Sewer Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Crawford co mecz pokazuje się z coraz lepszej strony Jak na razie bardzo fajne spotkanie ze strony Celtics,tak wiem z kim ale nie będę tego mimo wszystko umniejszał bo widać że drużyna w każdym meczu jest bardzo zaangażowana i tego im odebrać nie można i mnie to cieszy bo jednak tankowanie takiej organizacji jak Boston nie przystoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 suli bass i crawford - świetny mecz dla każdego z nich w szczególności dla sulingera ( no i crawford 3 kwarta), bardzo dobrze się ich ogląda, green dorzuca swoje, bradley gra nieźle w def. Wallace i Hump juz nieco gorzej, ale staram się dostrzegać plusy . Mimo wszystko miło mi się ogląda Boston, ale ciekawi mnie jedna rzecz: czy Chandler to jest 90% defensywy w NY bo w tym meczu ciężko ją dostrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) ESPN Stats & Info ✔ @ESPNStatsInfo Follow Celtics are 1st team since Jan. 1965 to outscore opponents in 1st quarter by at least 23 points in consecutive games. @EliasSports 7:14 PM - 8 Dec 2013 plus: The 114-73 defeat was the Knicks 3rd biggest home loss in franchise history, and worst ever at MSG vs Boston It was also the most lopsided game in the NBA so far this season To no surprise it marked the first time since becoming a head coach that Brad Stevens' team has held a 30 (and then 40) point lead This was just the Celtics third 40+ point win in the past decade; they had one in Sacramento in 2008, and another vs the Knicks as well on November 29, 2007 (a romp during the title season that I remember being at in which the final score was 104-59 after a half court shot at the buzzer from Nate Robinson allowed New York to avoid their lowest single game point total of all-time) The 41 point margin ties for the 4th largest road win in Celtics history The Knicks became just the second team ever to win consecutive games by 30 or more, than lose their next by 30+ Carmelo Anthony had a career worst +/- of -40 New York's starting backcourt of Raymond Felton and Iman Shumpert combined for zero points on 0-12 shooting in 51 minutes of action Boston's starting five outscored their Knick counterparts by sixty, 89-29 And finally not that crazy but still noteworthy, Avery Bradley posted his first career double-double with 13 points and 10 rebounds Źródło: http://www.celticslife.com/2013/12/celtics-do-something-nba-hasnt-seen-in.html Celtics w najsłabszym składzie od lat tworzą historie! Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Cloud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja bym się nie cieszył tak, jesteście teraz w takim gównie, że ciężko wam będzie play offów uniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Z drugiej jednak strony zwodnicy Bostonu zyskują coraz większą i większą wartość. Tankowanie, to nie jest jedyna recepta na przebudowę. Zresztą wiele drużyn tankuje i tankuje, i gówno z tego ma. A rozjebanie Knicks w takim stylu jak wczoraj musi cieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Z drugiej jednak strony zwodnicy Bostonu zyskują coraz większą i większą wartość. Tankowanie, to nie jest jedyna recepta na przebudowę. Zresztą wiele drużyn tankuje i tankuje, i gówno z tego ma. A rozjebanie Knicks w takim stylu jak wczoraj musi cieszyć. Jaką wartość? Kogo macie? Greena, Sullingera, Crawforda i Bradleya? Myślicie, że ktoś wam za nich coś da? Wiele drużyn jednak tankuje i coś z tego ma. Bulls, Clippers, OKC, Pacers, Minnesota, Portland, ba nawet Spurs i Miami to drużyny budowane na drafcie. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) A wiele drużyn nic z tego nie ma. Dlatego, to nie jest jedyna recepta. Przede wszystkim Celtics mają mnóstwo picków w 1rundzie draftu przez najbliższe kilka lat, a te są dużo warte. W dodatku, zawodnicy Bostonu pokazują, że też mają wartość i może ktoś się na nich skusi - przynajmniej takie jest moje zdanie, możesz się nie zgadzać, następne lata pokażą kto miał rację. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Cloud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 A wiele drużyn nic z tego nie ma. Dlatego, to nie jest jedyna recepta. Przede wszystkim Celtics mają mnóstwo picków w 1rundzie draftu przez najbliższe kilka lat, a te są dużo warte. W dodatku, zawodnicy Bostonu pokazują, że też mają wartość i może ktoś się na nich skusi - przynajmniej takie jest moje zdanie, możesz się nie zgadzać, następne lata pokażą kto miał rację. Podaj mi ile drużyn bez tankowania do czegoś doszły. I szczerze wątpię, byście za któregokolwiek z tych zawodników dostali cokolwiek wartościowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mavs tankowali? Lakers? Houston? Myślę, że starczy, bo Ty w ostatnim swoim poście i tak przesadziłeś pisząc np. o Minnesocie, która nawet do PO nie może wejść. A i Pacers nie mieli picku w top 5 i też raczej nie bawili się w tankowanie. W tankowanie bawią się Bobcast i zobacz gdzie są. Cavs też. Celtics tak będą prawdopodobnie mieli 2 picki w top 20 w następnym drafcie. Można coś z tego wybrać, to raz. A dwa, jak tylko będzie dostępna jakaś gwiazda przez wymianę, to Celtics będą jedną z drużyn która będzie mogła