiem ze Kahn byl posmiewiskiem na internecie ale

Co zrobił Saunders ostatnio

- podpisał 5 letnie extension z Pekiem blokujac inne 5 letnie kontrakty w klubie - zdaje sie zasada 1/team gdy Pek nie mial zadnego lewarka

Niczego nie zablokował, mieli do niego pełne prawo Birda które zezwala dać graczowi umowę na taki okres jak będą chcieli za rok dać taka umowę Rubio to  mogą to  zrobić.Nie ma limitu pięcioletnich umów ograniczenie jest jeśli chodzi o "designated player" a Pekovic nim nie został.

Edytowane przez rahu

aha 

nie mowie tylko ze kazdy bedzie chcial ugruntowac swoja top6 pozycje w drafcie i bordeline top6 draftu contender bedzie chcial taki prospect jak Williams za cos co te zwyciestwa moze przez przypadek nabic

dzis to tylko Sacto Utah Milwaukee zdaje sie byc pewne nie zagrania w playoffs 

mysle ze za miesiac to samo bedzie w Cavs - Varejao, Jack

Celtics - GWallace, Jordan Crawford,

Orlando - Nelson, byc moze Afflalo !!!

mamy jeszcze listopad, 15 grudnia na rynek wchodza podpisani nowi gracze, Mbah a Moute nic nie zmienia w zespole

Kevin MArtin rozgrywa zyciowke, Rubio jest zdrowy podobnie Love - a Wilki nie sa lepsze od Lakers, Nuggets, Mavs

Poza x2 Cavs, Bostonem i Orlando grali z czolowka ligi i zle nie wypadli - x2 L z Clipps, @Hou@Den@Ind w plecy

naprawde najtrudniejszy grafik

Saunders zamienil swoj jedyny asset w listopadzie

naprawde nie wiem po co - po pierwsze klimat paniki i odchodzacego Love'a wisi nad klubem juz dzis

po drugie zle ocenil swoj zespol ktory gra naprawde niezle tylko nie widac tego w tabeli

jak ten klimat jest i ma wisiec to ja bym juz dzis oddał Love'a za Monroe i jakies draft picki

to sie skonczy beznadziejnie bo biorac pod uwage wydumane wyobrazenie o sobie KLove, brak GTG na playoffs i to ze beda grali z Thunder/Spurs w pierwszej rundzie jako underdog to wyglada to mega nieciekawie

Saunders zreszta to jest jak dla mnie jeszcze wiekszy ciol niz ten Kahn nieszczesny wysmiewany przez Simmonsa 

Saunders nic w tej lidze nie ugral na zadnym szczeblu 

a juz pamietna wypowiedz Webbera jak to nikt w Detroit nie slucha sie Flipa tylko graja dla siebie to juz dla mnie byl gwozdz do trumny 

Szczególnie, że w kolejce po minuty na niskim skrzydle ustawi się zaraz Budinger - zawodnik bardziej wszechstronny i lepszy od Mbah.

Chociaż kto wie czy pretekstem ściągnięcia Luca nie była wizja Kevina Duranta w I rundzie, Tylko, że budowa składu pod zawodnika rywala nigdy jeszcze nikomu na dobre nie wyszła (vide Shaq w early 00s), a najlepszy defensor na Durexa gra gdzie indziej i odbudował formę, więc się pewnie nie ruszy.

Jak dla mnie Timberwolves oprócz przemiłej dla oka gry i wesołej atmosfery to mają być szanse ubbiegłorocznymi Warriors, tylko że w czubie Zachodu nie ma już Denver, a ich rolę mogą pełnić chyba tylko Clippers.

Edytowane przez BiałaCzekolada