Skocz do zawartości

Serwis informacyjny E-NBA.PL

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam nowy temat, żeby nie było bałaganu. Lada dzień ruszy nowy sezon i lada dzień również możemy ruszyć z wspomnianym wczesniej serwisem informacyjnym, system jest już zainstalowany, obecnie jeszcze dopracowuje wyglad wizualnie strony oraz pozycjonowanie.

Tak jak ustalilismy serwis bedzie bazowac obecnie na dluzszych artykulach. Tematyka dowolna, tekst musi byc ciekawy, moze byc zxadziorny prowokujacy do dyskusji. Mogą to byc opisy koszulek meczu na ktorym sie bylo, przemyslenia zwiazane z ostatnimi wydarzeniami w NBA (np. moze ktos sie pokusi o ocene sytuacji Marcina Gortata pod katem nowego klubu).

Serwis bedzie mial forme bloga, mozna go zobaczyc tutaj http://www.e-nba.pl/news

Duza droga wizualnie przed nim, poniewaz specem od Wordpressa nie jestem, takze narazie wyglad bazuje na wykupionej szacie, ktora najbardziej pasowala funkcjonalnie + drobne modyfikacje.

Jesli chodzi o wizje/koncept/funkcjonalnosc to jest wlasnie temat, gdzie mozemy dalej dyskutowac na ten temat.

Inna kwesia, ktora juz teraz chcialbym rozwazyc jest forma pracy osob, ktore beda chialy publikowac tam artykuly. Do tej pory odbywalo sie to tak ,ze ludzie/redaktorzy otrzymywali dostep do podforum ,ktore bylo widoczne tylko dla nich i tam toczyly sie dyskusje organizacyjne. Konczylo sie to tak, ze pisalem tylko, ja a reszta czytala ;)

Dlatego obecnie rozwazam, ozywienie forum E-NBA.PL (osobne podforum na glownej stronie) i zebysmy tam otwarcie dyskutowali nad dzialaniem serwisu. Mogliby tam ludzie pisac co chcieliby przeczytac, ktos moglby sie pokusic o jednorazowy tekst i tam dac znac, co bedzie chcial przygotowac itp. itd.

no wiec, temat organizacyjny rozpoczety. Jesli komus chodza po glowie juz jakies teskty, to mozna sie smialo ze mna kontaktowac... obecnie jestem w trakcie dodawania starych tekstow, ktore nie chcialbym, zeby zniknely i pracy nad wizualna strona serwisu + SEO.

Jeśliby ci to odpowiadało, to chętnie niektóre artykuły z mojej strony publikowałbym również tutaj.

Właśnie z zamiarem pisania art. dołączyłem na początku 2013 do redakcji no ale najpierw trzeba było rozwinąć część newsową. Z tym było ciężko, a serwis stał. Do tego potem pojawiły się to problemy z przeglądaniem forum i była totalna klapa. W międzyczasie utworzyłem własną stronę, dlatego teraz jedyną opcją byłoby umieszczanie niektórych tekstów również na e-nba, gdyż nie mam tyle czasu aby pisać dla dwóch portali.