Skocz do zawartości

Boston Celtics 2013/14

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

Szacun dla ufoludków. Tak utrzeć nosa Miami. Wow. Bronić to oni nie potrafią, ale w ataku mogą zniszczyć każdego.

Może niech się wypowie ktoś bardziej obeznany w temacie zaawansowanych statystyk, ale moim zdaniem Celtics w tym sezonie bronią niespodziewanie dobrze. Mówię niespodziewanie, bo myślałem, że jak odejdzie Garnett, to będzie kaplica, a wcale tak nie jest.

Może niech się wypowie ktoś bardziej obeznany w temacie zaawansowanych statystyk, ale moim zdaniem Celtics w tym sezonie bronią niespodziewanie dobrze. Mówię niespodziewanie, bo myślałem, że jak odejdzie Garnett, to będzie kaplica, a wcale tak nie jest.

Coś w tym jest. DefRtg 10 w lidze, a OffRtg 24 (TS% 20). Do tego warto wziąć pod uwagę, że zespół nie jest jeszcze zgrany i nie ma PG co powoduje sporo TO więc jest tu miejsce na poprawę jeśli chodzi o punkty oddawane przeciwnikowi ;)

Edytowane przez liv

Nigdy nic nie wiadomo z tą drużyną, chociaż póki co grają lepiej niż się spodziewałem. Być może to zasługa Stevensa, zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej. Najbardziej ciekawi mnie jak Celtics będą grać po powrocie Rondo, w zasadzie, to aż nie mogę się doczekać tego momentu.

nie spodziewałbym się rewelacji, tak samo jak to było w przypadku Rose i RW ( ten 1 to juz został przez wielu ogłoszony jako MVP przed sezonem co wydawało mi się śmieszne ) , chociaż RR9 ma inny styl gry i wydaje mi się że łatwiej mu będzie sie dopasować do młodych i kreować bardziej dynamiczne akcje

W tych treningach 3 na 3 brał udział tylko raz chyb i to bez pozwolenia lekarzy. Ainge musiał go przystopować. W każdym razie, moim zdaniem, Rondo wróci najszybciej jak to możliwe - taki charakter...

W sumie, to zaczęliśmy wygrywać więc tym bardziej potrzebujemy powrotu Rondo - w końcu z jego skillsetem i ogólnie znaną overrejtością wrócimy do walki o 1 pick w drafcie, prawda? ;)

Bradley dziś wrócił do grania słabego grania... Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało, bo póki co na SG gra lepiej. Może jeszcze ci się spłaci. ;)

Chociaż jak wiadomo, on nigdy nie był mistrzem ofensywy, to raczej defensywny gracz i w defensywie zawsze poziom trzyma.

Dzisiaj porażka, szkoda, że nie było Sullingera. Często chłopak łapie kontuzje. :(

Edytowane przez Cloud

Wyżej chwaliłem Celtics, że bronią całkiem nieźle i już muszę odwołać te słowa. Ostatnio bronią dużo gorzej, przynajmniej na oko. A stracenie 40pkt w 1kwarcie z Hou, to jest skandal. Ehh, bolesny jest proces przebudowy, jeszcze jak pomyśle, że dostaniemy pick numer 6 i cała najlepsza śmietanka draftu nam ucieknie, to w ogóle humor się psuje.

Edytowane przez Cloud

• 2 tygodnie później...

Powrót Rondo coraz bliżej:

http://www.celticslife.com/2013/12/rajon-rondo-cleared-to-practice.html

Obstawiam, że już w tym miesiącu. Bardzo fajnie, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak Celtics będą wyglądać z Rondo.

@devilnevercry - tak jak dostała w 2007? Albo tak jak dostała Duncana?

Edytowane przez Cloud