zaoferować niezłą paczkę, bogatą w picki i solidnych graczy. Oczywiście to jest tylko gadanie, bo w NBA potrzeba przede wszystkim szczęścia czy to przy przebudowie przez draft czy przez wymiany i FA. Powtórzę po raz kolejny tankowanie, to nie jedyny skuteczny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mavs maja dirka, do którego dostawisz pare kołków i juz masz przynajmniej PO. Lakers od x lat maja Kobe, potem ładnie im sie trafił Bynum Houston zatankowało po Minga, potem wzieli Tmaca, a teraz mieli fart z Hardenem i Dwightem. Cavs zatankowali po Jamesa - zle na tym nie wyszli. Sonics zatankowali po Durexa i Westbrooka Pacers to troche inna organizacja - tam zawsze mieli fajny system i potrafili wydraftowac odpowiednia młodzież - Granger byl stealem i wiadomo to byllo od dnia 1, potem to samo z Hibbertem (do tej pory pamietam, jak 1 pick wczesniej Sixers wzieli Speightsa, a bylem przekonany, ze trafi do nas Hibbo), George to mega talent na 1ke draftu - po prostu sie przytrafił. Na spaloną ziemie potrzebny jest pick top5, ale bez zarządu z głową nawet 10x1 nic nie da - patrz bobcats, czy Hawks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pacers mają zespół oparty na George - draft, Hibbert - draft, Stephenson - draft, Hill - trade za pick. Mavs zaś mają Dirka z draftu, wokół którego budują zespół od 15 lat. Wyjątek to Lakers, ale oni też mają Kobiego z draftu, a Howarda tradeowali za Bynuma. Jednak ogólnie Lakers to nie jest organizacja, którą takie Bobcats mogą wziąć na wzór, choćby z racji, że nie są w Los Angeles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pewnie, że pick top5 by się przydał, ale nie jest w żadnym wypadku kluczowy. Zawsze może się trafić steal w drafcie itd. Celtics moim zdaniem nie mają złej przyszłości i tylko o to mi chodzi. Rappar - każdy z picków Pacers, to nie był Top 5, Dirk, to też nie TOP 5. A tankuje się właśnie po TOP 5, nie?. Celtics będą mieli picki w top 20 przez najbliższe lata i też mają szansę, na wyciągnięcie świetnego gracza. Ewentualnie mogą wymienić te picki - mają dużo opcji i nie są w żadnym wypadku na straconej pozycji, bez względu na to jak teraz grają. Czy wejdą do PO czy nie, ja pozostaje optymistą jeśli chodzi o przyszłość Celtics. Btw. chodziło mi o obecne Houston. Tankowanie po Yao nie pomogło im w zdobyciu Hardena i Howarda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Może nie top5, ale wciąż picki loteryjne, wchodząc do PO się traci na nie szanse. Szczególnie, że jest draft jaki jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan A. Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Ta w szczególności Pacers "tankowali" po Lanca S.! Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Pan A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Po pierwsze - świetnie że Boston się spina i pokazuje zęby, bo takie podejście nie odstraszy FA od orgazniacji. Co prawda Boston nie jest znany z łowienia top FAs, ale to ze względu na fakt, że zazwyczaj nie mieli sporo miejsca w cap roomie. Jednak ważne, żeby Boston wyglądał dobrze jako organizacja dla graczy bez kontraktu. Druga rzecz, ja wciąż nie wierzę, żeby Boston wygrał Atlantic. Mogą pójść jakieś trade'y, a ja wciąż bym nie skreślał Nets. Także, wcale nie jest powiedziane, że Boston nie będzie losował top4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 jak przeczytałem łącznie obok siebie słowa... Boston i wygra Atlantic to początkowo się ubawiłem ale ale! bardzo bym chciał aby bilans Celtics był lepszy od Nets tak ze sportowego punktu widzenia.... niezłe utarcie nosa milionom dolarów przez ambicje wbrew opinii o tankowaniu... dla takich pięknych romantycznych chwil się żyje przecież !!!!!! 10:12 celts 6:14 Nets na razie pięknie Panie!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Iggy na początku sezonu to faktycznie było zabawne, ale teraz? W tym roku atlantic jest uber słabe, nie wiem na poziomie PLK? Niestety (ze względu na loterię 2014) Celtics prezentują się najlepiej na tym oborniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pisałem przed sezonem, ze Boston nie ma wcale tak c***owego skladu, jak na pierwszy rzut oka moze wygladac. Sullinger powolutku się rozkręca, swietny sezon gra "jestem lepszy od Jordana" Crawford, Bradley to wiadomka, solidny sezon Bassa, zawodzi chyba jedynie Jeff Green. Pytanie, czy Rondo podniesie ich jeszcze wyżej, ze wrócą do grania penisówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudzi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Crawford graczem tygodnia na wschodzie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Nie wiem czy Green zawodzi. Zależy czego od niego oczekiwałeś. Według mnie gra OK, nadal czasami brakuje mu agresywności i przesypia mecz, ale nie jest tak źle jak było np na początku poprzedniego sezonu. Ja na niego nie narzekam, bo już się przyzwyczaiłem do tego jaki on jest. Najbardziej mnie ciekawi jak powrót Rondo wpłynie na Crawforda, który pewnie wróci na ławkę. Póki co Jordan gra na prawdę dobrze, nie wiem czy jest w stanie to utrzymać grając mniej minut. Zobaczymy Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Cloud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi