Skocz do zawartości

Boston Celtics 2013/14

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

Liczyłem na jakis borderline all-star level na wschodzie, na coś pod 20ppg...

Byćmoze to kwestia tego, ze za sprawa Stevensa Boston gra bardziej zespołowo, ale niemniej jednak, myslalem ze będzie liderem pelna gębą - szczególnie, ze nie ma jakiejs nadzwyczajnej konkurencji w skladzie.

Gra po prostu przyzwoicie.

Jaką wartość? Kogo macie? Greena, Sullingera, Crawforda i Bradleya? Myślicie, że ktoś wam za nich coś da?

Wiele drużyn jednak tankuje i coś z tego ma. Bulls, Clippers, OKC, Pacers, Minnesota, Portland, ba nawet Spurs i Miami to drużyny budowane na drafcie. 

MIami? budowane na drafcie?? wybór jednego zawodnika, nawet allstara to nie jest budowanie na drafcie...

Z tego co kojarzę to od dawna przewijał się temat Cousins za Rondo+cos tam, ale Kings raczej nie mają zamiaru tak łatwo oddawać swojego centra. Po drugie jeśli chodzi o rozgrywającego celtów, to większość GMów woli najpierw zobaczyć go na parkiecie, ocenić jak wygląda po kontuzji i dopiero wtedy podejmować rozmowy nt. ewentualnych transkakcji. A jak wiadomo poza nim ciężko w Bostonie znaleźć kogoś wartościowego do trade'u na takim poziomie.

Dlatego, przynajmniej w najbliższym czasie, nie spodziewałbym się żadnych przełomowych ruchów na linii Kings-Celtics.

Edytowane przez Domin0

Co myślicie o trade Cousins'a do Celtics bo z tego co wiem za rok stanie się wolnym agentem(poprawcie mnie jeśli się mylę) i czy taki trade jest w ogóle możliwy.Jeszcze jedna sprawa jak może być z jego wymaganiami finansowymi?

nie sądzę, żeby taka organizacja jak C's była zainteresowana pozyskaniem gracza o takiej charakterystyce co DMC - w Bostonie patrzy się najpierw  przede wszystkim na to co masz w głowie, a dopiero później na to co potrafisz (przynajmniej takie ma wrazenie od zawsze)

co do wymagań finansowych DeMarcusa uważam, że interesuje go kwota, której nie potrafiłby już poprawnie napisać  :peaceful:

@jaggy007 - bez obrazy, ale byloby lepiej, aby zamiast zamęczać nas tu swoimi trafnymi uwagami, poszukalbys posłuchu gdzie indziej - mysle, ze posada newsmana na Gwiazdach Basketu bylaby dla Ciebie wymarzona.

Może trochę odświeżę temat. Pewnie większość już wie o tych newsach, ale może jak je tu napisze, to się przynajmniej jakaś dyskusja wywiąże. ;)

A więc:

Rondo wrócił już do treningów i być może wróci w styczniu, będzie to zależeć głównie od tego czy sam uzna, że jest gotowy czy nie. Podobno na treningach wygląda dość dobrze i Stevens liczy na jego jumpshota. Zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądać. Ja mam nadzieję, że wróci przynajmniej na 26stycznia, bo bardzo chce zobaczyć jak grają przeciwko sobie Rondo, Pierce i Garnett.

Poza tym, Celtics podobno są zainteresowani Asikiem, nie wiem jak ten trade miałby wyglądać, ale Sully + Asik pod koszem wyglądałoby bardzo ciekawie według mnie. Jeszcze niedawno nie byłem zwolennikiem trade'u za Asika, ale skoro i tak Celtics raczej nie będą w loterii, to można się trochę wzmocnić. Oby tylko nie przepłacili.

Edytowane przez Cloud

Może trochę odświeżę temat. Pewnie większość już wie o tych newsach, ale może jak je tu napisze, to się przynajmniej jakaś dyskusja wywiąże. ;)

A więc:

Rondo wrócił już do treningów i być może wróci w styczniu, będzie to zależeć głównie od tego czy sam uzna, że jest gotowy czy nie. Podobno na treningach wygląda dość dobrze i Stevens liczy na jego jumpshota. Zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądać. Ja mam nadzieję, że wróci przynajmniej na 26stycznia, bo bardzo chce zobaczyć jak grają przeciwko sobie Rondo, Pierce i Garnett.

