Skocz do zawartości

Nazwa tematow, a pozycjonowanie

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly bol glowy i moze wpsolnie wypracujemy jakis kompromis.

Wiem, ze na forum sie przyjelo ostatnimi laty nazywac tematy ogolne w danym zespole, czy tez o kontuzjach itp. "zartobliwymi" dodatkami. I tutaj pojawia sie problem.

Poniewaz z jednej strony jest to fajne, ale z drugiej obniza i to znaczaco pozycjonowanie forum w Google, a to jak wiadomo im lepsze tym wiecej osob bedzie do nas trafiac, a to przeklada sie poniekad na ciekawsza atmosfere na forum.

Najlepie rozwiazanie patrzac na googla to nazywac tematy wg slow kluczowych, czyli np.

Chicago Bulls 2013/2014

Kontuzje w NBA 2013/14

itd.

Poniewaz raz, ze to slowa kluczowa, a dwa, ze link do tematu rowniez ma te wyrazy takze juz mamy 2 miejsca ze slowami kluczowymi, dodajac do tego ogolnie pozycjonowanie domeny e-nba.pl mamy dosc duza szanse, ze ktos szukajac czegos o Bullsaach, czy kontuzjach w NBA trafi na nasz temat.

Natomiast, gdy mamy nazwy:

MoTown 2013/14 - rewolucja czy degrengolady ciąg dalszy?

Siostro Ireno BOLI MNIE GŁOWA czyli kontuzje 2013/14

to i owszem moze one sprawiaja, ze mamy usmiechnieta gebe :D ale mamy prawie jak w banku, ze nikt do nas zainteresowany druzyna Pistons, czy kontuzjami nie trafi.

Nie chce z gory narzucac jakis regul, poniewaz nie o to chodzi, natomiast chcialbym albo za przyzwoleniem forumowiczow wprowadzic twarda zasade nazywania tematow zgodnie z kluczami kluczowymi, ktore uwazamy ze sa zwiazane z tematyka dyskusji, albo ewentualnie jakies posrednie rozwiazanie.

Jesli tez okaze sie, ze bardzo alezy Wam na wymyslnych nazwach, rowniez moze zostac tak jak jest, ale chcialem, zeby wszyscy wiedzieli, ze tak powiem z czym to sie je.

Takze pytanie jak bardzo jestescie przywiazani do fikusnych nazw tematow i czy jesli wprowadzimy zasade nazywania tematow prosto i na temat z uzyciem slow kluczowych, to bedzie ok? Bo takie rozwiazanie bedzie najlepsze dla forum...

kompromisem jest zrobić jak piszesz wg słowa kluczowego a pierwszym zdaniem podkreślić jak chciałoby się nazwać ten temat po swojemu...

ja nie mam problemu aby temat " KONTUZJE W NBA 2013/14" zacząć od Ireny w środku.....

google google uber alles - pozycjonowanie i dopływ świeżej krwi jest najwazniejszy....

oczywiście poza jakościa która właśnie z większej możliwości wyboru się wykrystalizuje

Nie chce z gory narzucac jakis regul, poniewaz nie o to chodzi, natomiast chcialbym albo za przyzwoleniem forumowiczow wprowadzic twarda zasade nazywania tematow zgodnie z kluczami kluczowymi, ktore uwazamy ze sa zwiazane z tematyka dyskusji, albo ewentualnie jakies posrednie rozwiazanie.

A kompromisem nie bylaby formula "jednoznaczny poczatek + myslnik + wlasny dopisek"?

Czyli na przyklad "Chicago Bulls 2013/2014 - Sukces rodzi się w Bullu"?

Mi jest obojętne.

Dziwne nazwy dają klimat ale klimat można zapakować do środka a zyska przejżystość.

Mam pytanie techniczne czy jest możliwość podpięcia pierwszego postu tematu tak żeby był widoczny na każdej stronie wątku?

Wtedy fikusny klimatyczny tytul moznaby dac tam, a i latwiej byłoby zapanować nad off-topicami.

Borys mam pytanie!

Czy rzeczywiście tak bardzo wzrosła aktywność ludzi odwiedzających nasze Forum?

Czy jest jakis na razie błąd liczenia?

Patrząc na temat o sędziach założony w nocy i widząc ponad 200 odwiedzin to się zastanawiam czy aż tyle luda czyta te poszczególne przecież świeże tematy czy jest jednak jakiś błąd liczenia?

Oczywiście cieszyłbym się gdyby z licznikiem było OK bo widzę i tak więcej aktywnych ludzi na Forum! ( początek sezonu rzecz oczywista!)

Widzę, ze nastąpiły zmiany na Forum które IMO poprawiły i funkcjonowanie i przejrzystość strony.

Gratulacje bo Twoje Starania przynoszą pierwsze efekty!!!!!

Imo Lakersi zasługują na osobne forum, może jeszcze Bullsi i Heat, inne drużyny nie mają na tyle aktywnych fanów i ogólnie budzą takiego zainteresowania. Tak 4 podfora by mimo wszystko trochę poprawiły przejrzystość. I może jeszcze piąte o nazwie poza grą jakies league passy, ciekawostki itp