Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2013/14

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Kevin Martin im wystarczy.

Martin nawet na teraz nie wystarcza.

trudno znaleźć defensywnego PF do którego pasowałby Peković ,jeszcze najlepiej z range. ulubieniec wielu a taka kula u nogi.

Przecież nawet z Lovem usuwającym się z drogi Wolves mają 11 obronę, poza tym na zachodzie ile teamów ma zdecydowanie lepszego w obronie starting C, sześć?

trudno znaleźć defensywnego PF do którego pasowałby Peković ,jeszcze najlepiej z range.

Szkoda że ma tak długi kontrakt, co przy jego kontuzjogenności trochę wadzi. Jakby miał kontrakt na dwa lata, to chciałbym go w Dallas. Pasowałby do Dirka, bo defensywie słabszy niż Wright, czy Dalemebrt i tak nie jest.

Szkoda że ma tak długi kontrakt, co przy jego kontuzjogenności trochę wadzi. Jakby miał kontrakt na dwa lata, to chciałbym go w Dallas. Pasowałby do Dirka, bo defensywie słabszy niż Wright, czy Dalemebrt i tak nie jest.

Słabszy pewnie nie będzie, ale jeśli Mavs chce powalczyć w PO, to starałbym się poprawić 22. obronę niż 5. atak. Więc samo "nie będzie w defensywie słabszy niż obecny C" to troch imo za mało.

Tylko Chytruz z Gordonem jest taki problem, że

Ale zostały mu tylko 2 lata kontraktu. Wolves muszą zrobić "coś" w ten offseason jeśli marzą o zatrzymaniu Love'a, legit all-star w prime, z żelaznym zdrowiem, który z miejsca rozwiąże ich problemy i tak do nich nie przyjdzie.

Słabszy pewnie nie będzie, ale jeśli Mavs chce powalczyć w PO, to starałbym się poprawić 22. obronę niż 5. atak. Więc samo "nie będzie w defensywie słabszy niż obecny C" to troch imo za mało.

Mierzmy siły na zamiary, w Dallas i tak nikt nie chce grać, więc taki Pek to max które byliby w stanie wyciągnąć pod kosz. Zawsze można dorzucić coś defensywnego na skrzydło np. Denga.

Zresztą tegoroczne fa będzie biedne jeżeli chodzi o wysokich. Najlepszy kto tam będzie - Monroe?

Mierzmy siły na zamiary, w Dallas i tak nikt nie chce grać, więc taki Pek to max które byliby w stanie wyciągnąć pod kosz. Zawsze można dorzucić coś defensywnego na skrzydło np. Denga.

Zresztą tegoroczne fa będzie biedne jeżeli chodzi o wysokich. Najlepszy kto tam będzie - Monroe?

Gortat? Już raz go chcieli

Vesely nigdy nie zniszczył Gortata. Wystarczy trochę bardziej przyjrzeć się tamtemu meczowi. Akurat Eurobasket pod względem defensywy świadczy jak najbardziej na plus Marcina.

Gortat jest znacznie bardziej mobilny niż Pek, w ataku jeden z najlepszych wysokich do grania picków, w Dallas imo jak znalazł.

Rzuć kasę na Peka z Dengiem i masz jeden z najwolniejszych frontcourtów w NBA + Monta z Calderonem. Ugly.

Oglądałem tamten mecz raz, przy browarze, więc wierzę Ci na słowo.

Zresztą Pek to jakaś abstrakcja. Pozyskanie go wymagałoby trejdu, a Mavs nie mają nic ciekawego, plus kontrakt Peka zablokował by kolejne wzmocnienia. Lepiej spożytkować pieniądz na fa.

Ja Minny w c*** dawno nie oglądalem, ale na początku sezonu to Dieng w ataku się wydawał kimś między Benem a Joelem i zejście Pekovic było mocno odczuwalne.

Wydaje mi się, że mocny wpływ na taki stan rzeczy ma nastawienie zawodnika. Wielu graczy, jak gra pod presją typu - zrobię coś złęgo to schodzę i nie pojawię się już potem w meczu, woli nie robić nic, co też niczemu nie służy. Taki przykład DJ Augustina i Jego cytat:

“This is probably the most comfortable I’ve felt in a long time, maybe since my Charlotte days and just getting an opportunity. Being out there playing and playing through mistakes. [Coach Tom Thibodeau] gives you the opportunity to play through mistakes and that just helps a player’s confidence level.’’

Inny przykład z tego sezonu to Tyreke Evans - Jak dostawał co mecz 20minut, to zamiast grać swoje to kombinował za dużo. Jak mu coach obiecał minuty, zaczął grać dobrze.

Minny powinna zacząć od wywalenia Adelmana - Rockets od czasu jak się go pozbyli, przestali być średniakiem a stali się kandydatem na majstra. Dieng wchodząc do ligi nie miał ani jednej cechy, która by mogła sugerować że będzie bustem. Dodatkowo ma całkiem niezły jumper jak na C, co w obecnej NBA liczy się mocno. Pekovic rzeczywiście pasowałby do AD, chociaż ja bym chciał zobaczyć NOP grające uptempo, a do tego Pek raczej się nie nadaje.

Minny powinna zacząć od wywalenia Adelmana - Rockets od czasu jak się go pozbyli, przestali być średniakiem a stali się kandydatem na majstra. Dieng wchodząc do ligi nie miał ani jednej cechy, która by mogła sugerować że będzie bustem. Dodatkowo ma całkiem niezły jumper jak na C, co w obecnej NBA liczy się mocno. Pekovic rzeczywiście pasowałby do AD, chociaż ja bym chciał zobaczyć NOP grające uptempo, a do tego Pek raczej się nie nadaje.

http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2009_WCS.html#LAL-HOU

to był ówczesny praktycznie finał NBA. bez T-Maca, kontuzja stopy Yao. wtedy Houston mogli zdobyć mistrzostwo, Yao wchodził w  prime ale cóż.

Edytowane przez Koelner

to był ówczesny praktycznie finał NBA. bez T-Maca, kontuzja stopy Yao. wtedy Houston mogli zdobyć mistrzostwo, Yao wchodził w  prime ale cóż.

Dla mnie prime Yao był zajebisty. Szkoda, że taki krótki. Jednak gracz to był wybitny. Można spojrzeć na Jego h2h z innym świetnym centrem swoich czasów Howardem. Chociąz on w tej serii grął w 3 meczach gdzie było 1-2... Co mogę dodać, kurdę, nie lubię Adelmana i tyle.

Ale możesz mi to jakoś wyjaśnić? Tak wiesz, bezstresowo:D Bo przez lata oglądania Denga miałem wrażenie, że gość ma motorek w dupie. Z tymże grał z trenerami, którzy nie forsowali tempa  w ataku, wobec tego nie było to aż tak zauważalne.
Dlatego tak się dziwię,  że forumowicz z takim stażem tego nie dostrzega.

Nawiasem mówiąc, to zawsze mnie wkurzały jego niskie ratingi speed i quickness w tych wszystkich gierkach, ale tak samo to sobie tłumaczyłem.