Poza tym, Celtics podobno są zainteresowani Asikiem, nie wiem jak ten trade miałby wyglądać, ale Sully + Asik pod koszem wyglądałoby bardzo ciekawie według mnie. Jeszcze niedawno nie byłem zwolennikiem trade'u za Asika, ale skoro i tak Celtics raczej nie będą w loterii, to można się trochę wzmocnić. Oby tylko nie przepłacili.

Jestem przekonany w 100 % , że Rondo wroci przed 26 stycznia , mysle ze juz nawet w pierwszym tygodniu stycznia rozegra mecz :smile: A co jesli chodzi o Asika ? Jestem zwolennikiem tego by Turka do nas sprowadzic dawno nie bylo wlasnie takiego dobrego , wysokiego , prawdziwego centra , jestem za tym , zeby oddac Bassa + lee , lub Bassa + pick od LAC 2015 , ale odpada oddanie Greena , tym bardziej , ze potem bedzie dziura na SF bo chyba nie bedziemy wychodzic Wallacem w s5 ;3 

,,i tak Celtics raczej nie będą w loterii,''  --- z tym sie nie zgodze , to jeszcze nie jest nawet półmetek sezonu i nie wiadomo co sie dzieje w głowie Dannego , a nawet zakladajac to ze bysmy nie byli  top 10 draftu to ten draft jest tak rozlegly ze nawet zawodnicy   z pickow 20-50 moga byc odkryciem i kims sensownym , optymistycznie i chyba najbardziej realnie patrząc to Boston bedzie mial picki w granicy 12-25   (  swój i od Broklynu/Atlanty )

Edytowane przez Wielo18

mnie zastanawia o co chodzi z Greenem... nie oddawał bym go za Asika.

co do zdania że loterii nie będzie także się nie zgodzę .. seria porażek może przyjść szybko a konkurencja wcale nie jest przecież taka mocna...

bije mnie w oczy jedno info. że na pewno w tym tygodniu Asik odejdzie! to nie obniżanie jego wartości taki pośpiech?

Jakeis ploty są ze niby trade Houston-Boston-Sixers.

Houston biorą Hawesa, Celtics Asika, a Sixers jakis brzydki kontrkat (Wallace) + picki

Słyszałem o tej trójstronnej wymianie ale o Wallace sobie nie przypominam by w niej występował  , no ale jesli ma tak byc to jestem mega uszczesliwiony , jesli bralby w tym udzial Wallace

Jakeis ploty są ze niby trade Houston-Boston-Sixers.

Houston biorą Hawesa, Celtics Asika, a Sixers jakis brzydki kontrkat (Wallace) + picki

Pierwsze słyszę o G-forcu. Kurva bym chyba umarł ze szczęścia gdybyśmy się o pozbyli. Niestety jest to mało prawdopodobne, nie tak szybko, chyba, że do Nyk za Amare.

Co do tej loterii. Pewnie, że jeszcze się wszystko może zmienić, mogą być jakieś wymiany itd. Jeśli jednak skład Celtics zostanie taki jaki jest i do tego wróci Rondo, to Boston ma duże szanse na PO, bo jak widać wschód jest koszmarnie słaby.

Jakie PO? Na mistrza!!!

A na poważnie to wiadomo Wschód słaby blablabla, ale C's zaskakująco dają rade.

Oczywiście na minusie nadal jesteśmy ale przy takiej grze + Rondo (zaraz sie pewnie podniesie lament że lepiej im bez Rondo) PO rzeczywiście wydaje się być realne :)

Na duży plus Crawford i Sullinger (zwłaszcza Sullinger), jeśli nie zostaną gdzieś strejdowani to będzie z nich pociecha na dłuższy czas; wyjebac tylko Wallace'a i gra gitara :)

Ogólnie przed sezonem miałem spore obawy bo jednak pozbycie sie legendy + KG + nawet Terry, nie wyglądało to dobrze tymbardziej że skład na papierze dupy nie urywał, ale waleczne z nich chłopaki.

Sullinger to mega steal, rozumim red flag, ale k**** gosciu mial byc top3 draftu a spadl do 3 dziesiątki. Kibicuje mu od początku i mysle, ze jeszcze sporo dobrego przed nim.

Jesli Celtics będą chcieli się pozbyc G-Forca o nie ma problemu, tylko że w tej wymianie biorą najlepszego zawodnika (Asik), wiec beda musieli słono zapłacic pickami, albo talentem, a nie jestem pewien, czy im to powinno odpowiadac.